בניה מתקדמת \מתועשת

• פותח הנושא BONE4
  • פורסם בתאריך

Dfengshui

New member
תעדכני. זה ממש מעניין

גם נשמע חסכוני (חוסך בטון, טיח, שפכטל...), גם מהיר ואפילו זול יותר? המידע המלא בהחלט יכול לעזור לי בקבלת החלטה שהולכת ומתקרבת....

איריסג

New member
טוב, אז הלכנו להציץ - וזה נראה מאד מעניין

מבחינת הקירות הפנימיים - אפשר או בקירות גבס - או בקירות בבנייה קונבנציונאלית (איטונג או בלוק אפור ) - על פי ההעדפה של כל דייר. הקירות החיצוניים, כפי שבינא תאר - זה לוחות ארוכים מבטון לכל גובה הקומה. מעל הקורות הללו - ממש מתחת לתיקרה - יוצקים חגורת בטון שמחזיקה את כל העסק. ועל החגורה הזו מניחים לוחות של בטון - שהם התיקרה / הריצפה של הקומה השניה - ועליהם, כמו על הרצפה, שופכים שכבה יחסית דקה של בטון - שמאחד את כל הלוחות. אבל כשעומדים בתוך הבית ומביטים למעלה - רואים את הלוחות של התקרה. הצנרת כולה (פרט לביוב) עוברת בתיקרה - ויורדת בתעלות שנחצבות בקירות . פה למשל יש יתרון של השיטה - אם יש תקלה במים - לא צריך להרים את הריצוף / הפרקט . החיסכון הוא קודם כל בזמן - המעטפת כולה לוקחת ימים בודדים - ומייד כשהיא מסתיימת - אפשר לעבוד בתוך הבית - לא צריך להשקות את הבטון ולחכות לייבוש וכו' כמו שאמרת - לא עושים שפכטל על הקירות - אלא מדביקים ישירות עליהם (ללא פסי מתכת) לוחותגבס - אין בעיה להדביק את הגבס ישירות על הקיר כי היציקה מאד ישרה. בחוץ בבית שראינו עשו רשתות כהכנה לטיח (היו ריבועים של בחירת צבע הטיח) וכאמור - לא עושים ריצוף סוג ב' צתחת לפרקט - עוד חיסכון בכסף. דביר מרוח סתיו העריך את הבית שלנו ב 6 חודשים עבודה - זה קצת יותר מחצי הזמן שהעריכו לנו. עכשיו נחכה להצעת המחיר....

ואיך היתה ההרגשה שם?

מבחינת המבנה? כי כשאני מסתכלת על התמונות שבינא תמיד מביא אני לא רואה ממש בית אלא קוביה יש משהו בבניה הלא קונבנציונאלית שגורם להרגיש שזה מעין "בית מפלסטיק" ועוד שאלה מתארת לעצמי שהערכת הזמן היתה לגבי מסירת מפתח האם הצעת המחיר תכלול את כל המפרט לפי הקריטריונים הגבוהים שלך (והיקרים יש לציין
) והספקים/קבלני המשנה שאתם בוחרים?

tzver

New member
איריס,מה לגבי הממ"ד ?../images/Emo219.gif

נשמע ממש מעניין, איך נעשה החיבור לממ"ד ? כמו בכל שאר שיטות הבנייה המתועשות או שיש פטנט אחר ? והאם יש בתקן הגרמני שלפיו השיטה עובדת התייחסות לחיבור למבנה בטון.ממ"ד ?

איריסג

New member
הממד כמובן יצוק על פי כל כללי התקן

והחיבור הוא לא בעייתי - כי זה הרי חיבור של בטון עם בטון בסופו של דבר.

איריסג

New member
האמת? מרגיש רגיל לגמרי

זה לא בניה , לטעמי לפחות, לא קונבנציונלית לגמרי. תנסי להתייחס לזה כאל בניה בבלוקים יותר גדולים .
תראי, כמו שאת יודעת - הבית שלנו, מלכתחילה, לא היה עם קשתות, קירות מעוגלים וכל מיני אלמנטים מסובכים אחרים. ככה אנחנו אוהבים. ולכן לא כל כך עניין אותנו איך מוצאים לאלמנטים כאלה פתרונות. למרות שיש אפשרות למצוא גם לזה פתרונות, אני מנחשת. לגבי הצעת המחיר - מכל הקבלנים שנפגשנו איתם ביקשנו את אותו דבר - הצעת מחיר שלא כוללת שום חומרי גמר (כן כוללת את כל עבודות הגמר, אבל את החומרים ה"לבנים" הסופיים - אנחנו מספקים - ובכלל זה - מטבח, כלים סניטרים, ריצופים, חלונות ברזל, דלתות פנים וכו'. והאמת - שזו השיטה שגם רוב הקבלנים שנפגשנו איתם העדיפו - כמו שדביר הגדיר את זה "על 10-15% מהעלויות של הבית - יש 90% מהויכוחים בין הקבלן ללקוח"... לא רוצה להתעסק עם זיכויים מהקבלן, לא רוצה להחליט מראש על איזו סדרת ברזים אני הולכת - וכו' . כך שכן - אני עדיין אדבוק בסטנדרטים שלי - ואחליט בעצמי, לאורך הדרך - איפה ואם אני עושה פשרות.

fireman

New member
אלה לא קובייתיים?

העליון קובייתי באבו אבוהא קובייתי....המשולש בגג והבליטה סטייל שנות ה60 של החלונות לא הופכות אותו ללא קובייתי. הבית השני מלבד המעקות קובייתי וסטנדרטי לחלוטין בסגנון הקוטג'ים שבונים הקבלנים באופן סדרתי. צר לי אך לא מצאתי בהם ייחוד או לאמנטים מיוחדים שמוציאים אותם אל מחוץ לקובייתיות.

צריך להבדיל בין תכנון אדריכלי לבין שיטת הבניה

מה ההגדרה שלך לבית לא קבלני סדרתי שהוא לא קופסתי קשתות? גג שטוח עם דקורציה מעל דלת כניסה ומרפסת גג? הנקודה היא מהירות הבניה, איכות הבידוד וקירות ישרים ולא כמו טייחות גרועה שבקיר יש גלים וארון הקיר אף פעם לא מוצמד לקיר אשמח עם תעלה תמונה שממחישה את תפיסת העולם שלך.

צימעס

New member
גם אני אשמח לדוגמאות של מבנים "לא קוביתיים"

פגשתי מעט מאוד - מאוד - בתים שאינם אוסף של מלבנים, וכן פגשתי הרבה בתים יפים. > בעלת תכניות לא קוביתיות בעליל <

האדריכל שלנו המליץ לנו מאוד על השיטה הזאת

הוא חושב שהיא מצויינת ומהירה. אנחנו חשבנו הרי על אוסטק אבל הם תקעו לנו מחיר... אנחנו קצת פוחדים כי אין בתים כאלה בארץ שעומדים מעבר למספר שנים בודדות וחוץ מזה מתוך עייפות כבר החלטנו לבנות רגיל וזהו. מעניין מה תחליטו בסוף.

למעלה