בניית פדאל Marshall BluesBreaker

Ultra Spidey

New member
בניית פדאל Marshall BluesBreaker

טוב, אז היום הלכתי ועשיתי את הצעד הראשון בבנייה: קניית החומרים. נסעתי עם חבר לשדרות הר-ציון בת"א. שם, נאמר לי, ישנו הריכוז הגבוה ביותר של חנויות אלקטרוניקה. נכנסנו לחנות אחת שנראתה די מבטיחה. הקראנו למוכר את רשימת המצרכים, והוא נתן לי מה שהיה לו. יצאתי מהחנות עם כל הנגדים שאני צריך, כל הקבלים פרט לאחד שערכו 47 פיקו-פאראדים ולדעתי הוא לא כ"כ נפוץ, פוטנציומטר אחד של 100K (מתוך 3 שאני צריך), כשבזמן הקניה לא ידעתי אם הוא LOG או LIN כי שכחתי איזה מהם זה A ואיזה זה B, נובים יפהפיים, perfboard ללא פסים, אחת מתוך 5 דיודות שהייתי צריך, 2 ג'קים, אחד סטריאו ואחד מונו, מתאם לבטריה 9V, וIC Socket. הפריט האחרון לא חובה, אבל אני מעדיף להלחים אותו ואז לתקוע את הצ'יפ מאשר לשרוף את הצ'יפ בהלחמה. נשאר לי למצוא את החלקים הבאים: הצ'יפ, אולי החלק הכי חשוב בכל הקונסטרוקציה. 4 דיודות (זהות), הן אלה שעושות את הOverdrive עצמו
מפסק DPDT גדול לחיצה. קבל 47 פיקו-פאראד. מתאם לAC כבל באורך של כמטר בשביל Offboard components. לאחר שיטוט קצר ב-2 חנויות נוספות, מצאתי את המתאם לAC, הדיודות, והכבל. לצערי, את שאר החלקים החשובים. הבנתי שהיום אין סיכוי שאני אמצא את הכל, אז כדאי שאני אתפשר על כמה מהחלקים, רק כדי שאוכל להלחים את המעגל ולחכות לצ'יפ ולשאר החלקים מחוץ ללוח. קניתי סוויץ' DPDT מסוג Toggle, כלומר עם ידית קטנה שמזיזים מצד לצד. מן הסתם שהוא רק לעכשיו, לכשאבנה את הפדל אצטרך להשתמש בDPDT לחיצה נורמלי. הגעתי הביתה, והנחתי את הרכיבים על דף כדי שאוכל לזהות אותם. מסתבר, שהנגדים בכלל לא בערכים שביקשתי! משהו פה מריח מוזר.. יכול להיות שאני לא רואה את הצבעים טוב? השתמשתי בזכוכית מגדלת עם מנורה מובנית (שימושי!), וראיתי שבחלק מהנגדים אכן טעיתי. למרות זאת, עדיין רוב הנגדים לא מתאימים לבקשה שלי. זרקתי קללה עסיסית והתקשרתי לחבר, גם הוא קנה חלקים מאותה חנות. ביקשתי ממנו לבדוק אם הנגדים שהוא קיבל תואמים את הבקשה שלו, ואם לא, אז שירשום את הערכים שלהם. יכול להיות שהשקיות התערבבו. הוא ניסה לבדוק עם מולטימטר ואמר שהוא לא מצליח. אני אנסה מחר ללכת אליו עם הנגדים ולבדוק אותם בעזרת המולטימטר, יכול להיות שהצבעים לא נכונים. בכל מקרה, סידרתי את החלקים שאני כן בטוח בערכים שלהם על הלוח (מסתבר שהחתיכת prefboard שביקשתי גדולה פי 4 מהלוח עצמו), ועכשיו אני צריך לחכות לנגדים ולחלקים הרציניים כדי להתחיל להלחים. תמונות יצורפו עוד מעט

RoieL

New member
פששש

סחטיין על היוזמה
לא יותר קל לבנות פאז?

grassus

New member
ככה זה עם נגדים

יש המון טעויות...תבדוק טוב טוב אחד אחד בחנות אחרת אתה תצטרך לנסוע כמה פעמים.. בהצלחה שיהיה לך

פשש מגניב.. :)

בהצלחה!! מזה הלוח הזה שעליו יושבים כל הנגדים והדברים האחרים? איך אתה יודע איפה להניח כל דבר? (איני מבין באלקטרוניקה כלום אבל אני רוצה הסבר. אז תחסכו תגובות מיותרות :) ) תודה. ניקולס קייג'.

Ultra Spidey

New member
מוסיף

קיים גם לוח ובו כל החורים בכל טור מחוברים יחד. אני אישית העדפתי להשתמש בלוח "ריק", בעיקר מפאת נוחות שלי

Ultra Spidey

New member
>>

לגבי איך אני יודע איפה להניח כל דבר: לפי הסידור המקורי של הBB
למרות שיש סיכוי שאני אעשה שינויים, תלוי באיכות ההלחמות שלי

תודה לכם על ההסבר..

ואשמח לתמונות שמפרטות את תהליך העבודה .. (אם תוכל..) לא זוכר אם כתבת או מצאת.. אבל יש לך קופסא בשביל כל המעגל?

Fly2High

New member
אני בקרוב בונה גם אפקט דיסטורשן..

אני אכין תהליך עבודה מסודר ואיכותי
אה כן גם מצולם

Ultra Spidey

New member
לגבי קופסא זה לא בעיה

אני יכול להשיג, דרך קשרים, enclosure מאלומיניום בהתאמה אישית ואפילו לבחור איפה יהיו חורים ובאיזה גודל
ותמונות - ברור!

new blood

New member
בעיה ידועה מאוד

כשאתה קונה נגדים ובכלל רכיבים (זה קורה הרבה גם עם קבלים), תמיד תבדוק בחנות עוד לפני שאתה משלם שהכל נכון. יש לי בבית איזה 20 נגדים שהגיעו אליי דרך טעויות...

Ultra Spidey

New member
עקב טעות בחישוב

שנגררה לאורך שאר חישובי הנגדים, מסתבר שרוב הנגדים בסדר. אחד הנגדים הוא 22K במקום 220K, ושני נגדים הם 1.2M ולא 1M. בינינו, על 3 נגדים אני לא אתווכח עם הבחור
להבא אני אדע, אם כבר מהר-ציון, אז רק מא.א. או מבלצר, הם הכי מסודרים שם יש צורך בתמונה מעודכנת של הלוח עם רוב הנגדים?

לגבי הפוט סוויטש

נראה לי שמצאתי דבר מתאים, בדיזינגוף סנטר יש חנות שאין לי מושג איך קוראים לה, היא באחד מהמסדרונות בשיפוע האלה, אני מזהה אותה תמיד כהחנות שיש לה מלא דברים של ברינגר בחלון. בקיצור אני מאמין שתמצא שם מה שאתה צריך לאפקט, גם אני כנראה אתחיל לעבוד על איזה אפקט משלי בקרוב.

Xirus

New member
קוראים לחנות: דקדה - Decada

אם אני זוכר טוב .... קניתי שם מגבר לפני כשנתיים.

למעלה