בני אדם ומקצועות

RossieL

Active member
בני אדם ומקצועות

בשרשור שבו דנו בהוצל"פ העלה אחד הכותבים את התגובה הבא:
"...צריך להיות אדם עם מבנה אישיותי מזעזע בכדי לעבוד כגובה במוסד האימים הזה ..."
משפט שגרם לי לחשוב ביני לביני, האם כל המקצועות שבחרנו או ש"התגלגלנו" אליהם הם אלו שהכי הולמים אותנו ועד כמה אנחו מתאימים להם ועד כמה הם מתאימים לנו.
עד כמה אפשר לא לאבד את מידת האנושיות בתפקידים שאינם פשוטים ועד כמה אפשר מלכתחילה להיות לא "בני אדם" גם בתפקידים הרבה פחות רגישים.

למשל:
עו"ד שצריך לייצג רוצח שידוע וברור כי הוא אשם, ועדין, לעשות ככל יכולתו להגן עליו ולנסות למצוא אותו זכאי בדין;

או עו"ד שמכוון אשה לפעול בדרכים לא מוסריות נגד בעלה רק כדי להגדיל את תשלומי המזונות ולעשוק אותו יותר ומעודד אותה למנוע ממנו מפגשים עם הילדים בטענות שקריות של אלימות במשפחה ;

או זה שצריך ללחוץ על השלטר שמעביר מכות חשמל קטלניות במורשעים ולחשוב שאולי, רק אולי, אותו נידון למוות לא אשם [והיו דברים מעולם];

או אותו שופט שצריך לחרוץ דינו של נאשם ולחשוב שאולי, רק אולי לא כל הראיות הונחו לפניו ואולי, רק אולי, האדם זכאי ובכל זאת, חייב, על פי מה שמונח לפניו, להרשיעו ולגזור דינו למאסר עולם, למשל;

ויש דוגמאות רבות, אבל אני חושבת שהכוונה ברורה.
אז מה? הגובה של הוצל"פ, למשל, הוא מראש אדם רע, בעל אישיות אלימה שנהנה מהפקיד שלו?
האם הפקיד בבנק שיושב מולך כשאין לך אפשרות לעמוד בהחזר המשכנתא/ הלוואה ולא יכול לבוא לקראתך הוא מראש אדם רע שנהנה ממצוקתך?
והאם פקיד בעיריה שמנפנף אותך ולא מוכן להקשיב לך, עושה מלאכתו נאמנה?

אסכם:
יש גובי הוצל"פ אנושיים, ויש פקידים שחושבים שהם מינימום סגני האלוהים.
ובכל מקום אפשר לפגוש כאלו, שיש בהם רגישות, חמלה, כבוד לזולת והבנה ויש את אלו שחשים ש, איך אומרים היום? השמש זורחת להם מהתחת

כמו בכל מקצוע , הכל אישי ותלוי בהיבט הנכון

הבן שלי מדבר קורא וכותב סינית. הצענו להתגייס למשטרה, והוא סרב בטענה שהוא לא מוכן לפעול נגד סינים.

כל המתלוננים על הוצל"פ שוכחים שהם בעצם מבצעים תפקיד נדרש ולא נעים. כי אם מישהו חייב לך כסף שעבדת עבורו, אין לך ברירה אלא ללכת להוצל"פ שיגרמו לו להחזיר לך את מה שמגיע.
אז זה מקצוע שלילי ? להיפך, זה מקצוע קשה.

אותו הדבר אפשר לראות בכל מקצוע ומקצוע, כאשר כמובן שכאשר מדובר בבני אדם, יש מי שנוהג כבן אדם ויש מי שלא, ונגד זה יש לנקוט באמצעים, אבל זה לא הופך את כל העוסקים באותו מקצוע לאנשים שליליים.

ואגב הוצל"פ, מי שאשם בכך שאנשי הוצל"פ מגיעים אליך, הוא אתה בלבד שלא מקיים את חובותיו לאנשים או למוסדות וצריכים להכריח אותך לבצע את המוטל עליך.
אז בעצם מי שיש לו תלונה נגד הוצל"פ, בעצם מלין על עצמו.....

poseidon111

Active member
להשוות בין גובה בהוצאה לפועל שנכנס ולוקח דברים, גם בהתאם

לחוק וגרימת צלקות נפשיות לכאלו שלא חטאו במאומה (ילדים למשל, זקנים שלא מצליחים
לעמוד בתשלומים למשל) ולהשוותם למקרים המופרכים שהובאו בהודעת הפתיחה, או
בלשונך המכלילה: "אותו הדבר אפשר לראות בכל מקצוע ומקצוע" זה כמו להשוות
בין פנתר לאבטיח.
השופט חושב, העו'ד שמייצג רוצח, העו'ד שמדרבן לעבירה, הפקיד שמנפנף הם כולם דוגמאות שמעידות על חוסר הבנה בסיסי לכתוב. אני מתפלא שלא הובאה דוגמא של מורה שחייבת לתת ציון נכשל במבחן כלשהו כ"קונטרה" לדברי.
בקיצור ולשם הבהרה נוספת- לא כתבתי שהם אנשים רעים, כי מן הסתם הם לא נהנים מזה אלא פועלים מכוח החוק.
דיברתי על היכולת לעבוד בסביבה יומיומית של בכי וכאוס מתוך ידיעה שאתה בעצם הכלי (החוקי) לשינוי חיים של אנשים לרעה.
לשם ההמחשה קח את אלו שתפקידם להודיע למשפחות חיילים על נפילתם.
הם אשמים במשהו? כמובן שלא.
הם צריכים מבנה נפשי מסויים כדי לעמוד בחווייה הקשה הזו? כן. לא כל אחד יכול להיות זה שמבשר דברים כאלו.
בדיוק כמו שצריך להיות בעל מבנה אישיותי מחורבן בעיני בכדי לקחת דברים מביתם של אנשים גם אם הם הביאו זאת על עצמם.

בינתיים לא נמצאה דרך אחרת לאלץ אנשים לשלם חובות

כאשר הם נמנעים מזה חד משמעית, בתירוץ זה או אחר.

ממתי הוצל"פ פועל נגד ילדים ?

אתה הולך לקיצוניות שמתאימה לך, כאשר כתבתי במפורש שאנשים מבצעים תפקיד חיוני, ושבכל מקום שיש גם אנשים רעים, בהם צריך לטפל.

כל מה שאתה כותב, זה רק מכיוון שאתה מתעלם לחלוטין מהאנשים התובעים ומרחם על מי שמסרב לשלם או שגרם לעצמו שלא יוכל לשלם (כמו ש-50% מהעצמאיים שמתבכיינים שאין להם פנסיה, כאשר לא עשו שום דבר ואף פעם לדאוג לעצמם לפנסיה).

לא יכול להיות שאדם מתפרנס ומפרנס את אשתו ואת הילדים (!) מעבודתו, אבל מי שצריך לשלם לו מסרב לשלם והוא נשאר וקופתו ריקה, ואין לו אלא לדבר ללמפה.....

אפשר לסובב את מכבסת המילים כמה שרוצים, העובדות הן עובדות, ומשפט הסייפא שלך מוזר עוד יותר, ואני מבין שאם מישהו יהיה חייב לך כסף, לא תדרוש ממנו לשלם אם הוא מסרב, כי צריך להפעיל אנשים "בעלי אופי מחורבן" לצורך זה.

גם מקצוע עורך-הדין הינו משהו שהחל בחיוב ומסתיים ברוע מוחלט ביותר מידי מקרים.
ההיסטוריה של המקצוע מספרת שהוא החל באנגליה כאשר אנשים מסויימים התמחו ביעוץ למי שאין לו ידע משפטי. רק עשרות שנים מאוחר יותר הם הורשו גם להיכנס לבתי המשפט ולייעץ לאנשים בזמן אמת .
מכאן המרחק למה שקורה היום קרה מהר מאוד.

עורך דין צריך לעזור ללקוח להתמצא בנבכי המשפט ופסיקותיו, ולמעשה רוב עורכי הדין מחפשים כל מיני טריקים לחלץ את הלקוח מהרשעה.
ביותר מידי מקרים מדובר בהתנהלות בלתי חוקית בעליל, התעללות בקורבנות (והקל ביותר הן קורבנות של עבירות מין), וכל מה שמענין אותם זה לחלץ את הלקוח מהאישום וממתן הדין גם בפעילויות שיקריות ונוכליות ולא סתם הכינוי שלהם "עוכרי-דין".
ראיתי יותר מידי כאלו.

אז אמנם עוד יש עורכי דין שעוסקים במקצוע לטובת הלקוח בלי התנהלות שלילית, אבל יותר מידי עורכי דין בלי שום פרופורציה בעיקר בשטח הפלילי ודיני חוזים, שיעשו הכל, אבל הכל, כדי לחלץ את הלקוח, גם אם יודעים שהוא אשם.

בעיני, עורך-דין שעושה הכל לחלץ לקוח שמואשם ברצח ויודע שהוא רצח ומייצג אותו ו-"דורס" על ימין ועל שמאל , הוא אבק אדם.

poseidon111

Active member
ואיך קשורה כל ההודעה שלך לעובדה שציינתי שצריך להיות

אדם עם רגישות של בטון מזויין בכדי לעבוד כגובה בהוצל'פ?
כתבתי שהם סאדיסטים? לא.
כתבתי שהם פועלים ללא סמכות חוקית? לא.
כתבתי שהם לא נהנים כנראה מהעבודה שלהם? כן.
אז בשביל מה זה טוב לספר לי שאלו שגובים מהם הם לא צדיקים?
מה הקשר לעובדה שיש מקצועות לא סימפטים אחרים?
לך הפתרונים.

התגובה שלי היא בדיוק לאמירה שלך, אבל אתה אוהב לעקם את הדברים

ולהוציאם מהקשרם , ולתפוס שורה אחת ולהתעלם מהיתר.
דיון איתך הוא חד סיטרי לגמרי, ולמעשה הוא לא דיון כלל .
השורה התחתונה שלך היא להתעלם מה שאמרתי על אנשי הוצל"פ בתגובה לאמירה שלך ולהצי תמונה מעוותת למרות שכל התשובות כבר ניתנו.
טוב, גם זו דרך להתבטא , אבל לא איתי.....

ששון72

New member
בוא נאמר שכבר יצא לי להכיר גובי הוצל"פ......

לא פעם, אזרחים מתקשרים למשטרת ישראל ומזמנים ניידת משטרה לגובי הוצל"פ המגיעים "לבקר" בביתם....לעיתים גובי ההוצל"פ עצמם מזמנים ניידת .
אני יכול לידע אותכם שרבים מגובי ההוצל"פ הם אנשים פקחים, והם עושים הכל בכדי להמנע מעיקול חפצים המצריכים הרמת משאות, אחסון, רישום, פרוצדורה מיותרת ועוד.....עיקול הוא הדבר הכי פחות מועדף עליהם!!! ברובם המכריע של המקרים הם משכנעים בדברי חלקות את החייב למסור אמצעי תשלום כלשהו מבקשים אישור ומעניקים חלוקה נרחבת לתשלומים...מסבירים לחייב באריכות וסבלנות את חוסר התוחלת בסירוב....ורק במקרים בהם החייב מתעקש בתוקף לא להגיע להסדר הגובים נאלצים לזמן שוטר ולבצע עיקול בנוכחותו מחשש שיותקפו ע"י בעל החוב או מי מבני משפחתו!
כמובן שיש גם גובים מטומטמים....אך אני יכול לאמר לכם שמספרם מועט מאד, המטומטמים לא מחזיקים הרבה זמן בעבודה זו!
גובה הוצל"פ פועל ע"פ חוק ומחזיק צו חתום ע"י רשם או שופט!!!

RossieL

Active member
טוב נו, הרי בלי עקיצה אי אפשר

אבל עם זה אני אחיה בשלום וממש לא ארגיש רע, אבל עם הדברים שכתבת, לא הבנתי מה אתה רוצה.
הרי מישהו צריך לעשות את העבודה, גם הקצין שמבשר על מות יקיר למשפחה, גם המוציא להורג, גם השופט וגם הגובה מטעם בית המשפט.
אולי אם תנסה לחשוב רגע אחרת, אולי תצליח לדמיין את אותם גובי הוצל"פ שזה עיסוקם, שמגיעים בכל יום לעשרות בתים של חייבים, והם שבורים והרוסים מההתמודדות היומיומית עם משפחות, ילדים וקשישים שנקלעו למצוקה והם לא יכולים לעזור להם!! ומאידך גיסא, הם אלו שסופגים את כל התסכול, הכעס וכל השאר.
רק תנסה לחשוב ואת הערותיך הארסיות בבקשה תשמור במקלדת שלך, רק כדי שבכל זאת יהיה נעים להמשיך את הדיון הזה.

poseidon111

Active member
ראשית, אני שמח שבניגוד להודעות של מאיר את באמת שואלת שאלה

שמתקשרת ישירות להודעותי.
שנית, הערותי אינן ארסיות אלא אם מישהו רוצה לראותן ככאלו בכל מחיר.
שלישית תשובתי:
למרות שהסברתי וחזרתי והסברתי שאין לי מאומה נגדם כי הם עושים את עבודתם החוקית, וכפי שכתבת מישהו צריך הרי לעשות אותה, איני מבין מה ההתעקשות הזו לנסות ולהוציא אותי אנטי. אנטי הוצאה לפועל ואנטי אנשי ההוצאה לפועל.
אנסה להסביר פעם נוספת ואחרונה.
יש מקצועות שדורשים מעבר ליכולת פיזית או לימודים גם מבנה נפשי כלשהו.
מניתי כמה מהם אבל אפשר להוסיף למשל מנתחים שגורמים ההיפך מסבל אך צריכים את היכולת לחתוך אדם. לא כל אחד יכול.
לא כל קצין יכול ללכת למשפחות על בסיס יומי ולחוות את רגעי האובדן. גם שם לוקחים את אלו שמסוגלים לעמוד בזה.
זוהי היתה טענתי והיא אינה קשורה לעניינים מוסריים וגם לא משפטיים:
צריך להיות עם לב של אבן לדעתי כדי לעשות עבודה שכזו. אולי זה חלק מההכשרה שלהם ואולי אנשים שמלכתחילה זה לא מזיז להם עובדים שם.
אני מתקשה לראות גובה שכזה מגיע הביתה ומתפרק מהמראות הקשים שראה, רק כדי לקום מחר ולעשות אותו דבר.
כך יום אחר יום אחר יום. לא, הוא צריך לדעת לאטום את ליבו אחרת הוא יצא מדעתו. מה ההבדל בינו לבין חייל צעיר שמגיע לביתם של אנשים באמצע הלילה אוסף את הילדים והתינוקות המייללים בפחד? הוא צריך לעשות את תפקידו כמו הגובה? יש לו צלקות שמתגברות ככל שעובר הזמן? אני לא רואה הבדל פרט לעובדה שאת החייל לא שואלים אם הוא רוצה. שניהם פועלים מטעם החוק ושניהם גורמים לאימה מעצם הופעתם. הגובה מוסיף לזאת גם את המעשה הטראומטי של הוצאת דברים מהבית. לא שהוא פועל מרוע אלא האפקט הוא שחשוב.
עכשיו יותר ברור?

RossieL

Active member
רק עוד כמה מילים

אני יוצאת מנקודת הנחה שמעולם לא נפגשת עם גובים של הוצל"פ, וכמוך כנראה גם מגיבים אחרים בשרשור, ולכן, התגובות הן כפי שהן. או אם לדייק אז "...אני מתקשה לראות גובה שכזה מגיע הביתה ומתפרק מהמראות הקשים שראה..."
אז בוא ואספר לך, לצערי הגדול, מניסיון מר, על הגובים האלו, שמגיעים הביתה, עם צוויי עיקול, ועל גדלות הנפש שלהם בטיפול במשפחה.
את העיקול הם חייבים לבצע, אבל הם, רובם!, מגלים רגישות בלתי רגילה, במסגרת החובות והמוגבלויות שחלות עליהם, ובשביל לא לחטוא לאמת, יש גם כאלו שליבם אטום כמו בטון מזוין, בדיוק כמו שתיארת, כי הם חייבים להיאטם, ומבטם קפוא ורק אם מתעמקים בו מקרוב, ניתן בכל זאת לראות וריד זע בחוסר נוחות, כי לא פשוט לחזות ברגע שבו מנתקים טלויזיה, או מחשב ולוקחים מהבית.
"צריך להיות עם לב של אבן לדעתי כדי לעשות עבודה שכזו" - אין ספק בכך, ויש עוד לא מעט 'פרנסות' שמחייבות את מי שנושא בהן להיות עם לב של אבן.
ועדין, המישרות מאוישות והתפקידים מתבצעים. [להבדיל אלף אלפי הבדלות, הקברנים בבתי העלמין שצריכים להכין גופות לקבורה, לכרות קברים ולהטמין בהם ילדים, חיילים, נשים וזקנים. לא תפקיד חובה!!!! "פרנסה"]

אגב, רונית - לפני הכרזה כמו "זה לא משנה מי אשם בחובות ולמה, זה משנה שיש דרכים אחרות לגבות חובות, אבל בארץ זה הפתרון הקל." כדאי לך לבדוק איך המערכת עובדת בארץ.
תאמיני לי, הוצאה לפועל זה הצעד האחרון ביותר שננקט נגד מי שחייב כסף. לעומת שיטת גבית החובות בארה"ב, למשל, לפחות עד שנת 1978 שבו חוקק חוק הליכי גבייה הוגנים - חוק פדרלי- FDCPAׂ, חוק אשר אוחד עם חוק האשראי לצרכן Fair Protection Act

אני רק הערה קטנה - לא כל החייבים

אשמים. יש המון מקרים של אנשים תמימים (אבל ממש תמימים) שחתמו ערבות לאדם, האדם ברח ואז הוצאה לפועל מגיעים לזה שברוב תמימותו חתם ערבות ואף אחד לא עוזר להם. אף אחד.

RossieL

Active member
לא כל החייבים אשמים

אכן נכון, לא כל החייבים אשמים ויש ביניהם שהסתבכו כשחתמו לבן/ בת, אח/ אחות/ חבר הכי טוב.
אלא ש - עד לפני כ 25 שנים , ההוצאה לפועל, מייד בפתיחת ההליכים נגד החייב, מייד היתה נוקטת בהליכים גם נגד הערבים.
מאז חלו הרבה שינויים וכיום, לאחר שמוצו כל ההליכים נגד החייב ורק כאשר הם מוצו, [עיקול נכסים, מטלטלין, כספים, כספי פיצויים מהביטוח הלאומי וחב' פרטיות וכיו"ב] ואם עדין נותר חוב, אז ורק אז פועלים נגד הערב, וגם אז, בכפפות של משי, משום ההבנה שיש למערכת המשפט להסתבכות של אדם תמים על לא עוול בכפו.
ודווקא במקרים אלו, עד כמה שיישמע מוזר, ה"חייבים" אינם תוקפים את עובדי ההוצל"פ והם מנסים בכל דרך אפשרית להגיע להסדרים עם הנושים על מנת שמהלך חייהם התקין והרגיל יוכל להמשיך כך.
נורא עצוב סיפורם של הערבים שחותמים בתום לב ומוצאים עצמם על כסא הנאשמים
אבל בזמן שהם חותמים הם מודעים לסיכון שהם לוקחים על עצמם ובד"כ, רוב רובם של הערבים מאמינים ש "לי זה לא יקרה"

זה לא מדוייק

&nbsp
הוצאה לפועל לא מתנהגת בכפפות של משי לאף אחד.
לא בכדי למעקלים שמגיעים אליך הביתה קוראים גורילות.
לא תמיד מקבלים התראות, תיקים נפתחים גם ללא סיבה, גופים גדולים ותאגידים פותחים מהר מאוד בהליכי הוצאה לפועל שמאחוריהם סוללה של עורכי דין ועוזרים משפטיים.
&nbsp
על הנייר אני מסכימה איתך.
אבל המציאות מוכיחה אחרת פעם אחרי פעם אחרי פעם....
&nbsp

RossieL

Active member
הגורילות של הוצל"פ

ראשית, אין לי קשר לאף "גורילה", אני לא מנסה להגן על המוסד שנקרא הוצאה לפועל ואני עצמי הייתי בין "נפגעי ההוצל"פ" ואני מדברת מתוך ניסיון מר מול המערכת הזו.
לא כל הגובים הם גורילות חסרי נשמה ורגישות כשם שלא כל הכותבים בפורום שלנו הם גורילות חסרות נשמה ורגישות.
האם יש כאלו? יש, וגם אם רק 1 הרי שהוא 1 יותר מידי.

לגבי המשך דבריך, הרי שממש, אבל ממש, לא נכון.
אין דבר כזה לא מקבלים התראות,
תיק לא יכול להיפתח ללא סיבה וללא שהוכח כי קיים חוב ונעשו ניסיונות לגבות את החוב, ללא הצלחה.
שוב, אין בין הכתבה שהביאה לכאן פומה על ניפוח חובות לבין האמור כל קשר.
מתי רשאי זוכה להגיש בקשה לעיקול?
זוכה רשאי להגיש בקשה לעיקול מיטלטלין של החייב אם התקיימו כל התנאים הבאים:
לאחר פתיחת תיק ההוצאה לפועל הומצאה לחייב האזהרה;
החייב לא פרע את החוב ולא עמד בצו תשלומים.

ושוב

לא תמיד מקבלים את ההתראות ואת האזהרות.
אפילו לא עם חברת שליחויות, אפילו שהגישו תצהיר של החברה שהעבירה את ההתראה.
&nbsp
את הביטוי "גורילות" לא אני המצאתי למעקלים :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

RossieL

Active member
יהיה ארוך מידי להסביר איך "לא מקבלים" התראות ואזהרות

ונדמה לי שהנושא די מוצה.
אני יכולה רק לאחל לכל אחד ואחת שלא חוו מפגש עם ההוצל"פ, שלא יצטרכו.
בשורה התחתונה, בין אם החייב אשם ובין אם לאו, המפגש מאד לא נעים [בלשון המעטה].
ואם קרה ונקלעתם לחובות, עשו הכל להסדיר אותם בטרם יגיעו לפתחו של בית המשפט. תמיד יש עם מי לדבר!!
הרבה יותר עדיף והרבה יותר זול [גם לפני שהחוב נופח בעשרות/ מאות ואלפי אחוזים, "יענו" בחסות החוק]

איפה התמימות פה ? יש טיפשות ועליה משלמים

מי שרוצה לחתום ערבות צריך לקחת בחשבון שהוא עלול להגיע למצב שישלם את החוב של זה שהוא חתם לו וההוא מסרב לשלם. מי שמחליט לחתום, מכניס עצמו לבעיה בידיעה מראש שהוא עלול לסבול מזה, אז אין שום הפתעות.

אין לך כסף לכסות את החוב של אותו אחד או את מחיר הבית שלו וכו אם לא ישלם ? אל תחתום על ערבות !!!
חתמת ? אל תתבכיין !

puma141

New member
אתה בעצם בדבריך מחזק

מערכת שרירותית, מגמתית שמנצלת את החלש-ביודעין, את זה שמנסה להגיע למינימום, זה שעובד ואפילו נעשה כמו חיה נואשת. למה?
למה אתה תמיד מטיל את האחריות על האדם הקטן בחברה, שמנסה בכל הכח להגיע למשהו-ולא מצליח?
לפי מה שנקרא מדבריך, אתה פשוט לא חולק בשום פנים על המערכת, אפילו כשהיא הכי רקובה בעולם, וזה מונח לך מול העיניים?!
כאילו-בשום מצב! שאלת את זה את עצמך, שפירא? למה?
כי הרבה מאוד זמן היית חלק מאותה מערכת-ש ה ש ת נ ת ה ואתה מסרב להכיר בכך?

מה שכתבתי, ממש לא אומר שאדם לא חייב במפורש להיות אחראי על חייו, על ההתנהלות שלו בחיים, על החובות שלו.
אבל לעזאזל- איך?! תראה מה קורה כאן......תראה את הסחיטה, הרמאות, המונופולים....
מה הקשר לתמימות? חתימת ערבות, אם היא נעשית בדרך של רצון טוב ואכפתיות, יכולה להצמיח חברה. אבל לא כשהיא באה באותיות קטנות של סחיטה ומגמה ברורה של תאוות בצע נטו, במיוחד על החלשים בחברה הזו....

אני באמת לא מבינה אותך.

למעלה