בנות, שאלה לי אליכן . . .

בנות, שאלה לי אליכן . . .

מה הרעיון שלכם ללכת עם פאה אחרי החתונה כשאתן יודעות שזה איסור גמור וגורם למכשלות‏ ‏רבות‏ ‏וחמורות‏?‏ כי בד‏"‏כ כל בחורה חרדית מנסה להראות שהיא בחורה רצינית וחשוב לה ערכים וחינוך טוב והיא לא סתם בחורה חרטא אבל שמגיע הרעיון לקטע של פאה (פתאום אין אלוהים ו‏)‏ היא אומרת "אני רוצה (רק‏)‏ פאה ואם לא מתאים לבחור אז אני לא יוצאת איתו‏"‏ ושאר גישות דומות... אז או שאתן חרדיות אמיתיות שעושות את דבר ה‏`‏ ולא חובשות פאה ומכשילות את בחורי ישראל ומחטיאות את הרבים או שאתן כן חובשות פאה אך גם בד בבד אמיתיות עם עצמכן במה שאתן ובשאר דברים ולא מנפנפות בדגל הצדיקות הערכים החינוך (כי פאה למשל זה בדיוק הפוך מסמל החינוך כי זה משמש דוגמא שלילית‏)‏, אז לסיכום... מה הרעיון שלכן ברצון לפאה אם הינכן יודעות שזה אסור מלכתחילה‏?‏?? נ.ב. כל התירוצים של "יש רבנים שהתירו פאה‏"‏ וכדומה אלו תירוצים ולא תשובות כי אין לי ספק שאותם רבנים קדושי עליון שהתירו הם בוודאי לא התכוונו לפאות זמנינו שנראות יותר מהממות מהשיער הטבעי של האשה.

אני

מאוד התעקשתי על מטפחת והבנזוג על פאה איפשהו התפשרנו אני מאוד מבינהה אבל זה קשה אנחנו צעירות רוצות להראות טוב לא להרגיש מבוגרות לא לכל אחת מתאים מטפחת .. לדעתי זה צניעות פשוט להתחזק עם הזמן.. והלוואי היום שהיה איזה פוסק שאומר את הלאא כי כל הזמן ורוב הזמן אני כן מוצאת התרים למה כן .. ועדיין לגבי פאה אפשר לקחת אחת צנועה לא מחייב ..

קודם כל תחזור בך ממה שאמרת!

ואח"כ לתשובה... סליחה???אתה תכבד דעות של אחרים. במקום להמציא דברים שלא היו ולא נבראו.. אז ככה כמו שציינת יש הרבה רבנים שמצדדים בעד חבישת פאה נוכרית (לא התירו..מצדדים כי זה לא איסור אז ממילא אין פה ענין של היתר) את הרבי מילובביץ` אתה מכיר??? בטוח אתה מכיר את גדולתו וצדקתו ויש שיחה של הרבי למה לחבוש פאה..האם תוכל להגיד על הרבי מילובביץ` שהוא צדיק יסוד שהוא יתיר משהו אסור חלילה???הרבי יודע טוב מאד מה שהוא אומר. ואי אפשר לפקפק על דבריו. זה כמו שאני יצא נגד דעתו של הרב עובדיה יוסף..אני יעשה דבר כזה??? לא אני מכבדת את הדעה של הרב. אבל בתכלס` אני ילך לפי מה שהרבי מילובביץ` הנחיל. וכמו שאני מכבדת דעות של רבנים אחרים ולא קוראת לזה איסור..כך גם אתה תכבד דעות אחרות ולא תקרא איסור..על מה שבאמת לא איסור. עכשיו נתחיל לפרט את כל העניינים שנוגעים בדבר. ברגע ששמים פאה אז יכולים להיות בטוחים במאה אחוז שכל השיער הטבעי יכוסה כדבעי..כמו שצריך ללא חשש. אבל כמו שציינת יש פאות ארוכות שנורא מפתות. אז בא נחלק את זה לשני עניינים. האחד -שהשיער יהיה מכוסה כולו.לפי ההלכה השני-שהפאה תהיה צנועה. אז יש כאלה שמקיימות רק את החלק הראשון שמות פאה שזה מכסה את כל השיער ,אבל הפאה ארוכה ולא צנועה אז זאת כבר בעיה של צניעות!!!! אבל לא של הלכה. יש לי קרובת משפחה שמה מטפחת אבל כמעט אתה לא רואה את המטפחת מרוב שכמעט שכל שערה הטיבעי!!!!יוצא החוצה..ועצם זה שהרבי ידע שיש סיכוי שמישהי אחת!!!רק אחת תראה את שערה האמיתי הטיבעי!!! זה כבר היה סיבה למה להשים פאה כי גם אם זה יהיה ארוך זה יהיה בעיה של צניעות!!!אבל לפי ההלכה היא כל שערותיה האמיתיות יכוסו לגמרי!! וכמובן שלפי גדרי הצניעות הפאה יכולה להיות עד הכתפיים קאסטם כמה שרוצים(אין איסור להיראות טוב)בקיצר מה שמותר בשיער(ליפני חתונה) מותר בפיאה!!! כמעט קשה למצוא מישהי עם מטפחת של רואים לה את השיער..אם זה בצדדים ויש את האלה שמהדרות בפוני גדול.זה יותר טוב שרואים להן את השיער האמיתי שלהן..ממש האמיתי שלהן??זה כבר לא בעיה של צניעות. אלא של הלכה!!! ואז באמת יש להן "שיער באשה ערווה" כי זה שערן האמיתי לא קאסטם זה האמיתי שלהן.. אז זה כבר הרבה יותר חמור מבעיה של צניעות!! הרי רוב הנשים לא שמות מטפחת כמו במאה שערים . ככהשרואים את שיערותיהן. ופאה זה גם מוסיף הרבההה בשלום בית!!!!

שםאנילא

New member
לא צריך שהפאה תהיה ארוכה כדי לפתות...וזה על מ

מה שאמרת כאן... כל עוד הפאה היא צנועה לדעת הרב שלך אז לא אמורה להיות בעיה... וזה שפאה מוסיפה הרבה שלום אז זה בבית לבעלה ולא בחוצות תבל...

סליחה????

יש לך ספק בנוגע למה שהרבי מילובביץ אמר???ניראה לך שהוא יתיר חס וחלילה דבר אסור?? אם הפיאה עומדת בגידרי הצניעות. שזה פיאה עד הכתפיים וכן הכי קאסטם שיראה טוב תקנא בשקט. תשמור על העניים ברחוב וזהו. ומה שמותר בשיער לפני נישואין מותר בפיאה אני מקווה שאתה מבין עברית כי אמרתי כבר 10פעמים

שםאנילא

New member
איני יודע מה הוא אמר...תוכלי בבקשה להפנות אות

אותי למה שהרבי אמר? אשמח לראות מקור שאת משתמשת בו... את יודעת כדי להחכים בנושא תודה

ואל תספרו לי שמטפחת מראה על

צניעות וצדקות, כאילו שפיאה זה לא.. ממש לא.. אפשר להיות עם פיאה שעונה על גידרי הצניעות.. ולהיות הכי צדיקה וצנועה שיש. ולא לשכוח גם יותר יפה.. אין מה לעשות שיער הוא 50% מהיופי.. אז פיאה עונה על שתיהם גם יפה גם צנוע(במידה וזה עונה על גידרי הצניעות) וגם מכסה את כל השיער על בטוח. לילה טוב.. אממ בעצם בוקר טוב!

שםאנילא

New member
כשאת יותר יפה זה היפך מצניעות ולא משנה מה תשי

תשימי עלייך... כל עוד זה מושך בגלל יופי זה יוצר בעייה תחשבי על זה

סליחה?????להראות יפה זה לא צנוע???

מה פתאום מי סיפר לך אתזה ? הקינאה? אח שלי אפילו סיפר לי שבאחד השיחות הרבי אמר שחשוב שהאשה תיראה יפה וזה טוב כמה שיותר. אבל צנוע!!! אם זה יפה וצנוע אז למה לא ?? מושך?גם עם מטפחת זה יכול לימשוך אם אתה רואה קצת מהשיער?? זה לא סותראפשר להיראות יפה וגם צנוע..ישר כולם הולכים להביא לי דוגמאות על פיאות ארוכות ומפתות.. זה למשל בעיה של צניעות אז לכן צריך שהפיאה תעמוד בגידרי הצניעות! שזה אומר עד הכתפיים. וכן יפה למה לא?? אם זה יפה וצנוע זה הכי טוב שיש בעולם!ומוסיף הרבה בשלום בית

שםאנילא

New member
יפה לבעלה בלבד...ולגבי מה שאמרת על הרבי תב

תביאי מקור לדבריו בבקשה

היא תראה יפה וצנועה בחוץ ובבית

ויש ספר שלם שמדבר בנושא.לא קראתי עוד .. ואין לי בעיה לומר לך אתזה ויש לי שיחה של הרבי למה צריך ללכת עם פיאה עכשיו אני יחפש בכיף..עד שאני ימצא. אבל אני זוכרת קצת ממה שכתוב שם.. שיש בעיה שהמטפחת מחליקה. ויש נשים שחם להן אז הן יכולות להשים את זה בכיס.ופיאה אי אפשר להשים בכיס זה חלקמהדברים היו כתובים שם עוד דברים. אבל שמעתי סיפור על אישה שרצתה לשנות ולהחליף ממטפחת ולהשים פיאה . אז הרבי שאל אותה למה היא רוצה להשים פיאה??אז היא אמרה שזהבגלל שהיא הולכת לגור באמריקה אז היא מתביישת מזה כאילו בישראל היא לא מתביישת אבל באמריקה כן. אז הרבי לא אישר לה לעבור לפיאה ואמר לה להשאר עם מטפחת . אתה יודע למה?? כי הסיבה שרצתה להשים פיאה זה בגלל בושה מהחברה. ולא בגלל הרצון לכסות את כל שיערה כדבעי כמו שצריך!!וגם לא רצה לתת לגיטמציה לזה שהיא מושפעת מהעולם החיצון. צריך שהסיבה לפיאה זה יהיה כדי לכסות כל השיער כדבעי וזה גם יפה וגם צנוע!

"שיער באישה ערווה"

הכוונה שיער אמיתי מהשורש מהשורש הכי אמיתי שיש בצדדים..לא קאסטם שיער אמיתי אתה קולט? יש לי קרובת משפחה צבעה את השיער שלה בבלונדיני ומוציאה פוני ענק כמעט אתה לא רואה את המטפחתזה מהמם אבל אסור הרבה יותר מפיאה ארוכה כי זה שערה האמיתי הטיבעי מהשורש!!

שםאנילא

New member
מקור...את עושה פאדיחה לעצמך...חבל שתצטרכי לח

להיעלם ולחזור בניק אחר... תביאי מקור וניישר את העניין

טוב נו אני רואה שאתה רוצה סתם לנגח

בכל זאת כשאמצא את השיחה של הרבי אכתוב בכיף על הכל.. והמקור שהבאתי הוא הכי לעניין!! ששמים מטפחת רואים שיער אין מה לעשות ומה שמכסה הכי טוב זה פיאה וצנועה!!זהו

עפיפון9

New member
רק בן אחד עונה ?

אשתי היא בחורה מאד, מאד, מאד, רצינית. ונאה פי 300 מכל אישה, רק מה, אני הבהרתי לה בתחילת הנישואין שאני רוצה שהיא תראה יפה בעיני. ובעיני היא נראית טוב בהרבה, עם פאה, מה לעשות ? ואני בחור חרדי שכל בנות משפחתי שמות פיאה על הראש, ולפתע ברגע מסויים בחיים היא החליטה שהיא שמה על ראשה מטפחת עגומה, וצדיקותה הרבה גרמה לי רק להתרחק ממנה כמטחווי קשת, קשה לי עם החלטתה ואנחנו בהליכי פירוד, האם תוכלי לאמר לי מדוע כאשר הבעל מעוניין שאשתו תיראה יפה ואפילו בעיניו, מה הפסול בכך? ואפילו אם נדמה לו שהיא נראית טוב בעיני אחרים וזה מחמיא לו, מה רע בכך? אני טוען שפיאה שהיא על דעת הבעל היא כשירה מכל הבחינות. ולעיתים צידקותה היתרה של האשה מוכיחה את טיפשותה. רוב פוסקי הדור המפורסמים חיו במשך שנים עם אשה בעלת פיאה ומה נשתנה? רק שהמודה וההכשרים קבעו סדר חדש, וחיי שלי השתנו לבלי הכר. יש לי המון מה להוסיף, אבל בבסיס העניין ישנו וויכוח גדול, ושרק תהיי בריאה.

צודק פיאה מוסיפה בשלום בית!

אבל נשמע תמוה כאילו בגלל שהיא שמה מטפחת פתאום היחסים התקלקלו .. כאילו עד כדי כך היה חשוב לך הפאה שהיחסים מתרופפים ולקראת פירוד???נישמע מוזר כי בדר"כ יש סיבות יותר מובנות מיזה... הפיאה טובה ומותרת לא בגלל רצונו של הגבר זה לא הפרמטר כאן. אלא בגלל שהיא הכי מכסה את השיער בצורה הכי טובה. וגם מוסיפה בשלום בית.ועושה מראה טוב לאשה.

למעלה