בסיס תל-נוף

קדברה

New member
בסיס תל-נוף

האם תל-נוף זה מקום טוב לשרת שם? יש אנשים שאומרים שזה הבסיס הכי טוב של חיל האויר, ומצד שני יש אחרים שאומרים שביחס לבסיסים האחרים של חיל האויר הוא בכלל לא משהו. פרט לכך שהוא הבסיס הכי גדול פיזית, האם התנאים שם נחשבים טובים?

טרמפיסט

New member
אם

בריכה, קולנוע, בורגראנץ´ ושאר ירקות לא עושים את המקום הזה "משהו" אז מה כן יעשה אותו?

צחי:)

New member
צעירות...

כמעט בכל בסיס של חה"א יש תנאים כאלו (למעט בס"א 18 וביסנ"מ) לא תמיד בורגראנץ´, אלא סבארו, בורגרקינג (שער קפלן בקריה) וביסטופ... אל תתן לגורמים כאלה להיות המכריעים. תחפש בסיס לפי אנשים, חברה, מיקום, אופי. תל-נוף הוא גדול, לפי דעתי גדול מדי - כך שאין סיכוי כמעט שתכיר/י יותר מדי אנשים מכל הבסיס... תלוי גם במקצוע שלך, מהו?

ובח"א 27

להוא שהולך לקורס מודא"ל (אס"מ נושכי כריות) - תתכונן לחרא אוכל ושעמום טוטאלי. ולחלוק את הקומה עם טבחים. במבט לאחור, אני שמח שלא נשארתי בבסיס הזה.

New member
פקמ"צית...

קחי בחשבון שאת עובדת במשמרות... כך שבאיזה שלב בהסמכה שלך, את תצרטכי להיות כל הזמן במפי"כ/מפ"ט ומתי שאת תצאי משם, את פשוט תלכי הביתה.

New member
תלוי...

באיזה שלב של ההסמכה שלהם הם נמצאים. אולי בהתחלה לא, אבל באיזה שלב, הם כמעט ולא יוצאים משם - וזה תקף לאלה שנמצאות בטייסות (מפטים) שבד"כ מרוחקות מהאזור המנהלתי - איפה שהקולנוע, הבריכה וכל אלה...

קדברה

New member
לא הבנתי..

פק"צית לא נהנת מכל היתרונות של הבסיס? כלומר מתי שאין משמרת, היא לא יכולה ללכת נגיד לקולנוע או משהו? ויש לך אולי מושג כמה זמן בדר"כ ההסמכה?

New member
לא בדיוק...

אין כזה דבר לא יכולה... בטח שהיא יכולה, אבל נגיד שיש לך משמרות של יומיים-יומיים שיומיים את עובדת, וביומיים שאחרי יש לך אפשרות לצאת הביתה, את תעדיפי לצאת הביתה. לגבי ההסמכה זה שונה מבסיס לבסיס, כנ"ל המשמרות.

Saba9

New member
לא נכון

גם בבח"א 27 או בשדה דב אין סבארו או בורגרראנץ אלא פשוט שק"ם עם סופר ובשריה.

אחלה בסיס.

יש איתי ביחידה אנשים ששרתו שם בתפקידים שלא אכתוב עליהם באינטרנט. מאוד מרוצים.

הכל תלוי בתפקיד שלך..

תהיה ממסניק.. אז תטחון.. תהיה חובש.. תטחון.. תהיה פקיד של איזה מישהו לא תטחון..

New member
חובשים טוחנים בחה"א?!

הם עובדים מ-8 עד 17:30 על השעון. יוצאים כולם ב-12 להפסקה ומצדם שאנשים יתפגרו. יש להם תורנות לילה וזהו... לא מקפחים אותם בתנאים, במרבית המרפאות שראיתי בחיל יש להם אפילו מכונת שתייה צמודה (זה בשביל החולים, אבל הם נהנים מההפקר...) הם כל היום לוקחים מדדים, מלווים חיילים בטיפול אצל הרופא, ומסדרים את התורים. ממסניקים טוחנים, חובשים טוחנים רק בקצין העיר ובחר"פים

לכלכת...

אני במרפאה עובד מ 7 עד 8 בערב לפעמים.. שלא לדבר על אנשים שמעירים אותך באמצע הלילה בשביל אקמול כי כואב להם הראש ב 4 לפנות בוקר.. וכן טוחנים והפסקה ב 12 מקבלים כולם , אז בגלל שאני חובש אסור שתהיה לי הפסקה? ובאמת.. החזיקו מעמד עד 12.. יחזיקו מעמד עוד שעה :) מקסימום יתפגרו..

New member
שמע...

לא אמרתי שאתם לא עובדים, ולא אמרתי שאין לי הערכה אליכם... אבל אתה לא יכול להשוות את עצמכם לממסניקים שטוחנים. כמוני כמוך, אני מש"ק בטחון שדה בחיל. עובד מהבוקר ולפעמים עד ממש מאוחר, עושה לילות, קם באמצע הלילה בגלל איזה סתום ששכח את האישור כניסה. ובלי קשר לסינג´ור הזה שנתנו לנו (לשבת בקבלה, שזה מה שכולם חושבים שאנחנו עושים כל הזמן) יש לי הרבה עבודה והרבה אנשים לרדוף אחריהם ולהציק להם :) אבל אני לא מתעסק כל היום בתיקון, שימון, תפעול של כלי טיס, אני לא סוגר שבת כן שבת לא, והעבודה שלי היא לא פיזית. יש טחינה ויש טחינה...

אדומה20

New member
אני ככ מסכימה איתך

החובשים לא חייבים לאף אחד!! גם להם מגיעה הפסקה מה אנחנו משרתים שלכם??

FireBat

New member
בהחלט

הייתי בהרבה בסיסים של ח"א וזה הבסיס הכי יפה שראיתי.

New member
הבסיס הכי יפה של חה"א...

יש רק בסיס אחד של חה"א, וזה הבסיס הכי יפייפה שיכול להיות. אני מעדיף שלא לומר את השם שלו פה, כך שאתה מבין לבד לאיזה בסיס אני מתכוון... לא יודע אם יצא לך להיות בו או לא... אבל הוא אוכל בזחילה כל בסיס אחר מבחינת יופי.

למעלה