הטיול מסין לתוך טיבט הוא סיפור ממש לא זול
בהתחשב בעלויות במזרח. אני בררתי את הנושא מצנגדו ודי הבנתי שזה סיפור לא זול. הפרטים שאני נותן הם נכונים ועדכניים(הייתי שם לפני חודשיים וחצי). *גסט האוס מיקס(שאישית אני לא מאמין לאף מילה שיוצאת מהפה שלהם הם פשוט שקרנים!ולא אמינים!) רכבת712 יואן(הרד סליפר) פרמיט600 יואן סהכ1312 יואן *גסט האוס סאם רכבת700 יואן(הרד סליפר) פרמיט 500 סהכ1200 1.עד כאן הכל טוב ויפה אבל הפרמיט הנ"ל לא טוב מחוץ לאזור לאסה!!!!! כדי להוציא פרמיט יש אפשרות אחת ויחידה(חוקית כמובן)והיא טיול מאורגן עם גיפ. הטיול הזה אם רוצים לעשות אותו כמו שצריך יעלה בסביבות 300 דולר לכ8 ימים(המחיר הנ"ל נמסר לי ממספר מטיילים שחזרו מלאסה+מס סוכנויות נסיעות בצנגדו) לא כולל לינה ותשלום כניסות לאתרים!!! 2.כניסה לאתרים בטיבט היא מאוד יקרה.אם לוקחים בחשבון את האתרים בשיגטסה,גיאנסה,אוורסט בייס קאמפ,נאם טסו,לאסה(ואולי גם סאמיה) אז צריך יותר מ100 דולר כניסה לאתרים!מספיק לפתוח לונלי חדש ולחשב מחרי כניסה לכל אתר(ותעברו בקלות את ה100 דולר). 3.כרטיס חזור ברכבת יעלה בסביבות ה80-90 דולר. 4.להשיג כרטיסים לרכבת זה עניין לא פשוט בכלל(אפשר בקלות להמתין שבוע-שבועיים בצנגדו). ****בטרפיק הוטל בצנגדו לקחו 1690 יואן לפרמיט+כרטיס רכבת(המתנה 5-6 ימים). בקיצר אם רוצים לטייל שם בסביבות ה14 יום(8 ימים טיול גיפים+לאסה איזה 4 ימים+עוד אתר או 2.) צריך כ800 דולר במקרה הטוב. 300 דולר טיול גיפים ל8 ימים+פרמיט(מחוץ לאזור לאסה) 1200יואן פרמיט+כרטיס הלוך ברכבת=160 דולר כרטיס חזור כ90 דולר כ100 דולר כניסות לאתרים(לדעתי אפילו יותר) אוכל+לינה..... =בערך800 דולר שימו לב!!!שהכרטיס שחלק מהסוכנויות או הגסט האוסים מצעים לכם הוא לא מצנגדו אלא מצונגצינג(מה שמוסיף עוד עלות נסיעה למקום). ********יש דבר אחד טוב בלהיכנס מנפאל לטיבט והוא1. פרמיט אחד ולא 2(שכולל את אזור לאסה ואת האזורשבין לאסה לנפאל כלומר שיגטסה,גיאנטסה,אוורסט בייס קאמפ ועוד אתרים על הדרך) 2.במקום לשלם על ההלוך ברכבת+הפרמיט(160דולר) והטיול 8 ימים גיפ +פרמיט מחוץ ללאסה300 דולר=460 דולר משלמים רק על נסיעה+פרמיט עד לאסה(עם עצירות בתחנות הידועות בדרך) ודבר כזה עולה רק 200 דולר מנפאל!!! 3.חזור לגבןך עם נפאל עם גיפים רקים מלאסה(שבאים לקחת תרמלאים מהגבול ויוצאים רקים)עולה רק 50 דולר. ככה שמי שהשיקול הכלכלי חשוב לו ולא מתכוון לטייל אחר כך בסין עדיף להכנס בנפאל ולא מסין. מקווה שהארתי את הנושא פחות או יותר לאנשים שחושקים בטיול בטיבט. לי אישית צורם כל המסחרה הזה שהסינים עושים מהפרמיטים ומטיבט הכבושה(בואו לא נכנס לויכוחים לא לעניין) כל טוב לכולם