בניית משחק

Mr Majar

New member
בניית משחק

שלום לכולם, שמי איתן ואני סטודנט לפיתוח משחקי מחשב. השותפים שלי ואני מתחילים לעבוד עכשיו על פרוייקט הגמר שלנו. רצינו להעלות איזה סקר קטן בצורת שאלה פתוחה שיעזור לנו. מה הייתם רוצים לראות במשחק מחשב חדש? איזה חידוש? איזה ז'אנר הייתם רוצים שיצמח. תודה מראש

yoniBLA

New member
מחפש רעיון למשחק?

http://lostgarden.com/2007/06/tree-story.html יש שם עוד הרבה כאלה.

freak2100

New member
תעשו משחק נוסטלגי!

זה הרי ידוע שהמשחקים הנוסטלגיים הרבה יותר טובים מהמשחקים שיש היום, אז למה שלא תעשו ישר משחק נוסטלגי?
סתם, האמת היא שהמשחקים היום סובלים לחלוטין מחוסר יצירתיות ומקוריות. לוקחים את אותם זא'נרים ועושים... את אותו משחק, אבל עם יותר פוליגונים, כי הטכנולוגיה מאפשרת את זה. PlayStation 3, מישהו? לדעתי, תתחילו מלעשות משחק דו מימדי (אם בכלל חשבתם לעשות משחק תלת מימדי...). מכמה סיבות. קודם כל, יהיה לכם הרבה יותר קל. זה פרוייקט גמר, לא פרוייקט של 5 שנים עם צוות של 30 אנשים, אם תנסו לעשות את starcraft 3 עוד לפני שיצא 2 - אתם לא תצליחו. דבר שני, מי אמר שדו המימד מיצא את עצמו? ההפך! יש הרבה משחקים שהנסיון להוסיף להם עוד מימד רק הרס אותם. למשל sonic. או worms. או rayman. ועוד שלל משחקים שפשוט היו טובים הרבה יותר בדו מימד. ככה שיותר מימדים זה לא בהכרח יותר טוב. וגם משחק דו מימדי יכול להיות גדול ומסובך ומורכב ומגניב, אם תסתכלו על אותן דוגמאות בדיוק... עוד דבר, בתלת מימד הרבה יותר קל ליפול. אם בדו מימד מציירים איש... אז זה בסדר. אם בתלת מימד מנסים לעשות מודל של איש, ונשארים עם גליל שמוצמדת לו פירמידה כראש, ושמחים שלפחות משהו יצא... עלולים לסיים עם עולם מאוד לא מובן, משהו. עכשיו, כשאין מכם דרישה לעמוד בשיא הטכנולוגיה וליצור מציאות מדומה במחשב, אתם יכולים להתפנות לדבר החשוב באמת - המשחק עצמו. זה משהו שנוטים לשכוח ממנו בשנים האחרונות. יש לי בעקרון המון רעיונות למשחקים, אבל משומה דווקא עכשיו אף אחד מהם לא עולה לי לראש
מה שכן, אחד הדברים שאני אוהב לעשות כדי לקבל השראה ליצירת משחקים זה לשחק במשחקי נוסטליה, המשחקים שנוצרו בתקופה שבה לא היו משחקים אחרים להסתמך עליהם, אז כמעט כולם מקוריים וטובים. אלה משחקים נשכחים ומוזנחים, תוכלו לעשות חידוש לאחד מהם. אני לא מדבר על לעשות איזה pong פשוט, זה יש בשפע, וזה ממש פשוט (נסו את king pong 2, למשל
(לא זה שמשחקים online, זה מזויף. אני מדבר על זה שצריך להוריד, של anykeysoft, האתר שלהם פשוט נסגר...)). זאנ'ר שנשכח בשנים האחרונות, או יותר נכון נדד מהמחשב, הוא הזא'נר של משחקי החברה. היום אפשר למצוא אותם בעיקר לקונסולות. אני מדבר על משחקים שאפשר להפגש עם חברים ולשחק. אני לא אומר שתעשו בהכרח את זה, אבל זה סתם רעיון. גם קווסטים זה זא'נר די שכוח, על אף שבזמן האחרון יצא sam & max חדש, שלא יצא לי לנסות... עלה לי פעם רעיון לפרוייקט גדול של קווסט ארספואטי, שהיה אמור להיות קווסט שהמטרה בו היא לגלות מה קרה לזא'נר של הקווסטים. היו לי גם כמה רעיונות, למשל לסרט פתיחה שבו שני גיימרים יושבים ומדברים על זה שהזא'נר נעלם, ואז הם מחליטים לעשות קווסט שבו צריך לגלות מה קרה לזא'נר, ואז הם מדמיינים אותו, ורואים את אותם שני גיימרים (עם תלבושות ותסרוקות אחרות) יושבים ומדברים על זה שהזא'נר נעלם, ומחליטים לעשות קווסט.... וכו'. והיו לי עוד רעיונות, למשל להגיע מתישהו לאולפנים של lucas arts ולמצוא את כל הדמויות מהקווסטים הישנים קשורות וכלואות.... זה נפל, בעיקר מחוסר זמן ומחוסר אנשים עם כשרון ציור. ככה שלא היה טעם בכלל להתחיל. עוד משחק שחשבתי עליו (איך פתאום כל הרעיונות עולים לי...), דווקא בתלת מימד, זה משחק בלשות. לא קווסט, אלא ממש בלשות. אתה משחק איזה בלש, ואתה צריך לחקור משהו. יש באמצע כל מני קטעי סרטים, אתה צריך להקשיב למה שקורה שם וממש לנהל חקירה. אולי אפילו יהיה לך איזה אקדח, אבל זה כמובן לא משחק שהדגש בו הוא על פעולה... מישהו אמר לי שאני אנסה את balde runner, שזה משהו בסגנון, אבל עוד לא יצא לי לנסות אותו
אבל זה משחק שממש קשה לעושת, גם מבחינה תכנותית וגם מבחינה רעיונית (לא שקווסט קל לעשות, אבל קווסט זה משחק הרבה יותר סגור וקבוע מראש). לא עולים לי עוד רעיונות, אבל בעקרון מה שחשוב הוא לעשות משהו שאין. דברים שכבר יש... לא צריך עוד כאלה

Mr Majar

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif../images/Emo8.gif

אני פותח עוד שירשור כזה ברוטר.

Reilak

New member
קשה לענות על השאלה הזאת...

פה בארץ? או שיצמח מהשוק הכללי? חידוש... המממממ כמו שfreak2100 כבר הרצה לנו שברוב המשחקים חסר הכיף עצמו, זה אמנם לא חידוש אבל זה משהו שצריך להחזיר. מהצד הטכנולוגי אפשר להוסיף שימוש במיקרופון, בתור אחד עם קונסולת DS שיש בה מיקרופון מובנה שחלק מהמשחקים משתמשים בו זה ממש מגניב גם אם השימוש בו הוא מועט. הייתי גם הולך על ניסוי של ממשקים חדשים למשחקים ופחות ג'נריים, זה יגרום למשחק להרגיש שונה.

De-Panther

New member
הזכרת לי שפעם היה איזשהו משחק|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שהיית שם על עצמך מיקרופון שמחובר למיכל מים עם צינור שמתלבש על האצבע ואז ככל שהיית צועק יותר חזק אז היית משפריץ יותר מים מהפתח של הצינור איפה שהאצבע... ואז היית מצביע על אנשים וצועק וזה היה משפריץ עליהם מים
לדעתי זה היה יכול להיות יותר מעצבן מהכרית פלוצים

freak2100

New member
לא כל כך מסכים לגבי השימוש במיקרופון וכאלה...

זה אמנם נחמד בהתחלה, אבל צריך להזהר לא לעשות סתם איזה גימיק יש לי GameCube, קונסולה אדירה בפני עצמה, ויש לי גם מיקרופון שמתחבר לGameCube. זה משעשע בהתחלה, אבל האמת? זה די אידיוטי... יכול להיות שהבעייה היא במשחק עצמו (יש לי משחק אחד שתומך במיקרופון - Mario Party 6, יש בו בסך הכל כמה מיניגיימז עם המיקרופון ועוד כמה מצבי משחק... רוב המשחק לא קשור למיקרופון) עוד דוגמה טובה (ז"א, לא טובה...) היא הeye-toy. זה רעיון ממש נחמד. אבל הוא קצת גרוע... ז"א, בהתחלה זה מגניב, אתה משחק עם כל הגוף, איזה יופי, איזה אדיר, ואפילו לא איכפת לך שאתה נראה כמו אידיוט כשאתה עומד מול הטלויזיה ומנופף בידיים. אחרי זה אתה מבין שזהו - חוץ מלעמוד מול הטלויזיה ולנופף בידיים, אתה לא עושה שם כלום... זה נמאס מהר, וזה לא מתקדם לשום מקום. דוגמאות טובות לשימוש באביזרים - DDR, שזה דבר אדיר, זה קצבי, זה כיף, זה תחרותי... זה הכל. עוד דוגמה טובה היא הWiiMote, הקונטרולר של הWii. אמנם לא ניסיתי אותו, אבל לפי מה שהבנתי הוא צריך להיות ממש אדיר, וממש כיף וטבעי לשחק בו. בעקרון השליטה במשחק צריכה להיות טבעית, קלה להבנה והגיונית. שליטה פשוטה יותר היא שליטה טובה יותר, אחד הרעיונות שעלו לי פעם היה לבנות משחק פלטפורמה שלם שמשחקים רק עם העכבר - הדמות הולכת תמיד לכיוון של העכבר (ז"א שאם שמים את העכבר על הדמות היא לא מתקדמת), לחיצה על העכבר נותנת מכה או יורה, לחיצה כפול עושה איזה מכת קומבו, לחיצה ממושכת זאת איזה מכה נטענת, הזזה מהירה של העכבר כלפי מעלה או באלכסון קופצת, הסקרול להחלפת נשקים... זה היה רעיון טוב, לא היה לי זמן לעשות את זה, ולקח לי המון זמן לעבוד על הגרפיקה (אם כי הצלחתי ליצור דמות ואפילו לעשות לה אנימציית הליכה לא רעה). במשחק האחרון שעשיתי (Plapper לתחרות של רד בול), הרעיון היה גם כן שליטה מאוד מאוד פשוטה - בהתחלה המטרה הייתה שהשליטה תהיה רק עם החצים (ואז זה משחק ש"אפשר לשחק ביד אחת"), אחרי זה אנשים הסתבכו והייתי צריך להוסיף מקש לBoost אז הוספתי את הרווח... בסוף השליטה הייתה הדבר שהכשיל אותי, כולם התלוננו שקשה להם והם נתקעים בפינות... זאת אחת הבעיות בזמן בניית משחק - מי שעובד על המשחק כל הזמן משחק ומשתפר, ובסוף לא מבין למה אנשים שמשחקים בפעם הראשונה לא מצליחים לשלוט על המשחק ומתייאשים... טוב, מאוד פלשתי כבר מהנושא

freak2100

New member
די סתמי...

יש מוד אחד לשחקן יחיד, שבו המטרה היא להביא כוכב לסוף של מסלול. בהתחלה אתה צריך להרים את הכוכב ע"י "Grab the start", אחרי זה אתה צריך להגיד run והוא מתחיל לרוץ, אם אתה אומר שוב ושוב הוא רץ יותר ויותר מהר, עד 5 פעמים נדמה לי. במהלך המסלול אתה אומר move up, move down, jump בשביל להתחמק ממכשולים. בכל מסלול יש באמצע איזה מכשול אחד שלפניו אתה נעצר וצריך להגיד mario party כדי שיגיעו כמה אנשים לעזור לך, ואז אתה צריך להגיד משהו, שוב ככל שאתה אומר יותר פעמים ככה זה יותר מהר, למשל אתה מגיע לאיזה בול עץ וצריך להזיז אותו מהדרך אז צריך להגיד כמה פעמים spin it... אחרי זה שוב כמה פעמים run ולהגיע לסוף המסלול. זה מוד די מפגר... יש מוד לכמה שחקנים שהוא מן טריוויה כזאת... בסך הכל בסדר, אבל לפעמים הוא לא קולט נכון מה אתה אומר ולא שומע את התשובה שלך נכון ואומר שטעית... אולי יש עוד כמה מודים כאלה, לא זוכר בכל מקרה, במשחק עצמו, יש כמה minigames עם המיקרופון. כולם זה אחד עם מיקרופון נגד 3 עם קונטרולרים. אחד המשחקים הוא מן תופסת צבעים כזאת - השחקנים עומדים על משטח של משושים, שעל כל משושה מצוייר פרי, והשחקן עם המיקרופון צריך להגיד שם של פרי, וכל המשושים עם הפרי הזה נופלים. המטרה של השחקנים האחרים היא כל פעם לברוח מהמשושים שנופלים, ולשרוד זמן מסויים ככה. משחק אחר הוא משחק שבו השחקן עם המיקרופון נוסע במן מכונית ענקית, וכל האחרים במכוניות יותר קטנות אחריו, רודפים אחריו. המכוניות הקטנות צריכות לירות במכונית הגדולה ולברוח ממה שהיא יורה עליהם. למכונית הגדולה יש כמה דברים שהיא יכולה לעשות, למשל fire מוציא שני להביורים כאלה ושורף את כל מי שנמצא קרוב מדי, laser יורה שני לייזרים גדולים אחורה, missile torret (או איך שלא כותבים את זה) משגר מן טיל אוטומטי... יש עוד משחק שבו השלושה עומדים על איזה זירה, ומסביב לזירה יש מן תותחים כאלה ממוספרים, והשחקן עם המיקרופון צריך להגיד מספר ואותו תותח יורה, ויש "טריק" להגיד zero ואז נופלים מהשמיים סלעים... לא זוכר איזה עוד משחקים יש. בסך הכל המשחקים שיש לא מאוד שווים, וזה די גימיק... יש עוד כל מני שטויות, למשל אפשר לבחור דמויות ע"י אמירת השם שלהן במקום לבחור אותן עם הקונטרולר, או כל מני דברים שקורים אם אומרים דברים מסויימים...

Reilak

New member
קודם כל תודה על הפירוט...

שנית חלק מהמשחקים באמת מעפנים (כמו המוד לשחקן היחיד) אבל השאר נשמע ממש מעולה! ז"א זה נשמע ממש כיף לשחק עם עוד כמה אנשים. המשחק עם הפירות, הטריוויה וגם השאר. (אני מניח שגם במשחקים האחרים יש אולי בעיות טכניות שהוא לא מזהה בדיוק מה שאתה אומר, אולי זה גורע מהכיף) יצא לך לשחק בזה עם עוד אנשים? לי זה נשמע כמו אחלה מיניגימס למסיבות, או סתם שמזמינים כמה חברים.

freak2100

New member
לא יודע, הביצוע קצת מעפן

המשחקים קצת איטיים ולא זורמים... לא יודע איך להסביר את זה אולי הרעיונות טובים בבסיסם... אבל הבעייה העיקרית היא שמתוך איזה 70 מיניגיימס, יש משהו כמו 3-5 מיניגיימס על המיקרופון, הוא חלק שולי מהמשחק, בגלל זה ההרגשה היא שהוא סתם גימיק

helmet remover

New member
הייתי רוצה מאוד לראות משחק...

שהפעולה בו פשוטה אבל הפידבק עשיר. נגיד משחק שבו על אותה פעולה אני מקבל כתגובה בנק שהולך וגדל של אנימציות ... (אני ברור?) נניח לשחקן יש איזה משימה פשוטה כמו לדוג בחכה, או לתפוס זבובים נניח. בוא נגיד שהוא נמצא באמצע המסך וכל פעם מתקיפים אותו זבובים מכמה כיוונים והוא צריך להקליק עליהם ולתפוס אותם. ואז העניין במשחק מלבד רמת הקושי, הוא עוד סוגים של זבובים, סאונדים נוספים, אנימציות שונות של הרג הזבובים (יש בטח איזה 15 דרכים להרוג זבוב) המממ. לא, חרא רעיון. בהצלחה!

למעלה