בנות יפות לכאן...

gali74

New member
בנות יפות לכאן...

היי שמי גלי ,מאפרת מקצועית מאזור השרון . בשבת בבוקר אני יאפר את המעונינות וצלם מקצועי יצלם אתכן(חינם) והכל למטרת פרסום שלנו להעשרת תיק העבודות שלי ושל הצלם איתו אני עובדת . אני מחפשת בנות בגילאי 16-23 בעלות פנים יפות . התשלום היחיד הוא משהו סימלי עבור פיתוח התמונות . למעונינות צרו קשר באתר או באי מייל :[email protected]

TFP

רציתי רק להביא לתשומת לבם של הנוכחים את המושג TFP, שפרושו בתרגום חופשי "זמן עבור תמונות" (Time for prints). הכוונה לעיסקה הנעשית בין שלושה צדדים: צלמ/ת, מאפר/ת ודוגמנ/ית כך שכולם מרוויחים מבלי שכסף יחליף ידיים. בבסיס העניין עומד ההסכם שכל אחד אחראי לתרומה שלו: הדוגמנ/ית מספק/ת את הפנים והגוף, המאפר מספק את חומרי האיפור והכשרון והצלם את התמונות. לפיכך העיסקה המוצעת כאן היא לא הוגנת לדעתי מכיוון שאין שום סיבה שהבנות המדגמנות, התורמות את זמנן ופניהן ללא תשלום על מנת להעשיר את תיק העבודות של המאפרת והצלם (שכאמור לשני האחרונים יש את עיקר העניין בתמונות הללו) עוד תדרש לשלם עבור התמונות, אפילו אם התשלום סמלי. אתן רוצות לקבל תמונות יפות של עצמכן, מאופרות במיומנות ומצולמות למשעי - סבבה. אל תצאו פראייריות כי דוגמנות כידוע שווה כסף, או לפחות עותקים בחינם.

gali74

New member
היי לך

אני חושבת שאת טועה ...ובגדול!!! דוגמנית המעונינת בבוק צריכה לשלם המון כסף...כמה מאות אם לא אלפים . כאן אנחנו עושים את העבודה בחינם. מי שרוצה תמונות יופי מקצועיות של עצמה צריכה לשלם רק על הפיתוח(10-20 שקלים לתמונה ) ולא על העבודה עצמה . אני חושבת שהרבה בנות בגילאי העשרה מעונינות ואני רואה את אחותי שהיא בת 17 עשיתי יום כזה לה ולחברותיה והן יצאו מבסוטיות חבל על הזמן ... אני חושבת שכל צד מרוויח והצד השלישי לא פחות מאיתנו . בכל אופן למעונינות צרו קשר ...אשלח לכן עבודות להתרשם.

gali74

New member
לרעות ...

הבנתי שאת מנהלת הפורום מה דעתך בעניין? הייתי שמחה לשמוע דעות נוספות ....

מה שאת אומרת זה כמובן נכון

מי שרוצה תמונות של עצמה על מנת להפיק תיק צילומים אכן נדרשת לשלם ממון רב, אבל פה מדובר בפרוייקט המיועד לטובתך ולטובת הצלם, והבנות שיפנו אליך לא בהכרח שואפות להיות דוגמניות מקצועיות אלא רק ליום אחד. לפיכך, מן ההגינות להודות להן על זמנן ונדיבותן בהענקת עותקים ללא תשלום. כמי שעבדה בעבר הרבה בשיטת ה-TFP אני יכולה להעידך שזו שיטה מעולה למציאת בנות יפות וצלמים מקצועיים, עובדה שאפילו יש לה שם. רוב האנשים נרתעים ברגע שמבקשים מהם ולו שקל אחד אבל אם זה בחינם יעמוד לרשותך מבחר גדול יותר של בנות. אם הסכום סמלי בלבד - שאי בו בעצמך, או תתחלקי עם הצלם. זמנה של הדוגמנית שווה גם הוא כסף ובאותה מידה היא יכולה לדרוש אותו ממך (כבר אמרו חכמינו: זמן is money). מזכיר לי את הבדיחה על הפסיכולוג שבילה לילה מהנה עם נערת ליווי ובבוקר אמרו שניהם ביחד: "מאה דולר בבקשה."

gali74

New member
שכל אחת תעשה כראות עיניה

יש מי שיסכים איתך ויש מי שיסכים איתי ... גם אני משלמת עבור התמונות שאבחר להציג בעבודתי בדיוק כמו שהצלם והדוגמנית . ואני עדיין חושבת שזה ישתלם גם למי שתרצה להיות דוגמנית ליום אחד ולשמור למזכרת תמונות מוצלחות או לנסות ולהתקדם איתן למקום אחר ... אם זה היה לטובתי ולטובת הצלם בלבד היינו משלמים לדוגמנית אבל לא היינו חיביים לתת לה את התמונות .

את שוב צודקת

הבעיה היא שקיימת תופעה חמורה של ניצול אנשים ונערות שחולמות על חיי זוהר ותהילה (אני חלילה לא מאשימה אותך בזה, תקראי עד הסוף) ובגלל שיש כאלה הנופלים בפח שמשלמים עבור תיק צילומים ובסוף יוצאים דפוקים, קיימת רתיעה לשלם עבור דבר כזה. לאור העובדה שאת חדשה במקצוע, ואני מנחשת שגם הצלם לא זכה עדיין בשום פרס עולמי על מפעל חיים, זה מובן שתרצו לשתף פעולה כדי לבנות לעצמכם תיק עבודות אבל את צריכה להיות אסירת תודה שמישהי מסכימה לנדב את זמנה ואת פניה, ולספוג את ה"סכום הסמלי" הזה בעצמך. כמו שאמרת, שכל אחת תעשה כראות עיניה. אני אפילו מציעה לך לערוך ניסוי: פרסמי שלוש הודעות שונות באותו נושא. בראשונה תציעי תשלום לדוגמנית, בשניה TFP ובשלישית תדרשי תשלום ונראה לאיזו הודעה תהיה ההענות הגבוהה ביותר.

mega sweety

New member
מסכימה עם רונה במאה אחוז!

נכון, זו עסקה מאד מוצלחת לדוגמנית, מאפר וצלם בתחילת דרכם, גם אני עשיתי את זה. אכן, הרבה בחורות רוצות ומוכנות לשלם עבור בוק, אך אין זה אומר שצריך לנצל את השיטה (ואני גם אומרת את זה בכלליות, לא בכוונה אישית אלייך). גם אני לקחתי מודליסטיות לימי צילומים (שגם הן, כמובן מרוויחות מזה), והיה ברור שהתשלום הסמלי שאני אשלם להן יהיה תמונות שלהן, מתאימות לגודל של בוק (A4). את צודקת לגבי הכל, חוץ מזה שהדוגמניות צריכות לשלם עבור תמונותיהן. כאשר את מחפשת דוגמנית שתעשה עבורך עבודה כלשהי, את יכולה בהסכמתה לא לשלם לה בכסף, כי זו באמת עסקה טובה ורווחית לכולם, אבל לפחות לתת את המינימום שזה תמונות. זה דבר מקובל וידוע בתחום. גם את בתור מאפרת - כאשר צלם יקרא לך לעשות עבודת איפור כי ה-ו-א צריך אותך ויהיה מוסכם שאין תשלום כספי, זה יהיה ברור שאינך עובדת לחינם עבור אף אחד ואת צריכה "להרוויח" לפחות קרדיט (אם זה יתפרסם) או תמונות שיתאימו לך לבוק. אז את אולי לא מקבלת תשלום, אבל בטח ובטח שאינך צריכה להוציא כסף ולהפסיד בנוסף לזה!

mega sweety

New member
אצלי היה מקרה שדוגמנית ביקשה ממני

ומידיד שהוא צלם לעזור לה לעשות בוק ביום צילומים. היא נתנה לי מספר תמונות, והיו עוד הרבה תמונות שאני רציתי בנוסף על אלה שהיא סיפקה לי, על אלה שילמתי בעצמי.

gali74

New member
היי רונה

מן הסתם תהיה היענות למודעה עם התשלום ... גם אני בהתחלה כדי להתפרסם הולכתי לאפר בסרטי סטודנטים ולא היו משלמים לי (זה לא ניצול?)...אילו היו לי כמה אופציות ברור שהייתי בוחרת את זאת בתשלום . מה לעשות אלו החיים .......כל ההתחלות קשות !!!

עיצה בשבילך

אין מה לעשות לפעמים צריך לעבוד ללא תשלום על מנת להתפרסם, אבל על סרטי סטודנטים? איך תתפרסמי ככה? האם יש סטודנטים שיכולים להזניק אותך לעולם הזוהר? יש מישהו נחשב שבכלל צופה בסרטים הללו? אם כבר לעבוד בחינם נסי להשתחל לסטים של סרטים או להפקות גדולות. אני למשל עבדתי ללא תמורה על סט של גאי ריצ'י כסייענית, זה ללא ספק נחשב והיה שווה כי יצרתי שם קשרים טובים אבל סרטי סטודנטים? ובאותה נשימה - אמרת ש"אילו היו לי כמה אופציות ברור שהייתי בוחרת את זאת בתשלום". האמנם? ואם יציעו לך סרט סטודנטים בתשלום או עבודה בהוליווד ללא תשלום, מה היית מעדיפה? בקיצור, העולם הוא ג'ונגל ברברי, וזה לא משנה אם את נמרה המשחרת לטרף או איילה הנסה על נפשה. אם את רוצה לשרוד אז כשהשחר מפציע כדאי שתתחילי לרוץ!

gali74

New member
היי שוב

אני חושבת שכל מה שאעשה בתור מתחילה יתרום לי . הבמאי בסרט סטודנטים מעולההההה .......אני צופה לו עתיד מזמיר ..... ואין ספק שהוא יזכור לי חסד נעורים . הוא הודה לי מאוד והיה אסיר תודה על עבודתי בסרט שהיתה מצויינת . וגם מבחינת ביטחון בעבודה זה נתן לי המון. היתה אוירה מצויינת ונהנתי מכל רגע שם (אפילו שהייתי עם בטן דיי גדולה -בהריון ...) במבט לאחור הייתי עושה את זה שוב !!! יש דברים שהם מעבר לכסף .

את מחזקת את דבריי!!

אל תגידי לי "יש דברים שהם מעבר לכסף", זה היה הרי בדיוק הטיעון שלי אחרי שאת אמרת שברור שתעדיפי עבודה בתשלום. אני שמחה לראות שהפנמת את דבריי. לגבי "אני צופה לבמאי עתיד מזהיר", ו"אין ספק שהוא יזכור לי חסד נעורים" - רומנטי ונוגע ללב אבל המציאות מוכיחה אחרת כי מוכשר ככל שיהיה יקח לו כמה שנים טובות לפני שמישהו בכלל ישמע את שמו, ואת לא מתכוונת לשבת בבית ולהמתין עד שיהיה בעל-שם ואולי אולי אולי יזכור אותך, נכון? אני יכולה לספר לך על המון פרוייקטים שעבדתי עליהם, שהצוות היה מלוכד ומגובש יותר מהצוות שלי בטירונות, ובדיוק כמו שבטירונות הייתי בטוח שאני אתחתן עם כל המחלקה ואזכה להזדקן איתן באושר והיום אני מצליחה להזכר אולי בשני שמות, אז בתעשיית הסרטים העסק אכזרי הרבה יותר. החוכמה היא להתחיל כבר מעכשיו ליצור קשרים איכותיים, ולא להתחיל מלמטה בשורה אחת עם דור חדש של יוצרים. זה בדיוק כמו בכל מקצוע אחר, למשל עריכת דין: עדיף להשתלב כזוטר במשרד גדול וידוע אפילו בתנאים עלובים מאשר להקים משרד קיקיוני עם שני עוד חבר'ה מהפקולטה ולפנטז על לכבוש את העולם. מזל טוב על ההריון. ידוע מי האבא?

gali74

New member
היי לך שוב

בוודאי שידוע מי האבא זהו בעלי מן הסתם !!! ותודה על ההתענינות .... תהיה בטוחה שאני אצליח בין אם אבחר בעבודות בתשלום או ללא תשלום ... ותאמיני לי שאני עושה את החושבים מה משתלם ומה לא כמו כל אחד\ת מאיתנו . עד כה אני מרוצה מהבחירות שלי בחיים ...ואני מקווה שגם את . שיהיה בהצלחה ...אני בטוחה שאצליח .

gali74

New member
המשך ...

בקשר למשפט "דברים שהם מעבר לכסף ..." הכוונה שלי שגם המודליסטית\הדוגמנית שתבוא תרוויח מזה ...ואם העבודה תהיה מושקעת היא תעזור לה לקדם את עצמה בדיוק כמו שתקדם אותנו . כל אחד מאיתנו משקיע את מיטב זמנו ,את הציוד (מצלמות ,איפור מקצועי)המודליסטית\דוגמנית את פניה וכל אחד יזכה בתוצאה הסופית ולכן אין כל אחד ישלם עבור התמונות שהוא יבחר בעצמו ואם נחליט שבאמת יש סיבה מיוחדת לתת מעבר לזה למי שתעבוד איתנו ניתן ...בטח שלא מראש. אגב בעבר בימי צילומים בתור מאפרת חדשה שילמתי דיי הרבה על התמונות בכדי לתת למודליסטיות \דוגמניות שעבדו איתי . היום בתור מקצועית אני חושבת וזכותי לחשוב כך שהן מרויחות לא פחות ממני ואין שום סיבה שאשלם על פיתוח תמונות . מקווה שהבנת ...ואם לא קיבלת זו זכותך !!!

למעלה