בני, קבל קטע.

בני, קבל קטע.

במפגש האחרון של ה.ל.ל, במהלך הסדנא למניעת "תקיפה מינית", קצת התרגזתי על המונח "אלימות מילולית". זה נורא כואב שיש מטרידנים בעולם, אבל זה נראה לי חמור לאסור "התבטאות" ולא משנה עד כמה היא גורמת לנזק ולצער. עוד הרגיז אותי, שהיחס לאלימות מינית מילולית חמור מהיחס לאלימות מילולית שאין לה קשר למין. האמת, שגם קצת חששתי מהלהט הזה "נגד" אלימות מילולית, שריח לא טוב נדף ממנו. דברי קבלו חיזוק גדול, עת שוטטתי בפורום "פימינזם ומעמד האישה" כאן בתפוז, שבדרך כלל המשתתפים שם הם אנשים שפויים, שקשה לחשוד אותם בעבירות פליליות. כשקראתי סיפור "חם" המספרת מתהדרת בבעיטה לביצים שהחטיפה למטריד. בהתחלה, כך על פי דבריה, היא קצת חששה שאולי היא עשתה אותו עקר, שכן הוא התפתל בכאבים ונזקק לטיפול בבי"ח. אבל לאחר זמן היא נרגעה כי זה "בעיה שלו, שישמור על הפה שלו". אני הזדעזעתי כיצד הפכו את היוצרות, נלחמים באלימות, באלימות קשה יותר, וכתבתי שם את דעתי. ורק שבסדנא אמרתי את זה בצורה פרובוקטיבית (כמו שאני יודע) שעוררה גלי התנגדות קיצוניים וקצת אכזריים. אחד המשתתפים (א.ש) איש מבוגר ונשוא פנים נחלץ לעזרתי, ואמר שהוא מביע הזדהות עם דברי, דבריו, שתאמו במדויק לדברי, ורק נאמרו בניחותא, התקבלו בברכה רבה. ואז לחשתי ליושבת לצדי (חופשיה ומאושרת) שכשאהיה גדול, אהיה כמו א.ש. אולי

מוזר.

כתבתי את זה כתגובה לבני ילד רע בהודעה שהוא השאיר לי בשרשור "כואב לי" וזה קפץ לכאן, אם ישרשרו את זה למקומו, אשמח.

אבזץ

New member
נא למחוק תגובה זו!

אם לא התכוונת להודעתה של "מפלצת האיילה". שבתאי אני לא מאמין עליך! עד כמה אפשר לעוות את העולם כדי שיתאים לדעתך!? אומנם זו פעולה רבנית ידועה. אבל אתה כבר לא שם, כך לפחות אני מקווה. לעניינינו, פתחת בהטרדה מינית -מילולית ולראיה אתה מביא סיפור של תקיפה פיזית!? הנה ציטוט מדברה : "הוא נגע לי בישבן בפעם השניה" . מעניין, איך לא ראית לנכון לציין עובדה "זניחה" זו!? רק אז- לאחר שהתקיפה פעמיים, היא שלחה לו בעיטה חופשית ישר לביצים. קראתי את הודעתה פעמיים ולא מצאתי שכתבה- את שכתבת שכתבה : "לאחר זמן היא נרגעה כי זו בעיה שלו 'שישמור על הפה שלו' (מי דיבר בכלל!?...)" אגב, המעשה "חמור מאוד" אך הוא די אינסטינקטיבי- לבעלי מזג חם- הותקפת תחזיר, לא מומלץ! "אחר כך הרגשתי קצת לא נעים" כתבה המפלצת. ואולי בגלל זה כתבת : "הוא חצוף אבל היא עוד הרבה יותר ממנו" למה? כי היא אישה!? חזור בך! אל נא תוציא שם רע לגברים, אני ודומני שעוד רבים מהם מתביישים בדבריך!

אבזציקו שלי הרגע נא.

לא אנקוט בשיטתך, ולא אכנס לתקיפות אישיות. (על אף שממש ממש בא לי רק בשביל הספורט) אבזץ, תגיד אתה נורמלי? בשביל מה להשתמש בדימוי המיותר מהעולם הרבני? ממך הייתי מצפה שתנסה להסביר אותי או לגונן עלי. האם אתה מכיר אותי כדפוק עד כדי כך שמשבש עובדות, ועוד עושה קישורים כדי שיראו עד כמה הוא משבש את העובדות? מה עובר עליך. את ההודעה קראתי מזמן, ולצערי לא טרחתי לקוראה שוב. הרושם שנשאר אצלי ממנה הוא כזה. הייתה כאן אלימות "לא פיזית" כשאני אומר "לא פיזית" אני מתכווין שהאלימות לא הייתה פיזית. לא הנגיעה, אלא כוונת המכוון שבה, היא היא המטרידה. איך שלא יהיה הרי לא היו לה הוכחות 'חותכות'. גם בבית המשפט הוא היה יוצא נקי. אבל זה ממש לא משנה, אלימות מכל סוג שהיא. כאשר אין מטרתה התגוננות, היא פסולה. כאן עשתה האשה דין לעצמה. והיכתה אותו מכה צורבת. חבל. איך שלא יהיה, מה אילו הקישקושים שאתה משחרר בפזיזות ילדותית, "פדיחות לגברים" וכו' וכו' מה פשר? קשה, קשה אתך. מצד אחד בא לי למחוק את ההודעה הזאת כולה. ולהכנס בך בתקיפה אישית שלא הייתה כמוה. ומצד שאני אני אוהב ומחבב אותך, וחושש לכבודך. בסופו של דבר מתברר, שיותר משאני רוצה להתפרץ בזעם. אני מכבד אותך. תדאג לשמור על זה ככה כמו שידעת עד היום

התגובה שלי שם../images/Emo88.gif

אני מצדיק אותך! יש גבול לכל תעלול! אותו יצור נבזי, פסיכופט עלוב שתקף אותך, מוציא שם רע לכולנו. הבנזונה הזה הוא אלים, מופרע וצריך לנדות אותו ושכמותו מהחברה! אני רוצה להודות לך בשם כל הגברים ההגונים ושומרי החק על שטיפלת בו כמו שצריך, כי חוץ מזה שהגנת על עצמך, באקט של הגנה עצמית, גם הצלת את כבודם האבוד של כל הגברים. בכל זאת יש מקום קצת להצטער, שלא הצלחת לסרס אותו...

עיני יורדה מים

על שבר בן עמי... ולעצם הענין: סטירת לחי מצלצלת והשלכה אל תחתית תהום הבזיון- אלה הם הצעדים, הם ושכמותם, שאילו היו ננקטים במקרה ההוא היו גוררים "ישר-כֹּח" נלהב שלי. אבל בעיטה בביצים + גאוה על המעשה הם, בקונטכסט ההוא, דֻּגמא קלאסית להגדשת הכף. ההגיון שהמציא את מֻשַּׂג ההפליה המתקנת ושהאוחזים בו היו מצדיקים את עלמתנו החסודה איננו מקֻבל עלי, החוטא. בערך כך.

Le Fay

New member
מפיתום. תגובה ראויה לשני מישושי תחת

היא אחיזה איתנה בביצים, בתנועת סחיטה קלה עם כיוון השעון, בתורת המחשה הולמת לתגובה הראויה שתבוא לאחר נסיון שלישי. הנטיה להגיב על מישוש תחת בסטירה, מקורה בצפיפות של קו 4 ולחילופין בהנחה המוטעית שדין לחי תחתונה כלחי עליונה. זה המקום להבהיר שמדובר בשוויון ערך מטאפורי בלבד (נסנה דרך משל לזיין מישהו באף ותבנה שאין כאן שום קרבה מעשית) ובמקום בו ניתן להזיז ידיים גם תחת קו החגורה, אין לצאת פטורות בסטירה. מתוך ספר התגובות השלם ליעלת החן הנבוכה בהוצאת פי.סי.נאו., 2064.

אינני מבין.

אני מעדיף להתיחס אליך כאל ילד גדול, ולשאול למה
למה נראה לך ראוי להכות, ולא משנה איפה??? הגנה עצמית? זה הסיפור? הלוא בצעקה אחת, הלווווווווו תעזוב אותי ימטרידן היו נגמרים כל ההטרדות, הפדיחות היו משתיקים אותו לשנתיים. לי לא מפריע הבעיטה בביצים, אין לי בעיה עם זה שאנשים רעים סובלים. הבעיה שלי היא בעיוות הנוראי של ערכי המוסר. פ'סדר, הבנו. אלימות מילולית היא אלימות לכל דבר. חוקקנו כך. אבל מכאן ועד להפור את הקערה על פיה, ולהתיחס לאלימות המילולית (או אלימות שבהטרדה, כמעקב, או שיפשוף קל שחוזר על עצמו וקצת מריח ממנו ריח לא טהור) בעדיפות ראשונה. מאמתי אנו שוחרי הצדק (יעני) פותרים אלימות באלימות? מאמתי אנו מתיחסים לפורעת חוק בהערצה? מה זה? ועוד הפעם עם הכבודם של הגברים, שיגעתם אותי כבר. מה הקשר כאן 'גברים' מה זה הכריכה הזאת של כל הגברים יחד?

תראה, לדעתי זה הגנה עצמית

אני חושב שלגעת בבחורה ללא הסכמתה, או להשמיע הערות שפוגעות בה, זה אלימות ממש! ולכן זכותה להגיב כדי להגן על עצמה.

Le Fay

New member
איחחחס. לצעוק? זה מאד לא אלגנטי.

אחר כך אומרים שאנחנו חסרות ישע ו"מתלוננות" והיסטריות. אם יש לנו ידים לקניות-כביסות-נקיונות וכל היתר, יש לנו גם ידיים להחזיר. דוקא חיכיתי בשקיקה שתבוא לאיזה טיש כדי לבדוק איך כבודו מגיב בממשות לאלימות מילולית קלה כגון נגיעה או שתיים בתחתו. אוחחח!

נכון, ובכלל היא הייתה צריכה לרצוח

אותו. ושישאר בנינו, גם את הילדים שלו, הם בטח גדלו בבית כזה עם אבא אלים, הם יהיו אלימים. אז מוטב שנטפל בהם ומהר. וחופשי אחותי בעניין התחת

MAYA20

New member
דעתי היא.

מקרה 1: להגיד לבחורה \בחור: "יא כוסית\כוסון" וכד"ו, לגיטימי (אפילו אם זה מעצבן.) מקרה 2: להגיד לבחורה\בחור אותו דבר או הערה בסגנון אחרי שהבהירה לגמרי שזה פוגע בה, לא לגיטימי. עכשיו נחלק למקרים: אם מקרה 2 קורה כשה"פוגע" הוא בעל סמכות מסוימת על ה"נפגע" או שה"נפגע" מרגיש מאוים מה"פוגע" המקרה חמור ביותר ויש לטפל בו דרך מערכת המשפט. אם מקרה 2 קורה כש"פוגע" הוא שווה מעמד יש והנפגע לא מרגיש איום מצד הפוגע זה מקרה אחר שיש לדון בו בצורה שונה. במקרה של נגיעה החלוקה צריכה להיות די דומה. אבל מה שבטוח 1) לא כל הערה ראשונית צריכה להתפרש אוטומטית כאלימות 2) ברגע שהאשה או האיש אומרת באופן ברור שהיא או הוא לא מעונינת או מעונין אין להטריד את האיש או האשה שנית.

אבזץ

New member
עדיף לברוח מאשר להגיב, מניסיון.

מוות לאלימות מכל סוג ומכל מין, ובמין.
די לאלימות!!!

עזרת לי שבתאי! מה זה?

"לאלימות המילולית (או אלימות שבהטרדה, כמעקב, או שיפשוף קל שחוזר על עצמו וקצת מריח ממנו ריח לא טהור) בעדיפות ראשונה." אני נגד פתירת אלימות באלימות , אני נגד זה שהיא לקחה יוזמה פרטית והעיפה לו בעיטה. אבל מה זה המשפט הזה שלך? "שיפשוף קל שחוזר על עצמו" "קצת מריח ממנו ריח לא טהור" יקירי! שבן אדם נוגע בך נגיעה שיש בה כוונה זה לא משנה אם זה חזק,או קל! זה חוזר עוד על עצמו! זה יותר גרוע! מה קורה לך? אם אדם יגע בי אפילו קלות נגיעה שיש בה מן הניצול זאת הטרדה מינית לכל דבר!!! אתה יודע מה עומקה של הפגיעה? מה נראה לך שרק מגע חזק מזיק? תסלח לי אבל הבחור הטריד אותה בצורה לא קלה, אם אדם יגע לי בישבן אני בטוחה שזה יפגע בי בצורה מאד חזקה. זה מקום מאד אינטימי. ושוב אני לא הייתי מעיפה בעיטה, אבל אתה עושה מהמעשה כאילו זה כלום. חכה עד שתעבור משהו מהסגנון הזה, אני בטוחה שסף הרגישות שלך ישתנה ותדבר אחרת.

כשאמרתי נגיעה קלה התכוונתי ל...

לזה שהכוונה שלו לא ברורה, ונתונה לפרשנויות.

אבזץ

New member
אני מתחייב לא לגעת בך יותר לעולם!

אבזץ בפרץ תחינות שבת לאלוהים!

למעלה