בנות יקרות

שאלה לפאולה

למרות שסיפרתי לך עלי מעדכנת שוב...(כשמדובר באוכל קשה לי להיות רשמית וסליחה מראש על סגנון הכתיבה) בת 43 אמא לשני בוביקים קטנים ושובבים....את האנדו גילתי תוך כדי התפוצצויות ציסטות ....ניתוח חירום מצוקה כילתית ....חסימת מעי הוצאת סטומות - קולוסטומי ואילוסטומי....וההיי לייט פעמיים נקב בריאה. פעם ראשונה עשו ניקוז פעם שניה ניתוח....כרתו חלק מהמעי הגס....השקה מחודשת של האורטר......בעבר בקע טבורי.....הסרת פוליפ מהרחם..... וזהו מבחינה כירורגית (אם זוכרת הכל).....מאז הניתוח תיקון בטן האחרון אני על גלולות ברצף (משנת 2005) לאחר שכמה סוגי גלולות לא תפקדו טוב איתי הועברתי לגלולות סרזט שבעיקבותן חלה הקלה מבחינת דימומים ומיגרנות ...בנוסף לוקחת חומצה פולית כל יום (בעבר 5 מ"ג ועכשיו ירדתי ל - 400מק"ג) רילרט 40 במצב של מיגרנות חריפות ....אמורה לקחת תוסף של ויטמין D (למה אמורה ...בהמשך) לא אוכלת מוצרי חלב מטעמי הריח הטעם והמרקם.....לא מרבה באכילת בשר....איברים פנימיים אוהבת אבל רק לעיתים רחוקות אוכלת.......בעיקרון אני אשת הגאנ'ק שונאת אוכל לא אוהבת לבשל ולטרוח סביב האוכל ...יש ימים שבהחלט אני "שוכחת" לאכול - זה התירוץ שלי ל"אין לי סבלנות עכשיו" לטרוח יאללה תביא משהו מהיר ולפה....בדר"כ זה גלידה....או חטיף שוקולד . כן, אני אוהבת אוכל מהיר וללא התעסקות ...ולראיה - לאכול תפוח בשבילי זה התעסקות....אבל עם מלון אני בהחלט מוכנה יותר להתעסק....ועוד פרט שונאת להכניס כימיה לגוף כולל משכחים...וזה לגבי התוספים....(ויטמין D) עכשיו לאחר שקצת הסברתי איזה טיפוס אני הנה מגיעות השאלות.... האם יש דרך לגרום לי כן להכניס דברים טובים לפה ולא גאנ'ק (לילדים אני מבשלת .....אך לעצמי מחפפת) החומצה הפולית בעיקרון ולפי הבדיקות מיותרת אבל זה הרגל של שנים וכשניסיתי להפסיק הרגשתי רע (כל מני תופעות של כאבי חזה ונימול בידיים).....רופאת משפחה והמטולוג אומרים שזה יותר בראש....סוריאנו אומר שלא להפסיק לגמרי ...(אישית אני נוטה לכיוון סוריאנו) למרות שבאיזה שהוא מקום כן מאמינה שהרבה בראש שלי.....השאלה האם יש תחלפי מזון לחומצה פולית? והאם זה יעיל כמו תוסף במקרה "ראש" כמו שלי? מאוד עייפה במיוחד שלא אוכלת טוב וגם ירדתי במשקל (כל בדיקות הדם שלי תקינות) איך מתקנים? מידי פעם מגיעות המיגרנות (ברור לי שזה בגלל שאני לא שותה מספיק וברור לי שהתזונה הלקויה שלי לא עוזרת) אבל מאז שהחלפתי גלולות לסרזט "איכות" המיגרנות השתפרה כלומר פחות כואבות ואם בעבר לקחתי רילרט למיגרנה שהיתה נוחתת לי בעין כל שבוע היום אני מצליחה להעביר אותם ללא כדור והמגירנות מופיעות אחת ל...שלושה שבועות עד חודש ולפעמים יותר רחוק....אבל אני מעדיפה שהן לא יגיעו בכלל ולכן רוצה לדעת אך מפחדת לשאול....איזה אוכל גורם למיגרנות שממנו רצוי להימנע......(מקווה שלא תכניסי את הגלידות לתפריט...) ולשאלה - האם יש דרך להתחשב בטיפוס כמוני שאומנם רזה (ואולי מאוד) שונאת אוכל אוהבת גאנ'ק אך מאוד רוצה לשפר את התזונה ...וקשה לה....רק מתוך עצלנות עייפות וחוסר היכולת לארגן את הזמן נכון כדי לארגן לעצמי ארוחה טובה אחת? אולי איזה משקה קסם שישנה לי את הגישה? העייפות?...... תודה מחכה בסבלנות.....

בנות יקרות

בהמשך לערב האירוח המוצלח והתגובות החיוביות שלכן ובהמשך לשיחתי עם פאולה ....אני מציעה להפוך את הייעוץ הנטורופתי/תזונתי לפינה קבועה בפורום שלנו....... אין צורך לדאוג לשרשור השאלות, במהלך כל יום אני אדאג לאחד אותם ....פאולה כמובן תאודם ותהפוך ליועצת קבועה בפורום בנושא תזונה ונטורופתיה...ואתן מוזמנות להתחיל לשאול... מספר הנחיות לכתיבת השאלות · כל שאלה יש לרשום תחת הכותרת "שאלה לפאולה" וכך פאולה תוכל להתייחס רק לשאלות המופנות אליה. · יש לנסח שאלות ממוקדות · חשוב לציין טיפולים תרופתיים או מצבים רפואיים נוספים ברקע · חשוב להדגיש כי התשובות הניתנות במסגרת הפורום אינן מהוות תחליף לקבלת טיפול רפואי ו/או נטורופתי מקיף ותודה לפאולה על שיתוף הפעולה

תשובה ל זק המקורית

זק המקורית שאלות מצוינות, השינוי התזונתי תמיד קשה כי מצד אחד כולנו מבינים שהתזונה מאוד משפיעה על הבריאות שלנו. מצד שני, בימינו העמוסים התעסקות עם בישולים, הנבטה, מה אוכלים, מה לא אוכלים, יכולה בהחלט להתיש. אם נוסיף לזה מצב בריאותי לא מרקיע שחקים אנחנו מקבלים מתכון לאי עשייה ואי הצלחה. לו הייה מתכון קסם מישהו כבר הייה מתעשר מזה. הדרך הנכונה היא צעדים קטנים – היום את יכולה להתחייב לאכול מלון פעם ביום (אמרת שזה לא קשה עבורך....) אז זה מה שתעשי במשך שבוע. שום דבר אחר לא ישתנה בתזונה שלך. רק המלון אחת ליום. הייה והצלחת להתמיד בזה במשך שבוע הייתי מנסה להכניס מזון חדש נוסף לתפריט. שימי לב שאמרתי להוסיף ולא להוריד. ומדוע? הרבה יותר קל לעשות שינוי תזונתי כשמוסיפים מזון בריא ולא כשמורידים את המוכר. כי אנחנו מרחיבים את התפריט ולא מצמצמים אותו. ככל שנכניס יותר מזונות "בריאים" לתפריט כך יצומצמו המזונות שפחות תומכים בבריאות שלנו. זאת גישה לא קיצונית (לחיים בכלל ולא רק במצבי מחלה), אלא מעודדת אותנו לעשות שינוי. תחושת ההצלחה שחשים בימים בהם אנחנו כן עומדים במשימה מדרבנת להכניס משהו נוסף. יחד עם זאת חשוב להבין כי גישה כזאת לא תוביל לתוצאות מיידיות ומרחיקות לכת. אבל הסבלנות משתלמת! הייתי עורכת רשימה של מזונות שמצד אחד יכולים להחמיר תסמינים אנדו מטריאליים וכמובן שכיחים בתזונה שלך (למשל - חיטה, חלב, בשר, קפה, פירות הדר) . רשימה נוספת של מזונות בריאים יותר- ירקות, פירות, דגנים מלאים שאינם חיטה, אגוזים, דגים וכד'. בכל שבוע בוחרת משימה בריאותית אחת – סלט ירוק, תפוח, אורז בסמטי מלא – לפי בחירתך. ומתחייבת לצרוך אותו כל יום. להתחיל ממזונות שאינם דורשים עיסוק יתר, רק לשלוף מהמקרר ולאכול. כך לאט לאט יתווספו יותר ויותר מזונות בריאים לתפריט שלך. לגבי המיגרנה – זה נושא מורכב שדורש טיפול מאוד מעמיק. המזונות שנמצאו כמגבירי מיגרנה הם: חלב פרה, חיטה, שוקולד, ביצים, תפוזים, גבינה, עגבנייה, טרטרזין , יין אדום, גבינות עתיקות ומשובחות, יוגורט, בשר מעובד . הייתי מתחילה מהם, אבל כן הייתי שוקלת טיפול יותר רציני בזה. לגבי חומצה פולית – בעיקרון זהו ויטמין מסיס במים, הגוף לא אוגר אותו ומפנה עודפים. הבעיה היא שנטילה שלו ללא ויטמין B12 יכולה להסתיר חסר בויטמין, לכן כדאי גם לבדוק רמות ויטמין B12 ולשלול חסרים. אם רמות החומצה הפולית בדם תקינות אפשר להוריד מינון וליטול כל יומיים. מקורות תזונתיים לחומצה פולית: שמרים, ירקות עליים, קטניות, בוטנים, כבד, בקר, תרד, מלפפון אגב העייפות, לבדוק רמות B12 לפעמים זה יכול להיות אחד הגורמים. נושא העייפות מורכב לא פחות וקשור באיכות התזונה, באיכות השינה, כאבים, ספיגה של מזון, חסרים תזונתיים. הייתי מתחילה משינוי אחד קטן וממשיכה בהדרגה. לגבי משקה הקסם - לצערי אינו קיים. צעדים קטנים והתמדה זה הרבה יותר משתלם! מאחלת לך המון הצלחה!

תודה פאולה

יש לי כמה שאלות אבל עכשיו לא מרוכזת מרוב עייפות אז אשאיר אותן למחר... תודה ולילה טוב

חזרתי - המשך שאלות לפאולה

לאכול מלון אין לי בעייה הבעייה תתחיל כשאצטרך להכניס את התפוח לתפריט...(צריכה להמציא לי שיטה לדחוף "תפוח") אבל נחזור לשאלות שלי - ויטמינים ורמות - עשיתי בדיקות והנה תוצאות.. B12 הטווח במכבי - 221-911 לי יצא 348. D הטווח במכבי - 20-100 לי יצא 31 חומצה פולית - ערכי יחוס במכבי - נורמה - גדול מ5.4 ng/ml . גבולי - 3.4-5.4 ng/ml לי יצא - גדול מ- 10ng/ml. אז אני בנורמה אומנם נמוך אך בנורמה ולמרות זאת ... לגבי העייפות הודתי באשמה שהתזונה אצלי לא משהו השינה גם לא מדהימה...סביר להניח שיש לי בעיית ספיגה כי כרתו חלק מהמעי.....ועל חסרים תזונתיים אין לי מה לומר..... במידה ואת צריכה תוצאות נוספות יש לי רשימה ארוכה... מיגרנה - למה הכוונה טיפול יותר רציני? ולשאלה נוספת - נשירת שיער... כמויות שיער שאמור להישאר על הראש נמצא אצלי על הרצפה .... יש פיתרון לשמור עליו למעלה?

תשובה ל- זק המקורית

הי שוב, B12 וחומצה פולית תקינים. לגבי ויטמין D – את חייבת להמשיך ליטול את התוסף ( גם אם זה שקשה לך מאוד..). במקביל שתיית מיץ לימון ברבע כוס מים לפני ארוחות עיקריות יכולה לסייע בהגברת הספיגה (טוב לויטמין D וגם למינרלים האחרים שתהיה ספיגה טובה). לגבי מיגרנה – לפעמים לא מספיק להוציא מזונות חשודים מן התפריט, אלא נדרשת התערבות יותר מעמיקה – טיפול בכבד למשל, במערכת העיכול, צמחים מזינים ועוד. וזה נכון גם לגבי נשירת השיער. יש לא מעט תכשירים על המדפים ועובדה שרובם לא עובדים. מפני שמדובר במצבים מערכתיים שדורשים התערבות ארוכת טווח ומעמיקה יותר. ברוב המקרים יש להתייחס לכל היבטי החיים – תזונה, עיכול, פינוי הפסולת (יציאה/שיתון/הזעה), מתח, שינה, תרופות, הורמונים. לכן התייחסות רק למזונות חשודים לא תמיד מספיקה. ומילה נוספת לגבי שינוי תזונתי – את חייבת להפנים שכאמא יש לך מחויבות כלפי ילדייך שתשמרי על הבריאות שלך. מעבר לסבל הכרוך באנדו, היערכות נכונה תחזק את הגוף וכך תוכלי להיות יותר חזקה גם עבור הסביבה שלך. קבלי החלטה שאת תתחילי לעשות שינוים קלים בתזונה על מנת לחזק את גופך. תדמייני את פני ילדייך בכל ביס שתנגסי בתפוח וחשבי שאת עושה מאמץ עבורם כי הם זקוקים לך לעוד המון זמן. בהצלחה יקירתי!

galim29

New member
כל הכבוד ז'קוש../images/Emo45.gif

אני בעד לגוון ולהביא עוד יועצים. אם יהיו רעיונות והמלצות על יועצים שמביינים באנדומטריוזיס, נוכל לפנות ולהציע להם אירוח בפורום. כולנו יכולות לצאת מורווחות מזה לא?

עובדת על אירוח נוסף

מחכה לתשובות ואז אפרסם הודעה. כרגע נושא התזונה מאוד רלוונטי וחשוב לנו ולכן ביקשתי מפאולה להיות אצלנו חברה ויועצת קבועה....ולשמחתי היא הסכימה.

galim29

New member
שמענו עלייך. כבר החלדנו מהציפיה../images/Emo3.gif

מתי אמרת שאת באה תזכירי לי? יוני 2007?
אגב, קראתי היום בבוקר שטאי צ'י מומלץ עוזר לפיבו... ניסית?

annabell Lee

New member
בטח טאי צ'י..בקושי אני גוררת את עצמי מהמיטה..

דחיתי את הנסיעה..שובX7 ...כי אני מחכה לפגישת מחזור של השיכבה שלי...

galim29

New member
תיזהרי עם המילה הזאת... מחזור../images/Emo6.gif

מסוכן להשתמש בה ככה סתם
טוב, נמתין לך בסבלנות בובה

יקרתי התעוררת בוקר טוב

נראה לי כשתבואי את תארחי אותי בבית שלי כי אני אלך לנוח.....ועלייך שני בובים.... טוב בוביק קטן ישן אז הולכת לנצל את הזמן לארגן ולסדר קצת את הבית שכשתגיעי יהיה בית קצת נקי וקצת מסודר....ואוטוטו צריך להביא בוביק גדול מהגן ......אז יאללה ביי בנתיים נשיקות.....

galim29

New member
שאלה לפאולה

היי פאולה. אני בת 34, עברתי לפרסקופיה עם כריתת כיס מרה (אבן שהתנחלה שם) ב 2006. שומרת על תזונה נכונה קרוב לשנה וחצי, שעזרה לי מאוד בעיקר לעייפות ולתשישות שסלתי ממנה, הורדתי במשקל קרוב ל 15 ק"ג אך מאחר ולא עושה ספורט לא מצליחה להוריד עוד ורוצה לצריכה. כשניתי לעשות ספורט קיבלתי דלקת ברגל שעברה רק עם זריקות של קורטיזון (לא זוכרת את השם שלה) סובלת גם מתת פעילות של בלוטת התריס אך מאוזנת עם אלטרוקסין. יש לי גם אגירת נוזלים ברגליים שלא משתחררת. שותה הרבה מים, ניסיתי גם תה מעלי סרפד, לא ממש עזר. איך יכולה לקדם את הירידה במשקל עוד? האם את מכירה את התזונה לפי סוג דם והאם ממליצה עליה? התזונה שלי כיום היא: ירקות, פירות (3 ביום), יוגורט אקטיביה 3% לבן כמעט מדי יום (עם כף גרנלה ופרי חתוך) או 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה (או 4 פרוסות לחמית עם קצת ריבה /מעדן פרי) עם קצת דבש. גבינת עזים בלבד 5% על לחם בערב, ביצה קשה, הורדתי מלח גם בבישול, בלי פחמימות, בלי תפ"א/בטטה שמנפח אותי. אם בשר אז בעיקר חזה עוף/קציצות. בקיצור מקפידה אך זה לא מספיק. מה את ממליצה לי להוסיף כדי שאצליח להוריד עוד במשקל? דבר נוסף, מאחר ויש לי מוקד במעיים שלא טופל, סובלת מעצירות ולכן לוקחת כל ערב רבע כפית דבש של האנילקס שמאוד עוזר לי (כבר שנה). האם זה אכן לא עושה נזק לקחת אותו? לא מסתדרת עם היובסלקס ובלי ההאני לקס אין לי יציאות. רוצה לוודא שלא גורמת נזק לגוף כשלוקחת אותו. הוא לא גורן לשלשולים אלא ליציאות רכות מדי בוקר. תודה על הביקור ושמחה שתהפכי לקבועה אצלנו.

תשובה ל - galim 29

שלום רב, בתהליך של ירידה במשקל לפעילות הגופנית תפקיד מכריע. התזונה שלך אמנם מאוזנת, אבל כנראה חילוף החומרים עדיין איטי. מספר גורמים משפיעים על חילוף החומרים – אכילה תכופה (6 ארוחות קטנות ולא 3 גדולות), מצב של לחץ כרוני, מצב דלקתי כרוני (להזכירך שאנדו' הנה מחלה בעלת מאפיינים דלקתיים), כבד פעיל בפינוי הפסולת, תפקוד תקין של מערכת העיכול (עיכול, ספיגה ופינוי = יציאות), תפקוד בלוטת התריס (עד כמה מאוזנת – להזכירך TSH גבוה מ – 2 מתחיל לתת ביטויים גם בחילוף החומרים), פעילות גופנית מאוד חיונית. כדאי להוסיף יותר סיבים תזונתיים – ירקות חיים, קטניות עד כמה שמערכת העיכול יכולה לסבול אותן (עדשים, שעועית, גרגרי חומוס), אגוזים יח דעם פירות מאזנים את התגובה הגליקמית (עליית הסוכר בדם) ומגבירים חילוף חומרים. תזונה לפי סוג דם – אינני בקיאה בגישה, לכן לא אוכל לחוות דעה. לגבי פעילות גופנית – אם יש דלקת ברגל, לחפש פעילות אחרת – פילטיס שמגדילה את רקמת השריר בגוף. ככל שיש יותר שריר כך שורפים יותר אנרגיה וחילוף החומרים מוגבר. אפשר לנסות פעילות במים מפחיתה שחיקה של מפרקים ומסייעת לחילוף החומרים. לא לוותר על פעילות גופנית, גם כשיש כאבים – הפעילות מעוררת הפרשת חומרים משככי כאב וזה מגביר את עמידות הגוף בפני הכאב. לגבי הנליקס – לפי המרכיבים שהחברה מפרסמת לא אמורה להיות בעיה בשימוש ארוך טווח. מאחלת לך המון בריאות!

galim29

New member
תודה פאולה

לגבי הקטניות- הגוף שלי לא מעכל אותן וישר סובלת מגזים והתנפחויות. גם כשמשרה אותם. יש אגוזים מומלצים ומהי הכמות המומלצת ליום? את מתכוונת לאכול יחד עם הפרי? חושבת על יוגנ נשית, מקווה שאצליח לנער את עצמי לממש את זה.

למעלה