בנות, שאלה לי אליכן . . .

בנות, שאלה לי אליכן . . .

מה הרעיון שלכם ללכת עם פאה אחרי החתונה כשאתן יודעות שזה איסור גמור וגורם למכשלות‏ ‏רבות‏ ‏וחמורות‏?‏ כי בד‏"‏כ כל בחורה חרדית מנסה להראות שהיא בחורה רצינית וחשוב לה ערכים וחינוך טוב והיא לא סתם בחורה חרטא אבל שמגיע הרעיון לקטע של פאה (פתאום אין אלוהים ו‏)‏ היא אומרת "אני רוצה (רק‏)‏ פאה ואם לא מתאים לבחור אז אני לא יוצאת איתו‏"‏ ושאר גישות דומות... אז או שאתן חרדיות אמיתיות שעושות את דבר ה‏`‏ ולא חובשות פאה ומכשילות את בחורי ישראל ומחטיאות את הרבים או שאתן כן חובשות פאה אך גם בד בבד אמיתיות עם עצמכן במה שאתן ובשאר דברים ולא מנפנפות בדגל הצדיקות הערכים החינוך (כי פאה למשל זה בדיוק הפוך מסמל החינוך כי זה משמש דוגמא שלילית‏)‏, אז לסיכום... מה הרעיון שלכן ברצון לפאה אם הינכן יודעות שזה אסור מלכתחילה‏?‏?? נ.ב. כל התירוצים של "יש רבנים שהתירו פאה‏"‏ וכדומה אלו תירוצים ולא תשובות כי אין לי ספק שאותם רבנים קדושי עליון שהתירו הם בוודאי לא התכוונו לפאות זמנינו שנראות יותר מהממות מהשיער הטבעי של האשה.

קליט

New member
יש נשים שהן אינן חובשות פיאה עם שיער טבעי

אלא שיער מעורב . לא ברור לי אם מותר לאישה לחבוש פיאה עם שיער טבעי . אגב, ישנם מדי פעם פירסומים של הרבנים על הלכות שבאות להבליט ולהדגיש שזו פיאה, כמו *שהפיאה לא תהיה ארוכה מדי, *שהרשת לא תהיה בצבע לבן כמו צבע הקרקפת, *שלא תהיה תיספורת של בנים או קוקו, כך שכל הרואה "פיאה" ישים לב שצועדת כאן אישה נשואה (ואז ימנעו מלהביט בה, או להיות איתה בקשר) .

מלי79

New member
אתה באמת חושב שכל אישה שיוצאת לרחוב

וחילוני רואה אותה בא לו לצאת איתה?? נו באמת, לא חסר להם חילוניות פרוצות, ולא כל חרדי שרואה אישה עם פאה בא לו לצאת איתה, זה תלוי בעוד גורמים אם האישה משוחררת בלשון וכו' אני מבינה את הצורך להיות צנועה ואת כל מה שמשתמע מזה מכאן ועד להגיד שכל החובשות פיאה הם גורמות להירהורים אסורים זה נראה לי מוגזם.(זו דעתי הקטנה והמבוטלת)

קליט

New member
תשאלי כל גבר

אישה עם חלוק ברחוב -מושכת את העין מסיבות מובנות . . אישה עם פיאה ארוכה מושכת את העין - גם אם היא מכוערת דה לוקס . וזה ממש לא צנוע

פאה ארוכה זה ברור שזה לא צנועה ומוש

ך לא צריך לשאול שום גבר בישביל להבין... אבל היום הרבה גברים מסתכלים/מתחלים גם עם כאלה עם מטפחת זה תלוי בלבוש ועוד הרבה גורמים...

קליט

New member
נכון, צניעות זה אופי/לבוש/תפאורה

ואישה גם צריכה להתלבש באופן נאה

אין שום הלכה שאומרת שצריך לראות

שהאישה נשואה!!!ואם כן תכתוב לי איפה. כל העניין זה לכסות את כל השיער ומה שיתן אתזה על בטוח זה פאה. ולפי גדרי הצניעות הפאה צריכה להיות עד הכתפיים קאסטם הרבה כמה שאפשר אין איסור להיראות טוב .ומה שמותר לפי ההלכה לעשות בשיער לפני נישואין מותר בפיאה. ולכל הקנאים שיפסיקו להמציא דברים אולי אתם תמליצו להשים סיר על הראש..כדי שיבחינו שהיא נשואה???

קליט

New member
אני מסכים אתך שפיאת "קסטם" מותרת

וכך כתב בספר "עוז והדר לבושה" . ממש לפני ימים ספורים פורסמו ב"בתי כנסת" דפים של "בית הדין לענייני צניעות" (או משו כזה) ששם כתוב שיש ענין בהלכה שאנשים יבחינו שזאת אישה נשואה, ויש גדרים כמו שהפיאה לא תהיה ארוכה מהכתף מקסימום וכו` . וכך זה היום שאנשים יודעים שלרוב יש לפיאה מיבנה מסוים .

אבל מה שראית זה הלכה יבשה

אלא יותר דברים שבית דין ממליץ... אבל אין הלכה יבשה שאומרת תלכי כמו אנלא יודעת מה כדי שיראו שאת נשואה.. העיקר זה לכסות את כל השיער והפיאה נותנת אתזה בשלמות וכן שהפיאה תהיה עד הכתפיים.

קליט

New member
ראיתי הלכות מפורשות שבית הדין מורה

וגם פיאה עד הכתף זה היתר, ועדיף פיאה קצרה יותר בקצת

המורה שלי שאין דבר כזה

מה שבטוח לא בהלכות שולחן ערוך.. העיקר זה לכסות את כל השיער בשלמות ומה שיתן אתזה הכי על בטוח זה פיאה. וצריך שהיא תעמוד בגידרי הצניעות.

מלי79

New member
זה קצת מסובך

אני עם פאה וגם בנדנה, אני יודעת שזה אסור אבל קשה לי לא לשים פאה, אני גם יודעת שיש עוד נסיונות בחיים שצריך לעמוד בהם, ולגבי זה שאני מכשילה את הרבים- אני חושבת שאני די צנועה למרות שיש כאלה שיחשבו שלא טוב לי כרגע במקום שבו אני נמצאת,אתה לא יכול להבין מה זה עושה לאישה המושג יופי, זה נסיון קשה מאוד

אין שום איסור

לאשה להראות מהממת. (אשה יפה לא צריכה לעשות ניתוח פלסטי להתכער) ישנן כאלה שבנדנה נראה עליהן יותר טוב מפיאה ומותר להן בנדנה. יש מחלוקת לגבי פיאה. הרב שלך אסר, שיהנה. אתה רוצה גם לאסור, תהנה גם אתה. אבל לא כל מי שלא חושב כמוך הוא חוטא ומחטיא.

אם אתה חושב

שלכל היהדות יש רק רב אחד אז אתה צודק. וכבר אמר אחד הבדחנים, אסר את הפאות והתיר את הנכריות.

לא מצחיק

ותפסיק להגיד מה אני חושב...ובמקום זה תמצא לי רב אחד שמתיר את זה...

מה הקשר זה כבר עניין של צניעות!!!

אבל אם אשה מגלה שערותיה מן המטפחת בין אם זה מחליק או מלכתחילה אז זה אסור באמת לפי ההלכה!זה כבר לא עניין של צניעות. גם אלה שמכסות הכי טוב עדיין רואים שיערות בצדדים שלא נדבר על אלה שמוציאות 5 אצבעות..ומגלות מהשיער האמיתי שלהן!!!לא קאסטם אמיתי שלהן מהשורש!! והרבי לא יקח סיכון אם הוא יודע שיש מצב שאפילו אחת אחת לא תעמוד בפיתוי..או לא יקח על עצמו אתזה את גילוי"שיער באישה ערווה"כי זה שערה האמיתי!! לא קאסטם ויש גדרים לפיאות שיהיו עד הכתפיים וגם אם הן ארוכות זאת בעייה של צניעות!!

קודם כל תחזור בך ממה שאמרת!

ואח"כ לתשובה... סליחה???אתה תכבד דעות של אחרים. במקום להמציא דברים שלא היו ולא נבראו.. אז ככה כמו שציינת יש הרבה רבנים שמצדדים בעד חבישת פאה נוכרית (לא התירו..מצדדים כי זה לא איסור אז ממילא אין פה ענין של היתר) את הרבי מילובביץ` אתה מכיר??? בטוח אתה מכיר את גדולתו וצדקתו ויש שיחה של הרבי למה לחבוש פאה..האם תוכל להגיד על הרבי מילובביץ` שהוא צדיק יסוד שהוא יתיר משהו אסור חלילה???הרבי יודע טוב מאד מה שהוא אומר. ואי אפשר לפקפק על דבריו. זה כמו שאני יצא נגד דעתו של הרב עובדיה יוסף..אני יעשה דבר כזה??? לא אני מכבדת את הדעה של הרב. אבל בתכלס` אני ילך לפי מה שהרבי מילובביץ` הנחיל. וכמו שאני מכבדת דעות של רבנים אחרים ולא קוראת לזה איסור..כך גם אתה תכבד דעות אחרות ולא תקרא איסור..על מה שבאמת לא איסור. עכשיו נתחיל לפרט את כל העניינים שנוגעים בדבר. ברגע ששמים פאה אז יכולים להיות בטוחים במאה אחוז שכל השיער הטבעי יכוסה כדבעי..כמו שצריך ללא חשש. אבל כמו שציינת יש פאות ארוכות שנורא מפתות. אז בא נחלק את זה לשני עניינים. האחד -שהשיער יהיה מכוסה כולו.לפי ההלכה השני-שהפאה תהיה צנועה. אז יש כאלה שמקיימות רק את החלק הראשון שמות פאה שזה מכסה את כל השיער ,אבל הפאה ארוכה ולא צנועה אז זאת כבר בעיה של צניעות!!!! אבל לא של הלכה. יש לי קרובת משפחה שמה מטפחת אבל כמעט אתה לא רואה את המטפחת מרוב שכמעט שכל שערה הטיבעי!!!!יוצא החוצה..ועצם זה שהרבי ידע שיש סיכוי שמישהי אחת!!!רק אחת תראה את שערה האמיתי הטיבעי!!! זה כבר היה סיבה למה להשים פאה כי גם אם זה יהיה ארוך זה יהיה בעיה של צניעות!!!אבל לפי ההלכה היא כל שערותיה האמיתיות יכוסו לגמרי!! וכמובן שלפי גדרי הצניעות הפאה יכולה להיות עד הכתפיים קאסטם כמה שרוצים(אין איסור להיראות טוב)בקיצר מה שמותר בשיער(ליפני חתונה) מותר בפיאה!!! כמעט קשה למצוא מישהי עם מטפחת של רואים לה את השיער..אם זה בצדדים ויש את האלה שמהדרות בפוני גדול.זה יותר טוב שרואים להן את השיער האמיתי שלהן..ממש האמיתי שלהן??זה כבר לא בעיה של צניעות. אלא של הלכה!!! ואז באמת יש להן "שיער באשה ערווה" כי זה שערן האמיתי לא קאסטם זה האמיתי שלהן.. אז זה כבר הרבה יותר חמור מבעיה של צניעות!! הרי רוב הנשים לא שמות מטפחת כמו במאה שערים . ככהשרואים את שיערותיהן. ופאה זה גם מוסיף הרבההה בשלום בית!!!!

הפאות שהתירו זה הסינטטי שזה ממש

ניראה ליפה...ותכלס עם הפאות של היום (לא של כולם!)אי אפשר כבר לדעת מי נשואה אבל זה קשה לא לשים...ואני ממש לא חושבת שצריך לבטל ביגלל כזה דבר בחור!אפשר להתפשר

למעלה