בני אדם ומקצועות

RossieL

Active member
הלוואי שלא הייתה הכתבה הזו

בטח שהייתי מעדיפה שלא תהיה הכתבה, בטח שלא יהיו 1,000 תיקי הוצל"פ שנפתחים מידי חודש.
לענין חוקיות הריביות וחוסר הפרופורציה - מזעזע, אין לי מילה אחרת ואני תקווה שאכן המלצות המבקר ייושמו וחייבים יקבלו כספם חזרה, אם שילמו!
לשאלת האישיות המיוחדת שצריך שתהיה לו, לגובה, וואלה, מין הסתם יש צדק בדברים, צריך אישיות מיוחדת, אבל כך גם בהרבה מקצועות אחרים [דיברנו על זה];

מה אגיד לך?
היה הרבה יותר עדיף לו דברים היו מתנהלים אחרת, מכל אספקט.
אבל אני כנראה תמימה מידי, אפילו בגילי המופלג, ומאמינה שכו- לם ישרים.

סוף סוף הללויה

החיים כל הזמן משתנים

אבל, מה שאני רואה באופן כללי התנהלות לא נכונה לחלוטין מיותר מידי אנשים.
בסגנון "אכול ושתה כי מחר נמות".

אני מביט באנשים שיוצאים עם עגלה או שתיים מלאות "מפוצצות" מהמרכול גם אם אין להם בדיוק מהיכן לשלם. יש לי פנסיה של המדינה וגם דמי קצבת זיקנה ואני בהחלט מסודר, למרות זאת אנחנו לא מבזבזים וחוסכים כסף ואני טס לחו"ל אבל לא הולך כמו ישראלי ממוצע שמתבכיין שאין לו כסף אבל נוסע רק למלונות 5* הכל כלול, 2*-3* נחמדים בהחלט שווים. אני מזמין כרטיסי טיסה חודשים רבים לפני כדי לקבל את המחיר הזול ביותר בלי נסיונות של קומבינות שהזול בהם יוצא יקר.

אנשים עסוקים בקניות בלי סוף כל הזמן , גם אם יש להם אוברדראפט של 10.000-20.000-30.000 שקלים, כי הם לא אשמים בחובות.
ודווקא האנשים שלא כל כך יש להם, אלו המבזבזים יותר מאחרים, כאילו אין מחר וגם אם יגיע מחר הרי הם ידרשו שיתנו להם על חשבון אחרים כי מגיע להם שהם מסכנים.

אנשים לוקחים על עצמם תשלומים כשהם על הקצה, וכל עירעור קטן יפיל אותם תהומה, אבל הם מהמרים וכשהם נופלים, אז הם מתייצגים כמסכנים שאינם אשמים שפיטרו אותם מהעבודה או סגרו את המפעל וכו.

ברור שהחיים הולכים נעשים קשים יותר בגלל חברת השפע שאנחנו חיים בה, כיוון שכאשר היינו צעירים בשנות החמישים המצב היה רע פי 10 אבל מכיוון שאנשים הסתפקו במה שצריך, יכלו לחיות בסדר.

לאנשים רבים מידי יש עיניים גדולות מידי בלי שום בסיס מוצק.
אנשים שחסכו כסף ויש להם דירת 2 חדרים, חייבים להתקדם לדירת חמישה חדרים, הם ממש חייבים, למרות שהם לוקחים עליהם עול תשלומים כבד מאוד שספק אם יוכלו לעמוד בו גם אם שני בני הזוג עובדים והוא לשנים רבות, וכאשר מגיעה הנפילה, היא חדה וחד משמעית.

למי שאין כסף, לבית גדול יותר, שלא יקנה, משפחות גדלו לתפארת גם בדירות שני חדרים. וגם לא חייבים לכל ילד סמארטפון אפשר גם כסילפון (וגם זה לא חייבים), לא חייב כל אחד מחשב משלו אפשר אחד ביתי וכו וכו וכו.

מי שאין לו רזרבות מספיקות, שלא יקפוץ מעל הפופיק, כי כל "החייב" הזה , איננו מחוייב כלל למי שלא יכול.
כמה אנשים מחזיקים "כסף לבן ליום שחור"?
כמה אנשים חוסכים לתכניות לימודים לילדים ?
כמה מהעובדים העצמאיים דואגים לעצמם לפנסיה ? (50%) ואח"כ כשאין להם, מתבכיינים, כי הם לא אשמים בחובות, וכו.

אז כן, אני יודע מה מביא משפחות למצבים כאלו, כשמצד אחד אני רואה את גיסתי עושה קניות מטורפות כשהיא בעשרות אלפי שקלים במשיכת-יתר, וכל הכנסתה מביטוח לאומי קצבת זיקנה כי היא ובעלה לא עובדים עשרות שנים.
ומאידך הבן שפוטר מעבודתו, אבל יש לו אורך נשימה כיוון שהם הכינו "כסף לבן ליום שחור" עד שימצא עבודה (זה שהוא לא משתמש בפוטנציאל שלו זה משהו אחר [הוא דובר כותב וקורא סינית]) , והם מתנהלים בהתאם ליכולותיהם.

מסכימה עם כל מילה. בדיוק כמו שכתבת

אנשים חיים שלא על פי יכולתם,
והתנהלות זאת מדרדרת למבוי סתום.

puma141

New member
אני לא מסכימה עם הקשר שעשית

בין הדברים-בשום אופן ופנים!
א- שנינו לא יודעים באיזה מצב האנשים האלה.
שננו לא יודעים, אם האנשים האלו הגיעו למצב כזה מיאוש למשל...
ממקום של חוסר אפשרות של לתת לילדים שלהם את מה ש"צריך" לתת להם.

ב. זה מאוד מאוד הכללתי ולא רלוונטי לענייננו-
בוא נגיד שמה שכתבת נכון, למרות ששוב- קשה לדבר על דבר כזה באופן הכללתי כל כך.
זה מצדיק את העוולות שנעשות במקרה הנדון?! את המרמה, את חוסר האכפתיות, את הרוע, את המגמתיות, השטתיות המקולקלת שמשתלטת על כל חלקה טובה
באין מפריע, או גרוע מזה-באין מודעות?

אם נסתכל על כל השרשור הזה, אז יש שני דברים:
או שאתה מאשים ת'ש"ג.
או שאין ולו נגיעה קטנה בין מה שכתבת, למה שאנחנו דנים בו.

*בלי הכללות*.

שפירא....
כמו שכתבתי שאני חושבת עליך, הכל אמת.
אבל בבקשה- אתה חייב לראות לאן הולכים המוסדות האלה.
מה הם עושים, לאן הם מביאים אנשים כאן, כמה חוסר אמון הם מכניסים למערכות- שמתוכן נובע יאוש גדול....
והסיבה העיקרית- חוסר האכפתיות שלהם. חוסר המעש לתקן את החברה הזו החולה בכל רח"ח אבריה מהבחינה המוסדית.
בכל כל כל השטחים!

ואני לא אומרת ימין שמאל, כי זה לא האישיו!
זה בדיוק מה שאני טוענת תמיד.
הם כולם שם למעלה צריכים לשבת על "כסא הנאשמים". כולם.
כולל אלו ששתקו או שמתעסקים במה שחות ראוי להתעסק בו, ולא צועקים את הצעקה האמיתית, את הצדק.....
ואנחנו כולנו- שמובלים כעדר....כצאן.
או שאנחנו צועקים בקרבות מיותרים וטיפשיים שיובילו לאותנו לאותו שומקום שבו מתנהלים החיים כרגע, גם עכשיו...מהבחינה הזו.
משהו הרוס פה, לא רק מקולקל...זו התחושה שלי לפחות כשאני מדברת על מוסדות המדינה הרקובים, ברובם הגדול.
אל תשכח שזה הפאקינג תפקיד שלהם! של כו-לם שם.

כל מה שכתבת נכון לגבי המוסדות השונים כאשר מתנהלים שלא כשורה

ורק כאשר מתנהלים שלא כשורה,

כיוון שזקוקים במערכת מתוקנת גם למוסדות אלו, ומי שלא משלמים לו ומגיע בגלל זה לפת לחם, זכותו המלאה להשתמש בשרותי המערכת כדי לקבל את מה שמגיע לו.
לא יתכן שיהיו מי שיסרבו לשלם ויביאו אחר לפת לחם, ואחר כך הם עוד אלו שמתמסכנים ומתבכיינים.....
רצח את הוריו והתחנן לרחמים:"יתום אני..."

אני מדבר על מי שמציג עצמו כקורבן כאשר הוא עצמו התנהל באופן שהביא את עצמו למצב אליו הוא נמצא.

משך השירות שלי 30 שנה נתקלתי בכל כך הרבה נוכלים רמאים סחטנים ושקרנים, עד שלא פלא שההתייחסות אל האנשים שמגיעים להוצל"פ היא כאל חשודים.
והמדהים הוא שככל שהאיש משכנע יותר, מסתבר שהוא הנוכל הגדול ביותר שעושה הכל לרמות את כל מי שבמגע עימו כולל מערכות ממשלתיות......

puma141

New member
בגלל הביזיון

במערכות האלה, בגלל חוסר האכפתיות, קיימים גם ה"מדומים".
במערכת מתוקנת זה היה קורה הרבה פחות פשוט.....
כי היה מעקב, היו בדיקות...
מה שקיים היום, זה שמי שמצליח לעבוד על המערכות-זוכה. מי שצריך באמת,
פשוט מסכן, נעלם! כי-לאף אחד לא אכפת...

אבל האשם העיקרי הוא במערכות עצמן! שנותנות לזה לקרות, תוך כדי שאיפה ל"שקט תעשייתי" עבור האינטרסים של אותם גופים, עד הפרטים *האנשים* הקטנים, שגם הם "זוכים" לחלק נכבד באופן יחסי, במשכורות שלהם הלא הגיוניות בעליל.

חברה בתהליכי ריקבון מתקדם......

למעלה