בננות

א י נ ס

New member
כן דניאל

אני צריכה ביצית (למרות שהכל עוד תקין אצלי, יש לי זקיק מוביל, עליית הורמונים בזמן, ביוץ, הפרשה טבעית של LH וכל זה בלי תרופות, ובכל זאת לא נקלטת... הגיל, הגיל) אני רוצה ביצית ישראלית, ומנסה לברר באשר לדרך הזאת, ולא ביצית מחו"ל. למה הציע לך הרופא אופצית ביצית מתרומה? (אם זה בסדר לשאול). ביי אינס

אינס בוקר טוב

קודם כל, אין בעיה לשאול מה שאת רוצה, אני רק לא מבטיחה תמיד לענות... הבעיה אצלי שמטיפול לטיפול יורדת אצלי כמות הביציות והאיכות שלהן לא טובה כנראה. אני אומרת כנראה מכיוון שאף פעם לא בדקו את זה כמו שצריך כי אף פעם לא היו לי ביציות "מיותרות" שאפשר להשתמש בהן לצורך הבדיקה. אבל בכל זאת הנתונים מהמעבדה לא משהו. אמנם בעזרת איקסי מצליחים ליצור לנו עוברים "יפים", אבל עובדה שהם לא נקלטים. בכלל מחקרים מראים שאפילו אם משתמשים בפונדקאית שאין לה אנדו´ ושמים לה עוברים שנוצרו מביציות של מישהי עם אנדו הסיכויים לקליטה יורדים, לעומת זאת אם לוקחים אשה עם אנדו ומחזירים לה עוברים מביציות של מישהי ללא אנדו (תרומת ביצית) סיכויי הקליטה משתפרים. ככה שלמעשה אנחנו מתחילים בתהליך מנקודת פתיחה פחות טובה מכל מישהי אחרת. ההמלצה הראשונית של הרופא שלי לכן היתה תרומת ביצית, מה גם שאז אין צורך בפונדקאית ואניאהיה בהריון במידה וזה יצליח. בכל מקרה החלטנו לנסות קודם פונדקאות ורק אם זה לא ילך נשקול בין תרומת ביצית לאימוץ. וואו, איזו מגילה יצאה לי...

א י נ ס

New member
בוקר אור דניאל

אז יש לך כמה אופציות, ובכל זאת את שוקלת גם אימוץ? אני נכנסתי לפורומי אימוץ, והכל נשמע טוב ויפה עד שהתחילו לדבר שם על שאלות ותהיות שהילד שואל את הוריו המאמצים, והיה לי הרושם שעם כל מאמציהם ואהבתם הענקית לילד, הם לא יכולים להוריד ממנו את כאבי התהיה על היותו מאומץ. הרגשתי שזה עושה את האימוץ גדול עלי בכמה מספרים, וגם יש לי בת ביולוגית, ולא ברור לי בדיוק איך היא תקבל ילד מאומץ. עם תרומת ביצית אני לא צריכה לספר לילד כלום, וגם לא אספר כשזה יהיה רלוונטי. היררכית הפשרות שלי היא: פונדקאות, תרומת ביצית או זרע, ורק בסוף כשאין ברירה - אז אימוץ. באשר לאהבה והתחברות לילד שבא בכל דרך שאינה טבעית, אני בטוחה שברגע שהוא מגיע לחיים שלנו פשוט מתקשרים אליו ומתאהבים בו מיד, ושוכחים איך הוא הגיע. בהצלחה בכל אשר תבחרו, אינס

תודה אינס

גם אצלי פונדקאות היא במקום הראשון בסולם העדיפות, אבל לגבי מי נמצא במקום השני - אימוץ או תרומת ביצית עדיין לא החלטתי. נכון שעם תרומת ביצית הילד הוא לפחות חצי "של בעלי", ואני גם "זוכה" אולי באפשרות להריון ולידה (או שלא ועושים זאת עם פונדקאית, עוד אופציה) אבל משום מה הרבה יותר קל לי להסתגל למחשבה שאשה אחרת תישא את הילד שלנו מאשר שאני אשא ילד שאינו שלי, ועוד גרוע מזה - של בעלי יחד עם אשה אחרת... אולי הייתי מעדיפה פשוט לאמץ. נכון שזו מחשבה פשוט מגוחכת אבל נורא קשה לי עם זה. חס וחלילה אין כוונתי לפגוע במי שעושה זאת (תרומת ביצית), להיפך - אני מאד מעריכה את האומץ לעשות זאת. כי הרי מה שחשוב בסוף זה רק הילד ולא מאיפה הוא בא. לא משנה איך הילד מגיע מקבלים אותו באהבה כמו שאמרת. בהצלחה גם לך ויום טוב.

א י נ ס

New member
אתמול מישהי סיפרה

שהיא חושבת על אימוץ, ופונדקאות זה מחוץ לתחום עבורה, כי היא לא מוכנה שאשה אחת תסבול את תהליך ה-IVF (שהיא בעצמה לא מוכנה לעבור אותו) יש כל מיני דעות. אני מעדיפה ילד חצי ביולוגי מתרומת ביצית על פני אימוץ.ובאשר לאשה אחרת עם בעלי, נו, אנחנו בוגרות הטיפולים מזמן כבר שכחנו מה זה ללדת ילדים בעקבות סקס, וערבוב הזרע של בעלי עם ביצית התורמת בצלוחית ממש לא מתקשר אצלי לסקס עם מישהי אחרת. הבעיה הבאמת יחידה שלי באשר לתרומת ביצית היא בריאות התורמת. עם "בגידת הגוף" שלי השלמתי איכשהו. לא לגמרי ולא סופית, אבל אני שואלת את עצמי בגדול מה אני הכי רוצה, והתשובה היא ילד. ואז אני לא מרשה לעצמי להתאבל יותר מדי על הביציות שלי שכבר מזייפות. כמובן שכל אחת ואחד מתמודד עם רגשותיו העמוקים ביותר, ואי אפשר להשליך מאחד לשני. בגדול אני חושבת שאנחנו כולנו בני מזל שאנו חיים במדינה בה הטיפולים האלו אפשריים בחוק, ואפילו האימוץ והפונדקאות שעולים הרבה כסף, הם עדיין בתחום העלות שאפשרי להשיגה. אינס

אינס יקרה

נכון, לכל אחד יש דעה אחרת וזו זכותו. הצחקת אותי לגבי הקטע של הסקס (תזכירי לי מה זה ?!)
אני לא חושבת שהתכוונתי שזה נשמע לי כאילו הוא עושה סקס עם מישהי אחרת אלא לעצם המחשבה שזה ילד שלו עם מישהי אחרת ולא איתי. לא יודעת להסביר את זה במילים, כשאני כותבת את זה כאן זה נשמע לי די מטופש... אולי אני אתגבר על זה מתי שהוא (הלוואי שלא אצטרך !). אני שמחה בשבילך שאת חזקה ויודעת מה את רוצה להשיג וגם מסוגלת להתמודד עם הפחדים והויתורים הקשים שאנחנו נאלצים לעשות בדרך למטרה הנכספת. לגבי החוק במדינה - מצד אחד את צודקת, אבל מהצד השני כשמשווים את החוק לזה שבארה"ב למשל אני ממש מרגישה שהחוק בארץ לא צודק. נכון שיש את חוקי הדת אבל עצם זה שהפונדקאית חייבת להיות לא נשואה וכן שאסור שתהיה קירבת משפחה ביננו מאד מפריע לי. קודם כל נראה לי שדווקא אישה נשואה יכולה לקבל תמיכה ועזרה מבעלה, מה שיכול לעזור לתהליך. בנוסף, אין דבר יותר הגיוני מאשר שאמא שלי (שהציעה זאת לא פעם ולא פעמיים) או אחותי, למשל, ישאו עבורי את התינוק - גם אין צורך לחפש רחוק או לשלם הרבה כסף, גם אני ארגיש בטוחה וגם עליהן תמיד אוכל לסמוך שהן עושות את זה מהמניעים הנכונים. אבל מכיוון שזה מה יש, נסתכל על חצי הכוס המלאה ונגיד תודה שלפחות יש חוק במדינה, גם אם הוא מאד מגביל. דניאל.

בנדה1

New member
בנושא הקשיים בארץ, צודקת בהחלט

גם לי יש אחות שהיתה מוכנה לשאת עבורי עוברים, כמה זה היה חוסך מאיתנו בתהליך הכל כך מורכב הזה. אני.

שני 4

New member
גם אחותי הגדולה רצתה להיות בהריון

במקומי, אבל מה לעשות זה עוד חוק מיכול החוקים שיש בפונדקאות (האמת שזה הגיוני שלא יהיה קרבת דם בין א. נושאת ל א. מיועדת ביי ביי ענת

אולה *

New member
אפשר עוד - בעניין הסולם?

אצלי הסולם כל הזמן משתנה. להזכירכם - אנחנו בטיפולי פוריות בגלל זרע גרוע. מצליחים ליצור עוברים בודדים, אבל הריון אין.
לפני שנה כשמישהו אמר לי "תרומת זרע" הייתי קופצת עם צעקה. לא הייתי מוכנה לשמוע על זה בכלל. אבל כנראה אחרי מספר שאיבות התעייפתי. והתחלתי להעלות את האופציה. כמובן שרק בפני הבעל, כי זהו עניין אינטימי למדי. הוא עוד לא שלם עם הרעיון, ואני לא לוחצת, ח"ח. אבל כשאני חושבת על האופציה היא לא נראת לי כ"כ בלתי אפשרית.
התחלנו לחשוב על אימוץ. הלכנו לברר את העניין, נפגשנו עם נציגי 3 עמותות. בהתחלה מאוד התלהבתי. אחרי מספר שבועות סיפרנו למשפחה. כמובן, לא ציפינו לתמיכה מידית - הרי כולם צריכים "לבשל" את הרעיון. אבל התגובות שקיבלנו גרמו לנו לחשוב המון. מתברר שלא חשבנו על המון אספקטים. וכרגע האופציה נראת פחות אטרקטיבית. לא פסלנו אותה לגמרי, אבל ההתלהבות פתחה בצורה ניכרת.
כששאלו אותי לפני 3 חודשים למה לא פונדקאות, ישר אמרתי - בשום פנים ואופן. אני רוצה להתנסות לבד. אני אקנא בפונדקאית. אולי זה נשמע ילדותי, אבל זאת היתה התגובה המיידית. המשכתי לחשוב על זה, וזה כבר לא נראה כ"כ נורא. להיפך, אני מתחילה לראות את היתרונות לעומת אימוץ ואוהבת אותם. אז זהו. מה הסולם שלי? עוד לא ממש בניתי אותו. אבל אני בונה. יותר נכון, אנחנו בונים. יצא לי מבולבל. סליחה, אולה

שני 4

New member
בעלי שלי לא מוכן אימוץ

אז אנחנו בפונדקאות, שיש ילד אפילו אחד, כל כך רוצים עוד אפילו שזה ימבה של כסף, וטירטור וכאב ראש לא קטן. אנו עושים זאת .

א י נ ס

New member
כל אחת מאיתנו

מעדיפה אופציה זו או אחרת, וזה משתנה כל הזמן, ומקבל כיוונים והעדפות כל הזמן. אני חושבת שמה שדומה אצל כולנו היא היכולת להתגבר על קשיים נפשיים, חברתיים, חינוך מהבית ואפילו התמודדות עם הרגש הקשה מכל - הקנאה. אנשים מבחוץ כל כך לא מבינים את ים ההתלבטויות האלו עד שמגיעים להחלטה. הם רק רואים זוג בלי ילדים, שאחרי תקופה פתאום יש ילדים. כל כך קשה להסביר את ייסורי ההחלטות והתהיות למשפחה או לחברים. מזל שיש פורום שבו האנשים שנמצאים איתנו באותה סירה ממש, מבינים אותנו, ומזדהים עם הקשיים שלנו. נראה לי אפילו שפה יש אנשים עם רגישות יתרה. גם אם אני אבחר באופציה שהיא שונה לחלוטין מזו שלך, את לא תתנפלי עליי עם הדעה שלך, אלא תכבדי את החלטתי. אני מאוד אוהבת את היכולת הזו של אנשים בפורום לתת לי את סוג התמיכה הזה, שלא מתערב בהחלטותיי, ומקבל אותי כמות שאני. ולך אולה - אני שמחה שהתגברת על קשיים שהיו לך בעבר. ואת בוחנת את עצמך כל הזמן, ולא סוגרת שום דלת. צריך לזה הרבה כוח נפשי. גם בפונדקאות וגם בהורות החצי ביולוגית יש את האופציה לא לספר לילד דבר על הטיפול שהביא אותו לחיינו, וזה בעיניי יתרון משמעותי ביותר לעומת אופציית האימוץ. זה נכון שאם החוק היה אחר בארץ אז גם אם היתה יכולה להיות פונדקאית לבתה. באוסטרליה שמעתי שזה כך, וכמובן ללא תשלום. אבל גם מה שיש זו התקדמות, רק לפני מספר שנים לא העיזו לדבר בארץ על פונדקאות, והיום יש חוק והכל מוסדר. הלוואי שגם עניין תרומת הביציות ייפתר כך.

אולה *

New member
עוד לא "נסגרתי" על אף אופציה

(חוץ מהטיפולים, כמובן) אבל בשנים האחרונות (בשנות הטיפולים) גיליתי שאני כל פעם משנה עמדה. זה מפתיע אותי וזה גם משמח קצת. זה נותן לי את הזמן לחשוב על אופציות שונות, לשקול אותן כל פעם מחדש. וגם לחזור לאלה שבעבר "פסלתי". אולה

מירבי*

New member
אולה, גם אצלי ההחלטה על פונדקאות

לא היתה קלה, הידיעה שאני מוותרת על האפשרות להיות בהריון, על האפשרות ללדת את התינוק שלי לא היתה פשוטה, הידיעה שכבר הריתי וילדתי לא נתנה מנוח..שכנעתי את עצמי כל הזמן שבטיפול הבא זה בטח יצליח..הרי זה כבר הצליח פעם..טיפול רדף טיפול..לא חשבתי ביניהם..לא הסכמתי לעשות הפסקות של מעבר לחודש אחד...אנשים סביבי אומרים לי היום שנראיתי בעיניהם אובססיבית לחלוטין ...ואני אומרת אם לא היתה בי מעט אובססיביות לא הייתי שורדת את השנים הרבות והטיפולים הקשים.. במשך השנים לא פעם אנשים קרובים אלי דיברו איתי על אימוץ..הדפתי אותם ככה שיותר בחיים הם לא פנו אלי בעניין הזה..זוכרת שזה ממש העליב אותי.. כשהרופא שלי הציע פונדקאות הרגשתי שזהו זה..הולכים על זה..בשלו התנאים לזה..לקח לי זמן לעכל את העניין אולה, ובכל זאת התחושה היתה שעכשיו זה הזמן..לדעתי אם הוא היה מציע לי את זה שנה קודם הייתי מתקשה מאוד להסכים.. אני יכולה להבין את התלבטויות שלכם אולה, וגם את הקושי להחליט... עבורי הפער בין אימוץ לפונדקאות הוא גדול מאוד, זה בעצם ההבדל החד משמעי בין ילד ביולוגי שלכם לבין ילד מאומץ עם כל המשתמע מכך. רוצה לחזק את ידיך יקירה... בהצלחה מירבי*

קנאות זה לא דבר ילדותי

אני מוכרחה לציין שבין יתר הסיבות שאני לא שוקלת פונדקאות- היא הקנאות. (את היתר אינס סיפרה לכן
) הקנאות שלי היא עצומה (ראה ערך דיונים בפורום פוריות...) אישה עם כרס הריונית, דוחפת עגלה, עם חבילת טיטולים בעגלה בסופר- הכל משגע ומטריף את דעתי, אני לא יכולה לחשוב על כמה אקנא כשאני יודעת שהאוצר שלנו יהיה בתוך הפונדקאית, והיא תהייה זו שתחווה את כל החויות שאני כ"כ רוצה. אולה יקירתי, קנאות זה לא דבר ילדותי, אלא בהחלט לגיטימי ומובן. ושאלה לי אלייך(אולה), מהם האספקטים שלא חשבתם עליהם באימוץ, ושגרמו לכם לראות בכך אופציה פחות אטרקטיבית? והכי הכי חשוב לי לאמר, אין בדעתי זו לפסול את נושא הפונדקאות, אני מאמינה שכל איש/ה יעשו כטוב בעיניהם, ולמעשה זה ממש לא משנה באיזה דרך נבחר (בתנאי שאנו שלמים איתה) להגיע למטרה הנחשפת. זהו טליה

למעלה