בעד או נגד?

נגד

אני חושבת שחופש דת הוא לשני הכיוונים.

זה שילדות אל ישתתפו בחוגי שחייה זה לא ישנה שום דבר בחיים שלהם העתידיים, זה לא ימנע מהם להשכיל ולהתקדם בדרך שהן ירצו.

ולכן אני חושבת שזה לא בסדר שבית משפט יכריח את ההורים לעשות זאת.

ישנם דברים שבית משפט צריך להכריח כמו שצריך להיות בארץ שהורים לא יכולו למנוע מהילדים שלהם משהו שיפריע להם להתקדם בעתיד

בארץ- לימודי ליבה. בית המשפט צריך להכריח הורים ללמד את ילדיהם את כל הבסיס שיעזור להם להתקדם בכל דרך בעתיד.

אבל לימודי שחייה זה מוגזם.

וזה כבר הגבלה של דת סם בלי שום בסיס הגיוני לטענה.

קודם כל האם את מקבלת את איסור חבישת הכיפה

בבית ספר ציבורי?גם זה לא כל כך נורא.אז מה אם חושבים כיפה?

שנית,איך שאני מבין מדובר בשיעור חובה,מה שכנראה לא מוכר לך מהארץ,ובית הספר לא מופרד לא בשיעור (בנות לא תשבנה ליד בנים..) ולא במשחק בחוץ.אני לא רואה הבדל עקורני בין זה לבין שחייה.ברור למוסלמים מדובר באיסור חמור ונורא,אז שיתכבדו להם וישלחו לבית ספר פרטי לבנות בלבד.

אני יכולה

לקבל איסור חבישת כיפה אבל רק כדי לא להבדיל בין תלמידים אפילו שזה גם לא בסדר בעיני..

ואני רואה הבדל גדול מאוד בין לימוד/ משחק לשחייה

בשחייה צריך לחשוף את הגוף וכו.

ואני נגד שישלחו לבית ספר פרטי כי אז הם יגיעו למצב שיש בארץ של בתי ספר "פרטיים" לחרדים ששם הם עושים בגדול מה שהם רוצים.

וכדי למנוע ההגעה למצב הזה אפשר להתפשר.

יש לך הבדלה גדולה מכך שהבנות לא תוכלנה

להשתתף בשיעורי שחייה? אז בואי נמשיך את זה ואולי גם לא בשיעורי ביולוגיה-מלמדים על אבולוציה ומראים אברי רבייה של חיות-ולא לשחק בחוץ בתערובת?

אם יש בית ספר והוא מופרד מהדת כל מהותו שאין שום פרקטיקה דתית בתוך בית הספר ובמסגרתו. (כמובן יכול לתמיד לברך לפני שאוכל אבל לא לנהל "זימון" ברכת מזון)

הרעיון של שיעור משותף הוא כה בסיסי לתורת החינוך שויתור עליו גדול מהצורך של ההורים הנחיל את כיווצו של הגוף לבנותיהם.או שכובן ילחו אותם לבית ספר פרטי.
והערה גבי "עושים מה שרוצים" בבתי ספר פרטיים.זה ממש לא הולך ככה,לפחות בצפון אמריקה,כל בית ספר,אפילו חרדי,חייב בלימוד לימודי חול ולעמוד בתקן ממלכתי.גם אם אינו מקבל אגורה מהמדינה.אני כמעט בטוח שזה המצב גם באירופה.

קודם כל

גרמתי לי לקרוא על החינוך החרדי בצפון אמריקה אז כל הכבוד על זה.

לא ידעתי את כל החוקים שיש וכו'

אבל בלי קשר אני חושבת שיש הבדל משמעותי בין שחייה לכל דבר אחר.

ללא ספק שיש הבדל גדול.אבל רציתי להדגיש

ששיעור שחייה הוא חשוב(הוא גם חובה בשוויץ) מאד,וגם חשוב שיהיה משותף.תארי לך שנשים את הבנות מאחורה בכיתה.זה למענן כדי שהן תהיינה חלק מהכיתה בנים ובנות יחד.זו המדיניות של המדינה ואין שום סיבה לשנות אותה בגלל הרצון של ההורים להחדיר בילדות תודעת "ערווה" בבנות קטנות.(שזו בעיה כשלעצמה).

בקשר לקריאה שגרמתי לך,העונג כולו שלי.

פיטרמן

New member
לא רק לימודי ליבה זה משהו שמפריע להתקדם

גם הפרדה מגדרית מאוד מפריעה לאנשים מסוימים להתקדם בחיים.

אלב85

New member
זאת ממש דילמה

כל ההפרדה הזאת מעצימה את חוסר השיויון, יחס מעוות ליחסי מין, ומגבירה את הפגיעות המינית.
אני חושבת שהשאלה היא איך עוקרים את רעיונות ההפרדה מהשורש. האם באמצעות חוק כזה? או שאולי החוק רק ייגרום לכך שהילדות הללו יורחקו יותר ויותר מהחברה על ידיד ההורים שלהם? ועוד הורים כאלו שיסתגרו לתוך עצמם יוצרים חברה מסוגרת בעלת הפרדה חולנית, שאותה עוד יותר קשה לעקור.
שאלה.

שאלה טובה שהועלתה בחוק הרעלה בצרפת.

נחיה ונראה.אני מאמין שכמו אצל החרדים שנכנעו לחוק הלבוש במאה ה18 גם כאן התוצאה תהיה זהה.

אלב85

New member
חק הרעלה ברור שהוא רע

עשרות, ואולי מאות נערות מוסלמיות שלא יוכלו ללכת לקולג', רק מבטיח שהן לעולם לא תשתחררנה מאחיזתו של אורח החיים השובינסטי בביתם.

לא מדויק.כמה הארות\הערות.

א.חוק הרעלה האחרון מופנה להליכה בציבור ולא לבתי ספר בהכרח.
ב.נשים העטופות רעלה אינן נוהגות ללכת לקולג'-זמן נישואים-ובכיתות מעורבות חלילה.
ג.חוק הרעלה הראשון שכוון לבתי ספר לא דיבר על רעלה אלא החיג'אב שהוא המטפחת.זה נאסר בבתי ספר ציבוריים (כל המקרים היו או ביסודי,חטיבה,ותיכון) כמו כיפה או צלב.כולם שווים בפני החוק.
ו.וזה הכי חשוב מספר העטופות בחיג'אב ירד דרמטית אחרי החוק הזה בעשרות אחוזים.מה שטענתי מקודם שבסוף הרוב יכנע לחוק.

סלסרו

New member
ברור שכן 2

בדידי הווא עובדא -
בברוקלין קולג' בזמני היתה מוסלמית שתמיד היתה מגיעה להרצאות באיחור. לבושה בשחור מכף רגל ועד ראש, כשרואים לה רק את העיניים. זה היה מחזה קצת סוריאליסטי לראות את הגוש השחור הזה נכנס לאולם ההרצאות, כשכולם כבר יושבים ובשקט, והיא הולכת בין השורות כמו איזה רוח רפאים (הרי לא רואים לה את הרגלים)..

והיא לא היתה המורעלת היחידה.

סלסרו

New member
נדמה לי שאתה לא צודק.

אני לא מסתובב בקמפוסים מספיק כדי לדעת, אבל אם המקרים כאלה נדירים, למה צריך חוק נגדם?

מי אמר שיש חוק על קמפוסים?החוק הצרפתי והבלגי

בפירוש מדבר על מרחב ציבורי כולל רחובות.

לא חיוויתי את דעתי על החוק רק ציינתי עובדות

ביחס אליו.ואם דעתי את שואל?אז אני בעד בהסתייגות אחת שאשה שמרצונה בוחרת ברעלה יותר לה.ובגלל שברור לכל שזה נעשה בכפייה אז אני בעד החוק.

למעלה