שני יקרה
הי שני תשמעי מתוקה, אני מבינה משהו בעניני המטולוגיה וכו´ מפני שבעלי עבר נתוח לב לפני כמה שנים. (הוא בסדר גמור. חי ומתפקד כרגיל, ברוך השם) בעלי לוקח קומדין ואסור לו כל מיני דברים. עכשיו לפי הנסיון שלנו, לא כל רופא שהוא הולך אליו (נניח רופא שיניים) יודע כמה זמן מראש הוא צריך להפסיק את הקומדין (שזה נוגד קרישה, וצריך להפסיקו לפני כל פעולה, אפילו עקירת שן) ובעלי כבר חצי דוקטור ויודע הכל לבד, ואם לא - אז רק ההמטולוג אומר לו מה מותר ומה אסור. מה שאת צריכה לעשות זה ככה. את צריכה לנהל את הענינים הרפואיים שלך. כמו שאת יודעת מה אסור לך, ככה את צריכה להזכיר כל פעם לרופאים את ההיסטוריה שלך, ואת האיסורים. המטולוג זה כל מה שקשור לעניני הדם. קרישה, מרכיבי דם וכו´. אם את לוקחת תרופות, אז הוא גם צריך לבדוק שאחת לא מבטלת או מגבירה את השפעת התרופה האחרת. את כל זה את בטח יודעת בע"פ. אני חושבת שמי שהוא סמכות עליונה לגבי איסורי תרופות וטיפולים אצלך הוא ההמטולוג. תנדנדי לו טוב טוב. תשאלי כל שאלה אפילו הכי טיפשית שנראית לך. אפילו תביאי לו את הרכב התרופה שרוצים לתת לך. רק הוא יידע מה מותר ומה אסור לך. מומחה הפוריות לא מבין בהמטולוגיה. זה לא המומחיות שלו. לגבי הרדמה, אני מתארת לי שגם את זה הם מפחדים לעשות לך, ואם אין ממש צורך, אז הם נמנעים. וכנראה שזה זקיק אחד, אז זה לא נורא. גם לגבי איזה תרופה לשיכוך כאבים בפעולה הזו, תשאלי את ההמטולוג, ולא את רופא הפוריות. שני מה שהכי חשוב, למרות שבוער לך, אל תמהרי בכלום. ובמיוחד לא בענינים הרפואיים. תיצמדי להמטולוג, הוא הסמכות העליונה, בקשר למה שאסור ומותר לך. אם ההמטולוג לא יודע מספיק, תלכי למומחה יותר גדול בהמטולוגיה. זהו. סליחה על המגילה. נראה לי שאת דואגת לעצמך, ועושה את הדברים נכון ובזהירות. ומה שכתבתי על שפן הנסיונות של הרפואה. אל תפחדי, אף אחד לא עושה ממך שפן נסיונות. את רק צריכה לדעת את מי לשאול את השאלות הנכונות. אני פה אם אוכל לענות על עוד שאלות. אבל כמובן שתשובות על ענינים רפואיים את מפנה רק להמטולוג שלך. תלכי לאט ובביטחה, והכל יהיה בסדר. ועוד רציתי להגיד לך, את אשה מאוד מאוד אמיצה (וזהירה!) כל הכבוד לך. אינס