בנית חגורת בטון

בנית חגורת בטון

אני בונה שני קירות 10 בגובה 2.30. (רצ"ב שרטוט)
1. רוחב 2.25 מ'. מצד אחד של הקיר יש לי קיר אחר ניצב לו, ומצד שני עמוד.
2. רוחב 1.10 מ'. מצד אחד קיר ניצב לו וצד שני פתוח (תתתחבר אליו דלת).
האם חגורה אחת מספיקה ? באיזה גובה כדאי לבנות אותה ?
רוחב החגורה 10 ס"מ (כרוחב הקיר). איזה גובה מומלץ לתת לחגורה ?
באיזה יחס חומרים צריך להכין את הבטון (מלט, חול, חצץ). בחנות חומרי בנין אמרו לי שאני יכול לשים שומשום במקום חצץ. ראיתי שאלו אבנים מאוד קטנות. כדאי ?
האם במקום חול אפשר לשים טיט מוכן ? אני שואל כי אולי יש בו סיד.
ברזל - איזה ברזל מומלץ (קוטר), וכמה מוטות כדאי לשים בחגורה ?
בקיר הקטן יותר, האם יש צורך גם באיזה חיזוק מהרצפה לתקרה (בצד שליד הדלת) מאחר וצד אחד של הקיר פתוח, חשבתי אולי שכדאי לעשות עמוד בטון יצוק בתוך החלל של הבלוק הקיצוני, מלמטה למעלה).

תודה

dudi4321

Active member
צריך לשבור את העמוד עד לגילוי הברזלים האנכים

ולחבר את ההזיון של החגורה ע"י יצירת וו על הברזלים של העמוד.
בקיר השני לשבור כמה נטימטרים כדי שהבלוקים החדשים יתפסו בשקעים האלו. זה נקרא "שטרבות" עדיף לפרק כל בלוק שני ושהבלוקים החדשים ממש יונחו בתוך הקיר הקיים. שורה אחת כן אחת לא.
ברזל 10 או 8 בחלק התחתון של החגורה אבל לא על הבלוקים.
יחס לבטון טוב:
1:2:3
1 מלט
2+ חול (אסור טיט או עם סיד!) רק חול זיפזיף.
3- חצץ (כל חצץ יתאים. השומשום אולי יותר נוח ליישום אבל יותר חלש אבל לא קריטי).
גובה החגורה 10 עד 20 ס"מ בהתאם לגובה של הבלוקים (עם טיט שיונחו מעל החגורה עד התקרה. גובה החגורה די סטנדרטי : כ2 מטר ו20 בערך. גובה כמו מעל מפתח דלת או חלון.
העמוד רצוי אבל לא מוכרח. עליו תונח החגורה ותתחבר לברזל הזיון של העמוד.
בחגורה שמים 2 ברזלים. חגורה אמיתי בנוייה גם מחישוקים כל כ30 ס"מ החישוקים תופסים 4 ברזלי 10 או 8 ומחוברים עם חוט ברזל שימנע תזוזה בזמן שפכת הבטון. 2
בקיצור: ברזלי 8 הם הכי טוב.

אסור טיט/סיד בבטון !!!!! הם מיועדים לטיח, טיט לבניית בלוקים, טיט לרצפה להדבקת בלטות/קרמיקה.
מים מוסיפים במנות קטנות לאחר ערבוב היבשים. עד לקבלת תערובת סמיכה דמויית שמנת.

וואו ! איזו תשובה מפורטת

ראשית תודה !
אני מבין נכון ? על יחידה אחת של מלט, 2 יחידות חול ו-3 יחידות חצץ ?
שטרבות.... נכון, שכחתי. כבר עשיתי 5-6 שורות..... נראה לי שאוכל להריד כמה בלוקים מהצד ולפחות לטפל ב-2-3 שורות האחרונות.
במקום לשבור את העמוד (ולהחליש אותו), אולי אפשר פשוט לקדוח בו ולתקוע בו כמה קוצים, ואליהם לחבר את ברזלי ה-8 ?
ברזל - כתבת 2 אבל בהתיחסות לחישוקים ציינת 4. מה רצוי ?
לגבי הטיט אכל שאלתי בגלל שלא ידעתי אם יש או אין סיד בטיט. הכי פשוט באמת לקחת חול.
שוב תודה !

dudi4321

Active member
בקיר שלך 2 ברזלים. הברזלים צריכים להיות

תפוסים עם אוזן בברזלי העמודים. אחרת עלול להווצר סדק בין הקיר לעמוד.והיחס לבטון שוב:נניח סופר דליים, אז1 דלי מלט שטוח למעלה.2 דליים חול עם גבעה למעלה3 דליי חצץ שטוח למעלה.מים מוסיפים כל הזמן מעט כדי להמנע מעודף מים.התערובת הזו יוצרת כ25 ליטר בטון. חישוב לחגורה אם מודדים בדצימטר (כל 10 ס"מ) נותן נפח החגורה בליטרים. רוחב בלוק חיצוני זה 2 דצימטר (20 ס"מ) בלוק בבית זה לרוב 1 דצימטר ויש גם 0.7. כל מטר אורך של קיר זה 10 דצימטרים. מכפילים בעובי הבטון נגיד 1 דצימטר אז לקיר של בלוק 10 ואורך קיר של 5 מטר צריך:
50 X 1 X 1 נותן 50 ליטר בטון.

יש טיט שעשו פעם מחול מחצבה + סיד + חול רגיל + מלט
יש טיט מוכן שלא מכיל סיד אלא תוספים כמו דבק אקרילי וכנראה חול מחצבה.
בעקרון הפסיקו להשתמש בסיד אלא רק לטיח שליכט שמערבבים 1:1 סיד עם חול שליכט.
הסבר כשתגיע לסיום. :)

dudi4321

Active member
קוצים בעמוד קודחים יותר במרכז

ודופקים ישר את הברזל 8. אפשר גם קוצים, לא קריטי.
כשבונים עם בלוקים אם יש להם חלק אטום החלק הזה יופנה למעלה. ככה הבטון לא יפול בחורים.
וקיר בונים עם פלס או אנך=חוט עם משקולת. ולאורך מותחים גם חוט ובונים צמוד אליו. כל שורה מותחים מחדש את החוט הזה.

מסכים במיליון אחוז!!!

היי

עמודי תמיכה לא שוברים לעולם, אפילו לא חלקית. מי שמנסה יכול להיות שיבין למה רק לאחר מעשה.

ארד פיתוח ויזמות
arad-de.co.il

למעלה