את הרכבת הקלה מירב הפעילה?לא צריך תחבורה ציבורית בשבת.
אישה בשחור לא תכתיב לי מה אני צריך ומה אני לא צריך בימי שבת.
קודם כל שתקדם את נושא הרכבות הקלות שסותמות כרגע את כל תל אביב.
נגד נגד נגד,
הפעלת תחב"צ בשבת אינה כפיה חילונית. אף אחד לא כופה על אף אחד לנסוע בשבת.נגד נגד נגד,
ראינו נסיון ברמת גן, הפעילו אוטובוס חינם, והנסיון ירד מהר מאד. אורלי וגיא הפעילו מוני בוס בטבריה, נסיון כשל. בכוח לא יצליחו לכפות חילוניות.
זה לא העיניין.הפעלת תחב"צ בשבת אינה כפיה חילונית. אף אחד לא כופה על אף אחד לנסוע בשבת.
להגיד שתחב"צ הינה כפייה חילונית זה כמו להגיד שהדתיים שהולכים לבית כנסת בשבת עם טלית עליהם זו כפייה דתית.
שני הדברים אינם נכונים.
הרצון להפעלת תחב"צ בשבת בא מהצורך בה.זה לא העיניין.
הרצון להפעיל תח"צ בשבת בא ממקום של רצון למחיקת הזהות של העם היהודי.
שהרי מה מאפיין את העם היהודי?
יום השבת לקודשו.
לכן הרצון העז הזה של מפלגות השמאל להפעיל תח"צ גם בשבת, בא כדי "לטשטש" או אפילו "למחוק" את היום הקדוש ביותר לעם היהודי.
אבל כל זאת בחסות כביכול "רצון טוב" לעזור לתושבים.
ממקום של "ליברליות וקידמה".
שהרי הפרימיטיבים החרדים האלה מה הם מבינים בכלל?
וגם התורה שקיבלנו על הר סיני
היא עתיקת יומין, את השמאלנים הנאורים והמתקדמים היא כלל אינה מעניינת.
תרשה לי לחלוק על דעתך.זה לא העיניין.
יום השבת לקודשו.
לכן הרצון העז הזה של מפלגות השמאל להפעיל תח"צ גם בשבת, בא כדי "לטשטש" או אפילו "למחוק" את היום הקדוש ביותר לעם היהודי.
אמר ונכנס לרכב בשבת כדי לנסוע לים או לטיול או לבילוי או לביקור.זה לא העיניין.
יום השבת לקודשו.
אחלוק עליך וממספר נקודות מבט:זה לא העיניין.
יום השבת לקודשו.
אני לא מציק לאף אחד - אני פשוט מספר למרבית השמאלנים בציון מדוע לדעתי הם "גויים לעתיד".מיאחלוק עליך וממספר נקודות מבט:
א. נניח שאין בכלל תח"צ בשבת. אז מה? אנשים לא ייסעו ברכבם הפרטי? ייסעו. ייסעו ויחללו שבת.
ב. ונניח שאין בכלל תח"צ בשבת. יש מוניות? מונית יכולה להסיע 5 נוסעים? אוטובוס 50. אז 10 נהגי מוניות יחללו את השבת במקום שנהג אוטובוס אחד (ואולי זה יהיה בכלל גוי) יחלל את השבת מטעם חברת הזכיין של הקו.
ג. גם במצבנו, כש"אין" תח"צ בשבת, האוטובוסים מתחילים לצאת בקו חיפה ת"א משעה 15:00 ככל שזכור לי. אז מה? ממתי השבת יוצאת בשעה 15:00? אבל עובדה. הקווים פעילים.
ד. באזור חיפה והקריות קיימת התח"צ בשבתות מאז ומתמיד. כך היה תמיד וזהו הסטטוס קוו שקיים מימי בראשית. האם זה מפריע למי ששומר שבת לשמור את השבת באזור החטאים? לא בטוח.
אז חלאס. אנא: אפשר למתבוללים לעתיד לבנות את מסעות ההתבוללות שלהם, כי אחרת הם ייצאו לעוד הפגנות גם בסבב המקרנה ההודית, שמאיים לתקוף את ארצנו הקטנטונת, ואז, קיים חשש שחברך הנאמן יתעורר שוב ויציק למפגינים מפיצי המגרפה. אז בחיאת. אל תאפשר מצב שכזה שוב.
הדיעות הקדומות שלך על "שבט השמאלנים" ממש לא לעניין. על סמך מה אתה מחליט שאותו שבט יגרום להתבוללות? אולי אינך מסוגל לחשוב/להבין שלא כל תושב בארץ רוצה להיות דתי וכפוף לחוקי ההלכה?אני לא מציק לאף אחד - אני פשוט מספר למרבית השמאלנים בציון מדוע לדעתי הם "גויים לעתיד".
אני לא מתלוצץ , אני מאמין בכל רמ"ח אבריי ושס"ה גידיי שמבלי להבין , שבט השמאלנים מנסה לגרור את ישראל אל עבר טשטוש זהותו היהודית , או במילים אחרות....התבוללות !
יהדות ארה"ב נכחדת שהרי בתוך כ 60 שנה מחצית מיהדותה התבוללה - אין ספק שכמה דורות קדימה המצב יחמיר אלף מונים ולדעתי, לשם מנסים לגרור אותנו שבט השמאלנים
החותנים השמאלנים שלי תומכים בלהט בתחבורה ציבורית בשבת ואני יכול להבטיח לך שהם מעולם לא השתמשו בה , כמו כן צרכיהם של אלו המבקשים תחבורה ציבורית בשבת בשל קשיים כלכלייםלא מזיזה להם את האצבע הקטנה של הרגל. הם תומכים בתחבורה ציבורית בשבת בשל שנאתם לדת אבותיהם ולחרדים שנואי נפשם. אני מאמין שרובם של אלו התומכים בתחבורה ציבורית מלאה בשבת עושים זאת ממניעים של שנאה עצמית עטופה בתירוצים של "טובת הכלל". החותנים שלי העניקו לי את כל התירוצים שנכתבו בשרשור זה אך כשגירדתי מעט את פני השטח צצו והופיעו המשפטים העצבניים דוגמת "חרדים פרימיטיבים ונטולי מינימום השכלה" ועוד אי אילו פנינים אשר לא הותירו ספק בנוגע למניעים האמיתיים לתמיכה הגורפת בתחבורה ציבורית בשבת.
אני נישאתי לשמאלנית גאה בת לשמאלנים גאים שרובם המכריע של בני משפחתם המורחבת התבוללו בשל "עודף נאורות וקידמה" ורק לאחרונה הצלחתי לשכנע אותם שלא לשרוף את עצמם לאחר מותם וזאת בכדי שלנכדיהם יהיה קבר לבקר בו
(אקט הנובע מאוטואנטישמיות)
אוי לבושה , אוי לכלימה.....
לשאר הגיגיך לא אתייחס בשל קוצר היריעה...אלף סליחות
איזה כיף לכתוב בפורום עם חופש ביטוי....נהדר.
לדעתי ולמיטב הבנתי וידיעתי.הדיעות הקדומות שלך על "שבט השמאלנים" ממש לא לעניין. על סמך מה אתה מחליט שאותו שבט יגרום להתבוללות? אולי אינך מסוגל לחשוב/להבין שלא כל תושב בארץ רוצה להיות דתי וכפוף לחוקי ההלכה?
אם אני רוצה תחבורה ציבורית בשבת, הייתי שמחה לו במרכולים אוכל למצוא משחת שיניים/אקונומיקה/וכל מוצר אחר ללא הכיתוב "כשר והתוספת המתאימה למהדרין וכדומה, ואלה דוגמאות קטנות, אני לא חושבת שאני בדרך להתבולל או גורמת לילדים והנכדים שלי לחשוב כך.
מעניין שהשנאה שיש לתומכי BB מתבטאת בלשון חריפה מאוד כנגד מי שנקראים שמאלנים. מהצד השני - אותם שמאלנים , לא כותבים/מתבטאים בסגנון הזה.
ודרך אגב - הוריי תרמו את גופותיהם לצמיתות למדע, אין לנו קבר, יש לנו לוח זכרון וספסל קרן קיימת בייער בן שמן (שאבא אירגן לאחר מות אמי). אנחנו מתכנסים שם פעם בשנה - המשפחה המורחבת, בשבת כמובן! . לא לאזכרה , אלא להעלאת זכרונות.
(זה בקשר למה שכתבת על הוריה של אשתך, ואני בהחלט חושבת לחתום על מה שהם חשבו ולא ביצעו).
רעיה
לדעתי ומיטב הבנתי וידיעתיהדיעות הקדומות שלך על "שבט השמאלנים" ממש לא לעניין. על סמך מה אתה מחליט שאותו שבט יגרום להתבוללות? אולי אינך מסוגל לחשוב/להבין שלא כל תושב בארץ רוצה להיות דתי וכפוף לחוקי ההלכה?
אם אני רוצה תחבורה ציבורית בשבת, הייתי שמחה לו במרכולים אוכל למצוא משחת שיניים/אקונומיקה/וכל מוצר אחר ללא הכיתוב "כשר והתוספת המתאימה למהדרין וכדומה, ואלה דוגמאות קטנות, אני לא חושבת שאני בדרך להתבולל או גורמת לילדים והנכדים שלי לחשוב כך.
מעניין שהשנאה שיש לתומכי BB מתבטאת בלשון חריפה מאוד כנגד מי שנקראים שמאלנים. מהצד השני - אותם שמאלנים , לא כותבים/מתבטאים בסגנון הזה.
ודרך אגב - הוריי תרמו את גופותיהם לצמיתות למדע, אין לנו קבר, יש לנו לוח זכרון וספסל קרן קיימת בייער בן שמן (שאבא אירגן לאחר מות אמי). אנחנו מתכנסים שם פעם בשנה - המשפחה המורחבת, בשבת כמובן! . לא לאזכרה , אלא להעלאת זכרונות.
(זה בקשר למה שכתבת על הוריה של אשתך, ואני בהחלט חושבת לחתום על מה שהם חשבו ולא ביצעו).
רעיה
מעניין מאוד איך אתה "מפענח" את האישיות שלי, חושב שאני שונאת את הדת וכדומה. אין בכל זה שמץ של אמת.לדעתי ומיטב הבנתי וידיעתי
את טענת שהסבא שלך עליו השלום היה הרב הראשי של העיר בון. הוספת ואמרת כי הוריך תרמו את גופם למדע ואת עצמך שוקלת לשרוף את גופתך לאחר מותך.....אין ספק שמדור לדור אתם הולכים ומתרחקים......עצוב.
אגב , אני חילוני לחלוטין אך אני מוקיר ומעריך את דת אבותיי , אני יודע היטב מהיכן באתי ולאן אני הולך וזה לא משהו שאני יכול לומר על חלק ניכר מן "הגויים לעתיד" המוקיעים ומבזים את דת אבותיהם תחת כל עץ רענן.
ואני יכול להבטיח לך שהשנאה שאני רוחש לחלק ניכר מן השמאלנים היא כאין וכאפס לעומת תחושותיך כלפי דת אבותיך. ובין אם תרצי ובין אם לאו תחושותיך הועברו אל צאצאיך ובני צאצאיך ובחלוף הדורות , אט אט , שושלתך תתפוגג מהיהדות.
הסיבה היחידה אשר בעטיה שכנעתי את חותניי לסגת מרעיון השריפה היא ההשפעה שתהיה לכך על ילדיי - לא תראי אותי מנסה לשכנע אותך לסגת מרעיון זה שכן מבחינתי אתם מצויים הרחק מעבר לערי החושך , לא ניתן להצילכם ולכן איני מנסה.
לדעתי - אקט השריפה הוא התרסה בוטה ומכוונת כלפי היהדות , ביטוי נוסף לאוטואנטישמיות.
מעניין מאוד איך אתה "מפענח" את האישיות שלי, חושב שאני שונאת את הדת וכדומה. אין בכל זה שמץ של אמת.
מהיכן המחשבה המעוותת הזו?
אני לא שונאת אף אחד, אבל הלך המחשבה שלי על החיים, על ההתנהלות שלהם ועל כל מה שקורה מסביבי לא "מתאים לך", ולכן אתה נהנה לקבוע עובדות מבלי לדעת מי אני.
אני מצרפת תמונה סרוקה של עבודת הדוקטורט של הסבא שלי, נכון היה רב, אבל גם איש אשכולות. ובעצם מה זאת אומרת "את טענת שהסבא שלך עליו השלום היה הרב הראשי של העיר בון."?
הוא גם יזם הקמת בית ספר תיכון שהתמקד בלימוד מתימטיקה ופיזיקה- והמעניין הוא שכלתי (לאחר שנכדתי הכינה אילן יוחסין שהתחיל בשנת 1450) מצאה את זה, ולפני כשבוע היתה תפנית נוספת בקשר לאותו בית ספר יהודי שהוא היה בין מקימיו.
אז אני מציעה לך לחשוב קצת לפני שאתה כותב ומשמיץ דברים שאינך יודע משהו לגביהם.
רעיה
אחרי "ניתוח" כזה - לא אמשיך. מבחינתי - אין טעם.אז לדעתי ומיטב הבנתי וידעתי
אני מפענח אותך נפלא ואין לי שמץ של ספק שאת "סולדת" מדת אבותיך וזאת בלשון המעטה.
יש המחפשים סימנים לכפיה דתית תחת כל חלוק אבן קטנטן , רוב הסיכויים שסימנים אלו כלל לא אמורים להפריע להם בחיי היום יום אבל הם מחפשים אחריהם כמו יהודי דתי המנסה לטהר את ביתו מחמץ לקראת פסח ולכן הוא אוחז בנר קטן וסורק את ביתו בחשיכה בחיפוש אחר פירור קטנטן של לחם - אין לי שמץ של ספק שמדובר באובססיה הנובעת משנאה עצמית , אוטואנטישמיות בהגדרה.
אני מעביר ביקורת לגיטימית על אלו שלדעתי הם "גויים לעתיד" , אלו ההולכים ומתנתקים דת אבותיהם.
יש כל מיני סוגים של "רבנים" מכל מיני זרמים מוזרים שלדעת רבים הם כלל לא יהודים , איני יודע אם סבך היה רב אורתודוקסי אך זה כלל לא משנה לשיח דנן - הוריך החליטו לתרום את גופם למדע , אקט בעייתי מבחינה הלכתית , לא ? כך שאיני יודע איזה סוג של של חינוך יהודי סבך העניק לצאצאיו אך הלכה למעשה ממשיכי דרכו הלכו והתרחקו מיהדותם ללא קשר להקמת בה"ס תיכון שהתמקד בלימודי מתמטיקה ופיזיקה {ואני חילוני תומך נלהב של השכלה מודרנית} - והנה את עצמך שוקלת בחיוב את שריפת גופתך לאחר מותך. שימי לב כיצד ההשפעה "האולטרה נאורה והמתקדמת" משפיעה על שושלתך , אט אט אתם מתרחקים מיהדותכם , בזים לה , מוקיעים אותה.
שימי לב כיצד את מתריסה באומרך שפעם בשנה את מעלה את זכרונם של הוריך ביער בן בן שמן ומיד מטעימה שאת עושה זאת
"בשבת כמובן !"
איזה "ערך יהודי" יש לאקט של שריפת גופה לאחר המוות/ תרומת גופך למדע ? האפשרויות היחידות העולות בראשי הם אתיאיזם מוחלט או שנאה והתרסה כלפי דת אבותיך ואני מצטער לומר לך שאת חלק משרשרת דורות שבשלב מסוים חטפה תפנית אשר שינתה את מסלולה אל עבר היפרדות מוחלטת מדת אבותיך. זה לא יקרה עכשיו , יחלפו כמה דורות אך אט אט אתם תתפוגגו מאיתנו , אין לי צל של ספק שכך יקרה. זו תפיסת העולם אותה עיצבת עבור ממשיכי דרכך , זו מורשתך !
אגב , זה שהבן שלך ומשפחתו צמים ביום כיפור זה נפלא - אולי מישהו מבני משפחתך יצליח לדחות קמעה את אבדן הדרך אבל הערכתי הכנה היא שאתם צועדים אל עבר התבוללות מוחלטת - הלוואי ואתבדה.
זה בסדר גמור לא להגיב לי - כל אדם מבטא את דעותיו וכך עשינו. המשך יום טוב.אחרי "ניתוח" כזה - לא אמשיך. מבחינתי - אין טעם.
אשתדל להבא להימנע מתגובה אליך, אתה טוען טענות לא מבוססות. חושב שכל מי שחי במדינה צריך להתיישר לפי הקו הדתי/מסורתי.
מבחינתי - סוף פסוק.
אה , ועוד דבר קטן , את כתבת :אחרי "ניתוח" כזה - לא אמשיך. מבחינתי - אין טעם.
אשתדל להבא להימנע מתגובה אליך, אתה טוען טענות לא מבוססות. חושב שכל מי שחי במדינה צריך להתיישר לפי הקו הדתי/מסורתי.
מבחינתי - סוף פסוק.
תגובה אחרונה בהחלט. אני לא מחפשת את החותמת "כשר", מפריע לי הסכום שמשולם עבור החותמת הזו. קשה לתאר/להאמין כמה כסף מתגלגל ב"תעשייה" הזו.אה , ועוד דבר קטן , את כתבת :
"הייתי שמחה לו במרכולים אוכל למצוא משחת שיניים/אקונומיקה/וכל מוצר אחר ללא הכיתוב "כשר והתוספת המתאימה למהדרין"
ואני שואל את עצמי מה גורם לאדם לחפש כיתוב מיניאטורי "כשר" על משחת שיניים , בקבוק אקונומיקה ושאר מוצרי צריכה ? הרי אני חילוני לחלוטין ואף פעם בחיי לא לקחתי זכוכית מגדלת או מיקרוסקופ בניסיון למצוא "עדויות מזעריות לכפיה דתית".....למה זה כל כך מפריע לך וממש לא מפריע לי ?
אני אסביר לך יקירתי - החותנת שלי היא אוטואנטישמית המתעבת את דת אבותיה - היא נוהגת לחפש באובסיסיביות מדהימה את הכיתוב "כשר" ולהזדעק בדיוק כמו מישהי ששנינו מכירים. חחחחח
זכורני שלפני מספר שנים היא קיבלה במתנה ספר בישול מסוים שהיה כתוב עליו "כשר" רחמנא ליצלן - היא אשכרה הלכה לחנות והחליפה אותו.
אני אוסר על החותנים שלי לדבר עם נכדיהם על שנאתם לדת אבותיהם - אני לא צריך שישטפו להם את המח כשהם עדיין צעירים ונתונים להשפעות מניפולטיביות.
החותנים שלי קונים רק אוכל כשר הביתה , הם הפסיקו לקנות בשר חנזיר/שרצים ושאר תועבות מפני שהודעתי להם חגיגית שבמידה וכן נכדיהם לעולם לא יסעדו בביתם. החותנת שלי מאשימה אותי מאחורי גבי ב "כפיה דתית" ואני שמח מאד על כך.
אבל החותנים האוטואנטישמים שלי מוכנים לסלוח לי על הרבה דברים שכן אני מפרנס את משפחתי היטב , הרבה מעבר לממוצע ומעולם לא לקחתי מהם אגורה שחוקה וגם זה ראוי להערכה.
אני קורא אותך לא מעט - ואני יכול להבטיח לך שהדימיון בינך לבין החותנים שלי מדהים - לקרוא אותך זה כאילו שהחותנת שלי מדברת אלי דרכך.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.