בניו יורק הקימו לנו גטו חדש

רבע ../images/Emo32.gif

מאוד התלבטתי אם להציב את ההודעה הזאת. אבל ממש קשה לי עם זה, אז אני צריך להתפרק קצת. עצוב לי שהדיון בסוגיה חשובה ומהותית כמו זו, אשר התחיל בפורום גאווה (כמו בפורומים נוספים באשכול) גווע מהר מאוד. דווקא הפורום שאמור להיות "פורום גג" לאשכול מעדיף להתייחס לסוגיות איזוטריות יחסית והנושאים הקהילתיים הכבדים יותר נופלים בין הכיסאות. במקביל לדכדוך שפשט בי עקב כך, אני שמח כפליים שאתם/ן כאן והסוגייה מתלבנת לה כראוי. שבת שלום

חלה קלועה מירושליים

שיביאו איתן האורחות שלנו הערב, אורז עם צנוברים, ירקות מוקפצים, ועוגה ללא ביצים ושוקולד לקינוח. אתה באה?

אבא גאה

New member
ובבה תביא קובבה

לייזר וערבה, אני קורא אתכם לסדר. חיים אומר שצריך להמשיך לדון בזה ואני איתו ואתם מתעסקים באוכל? תתיבשו לכם

גטו - טוב ליהודים או לא?

ממש לא יודעת. יש באמריקה בזמן האחרון נסיון ליצור הבדלים בין תרבות לתרבות שנראה לי שמרוב הבדלים כבר לא קיימת אחדות. אז אולי לטווח הקצר זה היה נורא כיף ללסביות והומואים להיות במקום כל כך תומך אבל לטווח הארוך, נראה לי שהטוב שיופק מזה יהיה הרבה יותר קטן מהרע. גררררר איך העברית בורחת לי. למה לא ליצור בית ספר סובלני ל כ ו ל ם?

טל קר

New member
אם חיים יכול, גם אני יכולה

מדביקה את התגובה שלי מפורום אחר - לפני שאני מביעה את דעתי, אני הייתי רוצה לדעת מי קהל היעד. אם קהל היעד הוא למשל כמו קהל היעד של בית דרור, כלומר אלו שעושים להם ת'מוות בכל מקום אחר, וזו ההזדמנות שלהם לקבל השכלה בלי שירדו לחייהם, אני בעד. כמובן שהפתרון לטווח ארוך הוא שלא ירדו לחייהם של הומוסקסואלים. כמו שברור שהפתרון לטווח ארוך זה שהומוסקסואליות לא תהיה עילה להעיף ת'ילד מהבית. אבל בינתיים? מה עם הדור הנוכחי? הוא צריך לחיות ברחוב כי עושים לו ת'מוות בבית או לעזוב את הלימודים כי עושים לו את המוות בתיכון?

כשאמרת בית דרור...

חשבתי שהדיון הזה הופך להיות מאוד אישי...
ואז נזכרתי שאכן שמעתי על מקום כזה. ועכשיו יותר לענין. בית הספר לגייז בניו יורק הוא דבר אחר לגמרי. הוא לא נוצר כבית מפלט אלא כעוד מקום לאנשים אחרים להביע את ה"אחרת" שלהם. ויש הבדל. באמריקה זה נסיון כאילו לשמור על תרבות אחרת וליצור גאווה בה, תוך כדי הפרדה מכלל החברה. וההפרדה הזו היא מקור להמון בעיות.

טל קר

New member
מה יהיה? אני רק אלך ואדביק כל היום?

בפורום גאווה אחד הכותבים כתב ש "אכן, לטענת מקימי בית הספר ועיריית ניו-יורק, הרעיון הוא לאפשר גם לבני נוער שעברו התעללות נפשית ופיסית בבתי ספר קודמים, לסיים את לימודיהם "ללא הדאגות שליוו אותם עד כה".

יפה לך עם מברשת ../images/Emo41.gif הדבק

ועכשיו שהדבקת לנו, הרעיון נשמע לי עוד יותר טוב. מישו יודעת איפה לומדים ילדי בית-דרור?

מהדבקה להדבקה - כוחנו עולה

וברור שזה גם "מקום מקלט". אבל לא רק. כל "גטו" כזה מתחיל עם הקטע של הפרדה לשם הגנה. ואז הוא עובר הסבה לגטו לשם פריחה ושגשוג וכד'. ואם זה נשמע מסובך? זו הדרך האמריקאית...

והשיטה מוכיחה את עצמה?

יש ל"גטאות", או לשיטת ההפרדה לשם טיפוח קבלות של הצלחה, עד כמה שידוע לי.. לא?

tookmy

New member
הפרדה לשם חיזוק

לפעמים כאשר מיעוט הוא נרדף, יש צורך בהפרדה לשם חיזוק, על מנת ליצור בו כוח וחוזק להתמודד בהמשך, על מנת ליצור זהות עצמית נפרדת, שאינה בנויה רק על תגובות הסביבה. אני אתן דוגמה מכיוון אחר, שהייתי שותפה בו: רצינו להקים קבוצת יאטרון נוער אתיופי. מי שהקים את הקבוצה ואנחנו שהדרכנו, חשבנו שראוי לחזק אותם לחוד, לפני שמערבבים, מכיון שהדימוי העצמי שלהם כל כך נמוך, שעדיף לחבר אותם קודם לזהות שלהם הנפרדת ורק אחר כך, אולי בשנה אחרי או משהו, לערבב עם עוד נוער. העיריה שהיתה שותפה למימון הפרוייקט לא היתה מוכנה והתנתה את המימון בכך שהקבוצה תהיה מעורבת, וככה היה. בכל זאת הצלחנו לחזק את האינדיוידואל ואת השונות שלהם, לראות את היחוד והשונות של כל אחד כולל הרקע, ועבדנו הרבה על סובלנות וקבלה, וחיזוק של מי שהיה חלש בקבוצה מבחינת הדימוי העצמי הקבוצתי והאינדיוידואלי. הענין הוא שאמת לפי הכתבה שאבא גאה הביא, לא הייתי משאירה ילדים לסבול בבתי ספר כאלה. לא מדובר בנורמה בה הילדים מציקים והמערכת מנסה ללמד סובלנות, או אפילו אדישה, אלא במקום בו המערכת היא היא זו שרודפת. אם אפשר לחזק ילדים שסובלים ככה ולהעביר אותם למקום בו יהיה להם טוב יותר, איך אפשר לחשוב על לא לעשות זאת?! וכן, אני בעד שהסביבה תלמד סובלנות, אבל אם ככה מתנהגים מנהלי בית ספר, אי אפשר להשאיר שם ילדים.

אבא גאה

New member
מה קפצנו עם ה"גטו" הזה?

בכל העולם עיש מיעוטים שיש להם בתי ספר משלהם ע"ע בתי ספר יהודיים (ששם לא יכולים לחכות להם מחוץ לשער ולדפוק בהם מכות רצח ולגזור להם את הפאות?) ע"ע בתי ספר ערבים, נוצרים, ארמנים וכיו"ב. בית ספר סבלני לכולם? רעיון מקסים. ועד אז מה??????????????????..

אורי 0

New member
סתם שאלה...

וכשפאטמי (FTM) יתחיל לקחת הורמונים יזרקו אותו משם, כי הוא הופך להיות בן סטרייט והוא כבר לא לסבית - כמו שעושים בקל"פ?

שמנתולה

New member
ככה עושים בקל"ף?! ../images/Emo46.gif

אם כן אז עכשו יש לי סיבה ממש טובה לא להיות חברת קל"ף...

אבא גאה

New member
סתם תשובה

לא
או יותר נכון, נראה לי שלא נכון יהיה לעשות ככה. ואם קל"ף עושים זאת, אז אני מצטרף למחאת שמנתולה וקורא לכלל הלסביות להחרים אותם.

רגע עם הנונשנלאנטיות הזותית-

מה בדיוק אתה אומר על קל"ף? אפשר ברור ומפורט? (לפני שאנחנו באופן מאורגן לא-מצטרפות לקל"ף..)

למעלה