בניו יורק הקימו לנו גטו חדש

טוטולס

New member
האמת ששתינו חברות קל"ף

ואפילו חידשנו חברות במצעד הגאווה האחרון... אז זה נותן לפחות שלוש. קל"ף כמו כל אירגון קטן, אינו "הם" אלא "סך-כל-החברות-בו", ולכן ניתן להשפיע על מדיניות קל"ף ולעצב אותה יותר בקלות ממה שנדמה אם יש לך את האנרגיות לכך.

יש הבדל

יש הבדל בין קבוצה שמוגדרת ללסביות בלבד, לקבוצה שמוגדרת ללסביות-בי-גיי-טראנס. מן הסתם, בקבוצה השניה, שמראש פתוחה למגוון רחב יותר של אנשים, נצפה גם ליותר קבלה של אנשים שאינם נופלים בקטגוריה מוגדרת. ספיצפית לגבי בית-הספר: אני חושבת, שלא נכון להשוותו לאגודת לסביות, אלא אם-כבר לבאר של לסביות. כשם שגם גברים וגם סטרייטיות יכולים להיכנס ל"מינרווה", ללא כל ביקורת בכניסה, כך גם תלמידים סטרייטים לגמרי יכולים ללמוד בבית-הספר החדש. זה עדיין לא הופך את בית הספר לרגיל, כשם שה"מינרווה" הוא לא באר רגיל. כותרת-העל של המוסד היא שמשנה, ולא הזהות הספיציפית של כל אחד ואחת מהתלמידים. אני חושבת שזה רעיון נפלא להקים בית-ספר כזה. זה מספק לא רק הגנה פיזית אלא גם סביבה תומכת ואוהדת לילדים, שתעודד אותם לקבל את עצמם כמו שהם, וכן לקבל את השונה מהם.

האם בית הספר הזה יקבל גם תלמידים סט

רייטים? זו באמת שאלת המפתח ! אם כן, הרי יווצר מצב מופלא של מיקרוקוסמוס בו המיעוט הוא הרוב... ויהיה להם "מיעוט סטרייטי"
וזו בוודאי תהיה חוויה חינוכית ואנושית חשובה!

אם היו מבטיחים לי

שבגטו הזה יהיו רק אנשים מגניבים כמו נוכחי/ות הפורום הזה הייתי רצה אליו... אבל לצערי זה לא בטוח... וחוץ מזה מי אמר שאני בעד בתי ספר יהודים? נוצרים? ערבים? בודהיסטים? אבל היצירתיות האמריקאית גורמת לבידוד, ולניכור וכך במקום ליצור כור היתוך נוצרות קבוצות שחיכוך לא סימפטי ביניהן הוא רק ענין של זמן.

אבא גאה

New member
אתמול האזנתי ברדיו לדיון על ה"גטו"

וסיפרו שם שזה לא בדיוק שבתי הספר מלאים כוונות טובות ומה לעשות רק הילדים ההומופובים האלו כל היום מרביצים להומואים. ברוב בתי הספר לא ממש יש לילדים ההומולסביים מנדט, אתן זוכרותים את המקרה של הילד מקנטאקי שרצה לקיים מפגשים בין הומואים וסטרייטים בבית הספר התיכון למען קידום רעיון הלחיות יחד בשלום ובתמורה לכך הורחק מביה"ס? בואו רגע נתעורר, לו הילד שלכם נלחם כל יום בכוחות הרשע, לו מתעללים לו , מרביצים לו, המורים קצת בעד המרביצים, לא ממש מגינים על הילד, הוא לא רוצה ללכת יותר לבית הספר - לא תזרקו את כל העקרונות לכל הרוחות ותשלחו אותו למקום בטוח יותר?????? בינתיים זה אחד הדברים היותר מתחשבים שהאמריקאים עשו ולא בכדי זה התבצע בניו יורק ולא בקנטאקי.

אבא גאה

New member
קצת סיפורים מחיי הילדות בארה"ב

1. ".....תחילת הפרשה לפני כשנה וחצי, כאשר מנהל בית הספר בו לומד מק'לולין קרא לאמו לשיחה, בה סיפר לה שבנה הומוסקסואל. בהזדמנות אחרת, כינסה אחת ממורותיו של מק'לולין פגישה עם הוריו ועם מנהל בית הספר, בה דנה באי שביעות רצונה מכך שמק'לולין דן בנטייתו המינית עם חבריו לכיתה. אותה מורה גם ציינה בשיעור שנערך בכיתתו של מק'לולין כי היא רואה בהומוסקסואליות "מחלה" וקראה לאמו לשיחה נוספת, בה קבלה על ההומוסקסואליות של בנה. כאשר התווכח מק'לולין עם מורה שהגדיר אותו אל מול בני כיתתו כ"לא נורמלי" וכ"אדם שחי כנגד לדרך הטבע", הוא אולץ להקריא פסוקים מן התנ"ך ומן הברית החדשה המדברים בגנות ההומוסקסואליות. 1. "....בפגישה של ועדי הורים מחמשת בתי הספר בפנמה סיטי, הגדירו חברי הוועדה המנהלת המשותפת יחסים חד מיניים כ"חטא", אע"פ שהנושא כלל לא נכלל במישרין או בעקיפין על סדר היום של הוועדה. "הם לא ידעו למה הם מתנגדים", מדגישה סמית במכתב אותו כתבה לעיתון המקומי כתגובה על ההערות ההומופוביות מצד הוועדה. "כמה הורים קמו ואמרו שהם מתנגדים לכל אחד אשר יקום וידבר על נושאים הומוסקסואלים בכיתות, אבל לא היה להם שום דבר ספציפי אליו להתנגד. הם פשוט לא רצו שהנושא יעלה אי פעם, לא הומואים ולא לסביות"....." 3. "....בעיר ניו יורק אנחנו רוצים להאמין שאנו בתקופת מעבר לעומת שאר העולם בכל הנוגע לגישה הכללית כלפי הומוסקסואלים. למרות זאת, הומופוביה ופשעי שנאה עדיין קיימים ונדמה שהם מועלים, לדאבוננו, לעיתים קרובות מדי בעולם בני הנוער". קאניסטררו ציין כי "הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן: אנו חיים בתקופה בה 97% מתלמידי בתי הספר התיכוניים שומעים בכל יום 26 הערות הומופוביות מחבריהם. ברור שעלינו לעשות יותר כדי לחנך את הנוער בנושא הזה". קאניסטררו מודע לחששות שעלולים להיות לבתי ספר באשר להעלאת המחזה אצלם, אולם הוא נחוש בדעתו שהוא יגיע לקהל היעד שלו. "אני יודע שכל דיון על הומוסקסואליות בבתי ספר יכול להביא להתנגדות בן לילה לקיומו"....." לאחר שסיפר לתלמידים מכיתה אחרת על הנעשה בכיתתו, הושעה מק'לולין מהלימודים למשך יומיים שלמים. מנהל בית הספר וסגנו הבהירו למק'לולין כי הוא יסולק לאלתר באם יספר לחבריו על סיבת ההשעיה. בנוסף לכך, הערה חמורה נרשמה בתיקו האישי לאחר שדיבר עם חברה לספסל הלימודים על בחור ששניהם החשיבו כ"חמוד". לחברה לא נרשמה הערה מקבילה....."

אבא גאה

New member
הקישורים הם לגו-גיי

והקישור הראשון נעלם, הנה הוא כאן למטה. וזהו - אני עם כל הכבוד לחינוך עתידי, לא מוכן לשים אף ילד בשר תותחים!

ניראות

New member
כל הכבוד על ההשקעה

הערות פוגעות יש יום יום גם לסטרייטים. לכן צריך להיכנס למערכת החינוך מהגיל הרך ובמקביל לכל המובדות להכשרת פרחי הוראה. רק עבודה במקביל עשויה ליצור שינוי. ושינוי הוא תהליך. שבד"כ דורש משאבים. ואל לנו לשכוח שסדר העדיפיות של הממשלה שלנו זה מלחמה.

למעלה