בסיס לפיזיקה

The Independent

New member
בסיס לפיזיקה

שלום, אני עמרי, בן 14.5 מירושלים, עולה לכיתה י'. בשנה הבאה אלמד במגמה מדעית (בביה"ס התיכון למדעים ואמנויות), ואני שוקל לבחור בפיזיקה כמקצוע הראשי אותו אלמד. הנושא נראה לי מעניין, חשוב ומאתגר מאוד, אולם אין לי כל רקע בו - לא מבחינת ידע ולא מבחינת הכלים הדרושים לחשיבה פיזיקלית. חבל לי מאוד להיות במצב כזה ולבחור במקצוע אחר (ביולוגיה/כימיה) רק כי אין לי ידע מוקדם בפיזיקה. האם מישהו מכם יכול להפנות אותי לאתר/י אינטרנט שמלמד/ים פיזיקה ברמה בסיסית, כדי שיהיה לי מושג במה בדיוק מדובר ו"מי נגד מי"? תודה רבה

People

New member
לפי מיטב ידיעתי, לימוד הפיסיקה

בבית הספר למדעים ואומנויות (בירושלים, נכון?) מתבצע מהיסוד! אומנם ברמה גבוהה, אבל מהיסוד. כמו כן צוות ההוראה ברמה מאוד גבוהה. תוכנית הלימודים מיועדת לתלמידים ללא רקע בפיסיקה. אתה לא צריך להיות מודאג.

The Independent

New member
אכן בירושלים

אבל ממחנה הגיבוש קיבלתי את התחושה שלא מעט מלומדי הפיזיקה באים עם ידע מוקדם, ובכל מקרה הייתי רוצה ללמוד קצת על הנושא ולהכיר אותו לפני שאני בוחר בו כמקצוע ראשי. יש חצי שנה של התנסות בשני מקצועות מדעיים, ובכל מקרה הייתי רוצה לבוא עם ידע מוקדם כלשהו, מושגי יסוד וכו'. תודה

ailag

New member
זה שהם באים עם ידע לא אומר

לא מכירה את התוכנית הספציפית, אבל יש שבאים ללמוד לבגרות לפיזיקה עם ידע קודם. הרבה פעמים הוא לא עוזר להם יותר מדי ממה שראיתי
סתם עושים רושם. אם זה מעודד אותך, גם אני פספסתי אי אז בזמנו את תחילת לימודי הפיזיקה (כולם התחילו ב-ט' והייתי בארה"ב), כשהגעתי לכתה י' (בי"ס רגיל. די דפוק האמת) לא היה חסר שומדבר. בכל מקרה, אם אתה אדם חכם שמשקיע ולומד ומהיכרותי את החומר של התיכון, לדעתי תסתדר.

the YOOK

New member
אז ככה...

האמת היא שבתחילת המגמה המורה שלך יתחיל מהתחלה לגמרי, כולל את כל המתמטיקה הדרושה (שזה לא הרבה בתיכון, וקטורים וטריגו קצת). מה שכן יכול מאוד לעזור לך זה ללמוד לפני חדו"א של תיכון (אם אתה מכיר). אם תשוטט פה בקישורים של הפורום על מכניקה ניוטונית יכול להיות שתמצא כאן משהו...

The Independent

New member
עדיף ללמוד מתמטיקה?

אני מודע לזה שהפיזיקה והמתמטיקה הם שני נושאים מאוד קרובים, אבל במקום בסיס הפיזיקה והיסודות כדאי ללמוד מתמטיקה? קצת תמוה בעיניי, אבל אני לא מבין הרבה. אנסה למצוא חומר, תודה.

the YOOK

New member
חדו"א מאוד יעזור לך במכניקה

או בכל הפיזיקה. את ההנחות של המכניקה הניטונית (חוקי ניוטון) המורה אמור להסביר בצורה אינטואיטיבית, ולהראות כיצד משתמשים בהן.

the YOOK

New member
אני מניח שניתן,

אבל הבעיה היא שאם תחפש את המילה "חדו"א" תקבל בעיקר תוצאות של אוניברסיטה... וזה מעל למה שאתה צריך (זה אומנם נחמד, לראות איך מושג הגבול למשל מוגדר... אבל לפיזיקה תיכונית זה קצת מיותר). אני מאמין שבפורום מתמטיקה יש הרבה חומר בנושא (תבדוק, אני חושב שיש שם מאמר- "מה זה נגזרת?". זה מאוד יעזור לך. כמו כן תחפש חומר על אינטגרלים). אתה גם יכול ללמוד (כמו שאני למדתי בהתחלה) את הנושא מספרי לימוד של תיכון (למשל 006 של גבי יקואל או בני גורן).

The Independent

New member
תודה, אנסה בפורום מתמטיקה

בעצם לפי מה שאתה אומר, ידע מוקדם במתמטיקה יהווה בסיס טוב ללימודי פיזיקה. על זה לא חשבתי, תודה.

giladt02

New member
רק כדישתבין למה זה ככה

במעקב אחרי התפתחות תיאוריות מתמטיות קיימת תופעה קטנה. הרבה מאוד נושאים מתמטיים הגיעו כתוצאה ממדידות שנעשו, ומנסיון להבין את הטבע, זה בעצם פיזיקה. באופן פרטני יותר, פלוני בשם אייזיק ניוטון ניסח את הרעיונות הראשוניים של החשבון הדיפרנציאלי והאינטגרלי בכדי ליצור כלי שיאפשר לו להסביר את הפיזיקה. אחריו באו הרבה מתמטיקאים טהורים ובנו מערכת מורכבת וחזקה יותר. אבל החשבון הדיפרנציאלי ואינטגרלי (חדו"א) נבנה בשביל פיזיקה בשלב הראשוני.

ailag

New member
לא בטוחה שיעזור

בכל מקרה, אפשר לצמצם את החיפוש לנגזרות ואולי אינטגרלים (תאוריה + טכניקה כאשר באינטגרלים צריך רק את הטכניקה הפשוטה ברמת תיכון. לא החלפת משתנים ואינטגרציה בחלקים). ממילא נג' ואינט' זה חומר של הבגרות במתמטיקה. ואינדיפנדנט: שתדע, חדו"א ברמה אוניברסיטאית נחשב לאחד הקורסים הקשים ביותר של תחילת התואר. עם זאת, נגזרות ואינטגרלים ברמה תיכונית+ זה לא כזה נורא. לדעתי חבל לשבור את הראש בכתה ט'-י' על החומר הזה או על "האם זה החומר שרלוונטי אליי".

למעלה