בעבע

lightflake

New member
בעבע

הכלבה מעמידה אותי בסיטואציות מורכבות, כמו ילדים אני מניח, מצד אחד עושה דבר שיכול לחרפן אותי, ובו זמנית אני יודע שהיא רק פועלת באופן הכי טבעי מבחינתה ואני לא יכול להאשים אותה...

התחלה של דיאלוג נמחקה

בהשתתפות שניים מאיתנו
שאולי נראה על פניו בקריאה ראשונה
כאילו לא היתה להם בהכרח כוונה מפורשת להציק או לעלוב
אבל שניהם היו בבירור די לא נחמדים זה אל זה
באופן שנדמה לי שיצר מעין אווירה מתוחה, לכל הפחות.

קראתי את זה כמה פעמים, בנסיון להבין איך להתייחס לזה במסגרת התרגיל, עד שהתחלתי להבין (קצת). כמה מלים מתוך הדיאלוג:
"איך זה קשור לנושא הפורום?" (אפשר לדמיין את זה בקלות כשאלה מתגרה, גם אם זה ממש לא) - "נסה לחשוב על זה" (כנ"ל - קל לקרוא את זה כתגובה מתגרה, גם אם היא ממש לא) - "כשמעופפים הכל מסביב אוויר" - (כנ"ל) וכאלה...

ואני חושב שמה שאנחנו יכולים ללמוד במסגרת התרגיל, מתחילתו של הדיאלוג הזה שנמחק, היא שגם מראית העין היא חשובה.

אוקיי, יש לי תובנה נוספת, חשובה, מהדיאלוג הזה שנמחק.
אכתוב אותה תכף בהודעה חדשה, נפרדת.

lightflake

New member
ממ.. לא הבנתי מדוע מחקת את השרשור

וגם לא מובן לי מה הקשר בין איזשהו תרגיל שאולי הצעת בשרשור אחר לשרשור חדש שאני התחלתי...
האם אתה כופה את תרגילך עכשיו על כל הודעות הפורום?
&nbsp

lightflake

New member
אתה יכול להציע, מה זה להכריז ?

אישית אני לרוב לא מתעניין בתרגילים כלשהם
אני לא מפריע לאחרים להשתתף
אבל גם לא רוצה שיכפו עליי להשתתף

זהו ניסוי חברתי של שבעה ימים, שאפשר להתייחס אליו כאל תרגיל.

לא חובה להתייחס אליו כאל תרגיל, אבל אפשר.

רק כדי לוודא שאנחנו מסונכרנים (ולא נתונים באיזושהי אי-הבנה הדדית, כמו שקורה לעתים כה קרובות בין אנשים, במיוחד כשאנחנו כועסים או מתגוננים), אצטט מתוך ההודעה על הניסוי החברתי:

"מי שרוצה להצטרף לניסוי הזה, מוזמן לשרשר לכאן את הצטרפותו.
מי שלא יצטרף לניסוי הזה במודע, עדיין יהיה חלק ממנו במובן מסויים, פשוט מפני שלאורך ימי הניסוי, הפורום לא יתמוך בהכפשה/ביזוי/העלבה/זלזול/הקטנה.
גם דיבור בגסות עשוי להיות דרך לנסות להקטין מישהו בדמיון (שלי, שלו, של הקוראים).
"

אני מתנצל על חוסר-הנוחות.

וברור לגמרי, שמי שלקח על עצמו לנהל את הניסוי (אני), יכול לעשות הרבה טעויות במהלכו.

כולנו יכולים לטעות.
ואפשר לדבר על כך וללמוד מזה, אם מתחשק לנו (ואם לא, זה גם בסדר).
אם לא מנסים, לא טועים.
והרגשתי שמגיעה לנו גם התנסות אחת כזאת, בת שבעה ימים לפחות, אחרי יותר מ-15 שנים (!) של מלחמת דעות, זלזול הדדי והתבטאויות אלימוֹת, פה בפורום (ואני הייתי חלק מזה, לא מכחיש).

ועכשיו, בניסוי הזה, יכול להיות שטעיתי לא רק נקודתית במחיקה כזאת או אחרת, אלא אפילו בעצם יזימת הניסוי המשונה הזה, מודה ומתוודה. לוקח על עצמי את האחריות, אם כן. בסך הכל כמה ימים...
אני מעדיף לנסות ולטעות מאשר לא לנסות ולא להתנסות אף-פעם, במיוחד כשמדובר בדברים קטנים וקלילים כמו כתיבת הודעות בפורום (אני לא בעד לנסות דברים מסוכנים יותר).
ואחרי הכל, לא מדובר בניסוי בהעלבת אנשים או בהכפשתם, למשל, אלא בדיוק ההיפך הגמור.

עוד ציטוט שאני אוהב מתוך הודעת הניסוי (קראתי את זה מלא פעמים - בכל פעם שאני קורא את זה, אני מפנים את זה עמוק יותר... וזה עוזר לי ליישם קצת יותר מאשר קודם):

"הקטנת הזולת והאדרת עצמנו, שהינה פעולה פסיכולוגית נפוצה מאד כיום, המתרחשת בתוכנו תחילה, איננה משהו שאנחנו יכולים סתם כך להתעלות מעליו ולהשתחרר ממנו, בדרך כלל. אנחנו יכולים להיעשות קצת יותר חופשיים... ואחר-כך קצת יותר חופשיים. מהצורך הזה לדמיין את עצמנו כצודקים ואת האחרים כטועים."

תוספת

אז כן, אנחנו בנויים ככה שנדמה לנו שאנחנו צודקים ואחרים טועים.
אני, למשל, מרגיש עכשיו איזושהי מידה של צדקנות מוסרית... ומפותה להיות משוכנע שאני צודק יותר ממך בנקודה זו. הניסוי החברתי הזה מזכיר לי כרגע לשים לב לזה... ולהטיל בזה ספק. להיות פתוח לאפשרות שאני מפספס פה... ושיותר אור זורם אלי כרגע מכיוונך, מההודעות האלה שלך, מאשר מתוך הרעיונות הפעילים בי כרגע; ושלפיכך אפיק יותר תועלת מלהיפתח למה שאתה אומר ומלהקשיב לך ומלפתוח את לבי, מאשר מלהיכנע להנחה הפנימית הפועלת בי מבלי שבחרתי בה: שאני צודק בשניה זו, בנקודה זו, יותר ממך.

אז אני עדיין תומך בניסוי שהכרזתי עליו, בידיעה שגם אם הוא מוטעה, הוא בסך הכל לא אסון או משהו כזה... ובטוח יש בו גם דברים טובים, לכל הפחות. אני תומך בו, כמנהל הפורום וכמי שיזם את הניסוי הזה, אך מבלי להתפתות להיות משוכנע שהוא טוב ונכון וצודק ואידיאלי... ואני באמת פתוח לכך שאולי הוא טעות גמורה.

אז אני לא יודע מה נכון lightflake יקר.
אני כן יודע, שאני רוצה לאפשר לנו כמה שיותר הזדמנויות מועילות, כל עוד אני מנהל את הפורום הזה.
ושהניסוי הזה נראה היה לי כרעיון טוב, גם אם נועז.
ושאם הוא רעיון גרוע - הוא יחלוף (מהר מאד...) ונלמד ממנו משהו... ולמעשה אישית כבר הפקתי ממנו הרבה דברים טובים, כך שלכל הפחות אני יודע שיש בו גם טוב.

זה מצחיק אותי: "ניסוי של שבעה ימים ללא עלבונות ודיבור בלתי-מכבד בפורום מדיטציה, השאיר אחריו בפורום ערי-חורבות ובעצם מחק את הפורום".
אני מזהה בכך צד מצחיק.

lightflake

New member
גם לי יש תובנה מזה

שלטון טוטאליטארי בד'כ מהר מאוד הופך לדבר רע
ולא משנה על אילו אידיאלים נאורים הוא נוסד
&nbsp

ועולה בדעתי גם:

שקיצוניות לכל כיוון שהיא
נוטה להיות טובה פחות מאשר נקיטה ב"קו אמצע אינטליגנטי".

אני לא יודע אם זה נכון, אבל זה נשמע נכון למדי... וזה בטח נכון לפחות במידה מסויימת, במצבים מסויימים (וכנראה שגם בפורום אינטרנטי, למשל, היא עדיפה על פני הקיצוניות של "סובלנות מלאה לכל ביטוי" כמו גם על פני הקיצוניות השניה, ההפוכה לה... שמודגמת בעזרת התרגיל הדי מאתגר הזה).

נדמה לי שקראתי את זה בדף 'בודהיזם בישראל' ואם המקור הוא אחר

אז התנצלותי.
&nbsp
אחד בא לגנוב לאיזה מאסטר משהו (לא זוכר את הפרטים).
המאסטר מתנפל עליו.
מופתעים התלמידים איך זה שמאסטר ככה נוהג בתוקפנות.
עונה המאסטר, עם שדים יש לדבר בשפה של שדים.
&nbsp
בקיצור אתה מוזמן להפסיק להתנצל על המחיקות, אם זו המדיניות המוצהרת כזו היא גם צריכה להיות.

סיפור מעניין!

מבחינתי לא התנצלתי על המחיקות אלא על אי-הנוחות ששבעת הימים האלה גורמים לחלקנו.

תודה על דבריך, יש בזה משהו נעים, סוג של חיזוק.

lightflake

New member
נכון, רק נדמה לי שפשוט התבלבלת

מחיקת הודעות שלא מתאימות לתרגיל שאתה מציע
פשוט אינה חלק מזכויותיך כמנהל פורום בתפוז...
לדעתי פשוט התבלבלת , קורה ...
&nbsp
&nbsp

אולי...

אני לא בטוח שזוהי לא דרך לגיטימית בניהול פורומים.
יש מצב שיש פורומים אפילו עוד יותר קפדניים מזה.
כל פורום והתקנון שלו.
לנו, אפילו אין תקנון בפורום (למעט התקנות הכללי של "תפוז"), אז עכשיו יש לנו "תקנון ניסויי לשבעה ימים"... ואני מחבב את עצם הרעיון של "תרגיל זמני", למרות שאני מבין שהוא מאתגר את רובנו.

למעלה