בנות, שאלה לי אליכן . . .

ארטיימר

New member
זה לא הפאה

אלא תהליך. וחוסר הבנה אחד כלפי השני. הסיפור עם הפאה זה סתם תוצאה

עפיפון9

New member
סוף הויכוח במניע הראשון

אני לא יכול לפרט כיצד נוצרו ביננו ויכוחים ובמשך השנים, אבל צעד פיזי חלוק ולא בהסכמה בין בני הזוג, גורם לריחוק ומתבטא חזק יותר מכל מילה, גם אם זה במסווה של צידקות והגברת הצניעות ולכן חושב אני שלא כל סימפטום של קדושה, מעיד אכן על יציבות ובניית בית, בטח לא בתחום הפאה. וחוץ מיזה... מזה, גם לגבר יש מקום ורצון ושאיפות בביתו, לכן לא נראה לי שזה רק עניינה של האשה שבדרך כלל דואגת לבעלה להיראות בחליפה טובה, וחולצה מגוהצת וכד'....

אז אמרתי פאה שעומדת בגדרי הצניעות

אני מקווה שמישהו פה מבין עברית אמרתי אתזה כבר 5 פעמים

בת תורה

New member
א.כותב השרשור הוא זכר ולא נקבה.

ב. אני סבורה שמטפחת לא יכולה להוביל למצב של גירושין. אם אתם אוהבים באמת וחיי הנישואין שלכם חלקים תמצאו את שביל הזהב. כמורה יש בבית ספרי תלמידים מבתים מעורבים. פתאום באמצע החיים החליט האב לשנות כיוון . הוא הולך בלבוש של בן תורה , שחור לבן. זקן. שיעורי תורה. והאישה ממשיכה ללכת עם מכנסיים ובגילוי שיער. השינוי בינהם הרבה יותר מהותי וחד מכם ובכל זאת לומדים לקבל את השני כמות שהוא.אין דבר שעומד בפני אהבה.ועוד דוגמא אנשים לא נוטשים את בני זוגם גם אם הפכו לנכים בעקבות תאונת דרכים או מחלה אז בגלל מטפחת..? ג. הצחקת אותי שההיתר שלך לפאה נובע מההשוואה שגם בדורות עברו חבשו הנשים פאה. אתה באמת מוכן שאשתך תלך עם פאה שנראית כאילו הכינו אותה מצמר של כבשה.. אתה בטח לא היית מסכים לה להסתובב עם פאה כשל זקנות בני ברק. ד. שיהיה ברור אני לא נגד פאה. אני דוקא בעד!אבל פאה צנועה. לא פסים,לא בצבע שאינו טבעי.לא תסרוקת,לא ארוכה וכו. גם הרבנים של היום נגד אותם פאות מעלפות.וגם כאן הצחקת אותי שאתה בתור בעל נותן את ההכשר לפאה כזו או אחרת.

שםאנילא

New member
הבעייה שכאשר אשה מחליטה ללכת על פאה ולא

הבעייה שכאשר אשה מחליטה ללכת על פאה ולא על מטפחת או כיסוי אחר נובעת מהעובדה שהיא רוצה להיראות טוב יותר... משמעות הענין היא ההיפך מצניעות וכאן יש צורך להבין למה בכלל גדולי דור הציעו והסכימו לפאה כמובן שלא כמו הפאות של היום שזה מזעזע... לא מבין גם את הנשים שכבר שמות מטפחת ומגלות טפח משערם...על מי את צוחקת? מה זה נותן לך? או שתכסי את כל השיער או שתגלי את כולו... מה נותן לה כשס"מ או 2 מבצבצים בחוץ??? כמו כן ישנם פאות שאיתם הכיסוי הוא מלא ולכן ישנה טענה כי היא יותר צנועה מאשר מטפחת ששם לא כל הראש מכוסה... לכן כדאי שכל אחד ישאל את רבו מה לעשות... יש כאן מספיק פוסקים גדולים לכל הדעות... ככל שנתקדש יותר זה רק לטובתינו

בת תורה

New member
אני לא מסכימה איתך בשום אופן שאישה

שרוצה להראות טוב זה היפך הצניעות!!!אישה שרוצה להבליט את עצמה בצבעים בולטים או בבגדים משונים זה באמת חוסר צניעות. ולכן אני חושבת שאלה שהולכות עם שאל או בכלל אלה שהתחילו ללכת כמו ערביות הן גורמות למבטים לעברם והן אלה חסרות הצניעות. כי צניעות פירושו להצטנע לא להתבלט בשטח.

שםאנילא

New member
צניעות זה לא למשוך...ולהראות טוב זה למשוך...ו

וזה עושה לך או לה כל כך טוב שמסתכלים עלייך כך שזה משרת את המטרה... גם אם תשימי מטפחת ורעלה ותשתדלי להיראות טוב זה לא ייחשב לצנוע...

נכון

וגם אלה שהולכות פתאום עם סרפן כתפיות כמו ילדות בגן או עם סנדל 15 סמ.. זה בדיוק העיניין

הכי טוב זה להראות טוב וצנוע

אין יותר טוב מזה! ובכלל מה אתה מסתכל תשמור על העניים שלך! אם אשה הולכת צנוע ויפה!זה דבר שאפשר להתגבר. דווקא אלה שהולכות עם השלים המוזנחים זה הכי מושך ומגעיל

שםאנילא

New member
לא...את צריכה לשמוע וגם להבין...תדפקי חזק חזק

ב"אתה חונן"... עדיף עם הראש על הקיר...

למעלה