תעשו משחק נוסטלגי!
זה הרי ידוע שהמשחקים הנוסטלגיים הרבה יותר טובים מהמשחקים שיש היום, אז למה שלא תעשו ישר משחק נוסטלגי?
סתם, האמת היא שהמשחקים היום סובלים לחלוטין מחוסר יצירתיות ומקוריות. לוקחים את אותם זא'נרים ועושים... את אותו משחק, אבל עם יותר פוליגונים, כי הטכנולוגיה מאפשרת את זה. PlayStation 3, מישהו? לדעתי, תתחילו מלעשות משחק דו מימדי (אם בכלל חשבתם לעשות משחק תלת מימדי...). מכמה סיבות. קודם כל, יהיה לכם הרבה יותר קל. זה פרוייקט גמר, לא פרוייקט של 5 שנים עם צוות של 30 אנשים, אם תנסו לעשות את starcraft 3 עוד לפני שיצא 2 - אתם לא תצליחו. דבר שני, מי אמר שדו המימד מיצא את עצמו? ההפך! יש הרבה משחקים שהנסיון להוסיף להם עוד מימד רק הרס אותם. למשל sonic. או worms. או rayman. ועוד שלל משחקים שפשוט היו טובים הרבה יותר בדו מימד. ככה שיותר מימדים זה לא בהכרח יותר טוב. וגם משחק דו מימדי יכול להיות גדול ומסובך ומורכב ומגניב, אם תסתכלו על אותן דוגמאות בדיוק... עוד דבר, בתלת מימד הרבה יותר קל ליפול. אם בדו מימד מציירים איש... אז זה בסדר. אם בתלת מימד מנסים לעשות מודל של איש, ונשארים עם גליל שמוצמדת לו פירמידה כראש, ושמחים שלפחות משהו יצא... עלולים לסיים עם עולם מאוד לא מובן, משהו. עכשיו, כשאין מכם דרישה לעמוד בשיא הטכנולוגיה וליצור מציאות מדומה במחשב, אתם יכולים להתפנות לדבר החשוב באמת - המשחק עצמו. זה משהו שנוטים לשכוח ממנו בשנים האחרונות. יש לי בעקרון המון רעיונות למשחקים, אבל משומה דווקא עכשיו אף אחד מהם לא עולה לי לראש
מה שכן, אחד הדברים שאני אוהב לעשות כדי לקבל השראה ליצירת משחקים זה לשחק במשחקי נוסטליה, המשחקים שנוצרו בתקופה שבה לא היו משחקים אחרים להסתמך עליהם, אז כמעט כולם מקוריים וטובים. אלה משחקים נשכחים ומוזנחים, תוכלו לעשות חידוש לאחד מהם. אני לא מדבר על לעשות איזה pong פשוט, זה יש בשפע, וזה ממש פשוט (נסו את king pong 2, למשל
(לא זה שמשחקים online, זה מזויף. אני מדבר על זה שצריך להוריד, של anykeysoft, האתר שלהם פשוט נסגר...)). זאנ'ר שנשכח בשנים האחרונות, או יותר נכון נדד מהמחשב, הוא הזא'נר של משחקי החברה. היום אפשר למצוא אותם בעיקר לקונסולות. אני מדבר על משחקים שאפשר להפגש עם חברים ולשחק. אני לא אומר שתעשו בהכרח את זה, אבל זה סתם רעיון. גם קווסטים זה זא'נר די שכוח, על אף שבזמן האחרון יצא sam & max חדש, שלא יצא לי לנסות... עלה לי פעם רעיון לפרוייקט גדול של קווסט ארספואטי, שהיה אמור להיות קווסט שהמטרה בו היא לגלות מה קרה לזא'נר של הקווסטים. היו לי גם כמה רעיונות, למשל לסרט פתיחה שבו שני גיימרים יושבים ומדברים על זה שהזא'נר נעלם, ואז הם מחליטים לעשות קווסט שבו צריך לגלות מה קרה לזא'נר, ואז הם מדמיינים אותו, ורואים את אותם שני גיימרים (עם תלבושות ותסרוקות אחרות) יושבים ומדברים על זה שהזא'נר נעלם, ומחליטים לעשות קווסט.... וכו'. והיו לי עוד רעיונות, למשל להגיע מתישהו לאולפנים של lucas arts ולמצוא את כל הדמויות מהקווסטים הישנים קשורות וכלואות.... זה נפל, בעיקר מחוסר זמן ומחוסר אנשים עם כשרון ציור. ככה שלא היה טעם בכלל להתחיל. עוד משחק שחשבתי עליו (איך פתאום כל הרעיונות עולים לי...), דווקא בתלת מימד, זה משחק בלשות. לא קווסט, אלא ממש בלשות. אתה משחק איזה בלש, ואתה צריך לחקור משהו. יש באמצע כל מני קטעי סרטים, אתה צריך להקשיב למה שקורה שם וממש לנהל חקירה. אולי אפילו יהיה לך איזה אקדח, אבל זה כמובן לא משחק שהדגש בו הוא על פעולה... מישהו אמר לי שאני אנסה את balde runner, שזה משהו בסגנון, אבל עוד לא יצא לי לנסות אותו
אבל זה משחק שממש קשה לעושת, גם מבחינה תכנותית וגם מבחינה רעיונית (לא שקווסט קל לעשות, אבל קווסט זה משחק הרבה יותר סגור וקבוע מראש). לא עולים לי עוד רעיונות, אבל בעקרון מה שחשוב הוא לעשות משהו ש
אין. דברים שכבר יש... לא צריך עוד כאלה