ניסוי חברתי בפורום מדיטציה: פורום ללא ניבולי פה
נתחיל בשבעה ימים (עד סוף יולי, למעשה).
ואם יהיה מעניין, מוצלח או מלמד, נאריך את זה לזמן נוסף.
למעשה, אינני מתכוון רק לניבולי-פה, אלא לכל התבטאות בלתי-מכבדת.
זה אומר שהפורום הזה, למשך שבעה ימים (בתור התחלה), יהיה כפי שלא היה מעולם, לכל אורך שנות קיומו:
נטול קללות, העלבות והקטנות למיניהן.
הזוי, הא?
כן, אני מדבר על פורום מדיטציה ב"תפוז".
על הפורום הזה ממש, שהיווה שדה-קרב-אגואים במשך זמן כה רב.
איך כותבים הודעה בלי להכפיש/לבזות/להעליב/להרגיז/להקטין את קוראיה?
כפי שראינו, זה ממש לא קל, בהכרח.
אולם הניסוי הזה מזמין אותנו לנסות ללמוד לעשות את זה, מיידית.
מבלי לשקר לעצמנו שאנחנו יכולים אם רק היינו רוצים.
הקטנת הזולת והאדרת עצמנו, שהינה פעולה פסיכולוגית נפוצה מאד כיום, המתרחשת בתוכנו תחילה, איננה משהו שאנחנו יכולים סתם כך להתעלות מעליו ולהשתחרר ממנו, בדרך כלל. אנחנו יכולים להיעשות קצת יותר חופשיים... ואחר-כך קצת יותר חופשיים. מהצורך הזה לדמיין את עצמנו כצודקים ואת האחרים כטועים.
הדבר דומה לעישון סיגריות, למשל.
נדמה לנו שאנחנו יכולים להימנע מלעשן, אך לרוב זה לא כה פשוט.
בדרך כלל, מי שלא ניסה להפסיק לעשן, חושב שהוא יכול "אם רק הייתי רוצה". נדמה לו שהוא שולט בזה, שהוא נהנה מזה, שזה נותן לו משהו.
"אני יכול להפסיק להיות גס-רוח ומגעיל לאנשים אחרים", אנחנו אומרים לעצמנו בבטחון, "אם רק הייתי רוצה".
מי שרוצה להצטרף לניסוי הזה, מוזמן לשרשר לכאן את הצטרפותו.
מי שלא יצטרף לניסוי הזה במודע, עדיין יהיה חלק ממנו במובן מסויים, פשוט מפני שלאורך ימי הניסוי, הפורום לא יתמוך בהכפשה/ביזוי/העלבה/זלזול/הקטנה.
גם דיבור בגסות עשוי להיות דרך לנסות להקטין מישהו בדמיון (שלי, שלו, של הקוראים).
באם מגיבים לך באופן מקטין, יתכן שתמצא/י את עצמך במאבק פנימי מכאיב עם משהו שרוצה "להשיב מיד לאידיוט/ית". במקום להשיב, שלח/י אלי מסר אישי כדי לקצר את זמן התגובה שלי, מפני שממילא כל הפתיל הזה יימחק...
היכולת להפריד, בתוכנו, בין הגילויים השונים שלנו, תוך בחירה למה אנחנו רוצים לתת במה ומימוש, הינה יכולת מעניינת מאד.
לדוגמה, יתכן בהחלט שנחוש זלזול עצום כלפי אדם כלשהו... אולם השאלה היא: מה נעשה עם זה? הניסוי החברתי הזה מעודד אותנו לחקור את זה בדרך שיכולה להועיל לנו ולסובבים אותנו, ברמה חדשה לגמרי.
אז לסיכום, היה נהדר לתרגל בפורום שוויון נפש ואי-לקיחת-דברים-באופן-אישי. אישית, אני מרגיש כבר מיומן מאד. עכשיו נראה כמה יהיה נהדר, לשבעה ימים בתור התחלה, לתרגל אדיבות וכבוד, שמתחילים כמובן מבפנים.
אני יודע שזה לא יהיה לי קל, אפילו לי, אז אני רק יכול לדמיין, מה אחרים מלבדי מרגישים...
נתחיל בשבעה ימים (עד סוף יולי, למעשה).
ואם יהיה מעניין, מוצלח או מלמד, נאריך את זה לזמן נוסף.
למעשה, אינני מתכוון רק לניבולי-פה, אלא לכל התבטאות בלתי-מכבדת.
זה אומר שהפורום הזה, למשך שבעה ימים (בתור התחלה), יהיה כפי שלא היה מעולם, לכל אורך שנות קיומו:
נטול קללות, העלבות והקטנות למיניהן.
הזוי, הא?
כן, אני מדבר על פורום מדיטציה ב"תפוז".
על הפורום הזה ממש, שהיווה שדה-קרב-אגואים במשך זמן כה רב.
איך כותבים הודעה בלי להכפיש/לבזות/להעליב/להרגיז/להקטין את קוראיה?
כפי שראינו, זה ממש לא קל, בהכרח.
אולם הניסוי הזה מזמין אותנו לנסות ללמוד לעשות את זה, מיידית.
מבלי לשקר לעצמנו שאנחנו יכולים אם רק היינו רוצים.
הקטנת הזולת והאדרת עצמנו, שהינה פעולה פסיכולוגית נפוצה מאד כיום, המתרחשת בתוכנו תחילה, איננה משהו שאנחנו יכולים סתם כך להתעלות מעליו ולהשתחרר ממנו, בדרך כלל. אנחנו יכולים להיעשות קצת יותר חופשיים... ואחר-כך קצת יותר חופשיים. מהצורך הזה לדמיין את עצמנו כצודקים ואת האחרים כטועים.
הדבר דומה לעישון סיגריות, למשל.
נדמה לנו שאנחנו יכולים להימנע מלעשן, אך לרוב זה לא כה פשוט.
בדרך כלל, מי שלא ניסה להפסיק לעשן, חושב שהוא יכול "אם רק הייתי רוצה". נדמה לו שהוא שולט בזה, שהוא נהנה מזה, שזה נותן לו משהו.
"אני יכול להפסיק להיות גס-רוח ומגעיל לאנשים אחרים", אנחנו אומרים לעצמנו בבטחון, "אם רק הייתי רוצה".
מי שרוצה להצטרף לניסוי הזה, מוזמן לשרשר לכאן את הצטרפותו.
מי שלא יצטרף לניסוי הזה במודע, עדיין יהיה חלק ממנו במובן מסויים, פשוט מפני שלאורך ימי הניסוי, הפורום לא יתמוך בהכפשה/ביזוי/העלבה/זלזול/הקטנה.
גם דיבור בגסות עשוי להיות דרך לנסות להקטין מישהו בדמיון (שלי, שלו, של הקוראים).
באם מגיבים לך באופן מקטין, יתכן שתמצא/י את עצמך במאבק פנימי מכאיב עם משהו שרוצה "להשיב מיד לאידיוט/ית". במקום להשיב, שלח/י אלי מסר אישי כדי לקצר את זמן התגובה שלי, מפני שממילא כל הפתיל הזה יימחק...
היכולת להפריד, בתוכנו, בין הגילויים השונים שלנו, תוך בחירה למה אנחנו רוצים לתת במה ומימוש, הינה יכולת מעניינת מאד.
לדוגמה, יתכן בהחלט שנחוש זלזול עצום כלפי אדם כלשהו... אולם השאלה היא: מה נעשה עם זה? הניסוי החברתי הזה מעודד אותנו לחקור את זה בדרך שיכולה להועיל לנו ולסובבים אותנו, ברמה חדשה לגמרי.
אז לסיכום, היה נהדר לתרגל בפורום שוויון נפש ואי-לקיחת-דברים-באופן-אישי. אישית, אני מרגיש כבר מיומן מאד. עכשיו נראה כמה יהיה נהדר, לשבעה ימים בתור התחלה, לתרגל אדיבות וכבוד, שמתחילים כמובן מבפנים.
אני יודע שזה לא יהיה לי קל, אפילו לי, אז אני רק יכול לדמיין, מה אחרים מלבדי מרגישים...