בס

xero1

New member
בס

טוב, אז אנ´לא מבין בסוגי גיטרות, תהרגו אותי. בכל מיקרה, יש לי פנדר סטראטוקסאטר אמריקאית שקניתי לפני שנה (אני מנגן כבר 4 שנים. תודה) ואני פשוט (רובכם בטח יודעים את זה יותר טוב ממני) מרוצה ממנה! האיכות של הסאונד, הצוואר, הכל. אבך אני גם מעוניין גם להתחיל ללמוד על גיטרה בס. פה אני מגיע לשאלה, פנדר מתמצאים בגיטרות בס? זאת אומרת, נאמר את זה קצר ולעניין; איזו גיטרה בס כדאי לי לקנות בשביל (לסוג רוק [ובהתחשב במחיר])? חג שמח

xero1

New member
ועוד שאלה (פידבק)

אם כבר בס, אז גם מגבר מיוחד בשבילו? (יש לי fender 50 וולט ויש marshall עם 80 וולט)

גילדורי

New member
בסים

לפנדר יש את הג´ז בס וה-P בס הבסים של OLP ושל ESP מעולים לרוק, רק אותם תצטרך להצמין מחו"ל המרשל 80W הוא טוב מאד ומספיק

Papito

New member
בקשר למבר

כדאי לך לקנות מגבר בס ולא להשתמש עם המרשל כי גיטרה בס צריכה מגבר ממש חזק והראש של מגבר בס הרבה יותר חזק ממגבר רגיל, כך שיש סיכוי גבוה שהמגבר שלך ידפק ויהרס וחבל על מרשל

The Exorcist

New member
לפנדר יש גיטרות באס מצויינות

ואני יכול להמליץ לך על הדגם של סטינג...אבל לא יודע אם יש לך כסף

Boogieman

New member
אל תחשוב אפילו לחבר באס למגבר

גיטרה,זאת דרך מצויינת להרוס אותו. יש הרבה באסים מצויינות של כל מני חברות,רק תשמור על ראש פתוח,לא חייבים להיות נעולים על פנדר כמו הרבה אנשים כאן. מה גם שהפנדרים בד"כ לא שוות את המחיר שלהן.

xero1

New member
אוקיי

קראתי את כל התגובות, באס אני אפילו לא אקרב למגברים שלי. אבל איזה כן מגבר כדאי לקנות לבאס (לא בהכרך להופעות). וגיטרה, אז עזבו עכשיו את כל הקטע של פנדר, גיטרה באס לרוק או לג´אז במחיר שבין 1000 ל3000

Boogieman

New member
יש כל מני...

פשוט תנסה ותראה ההמלצה האישית שלי היא GODIN SD שעולה משהו כמו 2500 ונשמעת לא פחות טוב מפנדר.

גילדורי

New member
אצל המורה שלי יש מגבר 80W

שתמיד חשבתי שהוא של בס, כי אני מנגן בו גם עם הבס, אבל אתמול התברר לי שהוא מגבר של גיטרה. אז שאלתי את המורה, והוא אמר שמגברים של גיטרה מ-60W מסוגלים "לסחוב" בס, רק שהעוצמה לא צריכה להיות גבוהה. אצל המורה שלי עם הבס אני מנצל בערך 30% מעוצמת המגבר.

Boogieman

New member
גם מכונית יכולה "לסחוב" ...

כל הדרך בהילוך ראשון,בתנאי שאתה נוסע 15 קמ"ש. אם אתה רוצה לנגן בסבבה ,בווליום סביר ובלי לקנות מגבר חדש כל חודש, ושיהיה לך סאונד סביר,קנה מגבר באס.

למעלה