בנים גידלתי

בנים גידלתי

יש לי בן והוא כבר ממש גבר. מסתכלת עליו ונשטפת אהבה, נחת ובלי צניעות כרגע - גם גאווה
העניין הוא שלאחרונה - במקביל להתבגרותו בקצב מסחרר - אני מוצאת את עצמי תוהה לא מעט: האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לכפר במעט על חוסר של דמות גברית דומיננטית בחייו. הוא גדל בבית אחד עם אמא ואחות. למי שלא יודע אני אלמנה ולכן אין אבא בכל בתמונה מגיל ארבע וחצי. אני גרה בקרבת מקום להורי ולאחי - כך שיש דמויות גבריות במשפחה. בנוסף למזלי יש לו מחנך כיתה מוערך מאד גל עליו וגם עלי. אבל לאחרונה אני מוצאת את עצמי נצבטת, ברור שהוא גדל עם חסר מסוים. קודם כל חסר של אהבה ענקית. אהבת אב לבנו. אבל את זה לא יכולה לתת לו. אבל בנוסף לחוסר בהורה, יש פה איזשהו חוסר בדמות חיקוי. לא יודעת אם יש מה לעשות, אבל אם יש אפילו קצת, אני אשמח לשמוע. מגברים ומנשים כאחת
.

קטי30

New member
../images/Emo24.gif

לימו היקרה.. הלואי והיו לי הפיתרונות או המילים הנכונות אבל בחיי שאין לי . קראתי אותך מתוקה ומאחורי המילים אני חשה באמא מדהימה אכפתית וחזקה ואני חושבת לעצמי שנכון שלצערנו הנסיבות הביאו את הנסיך שלך לגדול לתפארת בלי אבא אבל עם אמא כמוך יקרה שלי. יש לו מסביבו גברים שיכולים ולו במעט להשלים פערים אבל אף אחד לא יכול למלא את המקום של אבא שאיננו ואני רואה את זה כמשהוא שחסר אבל יכול לגרום לו לצמוח ולפרוח יותר ויותר הערכה לדברים הקטנים לדברים שנראים כה מובנים אצלו יהיו הרבה יותר גדולים.
ענק והרבה הערכה אישה יקרה. שיהיה לך יום נפלא

../images/Emo24.gif תודה על המילים החמות

פתרון בטח אין. זה המצב. אני מחפשת משהו שהוא ברמה של הדרכה הורית, לא משהו ברמת השלמת החסר. אין השלמה לסחר הזה.

לא - אין../images/Emo20.gif

לצערי, כאחת שגדלה בלי אבא ועד היום יש בי חסר עצום, יודעת שאין שום דבר שיכול לפצות על המחסור הזה, החלל הזה
אבל .... יש אהבה אחרת. אהבה של אמא. ואל לך להמעיט בערכה (אני יודעת שאת לא
) מה שבטוח.... הצביטה הזו שיש לך, היא כל כך טבעית. שולחת לך
גדול... סתם כי בא לי

../images/Emo211.gif ../images/Emo13.gif

אז זהו שאני מסתכלת על ההבדל בינו ובין אחותו. את אחותו אני כיוהל להקביל אליך. ילדה שאין לה אבא אבל יש לה אמא. ונראה לי שאצל בן - זה בכל זאת משהו מעבר. אבל ככל שאני חשובת על זה, כנראה שאין מה לעשות אלא להתמסר לצביטה הסו ולהמשיך בדרכנו.
לך בחזרה.

Chivalrous

New member
גברת חיבוקי... אהלן

וכיון שמנזמן לא ראיתי לך... בא לי להתווכח לך. הנושא, כמה שהבנתי, הוא דמות גברית לחיקוי, ולא חסרונו של אב. אפשר היה לדבר על חוֹנֵך, , אם הילד היה צעיר יותר. אבל , דמות גברית, יכולה בהחלט להיות בן-הזוג לחיים, של האימא. כך, שיש מה לעשות.
אופס... כמעט שכחתי... אילולא מגבלות טכניות, ביורוקרטיות, ומעצבנות... הניק היה Lonely In Blue

יקירי....

עד שאני כאן... אתה רוצה להתווכח
תביא
ועזוב אותך מויכוחים. במיוחד שלימונדה בעצמה, כתבה שהבנת נכון. כמו שאנחנו יודעים כל אחד כותב מאופו כואב לו... אז... דמות גברית בהחלט יכולה להתקבל מדמויות גבריות שונות בחייו (ולאו דווקא בן זוג של אמא) אבל שום דבר לא ימנע את הצביטה של האמא, ושום דבר לא ימנע את החסך של הנער. מה שכן, הבחירה בידינו מה לעשות עם ההרגשות האלה. גם האמא וכמובן, גם הנער.
גדול וחזק ו... התגעגעתי

ערסlight

New member
יש מה לעשות...

בנך חי במציאות נתונה. כל מה שנשאר זה לסמוך עליו שידע מה נכון. רק לא להפריע. כאילו שאת לא יודעת לבד.

כפרה! אתה מבלבלת אותי

כותרת כזו מבטיחה... יש מה לעשות, ובפנים - אתה אומר שהמצב נתון ואין מה לעשות. נו, מה שאני יודעת אני יודעת. ככה הגענו עד הלום. אני שואלת כי אולי יש משהו שאני לא יודעת. אם אתה כאבא ל 4 בנים, אומר שאין, כנראה שאין
.

ערסlight

New member
חנה'לה התבלבלה.

לסמוך ולא להתערב זו אולי אחת היכולות ההוריות הקשות ביותר. את קוראת בפורום... עשיית היתר [מתוך מלא כוונות טובות] היא הבעיה הדומיננטית כאן, ולא רק כאן. ולא רק ביחסים עם ילדים.

לא להתערב

האם כשאני מדברת עם הבת שלי על המחזור החודשי זה נקרא התערבות? האם כשאני מספרת לבת שלי חוויות שלי כאישה - לידות/הריונות/וכיו"ב - זה נקרא התערבות? האם כשהבת שלי אוני מצחקקות על כל מיני דברים של בנות - זה נקרא תהערבות? לבן שלי יש מציאות נתונה - כל מה ששאלתי זה אם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לפתוח לו צוהר לעולם אחר, שזמין לכל ילד אחד שכן יש לו אבא. מכאן ועד לעשיית יתר המרחק גדול. נשמה - אתה אומר לי לסמוך על בן 14, אבל מה איתי? סמוך גם עלי כפרה.

r e d head

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo212.gif../images/Emo214.gif../images/Emo213.gif../images/Emo65.gif

יש לך בן מקסים. יש פרוייקטים של חונכים, לא בטוח שזה מתאים לכם גם מבחינת הגיל.לא מבינה בזה. בחיים, לא תמיד אפשר להשלים את כל החוסרים. האיזון מגיע ממכלול של דברים.

ב ד ר ך

New member
בן גידלת

ויצא לך גבר גבר!
כנראה שאת עושה משהו נכון
הצביטה הזו על החסך היא מובנת עיצות אין לי (מעבר לאותה עיצה שנתתי לך כבר
) וגבר גבר , כבר אמרתי ?

jesie12

New member
אין כמו האהבה שלך

בטוחה שההרגשה הזו של חסך מאב היא רק שלך הילד לא יודע אהבת אב מה היא ולכן היא לא חסרה לו..
לנער
גדלי אותם בנחת

למעלה