בנית אפקטים

Boba Smith

New member
בנית אפקטים

כסטודנט להנדסת חשמל וכ(סוג של) גיטריסט הייתי רוצה לשלב את השניים ולהתחיל לבנות אפקטים.
ידע תאורטי (מסוים) קיים ולכן השאיפה היא גם להבין פחות או יותר מה קורה.

1. מאיזה מעגל פשוט כדאי להתחיל?
2. יש איזה ספר שמדבר על הדברים האלה? אני לא מדבר על אחד עם כותרת "איך לבנות אפקטים לגיטרה חשמלית" (למרות שלא אתנגד עם קיים :) ) אלא ספר באלקטרוניקה שיכול לעזור, אין בעיה עם אנגלית - אני אקח מהפקולטה אצלנו.
3. המלצה למקום להזמנת חלקים? כל עוד הם מקבלים PayPal אין בעיה עם חו"ל.
4. בגלל שלא עשיתי את זה אף פעם - על מה אני מרכיב את המעגל? מטריצה? נניח וסיימתי את המעגל ואני רוצה לעשות ממנו פדאל, מה עכשיו? אני לא באמת הולך ליצור מעגל מודפס, אז מה הדרך האלגנטית לעשות את זה לא ב-mass production?

תודה!

DC400

New member
עזוב ספרים

אני הנדסאי , לא משהו בתאוריה (לא השקעתי בזה אז)
ולבנייה קודם כל אתה פשוט צריך לדעת לבנות .
שזה אומר ידע בהלחמה , תכנון וסידור של החומרה בקופסה וכמובן אם אתה רוצה ויזואליות אז צביעה והדפסה.

אם אין לך נסיון אז תחפש אנשים אצלך שבאו מרקע מעשי,בטוח יש כאלה שיראו לך איך להלחים נכון .

חוץ מה שהציעו יש לך את GENERAL GUITAR GADGETS
ואת TAYDA לרכיבים זולים-סבירים.

את MAMMOTH ELECTRONICS לרכיבים שהם כבר סטנדרט בתעשייה של הפדאלים .

אחרי שעברת את זה , מגיע לדעתי השלב של עכבר המעבדה ,כאן באה התאוריה לידי ביטוי - כשאתה רוצה לתקן או לפתח משהו או לשנות תכנון קלאסי .

Boba Smith

New member
חלק מההנאה שלי זה גם

להבין מה המעגל עושה ולא רק ללכת לפי הוראות ולהלחים. למרות זאת אני כן מסכים שצריך "להתלכלך" תוך כדי התהליך ולא רק לפתוח ספר וזה מה שאני הולך לעשות.

מה תהליך העבודה? בנית המעגל על מטריצה? ומה אח"כ שאני רוצה להפוך אותו לממש פדאל?

אם אתה רוצה לפתח מכלום

אחרי שתבין קצת את הרעיונות העיקריים שעומדים מאחורי הפדאל אותו אתה מעויניין לבנות ונניח ומדובר באובר\דיסט לצורך הדוגמא, תחפש חומר ברשת ולא חסר כזה בעניין שיטות קטימת אות החל בדיודות שונות, לעבר BJT ו FET למיניהם, מגברי שרת, וכלה בשפופרות ריק ("מנורות" בשפת העם)
אחרי שתגיע למסקנה מה מהם יותר מושך אותך לבנות תעשה תכנון כמו שצריך - אם למדת קורס מבוא לחשמל, וקורס אותות אנלוגים, הידע הזה אמור להיות בכיס שלך (סוף שנה ב' לערך), אחרי זה ניסוי כלים על מטריצה, ובשלב האחרון - הפרודקשן, להלחים על כרטיס מודפס מתאים (אפשר לייצר לבד או לקנות ממישהו שמייצר לא סיפור), אם תקציבך דל במיוחד תלחים על בורדים של פוינט טו פוינט שניתן לרכוש בכל חנות אלקטרוניקה הקרובה לביתך.
ההמלצה למעגל הכי פשוט וקל לביצוע בתור התחלה הוא בוסט קלאס A מבוסס FET שזה בעצם מה שנמכר כ ZVEX BOOST ועוד הרבה חברות עושות שימוש במעגל הפשוט הזה...
אם אתה צריך עזרה ויעוץ דבר בפרטי אשמח להסביר לך אם תרצה.

למעלה