בניית אלקטרו מגנט

NOVA23M

New member
בניית אלקטרו מגנט

שלום רב, אני צריך לבנות אלקטרומגנט די גדול, בשטח של 1 מטר מרובע . ואני רוצה שבכל מיקום במשטח יהיה כח משיכה של 100N או 50N . לצורך העניין נניח כי מדובר במשטח בצורת ריבוע . כמו כן, ברצוני לדעת אין ניתן לחשב את הדעיכה של השדה המגנטי בהתאם למרחק הממשטח . אודה לעזרתכם .

התשובה שונה עבור מרחקים שונים

עבור קצרים מאד (נגיד פחות מ-10 ס"מ) - במשטח אין סופי עבור ארוכים מאד (נניח יותר מ-10 מטר). - דיפול למרחק כללי (כנראה) אין תשובה אנליטית. איזה מרחקים אתה רוצה בדיוק

NOVA23M

New member
אלקטרומגנט עזרה

הייתי רוצה להגיע למצב שבו עד 30 ס"מ לצורך העיניין יהיה לי כח משיכה של 50 או 100 N , זה פחות רלוונטי כרגע . ואחרי 30 ס"מ מבחינתי שתיהיה ירידה בעוצמה . האם יש אפשרות לעשות כזה דבר בכלל ?

NOVA23M

New member
הכוונה

התכוונתי לכך שהכח האלקטרו מגנטי יהיה 50 או 100 ניוטון .כמו בנוסחא בעצם ש F זה הכוח .

לא ברור

אלקטרומגנט מיצר שדה מגנטי, שגורם לכח על כל מגנט (או אלקטרומגנט) אחר שנמצא בו הכח תלוי בעוצמה ובכיון של האלקטרומגנט ביחס למגנט. גודל כח תלוי גם בעוצמה של האלקטרומגנט המשפיע וגם של המגנט המושפע. כמו כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnet איזה רקע יש לך בפיזיקה

bambipoop

New member
חסרים לך נתונים:

כמו שכבר הסבירו הכוח שיווצר יהיה תלוי לא רק בשדה המגנטי שהמגנט יצור אלא גם בשדה המגנטי של הגוף שעליו יפעל הכוח. כמובן לפי הגיון אתה מבין שככל שהשדה של הגוף יהיה גדול יותר כך גם הכוח. אם נעשה הקבלה לפיזיקה אתה שואל מהי המסה שצריכה להיות לגוף כדי למשוך גוף אחר בכוח מסוים. עכשיו גם בהנחה שהזנחנו את המרחק בין הגופים ככל שמסת הגוף הנמשך תהיה גדולה יותר כך גם יהיה הכוח המושך.

למעלה