Ultra Spidey
New member
בניית פדאל Marshall BluesBreaker
טוב, אז היום הלכתי ועשיתי את הצעד הראשון בבנייה: קניית החומרים. נסעתי עם חבר לשדרות הר-ציון בת"א. שם, נאמר לי, ישנו הריכוז הגבוה ביותר של חנויות אלקטרוניקה. נכנסנו לחנות אחת שנראתה די מבטיחה. הקראנו למוכר את רשימת המצרכים, והוא נתן לי מה שהיה לו. יצאתי מהחנות עם כל הנגדים שאני צריך, כל הקבלים פרט לאחד שערכו 47 פיקו-פאראדים ולדעתי הוא לא כ"כ נפוץ, פוטנציומטר אחד של 100K (מתוך 3 שאני צריך), כשבזמן הקניה לא ידעתי אם הוא LOG או LIN כי שכחתי איזה מהם זה A ואיזה זה B, נובים יפהפיים, perfboard ללא פסים, אחת מתוך 5 דיודות שהייתי צריך, 2 ג'קים, אחד סטריאו ואחד מונו, מתאם לבטריה 9V, וIC Socket. הפריט האחרון לא חובה, אבל אני מעדיף להלחים אותו ואז לתקוע את הצ'יפ מאשר לשרוף את הצ'יפ בהלחמה. נשאר לי למצוא את החלקים הבאים: הצ'יפ, אולי החלק הכי חשוב בכל הקונסטרוקציה. 4 דיודות (זהות), הן אלה שעושות את הOverdrive עצמו
מפסק DPDT גדול לחיצה. קבל 47 פיקו-פאראד. מתאם לAC כבל באורך של כמטר בשביל Offboard components. לאחר שיטוט קצר ב-2 חנויות נוספות, מצאתי את המתאם לAC, הדיודות, והכבל. לצערי, את שאר החלקים החשובים. הבנתי שהיום אין סיכוי שאני אמצא את הכל, אז כדאי שאני אתפשר על כמה מהחלקים, רק כדי שאוכל להלחים את המעגל ולחכות לצ'יפ ולשאר החלקים מחוץ ללוח. קניתי סוויץ' DPDT מסוג Toggle, כלומר עם ידית קטנה שמזיזים מצד לצד. מן הסתם שהוא רק לעכשיו, לכשאבנה את הפדל אצטרך להשתמש בDPDT לחיצה נורמלי. הגעתי הביתה, והנחתי את הרכיבים על דף כדי שאוכל לזהות אותם. מסתבר, שהנגדים בכלל לא בערכים שביקשתי! משהו פה מריח מוזר.. יכול להיות שאני לא רואה את הצבעים טוב? השתמשתי בזכוכית מגדלת עם מנורה מובנית (שימושי!), וראיתי שבחלק מהנגדים אכן טעיתי. למרות זאת, עדיין רוב הנגדים לא מתאימים לבקשה שלי. זרקתי קללה עסיסית והתקשרתי לחבר, גם הוא קנה חלקים מאותה חנות. ביקשתי ממנו לבדוק אם הנגדים שהוא קיבל תואמים את הבקשה שלו, ואם לא, אז שירשום את הערכים שלהם. יכול להיות שהשקיות התערבבו. הוא ניסה לבדוק עם מולטימטר ואמר שהוא לא מצליח. אני אנסה מחר ללכת אליו עם הנגדים ולבדוק אותם בעזרת המולטימטר, יכול להיות שהצבעים לא נכונים. בכל מקרה, סידרתי את החלקים שאני כן בטוח בערכים שלהם על הלוח (מסתבר שהחתיכת prefboard שביקשתי גדולה פי 4 מהלוח עצמו), ועכשיו אני צריך לחכות לנגדים ולחלקים הרציניים כדי להתחיל להלחים. תמונות יצורפו עוד מעט
טוב, אז היום הלכתי ועשיתי את הצעד הראשון בבנייה: קניית החומרים. נסעתי עם חבר לשדרות הר-ציון בת"א. שם, נאמר לי, ישנו הריכוז הגבוה ביותר של חנויות אלקטרוניקה. נכנסנו לחנות אחת שנראתה די מבטיחה. הקראנו למוכר את רשימת המצרכים, והוא נתן לי מה שהיה לו. יצאתי מהחנות עם כל הנגדים שאני צריך, כל הקבלים פרט לאחד שערכו 47 פיקו-פאראדים ולדעתי הוא לא כ"כ נפוץ, פוטנציומטר אחד של 100K (מתוך 3 שאני צריך), כשבזמן הקניה לא ידעתי אם הוא LOG או LIN כי שכחתי איזה מהם זה A ואיזה זה B, נובים יפהפיים, perfboard ללא פסים, אחת מתוך 5 דיודות שהייתי צריך, 2 ג'קים, אחד סטריאו ואחד מונו, מתאם לבטריה 9V, וIC Socket. הפריט האחרון לא חובה, אבל אני מעדיף להלחים אותו ואז לתקוע את הצ'יפ מאשר לשרוף את הצ'יפ בהלחמה. נשאר לי למצוא את החלקים הבאים: הצ'יפ, אולי החלק הכי חשוב בכל הקונסטרוקציה. 4 דיודות (זהות), הן אלה שעושות את הOverdrive עצמו