בניית תקרת בטון

בניית תקרת בטון

אנו גרים בקומה שניה כשמעלינו יש גג רעפים. התקרה היא תקרת רביץ (עם רשת וטיח). חשבנו להחליף את גג הרעפים במשטח בטון. ככה גם יהיה פחות חם בבית, ואולי בעתיד נבנה על זה קומה נוספת+מרפסת פתוחה. השאלות שלי הן: 1. במה כרוכה העבודה הזו מבחינת סדר החיים הרגיל בבית? האם קודם הורסים את כל התקרה (ככה שלא נוכל להיות בבית בזמן הבניה וגם הרהיטים לא), או שבונים את הבטון מעל התקרה הקיימת? 2. מה עלות משוערת של דבר כזה (כולל הריסת הרעפים, לא כולל ריצוף למעלה) אם גודל הבית הוא 120 מ"ר? 3. במידה ונרצה מזגן מיני מרכזי - האם משמעותי שנעשה אותו לפני הבניה? אחריה? תוך כדי? תודה מראש.

רשר

Well-known member
מנהל
פנו לאדריכל שיפנה לקונסטרוקטור

שיברר אם בכלל זה אפשרי, ואם כן במה זה כרוך. צריך גם רשיון בניה, יתכן גם חיזוק כל המבנה, נניח שאפשר: פינוי הדירה פירוק התקרה פירוק הרעפים הרכבת רגליים לתמיכה על הרגליים בנית תבנית ליציקה על התבנית מניחים ברזל ובלוקים קלים ליצירת צלעות על כל זה ברזל נוסף הכנת חשמל יציקת בטון המתנה להתחזקות הבטון מינימום 21 פירוק כל הרגליים והתבנית טיח צבע סיום חשמל כניסה לדירה מחיר תלוי במיקום הבית ובכל שאר הגורמים למחיר הבניה (קבלן, אתם, הזמן, האיכות,,) 150$-300$ למ"ר לסיכום מבחינת החום אין כל הקלה כי אין בידוד, בידוד ניתן להתקין בזול עכשיו מייד ע"י הנחת חומר בידוד על הרביץ או על שיפוע הרעפים מלמטה. מזגן אם אין אולי דווקא לחלק לכמה מזגנים (יש הרבה חומר בנושא בפורום)

מאגר

New member
לפני שאתה מפנטז על קומה נוספת

+מרפסת בדוק קודם ברשות המקומית בועדה לבנין ערים האם יש לך אחוזי בניה והאם בכל אפשר לאחר מכן בקש את אישור השכינים לשימוש בחלק במשותף ורק אחרי זה תבדוק את כדאיות הביצוע יכול להיות שיהיה עליך לחזק יסודות ועוד דברים כאלה ואחרים שהעלות מול תועלת לא יהיו שווים. לגבי החום אפשר לשפר את הבידוד ולהרכיב יונקי חום בגג זה עדיין יותר זול ויותר קל.

Aak5

New member
כמו שנאמר רצוי

לעשות זאת בסרד המתאים כלומר לברר אם רצונות לעתיד הן אפשריות כלומר בניה ע"ג התקרה וכו' כל זאת בעירייה. לגבי השאלות 1. אם עושים זאת בצורה הרצויה והקלה (והזולה יותר ) רצוי לפנות את הבית לזמן הבניה לא חייב גם את הריהוט אפשר לנייד אותו ( לא נוח אבל יותר זול) 2. כדי לתת הערכה ראלית צריך לראות ולבדוק עוד דברים 3.כמו שנאמר רצוי לברר בעירייה את האפשרויות אשמח לטפל צרו קשר נתונים בכרטיס האישי

dekelsgi

New member
יש אפשרויות אחרות-...

אחת האפשרויות -העדיפה עלי:בניית רצפה עשויה קונסטרוקצית פלדה+כיסוי עץ.פחות זמן,עבודה,כסף ולטעמי -יפה יותר מתקבל אפקט של עליית גג בחו"ל.העץ משמש כרצפה עצמה ויש רק ללטשו ולכסותו בלכה.

מאגר

New member
כל זה לאחר שיש את כל האישורים

שדובר עליהם אחר זו עבירה. ולא בטו בקירות יכולים לשאת משא כזה של רלסים בפלדה.

cobby

New member
וגם אז ....

יש צורך לפנות את הבית ואת התכולה , לפרק את תקרת הרביץ , להתקין את הקונסטרוקציה והתמיכות ואח"כ מתקבלת תקרה/רצפה קצת רעשנית אשר מעבירה את התנועה למעלה ברעש חורק כלפי מטה והריצפה אינה אטומה לנוזלים ויש עוד המון חסרונות לתקרה מסוג זה

המון תודה לכל העונים!

לגבי האישורים, חוזק הבניין ואישור השכנים לא נראה לי שתהיה בעיה. זה די מקובל בשכונה שלנו שדיירים בקובה שניה בונים תוספת (=חדרים + מרפסת) על הגג. גם ההורים שלי בנו - ואני זוכרת שזה היה בלאגן גדול. אז חיפשתיח דרך לעשות את זה בלי לשבור את התקרה הקיימת. כאילו משהו מעל. ככה החיים בבית יוכלו להמשך. אני מבינה שזה בלתי אפשרי.... אז נרד מזה בינתיים...תודה לכולם!

למעלה