בנות יקרות

תשובה ל - galim29

לגבי הקטניות - מערכת העיכול צריכה להסתגל אליהן וזה לוקח בין שבוע לשבועיים בהנחה שאת אוכלת אותן בתדירות גבוהה. אפשר לאכול קטניות רכות יותר כמו עדשים כתומים, שעועית מש, שעועית אזוקי (קטנה ואדומה). אפשר ליטול גם תכשירי עיכול שמאוד מסייעים בעיכול הקטניות. לגבי אגוזים - כולם מומלצים (מלך, שקדים, קשיו, ברזיל לא יותר משניים ליום), לא קלויים וללא תוספת מלח. רצוי לצרף אותם למנת פרי על מנת לאזן את ההשפעה הגליקמית שיש לפירות. מדובר ב - 15 גר' למנה פעמיים ביום, יופי של ארוחת ביניים. בהצלחה ביוגה!

annabell Lee

New member
אז ככה...

מזכירה..סובלת מסכרת נעורים. הביעה העיקרית היא..כמו לסכרתים רבים, היא עודף משקל הנובע מהאינסולין. לפני האינסולין שקלתי בסביבות 40-45 ק"ג...שמתאים בדיוק למבנה גופי. אוכלת היום כ-700 קלוריות ליום..כן..לא מצליחה יותר מזה...זה כולל משקה חלבונים כמו הרבלייף או דומיו..זה בהמלצת הדיאטנית כי לרוב אני מצליחה אכול רק בצהרים. אז הבטחתי שאדחוף לעצמי משהו גם בבוקר..והתפשרנו על משקה כלשהו. בצהרים.יותר נכון לקראת אחהצ המאוחרות..לרוב סלט ירקות..לעיתים מוסיפה מנה בשרית כלשהו..משתדלת כמה שפחות פחמימות ומתקנת את ערכי הסוכר בהתאם. בערב מכריחה את עצמי לפני השינה לאכול פרי כלשהו. למרות הכל..אני בעודף משקל רציני. בדיקות הדם מראות על T4 נמוך ביותר שמראה על תת תזונה. כנ"ל לגבי כולסטרול נמוך..גם הטוב וגם הרע..נעים בין 60-70. המוגלובין נע בין 6-7. האם יש דרך לנטרל את נזקי האינסולין? איך אוכל להוריד משקל וגם להוסיף מזון..בידיעה שהתזונה שלי לוקה בחסר? תודה.

תשובה ל - annabell Lee

הי, אני מבינה שיש חוסר תיאבון – האם זה נבדק? יכול להיות קשר לסימבלטה? או אולי לתרופות אחרות ברקע? מכריע שיהיה תיאבון. אי אפשר לאכול בכוח... 700 קלוריות זה מעט מאוד לכל הדעות. וכסוכרתית ארוחה אחת או שתיים ליום זה גול עצמי רציני. זה כשלעצמו יכול לגרום להשמנה. הגוף נכנס להאטה של תהליכים ומאחסן כל קלוריה. לא יכולה לחוות דעה לגבי משקאות חלבונים מפני שאין לי ניסיון איתם, אבל על מנת לתת דחיפה לחילוף החומרים שלדעתי נרדם בשמירה אצלך צריך לאכול (עד כמה שזה נשמע הזוי..). ככל שאוכלים יותר (מזון איכותי כמובן...) חילוף החומרים עובד יותר טוב. אין ספק שגם לאינסולין יש תרומה רצינית . לנטרל את ההשפעות שלו – לא מכירה דרך כזאת. בד"כ תזונה מאוזנת כל 3 – 4 שעות עם שילוב תנועה אמור לתת תוצאות טובות. אני מבינה שיש פיברומיאלגיה בתמונה – עד כמה את פעילה פיזית? כדאי למצוא פעילות גופנית שיכולה להתאים למצב הבריאותי שלך – אולי יוגה. במקביל ללא שינוי תזונתי אמיתי יהיה מאוד קשה להגיע לתוצאות. כדאי להעשיר את התזונה בירקות בגלל השובע שהם משרים, לשלב חופן אגוזים עם פרי כי זה ממתן את התגובה הגליקמית בגוף. להימנע מפרקי זמן ארוכים מידי בין הארוחות. כתבת שאת נמנעת מפחמימות וזה חבל. המגמה התזונתית בעולם היא לשים דגש על איכות הפחמימות ולא על כמותן. המוח שלנו זקוק לפחמימות על מנת לעבוד, כנ"ל השרירים שלנו. צמצום הפחמימות יכול להוביל בקלות לעייפות פיזית ונפשית, עצבנות, חוסר שלווה וכאב. אני ממליצה לך בחום לקבל עזרה מקצועית בהרכבת תפריט תזונתי המתאים לסוכרת שיכלול פחמימות בעלות השפעה גלקימית נמוכה – ירקות, קטניות, פירות נבחרים, אגוזים וזרעים וכד'. וכמו שכתבתי לזק המקורית, להעשיר את התזונה בכל שבוע במזון אחד חדש. לא שינויים דרמטיים בבת אחת , אלא הדרגתי. לגבי T4 – האם התכוונת לבדיקות בלוטת התריס? אם כן מדד T4 נמוך מצביע על תת פעילות הבלוטה. זה גם יכול להאט את חילוף החומרים ולגרום להשמנה. המוגלובין נמוך – האם מטופל? בעיית ספיגה יכולה להחמיר חסרים. מאחלת לך המון בריאות!

annabell Lee

New member
תודה פאולה. לא התכוונתי לבלוטת התריס.

אני גרה בארה"ב..ויש כאן בדיקה שבודקת את רמת התזונה הכללית..שאצלי היא תמיד מעידה על תת תזונה. אני יודעת שחייבים פחמימות..אבל אני מנסה להוריד כמויות אינסולין ע"י הורדת פחמימות..חשבתי אוךי זה ינטרל קצת את פעולת אי פירוק השומנים... אני יודעת שאני צריכה לאכול יותר..אבל פשוט לא מצליחה. זה ממש גורם לי להרגיש רע.

annabell Lee

New member
תודה פאולה. לא התכוונתי לבלוטת התריס.

אני גרה בארה"ב..ויש כאן בדיקה שבודקת את רמת התזונה הכללית..שאצלי היא תמיד מעידה על תת תזונה. אני יודעת שחייבים פחמימות..אבל אני מנסה להוריד כמויות אינסולין ע"י הורדת פחמימות..חשבתי אוךי זה ינטרל קצת את פעולת אי פירוק השומנים... אני יודעת שאני צריכה לאכול יותר..אבל פשוט לא מצליחה. זה ממש גורם לי להרגיש רע.

תשובה ל - annabell Lee

מה לגבי נטילה של מולטי ויטמין עם ספיגה טובה מוכחת?, בטוח יש בארה"ב. להמשיך עם תת תזונה זאת לא הדרך. ושוב לבדוק מדוע אין תיאבון. אם זה קשור בטיפול התרופתי לחשוב יחד עם הרופאים על חלופה פחות מזיקה. נכנסת ללופ של אי אכילה- תת תזונה- עייפות וחולשה. הגוף נכנס לסטרס ומחמיר כל בעיה רפואית. צריך להפסיק את מעגל הקסמים הזה. ואת חייב להיות מישהו שיוכל לסייע לך בזה... אולי כדאי לך לחפש נטורופתים באזור שלך בארה"ב. שילוב של כלים שונים ברפואה טבעית אולי יובילו לפתרון או לפחות לשיפור המצב. בהצלחה ושבת נעימה!

annabell Lee

New member
ברח לי...

בנתיים מכריחה את עצמי לאכול 3 פעמים ביום..גם אם זה במנות קטנות..

שאלה לפאולה

אולי מוזרה משו אבל בכל זאת. האם ידוע לך על קשר בין קולה/דיאט קולה לכאבי בטן בכלל ואצל אנדואיות בפרט? שואלת כי ניסוי על עצמי בהחלט הוכיח כי כאבי הבטן ירדו שממעותית

תשובה ל - ארץ דימיוני

שלום רב, אני מאוד מקווה שהבנתי אותך נכון והתכוונת לכך שהורדת הקולה שיפרה את המצב. אם כן אז ההיגיון הוא בהפחתת הקפאין שמגביר התכווצות ברחם ומעלה רמות אסטרוגן. זאת הסיבה שבאנדו מומלץ להפחית את כל סוגי הקפאין. בנוסף למשקאות הקלים האלה יש תכולה גבוהה או של סוכר או של ממתיקים מלאכותיים שגם משפיעים לרעה על תפקוד המעיים. צריכה של סוכרים פשוטים מדלדלת את מחסני הגוף ממינרלים חיוניים כגון סידן ומגנזיום הנחוצים להרפיית השריר כולל שריר הרחם, ובכך אין מי שייסע בהפחתת הכאב. בהצלחה!

למעלה