בסוף חזרנו

לילך 313

New member
בסוף חזרנו

אנו בני 40 לערך ולפני כחצי שנה פניתי לכאן וסיפרתי שבעלי מזה 13 שנה, החליט שאינו מסוגל יותר לחיות בזוגיות איתי וטען שהוא רוצה להתגרש וגם היה נחוש מאד (לראשונה).
היו בזוגיות שלנו עליות ומורדות ותקופות כאלה ואחרות, בגדול הוא טען שלא טוב לו והוא לא מרגיש הוא בחיינו המשותפים , שהוא לא מרגיש שיש לו אישה ושלא טוב לו
ושנמאס לו וזהו שהוא לא מוכן לתת לי יותר צ'אנסים וההחלטה סופית ומאז התחיל לרדוף אחרי עם הסכם גירושים ש"דחף" לי כל הזמן לפרצוף.
מצד אחד הבנתי על מה הוא מדבר ..שאני סוג של "מסרסת אותו" בכח שלו מול הילדים - הוא העניש וכעס הרבה ואני באתי לקראתם ואפילו התערבתי לטובתם
מפה לשם כשראיתי שהוא נחוש בדעתו ולא רצה להמשיך , היה קר וקורקטי וישן בספה תקופה של כחודש וחצי חודשיים, הסכמתי ופתחתי תיק בהסכמה והוא הודה לי ונראה שהיה מרוצה.
אציין גם שכל התקופה של החוד חודשיים זו הוא החל לחזור מאד מאוחר בלילות וטען שהוא לומד למבחנים וכו' ..
כל הזמן הזה לא הבנתי מה קרה לו ולאהבתו אליי שהרי תמיד הצהיר שאוהב ובתקופ הקשה עדיין אמר שהוא אוהב אותי אבל זהו לא מוכן יותר...היה נראה לי תמוהה (למרות הקשיים שחווינו כי חשתי את אהבתו למרות ההתנכרות אלי).
כשבוע שבועיים אחרי שהתחלנו בהליכים משפטיים הוא חזר יום אחד די שיכור הביתה(נדיר) באמצע הלילה ונרדם מייד ופתאום אס אם אס באמצע הלילה, הייתי חייבת לבדוק
והצצתי לו לטלפון' וחשכו עייני ממה שראיתי שם, מסתבר שהוא החל או כבר היה בתוך קשר כלשהו עם בחורה שהכיר בילדות והקשר חודש בפייסבוק ככל הנראה (גרושה +).
הייתי המומה , חשתי נבגדת מרומה טיפשה עצובה הבנתי שהסוף הוא באמת סוף ואולי היא דחפה אותו לסיים את העיניינים ביננו, עפ"י ההדעות באסמסים שראיתי היא פירגנה לו כתבה לו שהוא מלך, שאלה אם אכל היום, אמרה שהיא מתגעגעת אליו ואוהבת אותו ובאד האסמסים שאלה אם היה לו טעים אתמול (לא בטוחה שדיברה על אוכל) והוא ענה שיה טעים ומרגש. וענה שאוהב אותה ובאחת ההודעות כתה לה בוקר טוב אהובה....בקיצור אני נגמרתי מאז אותו יום...פשוט נגמרתי.
בבוקר (אחרי לילה קשה מאד ) הוכחתי אותו שאני ראיתי ואני יודעת והוא ענה בתקיפות שהוא לא מפחד מאף אחד וחזר על זה (לא ברור למה הוא טוען שלא מפחד ..לא איימתי עליו) אבל מאד נפגעתי..הוא ביקש שאניח לו וכך עשיתי..הבנתי שזהו. ביקשתי שיארוז ויעזוב שנודיע לילדים (3) עוד היום ושיעזוב ..הודענו לילדים הם בכו והיה קשה.
אחרי מס' ימים הצצתי שוב בלט' שלו וראיתי שהתכתב איתה והודיע לה שאני יודעת שמסתבר שחפרתי לו בטל' ונודע לי, היא ענתה אוהבת אותך והוא ענה שאוהב אותה.
בנתיים הוא חש לא טוב מרוב לחץ ואושפז כאשר אני כל הזמן מלווה ודואגת לו למרות שאנחנו כביכול בהליכי גירושין.
וכשחזר מבית החולים אחרי כמה ימים ארז מזוודות ועזב לבית אימו.
לא ראיתי אותו כשבועיים ..הוא לקח את הילדים כפי שרצה פעמיים בשבוע וכל סופ"ש..
בימים ובשעות שהיו אצלו התפרקתי ובכיתי המון המון..הקושי היה רב ובמיוחד שבתוך תוכי לא חשתי את הסוף לא הרגשתי את מיצוי היחסים והבנתי את טעויותי וטעויותיו
וחשתי פספוס נוראי .
שבועיים אחרי שעזב את הבית שלחתי לו הודעה (בערב) שאני מתגעגעת אליו ורק בבוקר הוא ענה (גם אני).
למחורת היתה שיחה עצובה ביננו (טלפונית) ואמרתי שאני חושבת שזה לא נגמר ועדיין ניתן לתקן הכל.
אחרי יומיים הוא שלח לי הודעה שהוא רוצה להפגש ..נפגשנו באותו ים בערב הלכנו לים ואפילו נכנסנו בלילה לים..זה עשה לנו טוב
שם התוודה ואמר שקשה לו שהוא חי מתוך אוטומט ופעל כמו זומבי ושרוצה לחזור..לא ידעתי את ליבי מרוב אושר וכמובן שהסכמתי..הוא חזר חרמן ומאוהב.
ומאז ברוך השם הכל טוב ויפה כבר כמה חודשים ..המשפחה המצומצמת שמחה על החזרה והאהבה ביננו פורח שוב כמו בהתחלה.
הוא חם לבבי אלי וכך גם אני , תיקנו את דרכנו והפעם ממש אני משתדלת ורוצה וכך גם הוא והמאמצים שלנו ניכרים וכך גם התוצאה..אושר גדול ואהבה גדולה.
הבעייה היא שהעננה של הבחורה שאיתה ניהל רומן מרחפת מעליי ולא מניחה לי, אני לא מצליחה לשכוח את ההודעות והטקסטים שראיתי בטל' שלו בזמנו,
אני שואלת את עצמי איך הוא יכול היה לעשות לי את זה, ועד כמה הוא באמת אהב אותה ועד כמה היחסים בינהם הרחיקו לכת ולמה ואיך זה הסתיים.
יום אחד שאלתי אותו על המקרה ההוא והוא לא כ"כ נפתח ולא ממש פתח את סגור ליבו ..רק אמר שכשהוא היה בתקופה כזו ופתאום הגיע אותה אחת שפירגנה ומבינה וכו'
אבל עוד אמר שלא היה שם משהו בעל משמעות ולא היה משהו בעל אופי מיני ושכמה ימים אחרי שעזה את הבית הודיע לה על הפסקת הקשר בינהם. אמר לי שחשב שהיה שם משהו אבל הבין שלא.
טען שהמפגשים בינהם היו באוטו כי חשש שיוודע לי ולא נפגשו בפרהסיה. ולא היה נכון לספר או להסביר יותר...והדגשתי בפניו שזה לא יכול להשנות שוב בשום אופן והוא הסכים.
אבל המחשבה של שניהם ברכב (די אינטימי) והאסמסים מהדהדים בראשי ומפריעים לי מעת לעת...יודעת שאיתו לא נכון לחפור יותר מידי כי גם לא מאפשר.
אני לא יודעת מה לעשות עם המחשבות שמטרידות אותי לא יודעת עד כמה באמת הוא לא הרחיק לכת ואולי אני יותר מידי תמימה.
לא יודעת איך להתמודד עם זה.

סטנגה Joe

New member
עשיתם צעד חשוב

אחרי משבר הצלחתם לתקן ולחזור להיות יחד.
את חייבת בשלב הזה לשים את העבר מאחורייך.
אם בשלב מסויים תרגישי שדברים לא כמו שאמורים להיות, שהוא אולי עדיין בקשר עם הבחורה זה כבר סיפור אחר.
אך כרגע כשהכל נראה סוכר וענבים לא נראה לי שיש טעם לעסוק בעבר הלא טוב שקרה לכם.

rona769

New member
החלטה אמיצה

אני חושבת שהחלטת החלטה אמיצה ולא פשוטה. החלטת להושיט לו יד ולעשות את הצעד כדי שתחזרו להיות ביחד.
נשמע שזאת היתה החלטה טובה פשוט מפני שטוב לכם ביחד. את אומרת שיש אהבה בינכם, אז זה באמת נשמע שעשית מעשה נכון.
אבל כמו שרשמו לך חזרתם בלי לדבר עד הסוף על מה היה, רשמת שאת לא רוצה לחפור לו אבל איך אתם אמורים לדאוג שמה שקרה לא יחזור אם לא תדברו על זה?
הרי תקופות קשות עוד יעברו על שניכם, אין מה לעשות ככה החיים. התקופה הזאת מתוקה וטובה אבל החיים דינאמיים. אם בעבר בשעת קושי הוא פנה למישהי אחרת שלפי דבריו פשוט נתנה לו הרגשה טובה, כמו שקראת באסאמאסים(תמיד כיף לשמוע שאתה מלך ושאוהבים אותך) אז מי אמר שמקרה דומה לזה לא יקרה בעתיד? אם אתם לא מדברים ורואים מה הוביל אתכם למצב בעבר, המצב עלול להשנות. אני חושבת שכדאי לכם מאד ללכת לייעוץ זוגי כמו שרשמו לך כבר למעלה. נכון יכול להיות שהכול יהייה טוב ויפה אבל אפילו רק בשביל להתמודד עם המחשבות שלא נותנות לך מנוחה את צריכה לעשות משהו ולא להמשיך בשגרה כאילו לא קרה כלום. מחשבות עלולות להסב נזק לפעמים יותר ממעשים.

Aski7

New member
אז זהו ש

לדעתי את מאוד תמימה..
ה"חזרה" שלו דווקא לא נראית לי תמימה..
אז או שההיא לחצה לכיוון קשר רציני ביניהם והוא הבין שהוא יוצא מאחד ונכנס לאחר..עכשיו לך תשלם מזונות ותפרנס עוד אישה שלא לדבר על הרעננות והקלילות שתפוג ותעלם לה..
או שאיבד בה עניין..
אני לא היתי מורידה את היד מהדופק..
וחוץ מזה מכיוון שאי אפשר להתקע על פרנויות וחרדות וצריך לזוז קדימה..אולי בכל זאת תגשו לטיפול זוגי..
שם גם תוכלו לדבר על ההיא, על החששות שלך.. על הציפיות שלו..
ואיך לא חוזרים למצב הקודם שלפני הפרידה..
לאנשים יש טבע כזה לשכוח את ה"לקחים" שהם למדו.

nirity1

New member
אני לא הייתי מסוגלת לסלוח

יותר מדי דברים נאמרו ויותר מדי דברים נעשו כך שאני לא חושבת שהיתי מסוגלת לעבור הלאה. אבל את בחרת לסלוח לו. את שלחת לו את הסמס . את אמרת לו שאת רוצה אותו בחזרה. זה בסדר גמור אם זה מה שעובד אצלך. אבל את לא יכולה גם לסלוח לו וגם לא. הצל הזה לא יעבור וימשיך לחלחל לנישואים שלך עד שלא תהי מסוגלת לשכוח. במקרה זה אני מאוד ממליצה לך לפנות לטיפול זוגי. שיתן לכם כלים לדבר , יחזיר לכם את האמון וילמד אותך לסמוך עליו שוב

adam33

New member
מאזן הנוחות

אני סבור כי קבלת את ההחלטה הכי קלה מבחינתך.
וגם הוא מבחינתו.
וזהו "שקט תעשייתי"
תקראו לזה אהבה מחודשת, תקראו לזה חזרה מגעגוע.
אני קורה לזה שיפור ביצועים.
מצידו שהוא כעת יהיה זהיר שבעתיים בכל מבט שלו מפנייך.
את שראית פתאום איך כל החיים נשמטים לך מבין הידיים והושטת היד שלך וההענות שלו הצילו אותך מבלאגן כעת בחיים - דבר שלא רצית.
הבעיה היא אחרת.
שבעצם את הרי יודעת שהוא כבר לא אותו אדם בתוך תוכך , ואת יודעת שמישהי חלקה איתו את מה שבעבר היה שייך לך.
השאלה כעת האם את רוצה בכל המצב?
לפי דעתי ..כן.
ובלבד שיהיה ששששש...
אין ספק כי את צריכה כעת להיות מפוקחת יותר ופחות תמימה.

nirity1

New member

חזרה מתוקה עם מלא טעם לוואי

מתוקה- כי את מעידה שהכל טוב ויפה כבר כמה חודשים, המשפחה שמחה על החזרה והאהבה פורחת שוב כמו בהתחלה...
טעם לוואי, שאגב לדעתי ילך וישתלט על כל המתוק אם לא תעשו משהו בנידון, כי חזרתם מבלי שדברתם על דבר כל כך מהותי שעד עכשיו לא מניח לך ובצדק וזה העניין עם אותה אישה.
את היית "קלה" מדי ולא דרשת בירור מעמיק מאוד של המקרה עד לפרטיו וקיבלת אותו לחיקך ממש בקלות.
שבועיים אחרי שעזב כתבת לו שאת מתגעגעת ויאללה חוזרים.
אני בטוחה במיליון אחוז שהיה שם קטע מיני בניהם. זה שיא התמימות להאמין שלא.
השאלה היא אם זה משנה את ההחלטה לחזור מבחינתך או שלא. החלטה שלך.

ועוד משהו- הפעם הראשונה היא הכי קשה, אחרי שהיא קורית יש סיכוי הרבה יותר גבוה שהיא תחזור על עצמה מאשר כשהיא לא קורית מעולם. בעלך הלך להתנחם אצל אישה אחרת בתקופה של קושי וידע גם להסתיר את זה יפה לא מעט זמן. קחי את זה בחשבון לגבי המשך הדרך שלכם.

shirael

New member
אני אף פעם לא מבינה

אנשים (משני המינים) שמסוגלים להעביר בלי עפעוף קשר רגשי שכולל מילות אהבה והיקשרות - אבל מייחסים חשיבות עליונה לשאלה "האם היה משגל".

אז הנה מה שאני חושבת. בעלך ניהל קשר רגשי עם אישה אחרת ואמר לה שהוא אוהב אותה. מה מעניין אותך אם הוא מישש לה ציצי אחד או שניים או כמה סנטימטרים הוא חדר לתוכה (כן אני בוטה בכוונה, שתראי בעצמך כמה ההתעסקות הזו מחטיאה את העיקר).

אתם עכשיו נמצאים בירח דבש מחודש וזה נהדר. זה מראה שהבסיס ביניכם בסך הכל קיים, זה נותן תצוגת תכלית של הפוטנציאל של הקשר - אבל זה לא יחזיק כל עוד לא תטפלו בבעיות שמסתתרות מתחת, שמלכתחילה הביאו אתכם לסף גירושים. עמוק עמוק בפנים את יודעת את זה, אבל זה לא ממש ברור ומוגדר לך, אז זה לובש צורה של שאלה מנקרת על מידת האינטימיות שהיתה או לא היתה ביניהם.

עזבי, זה סתם פתיון להתעסקות לא קשורה. השאלה הנכונה היא "אז מה קרה פה באמת, מצד שנינו, שהוביל למצב הזה, ואיך הפעם אנחנו מוודאים שזה לא יקרה שוב". כי במוקדם או במאוחר זה יקרה, רק עניין של זמן, כי דינמיקה בין אנשים לא משתנה סתם כך.

הוא צריך לשאול את עצמו (בטיפול, סדנה, חוג ריקוד) למה הוא מרגיש כמו זומבי באמצע החיים ולשחרר את הדפוסים שניהלו אותו לנקודה שכמעט הרסה לו הכל, ואת צריכה לשאול את עצמך (בטיפול, סדנה, וואטאבר) איך את תרמת להתפתחות של מצב שבו בעלך לא מסוגל לראות בך שותפה תומכת וצריך לקבל את זה מאישה אחרת, בלי ששמת לב בכלל שמשהו לא בסדר. אולי קצת פסיביות שעולה מהכתיבה שלך (סתם ניחוש אינטואיטיבי שלי, קחי מזה מה שתרצי), מעין "רוצה ללכת - שיילך, רוצה לחזור - שיחזור". אצלך זה אולי נראה כמו לא לעשות עניין אבל לאדם שמנסה לחיות לידך זה יכול להתפרש כאילו לא מזיז לך ממנו.

בכל אופן, שורה תחתונה - זו רק הפוגה מתוקה. תשאבי ממנה כוחות וקדימה, לשניכם יש עבודה לעשות.

אני אעזור לך לעשות סדר בדברים

הוא התאהב באישה אחרת ורצה לחיות איתה, עזב את הבית ואז גילה שהיא דווקא לא בעניין של לחיות איתו ומתאים לה לנהל רומן. זרקה אותו וכעת הוא שב אלייך.
ללא שום ספק בשנייה הראשונה שהיא תשלח לו ציוץ שהיא מתגעגעת, הם שוב יהיו זה בחיקה של זו במושב האחורי של הקורולה שלכם. אל תדאגי, אין לי ספק שלפני הזיון הוא שם את מושבי הבטיחות לילדים בבגז' ומחזיר אותם לאחר מעשה- כך שאת לא צריכה להיגעל ממושבי הבטיחות ואת יכולה להמשיך לקשור את ילדייך בבטחה.

שילה1

New member
ואני חושבת שהוא מושך זמן,וכך

יארגן את הגירושין.
ברור שהוא יקפוץ לכל ציוץ שלה....

chenby

New member
אולי זה זמן טוב

ללכת לאיזה טיפול זוגי. מקום ניטרלי עם מישהו שיקשיב לשניכם ותוכלו באמת להוציא הכל ולתקן באמת. עצם זה שיש רצון זה כבר משהו גדול.
אבל אסור לך לפחד להוציא את מה שמעיק עלייך ואיש מקצוע יוכל לכוון אתכם לעשות את זה נכון ובעיקר אפקטיבי. כמובן אם תאפשרו את זה :)
בהצלחה.

פניות רגשית

אני מאמינה שאם אתה פנוי רגשית, אתה משדר את זה ואז נוצרות גם הזדמנויות (לבגידה). הבחורה פגשה את בעלך בתקופה שלא היה לכם טוב. את ביקרת אותו ולא נתת לו את מה שהוא היה זקוק לו והיא כן. זו עמדה לא הוגנת, ממקום שהם לא מנהלים זוגיות, בית, מגדלים ילדים. זה לא חוכמה להיות כ"כ מאוהבים ולראות רק את הטוב מעמדה חיצונית. יכול להיות שדווקא מתוך המשבר הוא גילה שהוא מתגעגע, נזכר בחלקים טובים בניכם ובעומק היחסים שלכם, שאולי לא היה לו עם הבחורה עמה היה בקשר. הרבה זוגות מצליחים לצמוח מתוך משבר שכזה.
אני מצטרפת להמלצה ללכת לטיפול זוגי, כדי להעמיק את תהליך ההתקרבות המחודש הזה, ללמוד דרכי תקשורת חדשות ולמקסם את מה שיש בינכם.

בהצלחה!

זה לא "בסוף חזרנו" אלא

"בסוף, בהזדמות הראשונה שהיתה אמרתי לו שסלחתי לו (למרות שהוא בכלל לא ממש ביקש סליחה) ושהוא יכול לחזור הביתה, החלטתי לטאטא את הבעיה הבסיסית שלנו מתחת לשטיח, לספר לעצמי שלא באמת היה שם כלום ולהמשיך לחיות עם עטיפת הזוגיות החדשה והנוצצת שלנו תוך התעלמות מהתוכן הקצת מסריח שלה, כי ככה המשפחה מרוצה"

אני בסיפור דומה

רק שאני הנעזב.נשוי פלוס אחד.אין אצלי בגידות אצל אף צד.ניסיתי לשנות דברים,לדבר לליבה אך לשווא.הסוף קרב.הלוואי שגם אני יופתע כמוך.למרות שנגמרו לי הציפיות.שיהיה לך המון בהצלחה והמון אושר.אני כ"כ מכיר את הסבל הזה,אני חי אותו עכשיו.

Amazona

New member
הדבר האחרון שאני רוצה זה לבאס שמחות

אז במקום להגיב, אני אקדיש לך שיר לשבוע החדש

אומנם זה לא קובי פרץ או קוקו מאילת,
אבל אני מבטיחה לך שאם תשמרי על ראש פתוח, תצליחי להינות ואולי אולי אפילו להבין את המסר

למעלה