בנט וחבריו רוקדים

certified.woke

Well-known member

evglev1

Well-known member
מנהל

Harrington

Well-known member
מנהל
יהודי שדוקר תמונה של תינוק שנרצח מביא ליהודים את התרבות הפלסטינית.
כשאותו יהודי יהיה מנהיג מפלגה פוליטית בישראל, לכל טענת הסרק הזאת שכל עניינה בריחה מדיון ענייני (ע"י קודמיך) אולי תהיה רלוונטיות כלשהי לדיון.

evglev1

Well-known member
מנהל
אז התקיימה, אני מניח שמאוד כאב לנייר על שדקרו אותו אלו שדקרו ואתה חש את כאבו.
בכל אופן אלו שדקרו את הנייר לא שרפו חיים איש.

ובאשר למנסור עבאס
וגולקנופף וגפני רוצים אייתולות יהודיות בישראל שרק מי שמועצת גדולי התורה תאשר יוכל להתמודד לראשות הממשלה, אבל כל אחד פועל בהתאם לכוח הפוליטי שיש לו ועבאס לא דרש מעבר למה שאפשר לדרוש עם 4 מנדטים.

marabo

Well-known member
וגולקנופף וגפני רוצים אייתולות יהודיות בישראל שרק מי שמועצת גדולי התורה תאשר יוכל להתמודד לראשות הממשלה, אבל כל אחד פועל בהתאם לכוח הפוליטי שיש לו ועבאס לא דרש מעבר למה שאפשר לדרוש עם 4 מנדטים.
באמת תודה לעבאס שלא דרש מעבר לכמה מיליארדים טובים וממשלת שמאל

DANIAVNI

Well-known member
זה fake
אבל אם כבר התחלת במצווה...
מה דעתך על זה שהליכוד מבקש לגייס את המפלגות הערביות כדי להצביע בעד חוק הגיוס ?
אני מניח שאתה מבין מה האינטרס הערבי
פשוט שיהיו פחות חיילים בצבא הכיבוש (בעיניהם) הציוני .

marabo

Well-known member
זה fake
אבל אם כבר התחלת במצווה...
מה דעתך על זה שהליכוד מבקש לגייס את המפלגות הערביות כדי להצביע בעד חוק הגיוס ?
אני מניח שאתה מבין מה האינטרס הערבי
פשוט שיהיו פחות חיילים בצבא הכיבוש (בעיניהם) הציוני .
אני חושב שיש המון דמגוגיה סביב החוק הזה.
אם רוצים באמת לגייס חרדים רק החוק הזה הוא הדרך.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם רוצים "באמת לגייס חרדים" שום חוק הוא לא הדרך. רק הידברות, שכנוע, חינוך ונכונות לפשרות יוכלו להביא זאת ביום מן הימים. אבל... במסגרת האפשרויות והרצונות של כל הצדדים, שזה בעיקר רצון להוריד את הנושא מסדר היום (אליו הועלה כזכור ע"י ביהמ"ש ולא ע"י העולם הפוליטי), אין ספק שהחוק הזה שיש בו הרבה מאוד הישגים לתומכי הגיוס, בהחלט מהווה צעד חשוב בדרך הנכונה.

חנן44

Well-known member
אם באמת רוצים לגייס חרדים צריך לשלול מהם כל תקציב שבא מהמדינה, מי שלא מתגייס לא יוכל לצאת מהארץ, לא יוכל להוציא רישיון נהיגה ולא לכהן בשום תפקיד ציבורי. אחרי כל זה הם יעמדו בתור בבקו"ם. אמנם לא כולם אבל הרבה יותר ממה שחוקי ההשתמטות מציעים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם באמת רוצים לגייס חרדים צריך לשלול מהם כל תקציב שבא מהמדינה, מי שלא מתגייס לא יוכל לצאת מהארץ, לא יוכל להוציא רישיון נהיגה ולא לכהן בשום תפקיד ציבורי. אחרי כל זה הם יעמדו בתור בבקו"ם. אמנם לא כולם אבל הרבה יותר ממה שחוקי ההשתמטות מציעים.
סתם למקרה שאינך מעודכן, בהוראת הייעוץ המשפטי (וספק ביהמ"ש) אכן קוזזו רוב התקציבים עד שיחוקק חוק גיוס [זאת בדיוק הסיבה היחידה שהעולם החרדי תומך בחקיקה הזאת (משהו שמעולם לא היה), גם אם חלקו לא מסכים עם הנוסח הנוכחי]. ותראה איזה קטע, אפילו חרדי אחד לרפואה לא התגייס מעבר למכסה הקבועה מראש עקב כך :).

יש כאן קטע מגניב מבחינה פסיכולוגית, שפשוט במלוא הרצינות וללא טיפת ציניות, ממש מגניב להסתכל עליו מהצד. קטע בו אנשים מתחילים להאמין מתישהו בשקרים של עצמם. רואים את זה אצל מחנה הרל"ב בשלל עניינים ודוגמאות. אבל הנוכחית פשוט בולטת מדבריך בצורה יוצאת דופן. מתישהו מישהו אמר לתוקפים הפבלובים (במקרה הזה, של החרדים) שהם יעשו הכל בשביל כסף, שכל מה שמענין אותם זה כסף, שבאמצעות כסף ותקציבים אפשר לקנות אותם ולגרום להם לוותר על כל הערכים והאמונות שלהם. שמעו את זה התוקפים והאמינו. קנו את הלוקש. רצים עם זה שנים.

דא עקא, אין בדברים כל ממש :cool:. זה אולי נראה כך מהטעם הפשוט שהמפלגות החרדיות דורשות תקציבים ייחודיים וייעודיים*. אבל מדרישות תקציביות* במסגרת משא ומתן קואליציוני** ועד ל'הם יעשו הכל בשביל כסף', יש כמובן חתיכת מרחק :).עד כדי כך המרחק הזה גדול, שפשוט אין כל קשר בין הדברים. אבל אם כבר אוכלים לוקשים ומונעים משנאת האחר, קל להיתפס לעוד כמה שטויות קטנות אגביות ומשם הדרך לאמונה בשקרים הנוספים, הופכת להיות הרבה יותר קצרה :cool:.

בקיצור חנן יקירי, אלמלא היית מאמין בשקרים הראשונים, גם לא היית נופל לשקרים הנוספים-אגביים, ולא היית כותב את השטויות האלה (בהנחה בכל אופן שלכתחילה אתה אדם ישר, כן והגון, כזה שלא כותב שטויות סתם בשביל הנרטיב).

* מי שבקי קצת מעבר לכלום, יודע שזה בס"ה נובע מכך שרוב התקציבים למגזר לא נמצאים בבסיס התקציב אלא בתקציבים קואליציוניים, מה שמחייב את הדרישה הזאת. זאת בניגוד לתקציבים אחרים שנמצאים במחלוקת לא יותר קטנה, אבל שהציבור פשוט לא מודע להם בגלל הימצאותם בבסיס התקציב.
** כזכור, כשמדובר בכל מפלגה אחרת זה מכונה 'משא ומתן קואליציוני'. כשמדובר במפלגות חרדיות זה מכונה 'סחיטה חרדית'. הלכה למעשה אין כל הבדל ואין מפלגה אחת בישראל שאיננה מפלגת שלטון, שלא נהגה כך לאורך השנים.

למעלה