בניו יורק הקימו לנו גטו חדש

transman

New member
תמונה לא מעודכנת בת"ז

לא מנעה ממני הצבעה בבחירות.

למה צריך בכלל תעודת זהות?

*כדי שרק אני אוכל לבצע פעולות בחשבון הבנק שלי (מישו רוצה לכסות את המינוס?) *כדי שכל אחד תצביע בבחירות רק פעם אחת (או שנוותר על ההליך הדמוקראטי?) *כדי שהיישות המשפטית של כל אחד תהיה קבועה (לכל מני צרכים). ואם התמונה לא מעודכנת, והמין לא מוגדר, והדת יכולה להשתנות או לא להרשם... אז איך בדיוק נתנהל?

transman

New member
תמונה הכרחית ומספיקה

עדכון תמונה הוא הכרחי. המין, הלאום, השם (!), שם האם, תאריך הלידה ומספר הנעליים הם פרטי מידע שחשובים לרשויות, אבל הם לא משמשים לזהותי באופן יחידני ולהבדילני מאדם אחר. דוגמה היא "משה לוי" שנולד ב-1.1.70, יהודי, ששם אביו יוסף ושם אימו רחל. איך אני אודא מי מהם רצח את ארלוזורוב/מצביע היום בבחירות/רשאי להכנס למתקן בטחוני/זכאי לקצבה/בעל רשיון טיס? נניח נגיד שכולם מכירים אותי בשם "טרנסמן", ושבכל מפגשי הפורום כך אני מזדהה. עדיין תעודת הזהות שלי (שאין בה אזכור לשם הזה, אם כי זה יכול להיות שם משפחה לא רע בכלל) מזהה אותי באופן חד ערכי, כי היא קושרת בין תמונתי למספר הזהות שלי. הבעיתיות שקיימת לגבי תאומים זהים, לא נפתרת גם עם פירוט ארוך של צבע עיניים ומספר נעליים. קרוב לודאי שתעודות הזהות שלהם תהיינה זהות, למעט השם, ואולי הדת. נדמה לי שמה שמבדיל ביניהם זו טביעת האצבעות, אך אינני בטוח בכך. הדת והמין כרוכים לדעתי יחדיו - שניהם קיימים בתעודה כדי לקיים הפליה מטעם המדינה. תהיתי דרך אגב, אילו מדינות בעולם המערבי מחייבות אדם לרשום את דתו במסמך רשמי כלשהו?

transman

New member
טוב, אז בכל זאת דעתי על המחקר

ראשית, אני מסכים שמחקר _כשלעצמו_ הוא אוביקטיבי, ושאין שאלה שלא ראויה למחקר. הבעיה נמצאת באנושות: אנשים מוטים מזמינים מחקרים, חוקרים מוטים (והם לא חייבים לדעת את זה) מבצעים מחקרים, אנשים מוטים מנצלים מחקרים. פעם בתקופה, יש תכנית בערוץ 8 שמדברת על הבדלים מולדים בין המינים. היא למעשה מאורגנת כתשובה לפמיניזם, כי יש שם הקפדה על כך שגם חוקרות תדברנה (בחיוך, זום אין רציני. זה כל כך בלט לי: אני ממש לא זוכר חוקרים אחרים מצולמים כך בטלויזיה). מה שחסר מאוד בתכנית הזאת הוא שלילה של מחקרים אחרים: ידוע שבחברה מתיחסים אחרת לבנים ולבנות מגיל ינקות ממש. האם יש תוצאה מחקרית שמראה שאנשים גדלים על פי הביולוגיה שלהם ללא תלות ביחס שהם מקבלים מהסביבה? האם מדובר בתוצאה משולבת - למשל היזון חוזר בין הביולוגיה לתגובת הסביבה (תגובה שאינה תלויה במראה אברי המין)? עוד מעצבן בתכנית, שמראים ילדות עם CAH, שיש להן טסטוסטרון רב בגוף ומפגינות התנהגות טום בויית כדוגמה לקריטיות של טסטוסטרון למגדר. אבל אז היכן נכנס הגרעין המוחי מהמחקר שאת ציינת? היכן נכנסות MTF שרמת הטסטוסטרון בגופן לכל אורך הילדות (כך אני מניח) היתה "תקינה" להפליא? ולענין הגרעין המוחי עצמו: ראשית, זכור לי במעומעם חוקר שניתח גופות של הומואים וגילה גרעין קטן בהיפותלמוס שקטן פי 2 אצל נשים ואצל כמעט כל ההומואים שניתח. יש לי חשד שמדובר באותו אזור במוח, רק הפעם מדובר במגדר ולא נטיה מינית. שנית, אינני יודע מה קריטיות האזור הזה במוח לקיום חיים, אך תהיתי מה קורה לאנשים שאיבדו אותו כליל בפגיעה במהלך חייהם? שלישית, הם האזור הזה משתנה במהלך החיים בכלל? רביעית, אם האזור הזה משתנה בהשפעת הורמונים, הרי שלא הוכחנו כלום.

אבא גאה

New member
אכן תענוג לקרוא אותך

ובאמת סוגיה קשה ומענינת. האמת היא שפשוט צריך לאשר לאדמ/ת לבחור את מינו/ה על פי רחשי הלב ולא על פי ניתוחים ואני כבר שומע כמה רבנים/שמרניות מהדהדים לי באוזן "איזה כאוס יהיה כאן, כל אחד יירשם כמי שבא לו".....

ואני עונה לקולות המהדהדים:

צודקים. כל אחד יירשם כפי שבא לו, כל אחת תרשם כפי שהיא מרגישה, כל אחד יירשם כפי שנוח לו, כל אחת תרשם כפי שליבה ומוחה מורים לה.

שטויות

אני אמנם לא חבר קל"ף (וגם לא חבר אגודה) אבל אני מכיר כמה גברים שכן חברים גאים בקל"ף ואף אחד לא חשב שלא לקבל אותם רק כי הם גברים. אם הדברים אמורים בגברים הומואים, קשה לי להאמין שבFTM הדברים ישתנו.

אבא גאה

New member
תראו מי פה, תתעלפו

לללללללללללללליייייייייייייייייייזזזזזזזזזזזזזזזזררררררררררררררר מה עינינים כפרה?

שלומות - נשמתי

לא היה לי מושג שהפורום הזה עדיין קיים במתכונת הזו. תוך כדי שיטוט אקראי במספרי פורומים, פתאום נחתתי אליו. שלומי? סביל. ושלומך? והמִשׁפּוּחֶה?

סיפור אנושי-מזעזע

אבל אין לי כוח לעצמי. שיואו שיואו, מה שלומך? מה פה קורה פה? מתי הפורום הזה חזר לתפקד? למה לא עדכנו אותי? התגעגעתי? בטח שכן! (וחוצמזה, מרוב שאני מושכת יחס, לא התייחסתן לתגובה שלי בנוגע לקל"ף)

אוי חומד -

אנחנו פה תמיד בשביל להקשיב ! גם כשנגמר לך הכח לעצמך - לנו יש כוח אליך. וכשאנחנו רואות אותך - איך אנחנו יכולים לחשוב על קל"ף?

אבא גאה

New member
כוס האמא(הות?) של קל"ף

העיקר שאתה כאן ואת מושכת יחס בטירוף!!!! איזה כיף ממש כמו פעם. המישפוחה בסיידר (איך המבטא?) והכל ככה זורם, יו נואו.....

(האם לא אקבל כאן תשובות? לא נורא)

אבא'לה, תזהר שהאמהות לא ישרפו את החזיות שלך! המבטא? כבר דיברנו פעם על הקורס שאעביר לך מתישהו... אמא'לה, אין צורך לרחם עלי. יהיה מעולה מתישהו (או שלא). ברור שיש לכם כוח. חופשה ארוכה (מידי) הייתה לכם ממני...

אבא גאה

New member
נו וודאי שיהיה מעולה מתישהוא

וחסרי רחמים אנחנו, אבל אם תרצה נשמח להקשיב. ולגבי החזיות, אל תדאג, הן מקבלות אותי די בהבנה הן לא יעשו לי שום דבר רע...... ואין פה איזו קלפני"ת שתספר מה מי ולמה ככה?

סוד סודי בהחלט:

בכל הפורום הזה, עד כמה שידוע לי, יש (אולי) חברת קל"ף אחת. היית מאמין?

שמנתולה

New member
עוד סוד סודי בהחלט

(חסמבה! חסמבה! חסמבה!) פמיניסטיות מעולם לא שרפו חזיות, הן זרקו אותן לפח יחד עם עוד פריטים "נשיים" כמו איפור במסגרת הפגנה נגד תחרות מלכת היופי. אופס, נותץ עוד מיתוס...

למעלה