שאלת המליון דולרבהליכתם במדבר לא הספיק בצקם לתפוח
ואנחנו לזכר אותם יימים מצווים לאכול מצות
אבל בדרכם במדבר אכלו מן מהשמים את השלו
מדוע אין אנו מצום לזכר אותם ימים לאכול שלו??
זו שאלה שצריך להפנות לעסקני הדת. יש להם קשר ישיר לקומה העליונה.בהליכתם במדבר לא הספיק בצקם לתפוח
סתם כך.בהליכתם במדבר לא הספיק בצקם לתפוח
אין בך טיפה של זיקה ליהדות, אהההה?סתם כך.
הסיפור שלא הספיק בצקם לתפוח אינו אלא אגדה, הדרך מדלתת הנילוס לישראל לוקחת שלושה שבועות ברגל אם הולכים 8 שעות ביום. היה מספיק זמן לאפות לחם כל יום.
תתפלא אבל אני דווקא חוגג את פסח, לא כי אני מאמין בסיפור אלא כי זה חג נחמד.אין בך טיפה של זיקה ליהדות, אהההה?
עשרת הדיברות/ יציאת מצרים זה הכל אגדה בשבילך.
תראה, עכשיו אוטוטו חג הפסחא
אני כלל לא אתפלא אם אתה תלך דווקא לכנסיה להתפלל.
אגב פסחא, אולי גם תדליק נר לזכרם של חיילי צה"ל (צבא ההגנה לפרעה) אלה שטבעו בים סוף?![]()
מצות וכבש היו למנה ראשונהבהליכתם במדבר לא הספיק בצקם לתפוח
הבצק לא הספיק לתפוח כי ברחו מהמצרים אחרי שיצאו ממצריים, ולכן נאלצו לאפות מהר מצות. יש קשר ישיר ליציאת מצריים. אנחנו גם לא אוכלים מן בפסח.בהליכתם במדבר לא הספיק בצקם לתפוח
לא אפו בזמן שברחו, אפו אחרי שהספיקו לחנות.הבצק לא הספיק לתפוח כי ברחו מהמצרים אחרי שיצאו ממצריים, ולכן נאלצו לאפות מהר מצות. יש קשר ישיר ליציאת מצריים. אנחנו גם לא אוכלים מן בפסח.
הספיקו, מדובר במיתוס.אם לא אפו בזמן שברחו, או בזמן שהיה כדאי לברוח, למה לא הספיקו להתפיח את הבצק?
טעויות של הסופר.גם אני מדבר על המיתוס. אם לפי הסיפור אפו לא בזמן שברחו, למה לפי הסיפור לא יכלו להתפיח?
יש טעויות סופר בדברים הרבה יותר עקרוניים בתנ״ך. אגב, העברה מ״דור לדור״ היא בהגדרתה ״טלפון שבור״, זו הסיבה לשינויים בין מסורות עדות שונות.סיפורי התורה עברו מדור לדור במשך מאות שנים בכל עם ישראל, ובסוף אורגנו היטב ובקפידה ע"י חכמים שכתבו אותם. לא סביר שדבר עקרוני כזה יהיה טעות סופר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.