בסיסה

בסיסה

כידוע שבועיים מלאים לפני פסח נוהגים יהודי לוב לקיים מנהג שנקרא בסיסה... שזה תערובת של כל מיני קיטניות ופירות יבשים ומערבבים את זה עם מפתח מיוחד לשמירה על מזל ובריאות ולכל המעוניין הנה המתכון של הבסיסה באדיבות מרכז אור לשלום ולדיה בן עטיה תודה הבלילה הטעימה אותה נוהגים יהודי לוב לאכול בטקס מיוחד בליל ראש חודש ניסן ובכל אירוע חגיגי המסמל התחלה חדשה - כניסה לבית חדש, הולדת בן וכו'. קל להכנה, ריחו עדין ונעים וטעמו גן עדן. המצרכים: חצי ק"ג גרגרי חיטה 50 גר' גרגרי כוסברה 50 גר' גרגרי כמון שומר 1/3 כוס סוכר 200 גר' תמרים 100 גר' אגוזים 100 גר' שקדים 100 ג' צימוקים אופן ההכנה: קולים במחבת/סיר את החיטה בנפרד ואת גרגרי הכוסברה והשומר בנפרד. לטחון את החיטה והכמון והכוסברה יחד במטחנה או במראזה עד לקבלת אבקה. לערבב בתוך קערה גדולה את החומרים יחד. האבקה מוכנה לטקס. לאבקה מוסיפים את התמרים, השקדים, האגוזים והצימוקים כשהם שלמים (ניתן, לפי הטעם, לשבור את השקדים והאגוזים לחתיכות קטנות יותר). להוסיף השמן ולערבב עד לקבלת עיסה סמיכה. בתיאבון

שושה שלי...../images/Emo24.gif

יא בוייה.. יש לי ריר חחחחחחח לא מעניין אותי כלום.. את הבסיסה שלך את חייבת להביא לי. אין לי כח להכין.
בכל אופן רשמתי את המתכון. ואני אכין שבוע הבא. יאמי יאמי.. שבוע טוב לכולם..יאלההההההה טרבלס..

טאKילה

New member
נולדתי בערב הפסיסה../images/Emo152.gif

אני מאוד אוהבת את זה למרות שזה משמין אוחחחחח פעם בשנה נו מותר
שוש את אחלה אוהבתותך

dardara

New member
ממש מרגש לקרוא את הדברים

הערב הזה דוקא זכור לי מהילדות וכמו שאמרתי אני אמנם לא טריפולטאית אבל גם בעדמה שממנה צמחתי עושים ומצינים את הערב הזה חויה יפה וטעם הפסיסה ממש מענג ומהנה |4U דרך אגב ,צוין פה התאריך הלועזי אבל את הערב הזה חוגגים בראש חודש ניסן זה היום למעביר את המנקים לפסח להילוך גבוה יותר ,לקראת החג

מאדמאן

New member
היי חברים אני מהשכנים

מאתר עמית של התונסים אפשר לקנות בסיסה מוכנה היום למי שמתעצל.. טעמתי והיה מצויין כל הכבוד לכם על הפורום - שיהיה בהצלחה. אל תישכחו שההורים שלנו היו הרבה יותר טובים ומחונכים מהזבל שיש היום אז תכניסו הרבה מורשת, מסורת, ואהבת ישראל מהציניות המכוערת שיש בעולם "הישראלי" המודרנים ע"ע ערוץ 1 ערוץ 2 וערוץ 10 - טוב, יללא בלי הטפות מוסר - ביי

טאKילה

New member
שלום שכן נחמד../images/Emo39.gif

את הפסיסה קונים בחנות תבלינים מובחרת, ההכנה יש לנו את שוש המקסימה עם ידע שופע
אתה מוזמן להשאר איתנו, שתי העדות עם מנהגים דומים להפליא. ברוך הבא

שכן באת בזמן..../images/Emo140.gif

וואלה הבסיסה המוכנה הזאת. בדיוק טובה בשבילי. אין לי כח לכל התהליך הזה. אני אקנה מוכן. אוסיף כל מיני דברים טעימים. ואזלול הכל לבד !!!

מתוקית.

New member
עשית לי חשק לאיזה

צ'איי ערבי עם בוטנים ההוא שמבשלים המון יוצא ממש ממש כמו קפה כהה שותים בכוס קטנה שלוש פעמים הפעם האחרונה היא הכי טעימה היא הכי חזקה אני אוהבת להוסיף עוד קצת סוכר ולשים את הבוטנים שייתרכו קצת סבתי עליה השלום הייתה מכינה את התה הזה על פרימוס ממש כמו פעם היא הייתה אומרת שזה האורגינל.. יה הזכרת לי את הילדות שלי עם העסידה בקערה ענקית מסביב הרוטב עם הרינגה כולם יושבים על השטיח ועם שתי אצבעות אוכלים את היאמי הזה ויש עוד ועוד ועוד... משנה לשנה כולנו במשפחה מוצאים את עצמנו חוקרים עוד ועוד לעומק השורשים מכינים יותר ויותר מאכלים כמו שפעם היו מכינים ומדברים יותר על המנהגים והמסורת ואיך היה פעם כשהיינו ילדים וכשהיו חיים אולי קשים אבל מיוחדים אולי זה הפחד שילדינו לא יידעו מהיכן הכל צמח אולי נוסטלגיה לי חשוב שילדיי יידעו מהי המורשת שלהם ומאיפה הכל התחיל ג'ול נוסטלגייה ובלוטות ריר

טאKילה

New member
שיי ערבי עם בוטנים יאמי../images/Emo3.gif

הבאתי תמונה עתיקה של נשים בישיבה על החסאירה [מחצלת] עוסקות בהכנה ושתיית שיי ערבי בל קאקוויאיה
את השיי הערבי שותים בשלושה שלבים. הכוס הראשונה תה מר הכוס השניה תה מתקתק קלות הכוס השלישית תה עם סוכר שנף מתוק מתוק עם בוטנים קלויים. טקס התה נערך שעות כשכל המשפחה מתאספת יחד. אהבתי מאוד כשסבתא שלי היתה באה להכין את התה המיוחד הזה, היינו מתאספים סביב הפתיליה חסרי סבלנות מחכים לכוס השלישית שהיתה הטעימה מכולן. אוחחחחחחחח נוסטלגיה כייף

שהיי ערבי

יו אני זוכרת כשסבתי עליה השלום הייתה מגיעה אלינו מפתח תקווה ידענו שהיא מכינה מטעמים שאנו אוהבים בכל יום בשעה ארבע היינו מתאספים כולם על החסירה>מחצלת< ומחכים מתי היא תכין את התה עם הקאקווייה סבתי הייתה מכינה גם קעקע מלבס אם מישהו יודע מה זה בכלל עוגיות קעקע עם חלבון מוקצף ןמייבשים את זה בשמש כמה ימים (אני מכינה את זה היום) זוכרת אני כשהיא הייתה מכינה את הבוטנים היינו הילדים גונבים לה מהצד בוטנים שנפלו לה כשהיא הייתה מורידה את הקליפה
עם כל זה אני מתגעגעת לימים ההם

tvrui10

New member
טאקילה , את מזמינה לשיי ערבי ?

את יודעת באירעים מיוחדים,היו מחלפים את הבוטנים בשקדים קלויים..

טאKילה

New member
וואלה לא צחוק

אני יודעת להכין שיי ערבי, את הכוס השלישית הטעימה מכולם. איפה הפתיליה ובראק אל שיי, יאחסרה על איאם. הייתי רוצה למחזר המון דברים, לו רק יכולתי!

יו מתוקית

עד היום אנו מכינים את העסידה הזו והילדים אוכלים עם האצבעות <<אני לא מסוגלת< והטעם יאאאאאאאאאאאאאאאאאאמי

מתוקית.

New member
טוב אחרי

שעשית לי בלגן במיציי העיכול ני אלך לבשל משו.. אממ אוי אתם לא תאמינו מה בא לי עכשיו נו ... נו... איך קוראים לזה שכחתי את השם נו האוכל עם הסלק נו ... שועית עם עלי סלק וקוקלה טוב זה כבד זה אולי בשבת אם לא יהיה חם אולי נוקידס... או אוף לא יודעת בלגן בטעמים רוצה הכל מהכל מה להכין..?

למעלה