אני יודעת שזו שאלה כללית אבל בכל זאת אולי תכוונו אותי. אנחנו מתכננים לקנות איזשהו ביית הרוס שיושב בשטח של כמעט דונם ולבנות ביית לנו ולהורים שלי , אחד ליד השני עם גינה(לכל אחד 2 קומות). מה חשוב לברר? ובכלל כמה עולה לבנות ביית (בערך!!) 2 קומות נגיד בערך 150 מטר?
ואם מדובר ב-2 יח' של 150 מ"ר אז תכפילי וזה כולל את כל מה שקשור להשלמת הבית , לא כולל תכנון , היטלים , אגרות , ולא כולל עלות ההריסה של הבתים הקיימים ואם הפיתוח מורכב אז לא כולל עלות פיתוח החצרים
אם אלה מתחתיי(אני קומה שנייה) לא יסכימו? כלומר יהיו ב50% שלא מסכימים? הם לא יחשבו? והאם שכנים שהחלון שלהם בצד שני של הבלוק גם נחשבים ב50%? או רק אלה שבצד שלי וגם לא נעים כל כך מהשכנים שאומרים שזה יכער את הבלוק אם רק אני יעשה
ושם יצטרכו לנמק מדוע הם מתנגדים . ומי אמר שאת צריכה לעשות מרפסת מכוערת שתכער את הבלוק? למה להיות שלילית תחשבי תמיד חיובי , תחשבי תמיד יפה וז תתכנני מרפסת יפה שתשביח את מראה הבנין
קובי אז הסד"ג נכון זה במקרה שאין הפתעות והמבנה לא מורכב והגמרים בסטנדרט. צריך ושריין 15-30% לשינויים ולדברים לא צפויים , יש הרבה גורמים בדרך שיכולים לשנות את התקציב. אשמח ליצירת קשר פרטים הכרטיס האישי
אמנם אני שואלת ומתייעצת אבל זה השלב הראשון לא? אני לא מכירה אף אחד בתחום ובהחלט שאתחיל לפעול אצור איתו קשר פשוט לפני כן יש דברים לברר שלא קשורים כמו טאבו , אישורים וכו. אני רק בתחילת הדרך
רצינו להתקדם. עם מרפסת לא כל כך הולך אז חשבנו לקנות שטח. לבד אין לנו כסף ועם ההורים יש מצב. ואני לא רוצה לבנות 2 בתים ב60 אלף חשבתי שזה העלות..בשביל זה באתי להתייעץ