בננות

אולה *

New member
אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים

לדון בעד ונגד האימוץ, לכן אשלח לך מסר. יום טוב, אולה

הי אולה

אני חושבת שבאמת זה דבר מאד חיובי להיות פתוחים לשינויים. אין ספק שזו החלטה לא קלה בין כמה אופציות שלכל אחת מהן יש את היתרונות והחסרונות שלה. גם אני מצאתי ששיניתי את דעתי עם חלוף הזמן וגם לאחר שמיעת דעות נוספות מאנשים קרובים שהאירו לי כמה נקודות שלא חשבתי עליהן קודם. אני בהתחלה הייתי ממש אנטי פונדקאות ותראי לאן הגעתי... כשחשבתי לעומק על מה אני ארגיש אם הפונדקאית שלנו תהיה בהריון (הלוואי), אכן הרגשות הראשונים שעלו בי הם קנאה וכאב, אבל אני חושבת שזה טבעי ורק אחרי הרגשות האלה אוכל להרגיש את כל עוצמת האושר והשמחה. לא נראה לי שזה ילדותי, נראה לי שזה פשוט להרשות לעצמי להרגיש את הרגשות האמיתיים ולהתמודד איתם. מה שחשוב לדעתי הוא עצם ההחלטה שיהיה לנו ילד ולא משנה באיזה דרך נבחר. אז שיהיה לכם בהצלחה בבנייית הסולם, וזכרי שאחרי כל דרך בה תפנו נמצאת המטרה המיוחלת...

מירבי*

New member
טליה יקרה, מבינה את החששות שלך

בעניין הקינאה, קינאה זה בהחלט אחד הדברים שהכי קשה להתמודד איתם, אבל לדעתי יש שני סוגים של קינאה האחד הוא למה לה יש, למה היא בהריון? השני הוא למה לי אין? ועם זה קל יותר להתמודד, העובדה שכרגע אין לך אבל תיכף יהיה לך יכולה לנחם ולסייע בהנסיון להתגבר על רגש הקינאה. בעיני ואני מניחה שבעיני רובנו חשובה התוצאה הסופית, כולנו רוצות להיות אמהות, היעד הסופי הוא ילד, לחלקינו אין בעיה עם העובדה שהילד לא יהיה ביולוגי שלנו, ולחלקינו העובדה שהילד יהיה ילדינו הביולוגי היא חשובה ומשמעותית, כמובן שלעתים מה שמכריע הוא היכולת של הזוג ללדת ילד ביולוגי או לא, ואין להם את הפריבילגיה של אפשרות הבחירה. רוצה לספר לך טליה שהרגשות המאוד ברורים שאני חשה עכשיו כלפי הבטן המתעגלת של הפונדקאית שלי לא כוללים קנאה, וזה לא שלא חששתי מזה, אבל אני לא מצליחה לקנא, אני דואגת, אני אוהבת, אני נרגשת מאוד, אני מלטפת לה את הבטן... כמובן שזה אינדיבידואלי יקירה אבל לעתים החששות מתבדים... מאחלת לך המון הצלחה בכל דרך שתבחרי.. מירבי*

א י נ ס

New member
קנאה זה דבר איום

שמי שחווה אותו כל כך סובל. אוי כמה אני מקנאה בנשים בהריון. תמיד. וכועסת על עצמי שאני מקנאה. ויש כאלו שאסור להראות להן את הקנאה, וזה הכי גרוע, המשחק החברתי הזה. מצד שני מי שאנחנו אוהבים באמת, אנחנו לא נקנא בו. לעולם. מירב סיכמה את הדברים כל כך יפה. יש פשרות בחיים. בכל תחום כמעט. מישהו מאיתנו מקבל את מה שהוא באמת רוצה? תמיד? בכל תחום? לא. הגדולה היא לחיות עם מה שיש ולדעת להנות מכל רגע. אם אני מנסה לדמיין את עצמי בסיפור של פונדקאות אז באמת מה שחשוב, שמירב תיארה, הוא הנושא של אהבה. אם יש אהבה בין האם ובין הפונדקאית, אז אין קנאה. גם מצד הפונדקאית עלולה להיווצר קנאה, חשבתן על זה? קנאה בזוגיות, אולי במצב כלכלי טוב יותר של הזוג, בעובדה שעכשיו יהיה להם תינוק, ולה כרגע לא. יש רגשות חזקים מאוד משני הצדדים, ורק אהבה ודאגה אחת לשניה תנחם ותרגיע את הרגשות. זה מדהים שנשים שלא הכירו קודם מתאהבות ככה, והולכות בסיפור הזה באומץ וברגישות. אני מאמינה שנשים יכולות להזדהות מאוד עם בעיות פוריות של אשה אחרת. זה מדהים אותי כל פעם מחדש. אתן יודעות כמה נשים הציעו לי תרומת ביצית, פה בפורום, ככה, בלי להכיר אותי. רק מתוך הזדהות עמוקה עם המצוקה שלי. בגלל זה כנראה, בגלל ההזדהות הביולוגית הקמאית הזאת בין נשים, מתאפשר כל הסיפור הלא פשוט של הפונדקאות.

שני 4

New member
דניאל, אביבה צודקת לחלוטין...

גם אני עליתי לועדה בהתחלה "ז"א רק התיק, ושהועדה עברה ושאני יכולה להתחיל בתהליך התקיימו עוד מספר ועדות עוד לפני הועדה הקובעת....

מירבי*

New member
שמחה שקיבלת את עצתי ענת

זה בהחלט יחסוך לכם זמן כשיגיע רגע האמת... שיתפת את הרופא שלך בזה? מירבי*

שני 4

New member
כן מירבי ( בזכותך) אבל הוא אמר...

שקודם כל אני חייבת להביא מכתב מהמטולוג שלי. דרך אגב הוא אמר לי שאת השאיבה אעשה בלי הרדמה ? שמעת על זה ? תגידי מירבי מזה כוריגון? זה הורמונים? ביי ביי ענת

א י נ ס

New member
כוריגון

כוריגון זה ועוד איך הורמון. (הורמון שילייתי אנושי) והוא גורם להבשלה סופית של הביצית, ולבקיעתה מהזקיק. נותנים אותו גם כתמיכה בשבועות הראשונים להריון, עד שהשיליה מייצרת כמות מספקת בעצמה. בהצלחה אינס

שני 4

New member
אבל אסור לי לקבל הורמונים אז .....

איך הרופא החליט????(וזה עוד פרפ בידר מתל השומר

מירבי*

New member
כוריגון זה אכן הורמון יקירתי

יכול להיות שבזריקה חד פעמית לא תהיה לזה השפעה רעה עליך. לגבי ההרדמה, את השאיבה נהוג לעשות בהרדמה כללית ויש מקרים שבהרדמה מקומית, אין לי מושג למה הוא התכוון כשאמר ללא הרדמה, אולי בגלל שמדובר בזקיק אחד אין טעם להרדים אותך. אז המכתב מההמטולוג כבר בדרך? בהצלחה מירבי*

שני 4

New member
כן, בגלל שמדובר בזקיק אחד או (בע"ה)

2, לא צריך לעשות הרדמה. יותר מדיוק לא כדאי על מנת לא לסכן אותי (זה הצחיק אותי אני אחרי הלידה עברתי 2 ניתוחים ואחרי 3 שבועות ק ט י ע ת א י ב ר ! ) אפרופו הקטיעה דרדסית שאלה אותי אם אני יושבת עח כיסא תשובתי היתה חס וחלילא. אני הולכת והכל רגיל. נחזור לענינו אז טוב לא נורא אני לא יעשה הרדמה, עכשיו אני מודאגת בגלל הכוריגון הטיפשון! הרי אסור לי לקבל הורמונים, אני מקווה שההמטולוג שלי ,שאהיה אצלו שבוע הבא יסכים לכך. זה כזה מרגיז, אני נזכרת מה אינס אם אני לא טועה כתבה פעם לגבי "שפן ניסיונות של הרפואה" לפעמים אני באמת מרגישה כך, כי איך רופא מחליט על כך שהוא יודע מצב בריאותי. אני ממש לא בא לי להסתבך אחרי השאיבה רוצה לעבור את זה חלק, לפעמים נראה לי שמרוב שדנים עלי ודנים יש בסוף החלטות לא נכונות לגבי טוב אני עכשיו הולכת לישון (בגלל שעון קיץ אני לא הולכת לפני 1 בלילה יש לי זמן עוד 40 דקות

א י נ ס

New member
שני יקרה

הי שני תשמעי מתוקה, אני מבינה משהו בעניני המטולוגיה וכו´ מפני שבעלי עבר נתוח לב לפני כמה שנים. (הוא בסדר גמור. חי ומתפקד כרגיל, ברוך השם) בעלי לוקח קומדין ואסור לו כל מיני דברים. עכשיו לפי הנסיון שלנו, לא כל רופא שהוא הולך אליו (נניח רופא שיניים) יודע כמה זמן מראש הוא צריך להפסיק את הקומדין (שזה נוגד קרישה, וצריך להפסיקו לפני כל פעולה, אפילו עקירת שן) ובעלי כבר חצי דוקטור ויודע הכל לבד, ואם לא - אז רק ההמטולוג אומר לו מה מותר ומה אסור. מה שאת צריכה לעשות זה ככה. את צריכה לנהל את הענינים הרפואיים שלך. כמו שאת יודעת מה אסור לך, ככה את צריכה להזכיר כל פעם לרופאים את ההיסטוריה שלך, ואת האיסורים. המטולוג זה כל מה שקשור לעניני הדם. קרישה, מרכיבי דם וכו´. אם את לוקחת תרופות, אז הוא גם צריך לבדוק שאחת לא מבטלת או מגבירה את השפעת התרופה האחרת. את כל זה את בטח יודעת בע"פ. אני חושבת שמי שהוא סמכות עליונה לגבי איסורי תרופות וטיפולים אצלך הוא ההמטולוג. תנדנדי לו טוב טוב. תשאלי כל שאלה אפילו הכי טיפשית שנראית לך. אפילו תביאי לו את הרכב התרופה שרוצים לתת לך. רק הוא יידע מה מותר ומה אסור לך. מומחה הפוריות לא מבין בהמטולוגיה. זה לא המומחיות שלו. לגבי הרדמה, אני מתארת לי שגם את זה הם מפחדים לעשות לך, ואם אין ממש צורך, אז הם נמנעים. וכנראה שזה זקיק אחד, אז זה לא נורא. גם לגבי איזה תרופה לשיכוך כאבים בפעולה הזו, תשאלי את ההמטולוג, ולא את רופא הפוריות. שני מה שהכי חשוב, למרות שבוער לך, אל תמהרי בכלום. ובמיוחד לא בענינים הרפואיים. תיצמדי להמטולוג, הוא הסמכות העליונה, בקשר למה שאסור ומותר לך. אם ההמטולוג לא יודע מספיק, תלכי למומחה יותר גדול בהמטולוגיה. זהו. סליחה על המגילה. נראה לי שאת דואגת לעצמך, ועושה את הדברים נכון ובזהירות. ומה שכתבתי על שפן הנסיונות של הרפואה. אל תפחדי, אף אחד לא עושה ממך שפן נסיונות. את רק צריכה לדעת את מי לשאול את השאלות הנכונות. אני פה אם אוכל לענות על עוד שאלות. אבל כמובן שתשובות על ענינים רפואיים את מפנה רק להמטולוג שלך. תלכי לאט ובביטחה, והכל יהיה בסדר. ועוד רציתי להגיד לך, את אשה מאוד מאוד אמיצה (וזהירה!) כל הכבוד לך. אינס

שני 4

New member
אינס תודה לך ...../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

על הדאגה, ממש בולט בהודעתך שאת רוצה שהכל ילך לי חלק אני מודה לך, ובעצם לכל בת ובת כאן. אני צריכה להיות אצל המטולוג יום חמישי הקרוב, אני מאוד מקווה שלא תהיה לו התנגדות, מה שמפחיד זה ,אחרי שהסתבכתי כל כך אחרי הלידה, כל הרופאים לא מעונינים לעשות איתי פעולות יזומות הם פוחדים שאסתבך. ולפעמים זה לא פייר. אני אתן לך לדוגמה את משרד הבריאות קיבלתי בהתחלה אישור להתחיל בתהליך הפונדקאות, מאז הועדה שהיתה לפני חצי שנה, עברתי עוד שני ועדות על אותו אישור התחלתי. הרופאה שלי מאיכילוב אומרת לי ישירות, שאפשר אבל תמיד יש סיכון,כי פיתחתי למרות הטיפול שקיבלתי חסימה עורקית (קיבלתי בהריון קלקסן) לגבי מה שכתבת שאני אמיצה- אז ככה אני לא יכולה להתשפןן כל פעם שאני עושה משהוא, תביני כמו שכתבתי אני למרות שיש לי רגל וחצי(זה נשמע מגעיל אבל זאת האמת) אני מתפקדת ועושה הכל. דרך אגב כל הרופאים שלי חושבים שצריך להוריד בפני את הכובע, אבל אני לא מבינה למה? נכון שיש לי קשיים בריאותיים לא קטנים, אבל אני חייבת להיות חזקה,אופטימית,שמחה,פעלתנית למרות הנכות שלי את לא צריכה להגיד לי כל הכבוד אלא אני צריכה להגיד לכל בת שמשתתפת בפורום זה : כל הכבוד על התמיכה תודה ענת

שורצמן

New member
חייבת להגיב על הקנאה.........

אין קנאה בתהליך הזה בכלל אני לא יודעת לאן היא נעלמת ומה קורה לה אבל המושג קנאה בתהליך הפונדקאות פשוט לא קיים!!!!!!!!!!!!!! מנסיון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 כדי להסביר בדיוק ידרש לי יום שלם........ אבל רק הייתי חייבת להגיד את זה...... ביי סיגל

למעלה