בעד או נגד?

בעד או נגד?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4208793,00.html

ביהמ"ש בשווייץ: ילדות מוסלמיות יישחו עם בנים
הורים מוסלמים בשווייץ אסרו על בנותיהן להשתתף בשיעורי שחייה מעורבים מטעמי צניעות. בית המשפט הפדרלי דחה את טענותיהם והטיל עליהם קנס. "לא פוגע בחופש הדת"

בשווייץ יודעים להיאבק בהדרת נשים – לפחות מצד מוסלמים. בית המשפט הפדרלי במדינה הטיל קנס של 1,550 דולרים על הורים מוסלמים שסירבו לאפשר לשתי בנותיהם להשתתף בשיעורי שחייה מעורבים בבית ספר יסודי. כך דיווחו אתמול כלי תקשורת בשווייץ ובצרפת.

ההורים סיפרו כי הם מבקשים לחנך את בנותיהן ברוח הקוראן וטענו כי ההשתתפות בשיעורים
המעורבים פוגעת בחופש הדת שלהם. לדבריהם, השיעורים אינם עולים בקנה אחד עם תחושת הצניעות שהם מבקשים להחדיר בבנותיהם, כבר מגיל צעיר.

אולם בית המשפט בערכאה נמוכה דחה את טענותיהם. ההורים ערערו לבית המשפט הפדרלי, אך זה החליט להותיר את הקנס על כנו. הוא קבע כי הדרישה להשתתף בשיעורי שחייה מעורבים אינה מהווה איום משמעותי על חופש הדת, גם לא על זה של מוסלמים.

בית המשפט הסכים עם עמדת הערכאה הנמוכה שלפיה קיים "אינטרס ציבורי מהותי שכל הילדים ישתתפו בשיעורי שחייה". בכך פסק בית המשפט בניגוד לפסיקתו במקרה דומה ב-1993, אז תמך באב שסירב שבתו תיחשף בבגד ים בפני ילדים אחרים.

sceptic1

New member
מה שיותר מעניין אותי,

מה עשו ההורים בתגובה?
לא ברור לי בכלל מה תהיה התגובה של קבוצות קיצונית כמו החרדים למשל, אם יטפלו במצוות שלהם ביד קשה, נראה לכם שיש סיכוי לכופף אותם?

אכן מענין.אני משוכנע שעוד תהיה מלחמה על הנושא

לטעמי אירופה מנסה להראות לאיסלם את הדלת החוצה.

yatusha

New member
המושג חופש נזיל...

אישית, אני יכולה להבין את ההורים המוסלמים ואת הרצון להפרדה בין המינים. לא רשום הגיל של הילדות, אבל לדעתי בית הספר היה צריך למצוא פתרון של שיעורים נפרדים / השתתפות בספורט אחר במקום קנס- זה אינטרס ציבורי אמיתי, יותר משיעורי שחייה לטעמי.

אז את נגד.למה בעצם?

איך שאני מבין מדובר בבית ספר.למה שהמדינה תתכופף בפני הדתיים? שיפתחו להם בתי ספר פרטיים.

yatusha

New member
בית ספר פרטי זה לא פתרון

צריך לאזן את הצורך בחינוך עם הזכות של ההורים לחנך לערכיהם.
לאו דווקא מדובר בסוגיה דתית, מדובר בסוגיה ערכית ועל הזכות לשמרנות.

ביה"ס היה יכול לדעתי למצוא פתרון יותר טוב מללכת לבית המשפט ולהטיל קנס.

זו מהותה של הפרדת הדת מהמדינה

זכותו של כל אדם לנהל חייב אך המדינה לא מממנת דת או חינוך דתי.אולי ראוי לפתוח את הדיון האם זה נכון או לא אבל כל עוד שזה מקובל עלינו איני רואה מקום לשנות בשיעור בריכת שחיה חובה בבית הספר.

yatusha

New member
לא עניין של דת

מדובר בשמרנות.
בסופו של דבר בגד ים הוא סוג אלסטי של הלבשה תחתונה. אני יכולה להבין איך זה מפריע לאנשים עם גישה שמרנית.
שחיה היא לא ערך עליון ויש סוגי ספורט נוספים או אופציה להרכיב "קבוצת בנות"...

א.יש בגד ים איסלמי המכסה את הגוף כולו.הבעיה

כנראה לא הייתה בחשיפת האיברים אלא בשחיה משותפת עם בנים.
ב.הכי חשוב זה ענין "הרכבת קבוצת בנות" זו ההפרדה שהמדינה מסרבת לממן.

נגד, וגם בעד

מצד אחד, החופש הוא מפתח לשגשוג מדעי. אני יכול לכתוב על כך מגילה, אבל זה לא בדיוק המקום.

מצד שני, צריך לזכור שעצם קיומו של האיסלאם הוא הודות לשימוש באלימות. האיסלאם הוא ממש מחלה שהתפשטה באנושות אך ורק בזכות אלימות.
מוחמד הובס מספר לא קטן של פעמים, אפילו בידי שבטים יהודיים. אבל ההבדל הוא שכשהוא הובס לא הופעלה נגדו אלימות של השמדה. לעומת זאת, כשהוא ניצח - הוא השמיד את מתנגדיו השמדה טוטאלית.
עד היום, האלימות הוא אחד היסודות של האיסלאם.

כך ששימוש באלימות נגד האיסלאם הוא דומה לשימוש באנטיביוטיקה נגד חיידקים.

מסובך העולם הזה...

הקשר הוא

שעצם זה שההורים רוצים לשמור על ערכי האיסלאם - זהו רצון שקיים אצלם הודות לאלימות שהופעלה על אבות אבותיהם (ואמות אמותיהם).

אתן לך דוגמא:
תחשוב, למשל, על חייל אמריקאי שנפל בשבי, עבר שטיפת מוח מלאה בעינויים וייסורים, שבמהלכה הכניסו לו למוח הזדהות עם קומוניזם.
היום החייל, שחזר לחיק משפחתו, הוא פעיל קומוניסטי ומחנך את ילדיו לקומוניזם.
מה דעתך כעת על נקיטת אמצעים בכפייה שייכפו על החייל המשוחרר הזה לא לפעול למען הקומוניזם. האם זו אלימות? האם זו אלימות מוצדקת?

האלימות קיימת עד היום

תאר לך שסבא וסבתא של הילדות האלה, שחיו קרוב לוודאי באיזושהי מדינה ערבית, היו מודיעים יום אחד בבוקר שהם אתיאיסטים.
אתה יכול לתאר לך מה היה קורה.

זו אלימות שהתחילה לפני 1300 שנה, וממשיכה עד עצם היום הזה. זה פשוט חלק-בלתי-נפרד מהאיסלאם.

נגד

מינימום של חופש דת. מהיכרותי עם רגישות הנושא, אני תמה על מי שחושב שהעיקרון הזה חשוב פחות מה"אינטרס ציבורי מהותי שכל הילדים ישתתפו בשיעורי שחייה".

חופש דת צריך להיות ממומן על ידי ההורים.

הם לא יכולים לשלוח לבית ספר ציבורי ולרצות חופש דת.

למעלה