בניית אתר

• פותח הנושא rooty
  • פורסם בתאריך

rooty

New member
בניית אתר

אני מתכוונת במהלך החופש הגדול לעשות את צעדי הראשונים בעולם ה html מתוך כוונה להוביל בשנה הבאה לבניית אתר בית ספרי בשיתוף התלמידים. שמחתי לגלות שהחומרים המצויים בפורום יכולים לשמש לעזר רב. השאלה שהתעוררה אצלי מתוך הביקור בפורום היא מהי הדרך העדיפה כדי להכנס לעולם בניית האתרים: 1. האם ללמוד את שפת ה html 2. האם להשתמש בתוכנות עזר כמו הארכמופלגיה (מקווה שלא תעיתי בכתיבה) 3. האם כל זה לא מיותר לאור העובדה שהתברר לי מאחת ההודעות בפורום שבעצם אפשר לשמור כל קובץ אופיס כ html. יישר כוחכם

הכרות עם ה-html - מומלץ .

קימות אין ספור אפשרויות ואין ספור תוכנות ליצירת ובנית "אתר". דבר אחד משותף לכולם והוא ה- HTML . כשאתה יודע ומבין את העיקרון ( לפחות את הבסיס של של "השפה" ) קל לך לשלוט ולעצב אותו עפ"י רצונותיך והתכונות אותם אתה מתכוון ליחד. כשאתה נעזר בתוכנת עזר - אזי אתה כפוף למגבלות התוכנה ואפשרויותיה- כשהיא זו שבעצם מתרגמת עבורך (מאחורי הקלעים) לשפת ה-html - למען הדיוק והאמת קימות תוכנות שעושות זאת באופן מוצלח למדי ואם אפשרויות עיצוב רבות ומגוונות. כעת השאלה היא: מהם צרכייך ? אם המטרה היא בלהעלות אתר במהירות ובפשטות - ( כלומר אם הדגש שאת רוצה לבצע עם תלמידיך הוא להביא במהירות לאויר העולם תכנים ומידע שרובו מתבסס על טקסטים וקישורים ובחוסר מורכבות מיוחדת - אזי בהחלט ניתן להעזר בתוכנות/אמצעי העזר שהם ללא הידע ב HTML )למרות שיש בהם כאלו שנותנים תוצרים יפיפים. ( למעשה כיום את יכולה להפוך כל הנכתב ב- offic -לאתר זה יכול להיות דף וורד, מצגת פאורפוינט, גליון אקסל וכו´.- עם כל האפשרויות והפיצ´רים ) פרט לכך יש את הפרונט פייג´ ( ועוד 1000 תואמיו) שגם הם ידעים לעשות את העבודה באופן לגמרה לא רע.( בשיקולים של עלות תועלת - זמן ) בנוסף קימים גם אין סוף אתרים ( הנותנים גם אחסנה כשרתים ובחינם ) ובהם את יכולה לבנות אתר בקלילות - עפי מס תבניות/ אפשרויות שהם יצרו, ואז יש לך "אתר" באויר תוך דקות ספורות - דף שער ( אליו אתה יכול לצרף דפי וורד פאורפינט שלך וכו´ ) כמו כן גם תיבת דוא"ל, מונה ושאר הפיצ´רים המוכרים מהאתרים. אך אם את רוצה גם להבין מה קורה מאחורי הקלעים לשלוט טוב יותר באפשרויות ביכולות ובעקרונות ( וזו המגמה שבעצם עליה את רוצה לעבוד עם תלמידייך ) - אזי ממליץ לך לעשות הכרות עם הHTML, דבר שבהחלט יסיע לך להבין ולפעול טוב יותר בתוך "חוקי המשחק " של הזירה הזו...( גם להתגבר על " תקלות" / "מגבלות" וירחיב את האפשרויות.) אך כאמור הכל פתוח (וכנאמר במקורות אחרים ) - הבחירה בידייך על פי צרכיך. בהצלחה ( אין מה להבהל - זה באמת לא קשה והעקרונות פשוטים למדי)

שלומי

New member
אני מציע לך שתכנסי לאתר שלי

שבניתי עבור המורים כאן המכיל חומרים לעבודה!

rooty

New member
תודה ושאלה.

חן חן על ההיכרות שעשית לי עם אתרך. נראה שהוא יוכל לספק לי שעות רבות של עבודה ולהיות לי לעזר רב בכניסתי לעולם המופלא של כתיבת דפים. אני כבר מכחה בקוצר רוח לכך שיתפנה לי זמן כדי שאוכל להתחיל ולהתנסות בחומרים שבאתר. בינתיים ברשותך שתי שאלות: 1. מה פירוש המילה סקריפט? 2. ניסיתי להתקין את hebmaster הורדתי את קובץ ה zip ופרסתי אותו. מה הלאה? קיבלתי תקיות עם קבתי תמונות וקבצים נוספים שלא נפתחים. איך מפעילים את התוכנה? בתודה בראש רותי

שלומי

New member
רותי שלום

סקריפט בקיצור ולעניין:פקודה ש"שותלים" בתוך קוד הטמל אשר צריכה לבצע משהו(כמו תפריטים דינמיים,טקסט צבעוני,אפקטים בדף ועד מליון אחרים)שהדפדפן שיש לך יראה אותו. לגבי ההב מאסטר: יש קובץ עם סיום exe אותו יש להפעיל(לחצי עליו) והתוכנה תיפתח. אם לא הצלחת סימן שלא פתחת את הזיפ נכון! שלומי

rooty

New member
שלומי שלום

אכן נוצר קובץ עם סיומת exe אבל לחיצה עליו גורמת שוב לפריסת קובץ הזיפ

שלומי

New member
ממש לא הגיוני.

exe לא יכול לפתוח זיפ?! תורידי שוב.את כל מה שיש לך תשמידי.פתחי מחדש ע"י פעולת extract הנמצאת בקליק ימני על הזיפ. ממש משונה .אני לא שמעתי על דבר כזה!

noam778

New member
שניה שניה לא לא.. רגע

הורדת הכול בסדר.. הקובץ פתח לך ספריה שניקראת HEBMASTER גשי לספריה זו ופתחי אותה ושם לחצי על קובץ SETUP.EXE אם את רוצה סקריפטים מוכנים ומצויינים גשי לאתר שלי תחת תוכנות ושם תורידי את הסקריפטים http://run.to/noam

לדעתי

הקמת אתר מורכבת ממספר שלבים מה יהיה בו מי יעשה ורק אז כתיבה מוטי קרניאל כתב מאמר נחמד בנושא בכתובת http://www.edu-negev.gov.il/tapuz/motytp/atar/index.htm ולגעתי - עדיף בהתחלה להשתמש בארכנופליה, תוך העזרות בחברי הקהילה ורק אם אין זמן או כוח - להמיר מסמכי אופיס כי המרת אופיס יוצרת דפים כבדים ולא יפים

למעלה