בסיס האוורסט בטיבט

ברקוש22

New member
בסיס האוורסט בטיבט

אין הרבה מה להוסיף חוץ מהחוויה המיוחדת והקרה להיות שם. בד"כ מגיעים לשם מרומבוק - המקדש הגבוהה בעולם ע"ג כרכרות של חמורים

ברקוש22

New member
תודה רבה

אין כמו טיבט - אני מתגעגע ומתכנן את הטיול שלי שנה הבאה להודו ונפאל חצי שנה בשביל לחזור לנוף דומה ולחוות את האהבה של העם הטיבטי.

shmuel778

New member
בבקשה(-:

אין ספק שיש קסם באזורים הגבוהים והמבודדים של טיבט , לאדאק וספיטי שבהודו . גם אויר נקי יותר , גם אוכלוסיה פשוטה ומסבירת פנים וגם נופים משגעים . אין לי ספק שתהנה גם בנפאל הודו . סופ"ש נעים .

דגנית

New member
איזה יופי של תמונות..

אתה יכול לספר קצת על ההגעה לטיבט?

ברקוש22

New member
טיבט

ההגעה שלי לטיבט הייתה מתוך סין. הדרך היפה יותר היא דרך הרכבת החדשה שבנו. אפשר לקחת אותה בקלות דרך שיאן - את יכולה לכרטס יום לפני בלי שום בעייה. את הפרמיט ניתן להוציא דרך ההוסטל בתוספת עמלה של סביבות 150 יואן. בתוך טיבט אם את רוצה להוציא פרמיט אחר לזה דואגת סוכנות הנסיעות. מצורפת תמונה עם הנוף הנשקף מהרכבת.

דגנית

New member
תודה, כאשר הייתי בנפאל, אפשר היה להגיע

לטיבט עם ויזה לשבועיים בלבד, זה עדיין כך? או שמסין זה שונה? ממש ממש רוצה להגיע לטיבט.. לא הולכת לטפס הרים, אבל משהו מושך אותי להגיע לשם.. תמונה יפה.. תודה.

ברקוש22

New member
זה אחרת

לפי מה שהבנתי מנפאל זה אכן רק לשבועיים. אם את מתכוונת להכנס לטיבט דרך סין מדובר על סיפור שונה, את יכולה להשאר שם כל עוד הויזה שלך לסין תקפה. והחוויה של טיבט היא מעבר למילים, האהבה של האנשים, הנוף האויר, מילים מגמדות את החוויה, צריך להיות שם בשביל להבין.

דגנית

New member
תודה.. עכשיו אכוון את עצמי להגיע לטיבט דרך

סין.. (אפשר לצאת לנפאל אחר כך? לכמה זמן הויזה לסין? ומתי התקופה הטובה להגיע לשם? כמה שאלות
) התמונה ששמת.. פשוט מדהימה..

ברקוש22

New member
סין וטיבט

ויזה לסין אפשר להוציא גם לשלושה חודשים דרך השגרירות בארץ כמו שאמרתי ויזה לטיבט היא הוספה על הויזה הסינית. יש טיול של שבוע וחצי בערך שנכנסים דרכו לנפאל מטיבט. התקופה הטובה ביותר להגיע לטיבט היא ביולי אוגוסט ספטמבר. תודה על המחמאה. ונשמח לעוד שאלות, זאת מטרת הפורום :)

דגנית

New member
איזה כייף ששאלתי, עכשיו באמת אפשר לחשוב

על הקיץ הבא [חופש גדול..].. קצר וקולע
התמונות האלו מעלות געגוע לנופים אחרים.. תודה ברק

ליאורט1

New member
ההגעה לבסיס האוורסט

קודם כל יופי של תמונות כרגיל. אני באמת נהנה לקרוא ולראות כל פעם מקומות אחרים. מבחינתי זאת המטרה האמיתית של הפורום, לחלוק בדרכים שונות את החוויות מהטיולים השונים עם אחרים שהיו, יהיו או סתם אוהבים לקרוא על מקומות אחרים. ולעניין: אתה יכול קצת לספר על ההגעה למרום הספציפי הזה, ולאוו דווקא לטיבט, האם זה חלק מטיול מאורגן או שפשוט נוסעים לכפר הקרוב ומשם תופסים טרמפ על עגלה. האם זה טיול של כמה ימים עד לבסיס או שהכפר יחסית קרוב וכו וכו שוב תודה

ברקוש22

New member
מדובר בטיול מאורגן

עלות הטיול היא בסביבות 1200-1500 יואן, הטיול כולל נהג רכב דלק וזהו. על לינה אוכל וכניסה למקדשים כאלו או אחרים משלמים בנפרד. ניתן להזמין את הטיולים האלו מלאהסה ועדיף מסוכן שמדבר אנגלית רהוטה אחרת תגיעו למקומות שלא רציתם. הטיול עובר ביארמאדוק לייק - להאטסה - שיגאטסה - בסיס הטיפוס לאוורסט - שגאר - נאמטסו לייק. סה"כ סביבות השישה ימים, לכל מקום אתם מגיעים עם הרכב, והנהג עוצר לכם בכל נקודה שרק תרצו. אני זכיתי בנהג מדהים שלאורך הטיול הביא אותי לביתו ופינק אותי בארוחה טיבטית אמיתית עם בשר מיובש, גבינת יאק מיובשת יוגורט של יאק ולחם כמו שיש בסדרה מרקו - שהוא נוגס בו וכולנו נהיים רעבים - אז אכלתי אחד כזה - :) ממולץ מאוד לעשות את הטיול ולהתרחק מלאהסה משום שהיא 98% סינית. ישנם טיולים ארוכים יותר לנפאל או להרים אחרים שיכולים לקחת עד שבועיים ויותר. לא מומלץ לנסות לסדר את כל הפרמיטים לבד ולהסתמך על ידידותם של אחרים כי מרגע שהגעתם לאוורסט נקעתם ונכנסתם לקרטל של נהגים, במידה ואתם מתכוונים לטוס לשם אני אשמח לשלוח תמונה של הנהג שהיה איתי שהפך כל חוויה למיוחדת יותר. תהנו

הטיול מסין לתוך טיבט הוא סיפור ממש לא זול

בהתחשב בעלויות במזרח. אני בררתי את הנושא מצנגדו ודי הבנתי שזה סיפור לא זול. הפרטים שאני נותן הם נכונים ועדכניים(הייתי שם לפני חודשיים וחצי). *גסט האוס מיקס(שאישית אני לא מאמין לאף מילה שיוצאת מהפה שלהם הם פשוט שקרנים!ולא אמינים!) רכבת712 יואן(הרד סליפר) פרמיט600 יואן סהכ1312 יואן *גסט האוס סאם רכבת700 יואן(הרד סליפר) פרמיט 500 סהכ1200 1.עד כאן הכל טוב ויפה אבל הפרמיט הנ"ל לא טוב מחוץ לאזור לאסה!!!!! כדי להוציא פרמיט יש אפשרות אחת ויחידה(חוקית כמובן)והיא טיול מאורגן עם גיפ. הטיול הזה אם רוצים לעשות אותו כמו שצריך יעלה בסביבות 300 דולר לכ8 ימים(המחיר הנ"ל נמסר לי ממספר מטיילים שחזרו מלאסה+מס סוכנויות נסיעות בצנגדו) לא כולל לינה ותשלום כניסות לאתרים!!! 2.כניסה לאתרים בטיבט היא מאוד יקרה.אם לוקחים בחשבון את האתרים בשיגטסה,גיאנסה,אוורסט בייס קאמפ,נאם טסו,לאסה(ואולי גם סאמיה) אז צריך יותר מ100 דולר כניסה לאתרים!מספיק לפתוח לונלי חדש ולחשב מחרי כניסה לכל אתר(ותעברו בקלות את ה100 דולר). 3.כרטיס חזור ברכבת יעלה בסביבות ה80-90 דולר. 4.להשיג כרטיסים לרכבת זה עניין לא פשוט בכלל(אפשר בקלות להמתין שבוע-שבועיים בצנגדו). ****בטרפיק הוטל בצנגדו לקחו 1690 יואן לפרמיט+כרטיס רכבת(המתנה 5-6 ימים). בקיצר אם רוצים לטייל שם בסביבות ה14 יום(8 ימים טיול גיפים+לאסה איזה 4 ימים+עוד אתר או 2.) צריך כ800 דולר במקרה הטוב. 300 דולר טיול גיפים ל8 ימים+פרמיט(מחוץ לאזור לאסה) 1200יואן פרמיט+כרטיס הלוך ברכבת=160 דולר כרטיס חזור כ90 דולר כ100 דולר כניסות לאתרים(לדעתי אפילו יותר) אוכל+לינה..... =בערך800 דולר שימו לב!!!שהכרטיס שחלק מהסוכנויות או הגסט האוסים מצעים לכם הוא לא מצנגדו אלא מצונגצינג(מה שמוסיף עוד עלות נסיעה למקום). ********יש דבר אחד טוב בלהיכנס מנפאל לטיבט והוא1. פרמיט אחד ולא 2(שכולל את אזור לאסה ואת האזורשבין לאסה לנפאל כלומר שיגטסה,גיאנטסה,אוורסט בייס קאמפ ועוד אתרים על הדרך) 2.במקום לשלם על ההלוך ברכבת+הפרמיט(160דולר) והטיול 8 ימים גיפ +פרמיט מחוץ ללאסה300 דולר=460 דולר משלמים רק על נסיעה+פרמיט עד לאסה(עם עצירות בתחנות הידועות בדרך) ודבר כזה עולה רק 200 דולר מנפאל!!! 3.חזור לגבןך עם נפאל עם גיפים רקים מלאסה(שבאים לקחת תרמלאים מהגבול ויוצאים רקים)עולה רק 50 דולר. ככה שמי שהשיקול הכלכלי חשוב לו ולא מתכוון לטייל אחר כך בסין עדיף להכנס בנפאל ולא מסין. מקווה שהארתי את הנושא פחות או יותר לאנשים שחושקים בטיול בטיבט. לי אישית צורם כל המסחרה הזה שהסינים עושים מהפרמיטים ומטיבט הכבושה(בואו לא נכנס לויכוחים לא לעניין) כל טוב לכולם

ברקוש22

New member
נשמע ממש סיוטי

כמו שאמרתי מקודם, לקחת את הרכבת משיאן שעולה 750 יואן להארד סליפר ולהנות מהנוף לקחת טיול גיפים שעולה 1500 יואן לכל היותר ל4 אנשים בגיפ אחד - אם יש לכם את החשק להתכלב ולהכנס חמישה אז מדובר בפחות כסף, וכמו שאמרתי קודם הכניסה לאתרים היא אכן בתשלום אבל כל אתר ואתר לא עובר את ה 40 יואן פחות או יותר שיוצא דופן הוא האוורסט שעולה קצת יותר. אני אישית אכן מייחס חשיבות רבה לכסף אבל ההנאה והחוויה היא חשיבות עליונה. אם אתם כבר בסין אל תתנו לזה לשנות לכם את סדר העדיפויות. תהנו

למעלה