בעד או נגד?

אגב,כתבת שבUSA מותר לחבוש כיסוי ראש בבי"ס

משיטוט בגוגל נראה שטעית.אסור לחבוש כיסוי ראש כל שהוא בבתי ספר ציבוריים.

סלסרו

New member
הבל הבלים..

לא למדת עדיין שאני לא טועה?...

קרא כאן למשל

קח בחשבון שבארה"ב מדיניות בי"ס נקבעת ברמת הסטייט לא הממשלה הפדרלית, ולכן יתכן שיהיו מקומות בהם הנוהל מחמיר יותר. אבל בגדול המצב הוא כפי שכתבתי.

ראה למשל את המקרה החריג הזה, כה חריג שזכה לכתבה עיתונאית על כך. הסיבה שהמנהל דרש אישור מרב היא בגלל שהכיפה לא היתה כיפה אופיינית אלא כמו כובע ראסטה. על כיפה רגילה לא היה בכלל דיון.

uri80

New member
נגד הפסק. מהבחינה הזו, השוויצרים הם מגדולי

הצבועים שלא יהססו לאסור על בניית צריחי מסגדים כי "זה פוגע להם בנוף" כמובן. (לחשוב כמה רעש היה נגרם אם ישראל היתה מעזה להוציא חוק כזה)
מדובר בחברה שמאד לא סובלנית לזרים, והפסק הזה משתקף בה.
יש הבדל בין דברים שמאיימים על אופי החברה לבין כפיית דברים על הפרט בניגוד לאמונתו הדתית (ותמיד ישנו גבול מסוים, אם אמונתי הדתית גורמת לפגיעה באחרים או דורשת למשל שאתה תרקוד סלסה בכל פעם שאני פוקד עליך לעשות זאת, כנראה שיש פחות מקום לכבד אותה).
אי השתתפות בשיעורי שחיה לא מאיימת על כלום, וסתם מהווה סמל לחוסר הסובלנות של השוויצרים כלפי זרים.

הא גופא.ברור שאילו אכן היו הצריחים מקלקלים

את הנוף לא היה בעיה בחוק שכזה.כמובן רק אם זה שיוויוני ומוּחל גם על כנסיות ובתי כנסת.רק אתה מראש מכיר את השוויצרים ועל סמך הכרות זו קובע שכל החלטה שלהם נובעת מחוסר סובלנות.
כמו שתגיד שכל החלטה שיפוטית בישראל שמעורבים בה ערבים נובעת מאותה סיבה.
אי השתתפות בשחיה לא מאיימת על כלום כמו שכיפה\צלב\ובורקה לא מאיימים וכמו שבנות תשבנה מאחור לא מאיים, אפשר לחשוב.
הכלל הוא :אפס דת בבית הספר(וכמובן מותר לך לפקפק על ההגיון שבזה אבל לא את ההפרדת הדת מבתי הספר ביקשו ההורים לבטל.לו ביקשו היינו מנהלים דיון שונה) ואי השתתפות בשחיה בגלל דת נכנס לתוך ההגדרה הזו.החלטה סבירה גם אם לא הכי חביבה.

uri80

New member
מה לעשות ובתי כנסת לא נוטים להיות יותר גבוהים

מכל הבניינים הסמוכים אליהם? את משחקי ה"למי יש יותר גדול" הם משאירים לפחות בוגרים בנפשם, ולכן ההחלטה מתייחסת לצריחי מסגדים.

אי השתתפות בשחיה אכן לא מאיימת על כלום. סתם צרות עין ובמקרה זה -כפיה חילונית.

הנטורי קארתא

את האמת שחשבתי לעלות זאת לדיון לפני כמה ימים ולא יצא לי, והיום נגלה לי דבר נוסף שהם השתתפו ביום האדמה של המוסלמים.

מי איתי בדעה שממשלת ישראל צריכה לכלוא או לגרש אותם מהארץ? מבחינתי הם בוגדים והם מודים בפה מלא שהם נגד המדינה אז איך הם עדיין זוכים ליישוב רגוע ונח בתוככי מדינת ישראל? למה הממשלה לא מעיפה אותם לעזה שאמורים לקבל אותם בשירים וריקודים כפי שהם חושבים?

אני מבין שרוב הכת הזאת נמצאת בחול אך עדיין יש ממנה בישראל ומרוכזת במאה שערים.

נעזוב את זה שכשחילקו את השכל הם היו בשירותים כי לרגע ניכנס לדעה המעוותת שלהם שלא אמור להיות מדינה ליהודים - איך זה מצדיק לסייע ולתמוך בארגוני טרור שפוגעים ורוצחים יהודים? פעם אתה רואה אותם עם ההוא מאיראן ופעם עם חמאס...

האם מישהו כאן ידוע לו על קונפליקט שהיה לממשלה נגד הכת בבית משפט וכדומה. אשמח אם תאירו את עיני על ידי תגובות ומקורות.

נטורי קרתא?

נטורי קרתא הם בסך הכל עוד פלג בשמאל.

מה שבסך הכל אתה מנסה לומר זה שצריך להעיף מהמדינה את כל מי שחושב שצריך להגיע להבנה לגבי ההסדר המדיני והסכם שני מדינות לשתי עמים.

אל תנסח את זה כלפי מגזר שחובש שטריימלים,פשוט תצביע על השמאל כולו.פתאום השאלה תראה באור שונה לגמרי.

הרשה לי לתקן מספר נקודות

א. איני מסתיר את עמדתי הפוליטית, אך אני לא מסווג אותה גם כ"ימנית", כי הרבה אנשים משחקים את עצמם כימניים ותופסים בדעות שאנשים מכתיבים להם..ומבחינה מסוימת לפלג במשאל הקיצוני יש גם בוגדים במדינת ישראל כשמלשינים ומנסים להביא למשפט של חיילים שמוסרים נפשם להגן עלינו.

ב. וחלק הנוסף, הנטורי קרתא שונים מהם, כי עוד כש"השמאל" כמה שהוא שמאל רוצה שתי מדינות לשתי עמים, ועוד 'בלבושים' כאלה ואחרים..עדיין הוא מכיר ומקבל את ההתחייבות של מדינת ישראל, אבל איפה תמצא שאזרחי ישראל מתוועדים עם מפעילי טרור לדומיהם כמו חמאס ואחמידינג'אד וקוראים להשמדתה של ישראל (כולל היהודים שבה)?

ישנם מספיק שמאלנים

שתועדו עם מרצחים ע״ע אורי אבנרי.

הנטורי קרתא הם חביבי הערבים רק בגלל שזה מצטלם יפה דמות יהודית גלותית מחבקת בחום ערבי גדל מידות עם קלאצ׳ניקוב ביד.

אם לא האפקט של התמונה הם היו נשחטים מזמן על ידי ערבי שמוחו נשטף בקשר לציונים.

אני לא שמאלני בכלל.אני פשוט גורס שצריך להגיע לפיתרון כל שהוא,כדי שנוכל לתעל את כל האנרגיה והמשאבים כדי לבנות לנו מקום שטוב לחיות בו.

מה פירוש להעיף מהארץ?

בוגדים?
מה אנחנו חלק מאיזה סיפור פנטזיה עתיק?

אולי לא מעיפים אותם כי זו מדינה דמוקרטית?
אולי.. כי אנחנו לא היטלר, ולא רוצים להידמות אליו?
אולי כי על אותו משקל אולי נעיף את הערבים מהארץ - כי הם אלו שממש ממש פוגעים בנו. שונאים אותנו

כאילו מה?..

הסבר והתנצלות

פרסמתי את ההודעה לאור כל הפרסומים שאני שמעתי בתקשורת עליהם, אחר קריאה קצרה בויקיפדיה הבנתי שזה חלק נפרד מהנטורי קרתא, אך עדיין אני חושב שלמדינת ישראל יש צורך בנקיטת צעדים מולם (כמו שעושים גירוש לערבים שמסוכנים למדינה, הם גם מסוכנים בתמיכה ובעידוד שלהם נגד קיום מדינת ישראל).

העלתי דיון, נקיטה בצעד של גירוש הוא למעשה אפשר לומר פרוקטיבי, הענין הוא שהממשלה לא עושה שום דבר נגדם. ואילו כשאיזה רב או מישהוא מוציא מילה - פוליטיקאים מנסים לשפוט אותם על גזענות והסתה נגד המדינה וכו'.

http://he.wikipedia.org/wiki/נטורי_...99.D7.A0.D7.AA_.D7.99.D7.A9.D7.A8.D7.90.D7.9C

אני נגד מסיבה אחרת.

למה לקנוס?

אלא אם כן קונסים גם אם ההורים לא ירשו לילדיהם להשתתף בשיעורי גיאוגרפיה וכו', אני לא מבין את הקנס. אם התביעה הייתה "לאפשר לילדיהם שחייה נפרדת" הייתי רואה פסיקה לרעתם כצודקת

ברור שקונסים מי שעקרונית לא שולח את ילדיו

לשיעור גאוגרפיה.

לאפשר לילדיהם שחייה נפרדת מוסכם על כולם שלא צריך.

אם כך

הייתי מציע להורים אחרים שלא רוצים לשלוח את ילדיהם לחלקים אחרים של הלימודים (מכל סיבה שהיא) להתלונן על הקנסות שניתנים להם

"עושה הגיון"!!!! איך אני אוהב על התרגומים הישירים האלה!!!!
זאת הסיבה שאני אוהב את הסדרה "פיני" (חוץ מזה שזה השם שלי). אם עוד לא ראית, אני ממליץ לך לראות. יש שם הרבה יציאות בדומה ל"עושה הגיון".

בחזרה לענייננו, אני מגיע מתוך הנחה שיש לפחות זוג הורים אחד שמשום סיבה שהיא לא מעוניינים בקורס מסויים וקיבלו קנס, שיתלוננו נגד זה ואז נוכל להשוות ולראות אם באמת הנושא כאן הוא "שוויון" או "דת".
ההנחה שלי לא מבוססת על שום דבר קונקרטי, אני מודה. ברמה התיאורטית יותר

למעלה