בעד או נגד?

בעד או נגד?

סוגיית הפרדת הדת מהמדינה בישראל נתונה בוויכוח מתמיד: מחד, טוענים חלק מהחילוניים, אין רצונם לקיים את מצוות הדת, וראוי שמדינה דמוקרטית מודרנית לא תכפה על אזרחיה קיום חוקים שאבד עליהם הכלח ובניגוד לרצונם. מאידך, טוענים הדתיים, הפרדת הדת מהמדינה תגרום לאבדן צביונה של המדינה כמדינה יהודית. יש לציין כי יש דתיים שסוברים שיש להפריד דת ממדינה, ומאידך יש חילונים שסוברים שאין לעשות כן. ויכוח עז בסוגייה נטוש בכל רבדי החברה: החל ברמת הכנסת, בנוגע לחוקים שונים, דרך אנשי ציבור ורוח, וכלה ברמת הרחוב: זריקת אבנים על ידי חרדים על נוסעי מכוניות בשבת היא דוגמה לכך. עד עתה אין הכרעה בסוגיית הפרדת הדת מן המדינה. מן הנושאים העומדים בראש סדר היום ועולים לכותרות מדי פעם נמצאים נושא הגיור, נישואין וגירושין, כשרות, שבת ואזרחות. אחד הגורמים המונעים החלטה בנושא הוא היעדר חוקה במדינת ישראל. דבר זה מאפשר פירוש מרחיק לכת של חוקי יסוד שונים וכוונת המחוקק, לשביעות רצונו של צד אחד ולמורת רוחו של הצד האחר. איפה אתם מוצאים את עצמכם? בעד הפרדת דת ומדינה? או נגד?

בן הצבי

New member
כחסידי חב``ד, יש לנו הוראות.

הרבי כידוע היה נגד הפרדת דת-ומדינה בארץ, על-אף שבארה``ב דוקא היהדות פורחת בזכות הפרדה זו שם. הרבי התייחס לשלטון הציוני בארץ ככזה שצריך להשפיע עליו כמה שיותר בכיוון היהודי, וכן על תושביה היהודיים של הארץ. בקשר לחוקה - גם לכך נדמה שהרבי התנגד, הגם שאינני בטוח. כמדומני שהסיבה נומקה בכך, שזו חוצפה מצד העם היהודי לבוא ולנסח חוקה, בעוד שכבר יש לנו כזאת שקיבלנו בהר סיני, תורה שבכתב ותורה שבעל פה.

הילי בילי

החיים לא שחור לבן. אי אפשר להחליט בעד או נגד. כי זה לא עובד ככה. גם עכשיו! זה לא בעד ולא נגד זה באמצע... אני חושב שאם יש אנשים שרוצים לחיות בחופשיות במדינה יש להם את הזכות המלאה לעשות זאת. הרי אנחנו מדינה דמוקרטית. וכמו שלנו יש את הזכות לשבות בשבת לנוח וללכת להתפלל ככה להם יש את הזכות לעשות כרצונם כל עוד זה לא מפריע לנו ואנו לא מפריעים להם. אי אפשר לכפות על אנשים דת. כמו שעלינו לא כופים דברים אחרים. אני חושב שצריך לתת לאותם אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות לחיות כרצונם. נכון יש לנסות להשפיע לעזור להם למצוא את הדרך הנכונה והטובה, אבל אין צורך ואסור לכפות על אף אדם שום דבר. כל דבר צריך להגיע מרצונו החופשי של כל אדם. אנחנו כחסידי חב"ד יש לנו את הדרך שלנו כפי שהרבי הנהיג אותה וכפי שאדמו"רים הקודמים הנהיגו. אז אנחנו יודעים את הדרך יודעים לאן פנינו מועדות (או לפחות חושבים ככה
) . יש דברים שאפשר וצריך לשנות כי אחרי הכל אנחנו מדינה יהודית אנחנו העם היהודי ויש דברים שלא ראויים שיהיו פה במדינה שלנו. כי אלה דברים של גויים לגמרי. ואכן צריך לנסות ולעשות משהו בנידון. אך לא להגזים ולהגיע לכפייה.

ועוד הערה קטנה.

הפורום הזה לא מסמן ולא מייצג את תנועת חב"ד. הפורום הוא פורום פתוח וכל אחד כותב כאן את דעתו בנושאים כלשהם. יש לכל אדם שהוא מכל גזע דת ומין לכתוב לשאול ולברר בקשר לתנועת חב"ד. יש כאן אנשים טובים מוסמכים שיכולים לענות ולפאר את שם חב"ד ולא ח"ו להוציא לה שם רע. אך אף אחד ושום דבר פה בפורום הזה לא מייצג את תנועת חב"ד. יש כאלה שמסבירים את הדרך וצודקים אך לייצג הכוונה להיות מישהו שמינו אותו להיות נציג. ואין כאן אף אדם כזה חוץ ממישהו אחד כאן... שמינו אותו להיות במקומות כאלה בכדי לבדוק שהכל עובד כשורה :) תיהנו אנשים ואל תפסיקו לחייך.

T o K i O

New member
מדינת הלכה, הלכה המדינה!

בעד הפרדת הדת מהמדינה! יש כאלו המעונינים בנישואים אזרחיים, הכרתה של המדינה בלבד. יש כאלו שלא מעונינים כי זה יעשה ברוח האמונה שלכם. המדינה הוקמה כתוצאה מהתקלות לגזע/לעם היהודי. על דמם של הנרצחים בשואה. עצם זה שהדת מעורבת בעניני השלטון אוטמטית זה פוגע וסותר ערכים דמוקרטיים. מי שרוצה שיאמין ושילך בדרך הדת. אך יש כאלה שלא מעונינים לבחור בדרך שכזו. אנחנו מדינה חדשה. ניהיה חכמים ונלמד מהאסונות שקרו בעבר ע"י הכפייה הדתית הנוצרית במדינות המערב וקורים עכשיו ע"י הכפייה הדתית המוסלמית במדינות הערביות כעת. אל תגידו לנו זה לא יקרה =].

הוא טוב

New member
עם ישראל לא התבולל רק בגלל

שמירת הלכה. ואת/ה הרודף נישואים אזרחיים לא עדיפ/ה מהיטלר שרצה בהכחדת עמ``י.כפי שעולה ממה שכתבתי בתגובות על שירשור הגדול דמוקרטיה לא מהוה בשבילנו ערך כיון ש600000 אבותינו קיבלו מבורא עולם שאין חכם כמוהו תורה בה תמונים ערכים אמיתיימ.וכל הנוגד לה - רע.

T o K i O

New member
"הוא טוב", הוא טוב, אתה לא.

עזבו אותנו. תפסיקו למשוך בחולצה. אני בכלל לא מאמין. אם ה' קיים הוא כבר יעשה לי משהו אחרי זה, נכון? אתה! שחרר. אני מקווה שישראל תשתחרר מן הכפייה הדתית. בדיוק כפי שעשו מדינות המערב. מקומו של הרב הוא בבית הכנסת. מקומו של הכסף לבית הכנסת (והישיבות למינהם..) הוא בכיס המאמינים.

הוא טוב

New member
אכן זה היתה כונתי בבחירת ניק.

``טעמו וראו כי טוב ה``` הוא טוב! אני ואף בן אדם עם שכלו המוגבל לא. לא נעזוב אותכם כי אכפת לנו מכם אחינו הטועים בהבלי הזמן . אני לא רוצה שתענש. אני יהודי וכל יהודים ערבים (גם מלשון מתיקות קיום תומ``צ) זה לזה. אתה יכול לחזור (!) בתשובה. אז תהיה גבר.פליז.

T o K i O

New member
"אז תהיה גבר", =\

מה הקשר? יופי שאתה לא רוצה. אני מאמין בדרקון הקסום. אני דואג לך אחי שלא תענש. ולכן עלייך להאמין בו כדי שלא תענש. מבין, זה הכל מתוך דאגה. גם המוסלמים ערבים זה לזה. ואני ממש לא מעוניין להידמות להם.

הוא טוב

New member
אני נאלץ לחזור על מה שכתבתי כבר

בשירשור הגדול (חבל שלא קראת אותו) - דת יהודית, שכוללת בתוכה קיום 7 מצות לבני נוח היא היחידה בין , להבדיל בין טומאה לטהרה, שאר דתות שמתבססת על גילוי אלוקי לשש מאות אלף איש בגיל 60 - 20 ושלשלת אב-בן ביסודה הם עומדימ. כיון שלדבר כזה אין אח ורע <

הוא טוב

New member
המשך

בהיסטוריה מצחיק לחשוב שזה סילופ. וכבר אמר האומר `אטאיזם היא אמונה הכי לא הגיונית שיש` (לא נכנס כאן לטיאוריות על היווצרות החיים בדרך נסי ניסימ) לאנשים חילונים אין משמעות החיים בשונה מדתיימ. חילוניותם היא רק חולשה וכפיפת ראש בפני יצר הרע עם כל <

הוא טוב

New member
המשך

דחפיו הבהמיים שאכן מעבירים מבן אדם צלם אנוש. ומה נחמדים ויקרים מפ``ז דברי רז``ל באמרם `איזהו גיבור ? הכובש את יצרו`

T o K i O

New member
מה זאת העברית המוזרה הזאת.

*אתאיזם ושמעת פעם על "ם" שזאת מ' סופית!??! חוץ מזה אתאיזם זאת לא אמונה אלא דרך חיים! ללא אמונות חסרות היגיון. כל מה שאתה יודע לנצל (כולל המחשב והאינטרנט והפורום הזה שאתה כותב בו כרגע..) בעולם הזה נברא מהתבוננות ראליסטית, אתאיסטית. ליל"ט.

הוא טוב

New member
העיקר שהבנת. ם בגלל פלאפונ, זה

אוטומתי, ולא, אתה לא צודק. לולי ערכים של דת העולם כבר מזמן היה חרב ולא היה מי שישתמש באינטרנט, חוץ מזה שלא חסר אנשי מדע דתיים וקיום של אינטרנת לא סתירה לדת.אני חושב שאתה יכול להבין את זה לבד, אתאיזם זה אכן אמונה, לא נכנס לטאווטולוגיה . לילה טוב.

הוא טוב

New member
ובתור מתנת פרידה

נקודה למחשבה נוספת. גרמניה בחצי הראשון של מאה העשרים היית מדינה הכי נאורה בעולם וזה לא הפריע לעם השוכן בתוכה להשמיד שש מיליון אנשים . כך זה כשאין אמונה.

T o K i O

New member
למה שלא תנסה לפחות לבסס את הדברים שלך?

גרמניה היתה מרוסקת, במשבר לאחר מלחמת עולם ראשונה. אנשים התגלגלו ברחבות. מלחמת עולם ראשונה היתה טראומה לאונושות. זה גרם לאנשים להכנס לשאלות פילוסופיות קשות ופתאום אנשים החלו לחפש אשמים ומשמעויות. מה מקור הרוע בעולם? מי/מה הורס את העולם? הרי ידוע שהיטלר לא היה ממש תקין מבחינה פסיכולוגית ובכל זאת היה גאון. הוא הצליח להרעיל את רוחה של האומה הגרמנית, ומצא לנכון להאשים את הגזע היהודי והנחות. לא סתם היטלר הציע לעמו את מודל "העולם החדש" שבו יוקם רייך שילטוני הוגן, מודרני. כוונותיו של היטלר אומנם היו טובות אך הדרכים שבהם ניסה להשיג אותם כלל אינם הוגנים גם בהיבט הפילוסופי ולא רק בהיבט של המוסר הדתי. אז לפני שאתה מתחיל למלמל לי נקודות למחשבה תחשוב עליהם בעצמך.

T o K i O

New member
אם משתמשים במדע (בידיעות שלנו עד היום..)

בתבונה, אז ניתן להגיע להשגים עצומים וטובים. אפשר לנצל את זה לרעה ואפשר לטובה. אבל אנחנו רוצים חברה שנוח וטוב לחיות בה ולכן גם לא נבחר להשתמש בדרך הרעה. בניגוד למוסלמים למשל. או כל מלחמות העבר שנלחמו ונהרגו למען הדת.

הוא טוב

New member
`לא היו הוגנים בהיבט פילוסופי`

שמעת על ניצשה, עליו התבסס השקפת עולם של היטלר. הוא לא פילוסוף ? אתה עד רגע זו לא ענית לי על שאלה מה היא משמעות החיים של אדם חילוני אותה חיפש ו``מצא`` העם הגרמני הנאור (ובכלל לא מושלל, ולא אתה הוא זה שיכול לקחת אחריות, שה``מציאה`` לא תחזור על עצמה) ביגלל<

הוא טוב

New member
המשך

שאין אחת כזאת. אין לכם אידאלים עבורם תלכו באש ובמימ, עבורם תמסרו נפש. ``עשית טובה לאנשימ`` ``קידום מדעי`` אוי נו באמת ! א. אצל דתיים עשיית צדקה וחסד גדולה ובהרבה מאשר אצל חילונימ. ב. כל הקידום הזה מתחיל ונגמר באגויזמ. אגויזם הוא זה שגורם לכם לעבוד כדי <

למעלה