בנות, הביעו דעה

Fragile rose

New member
בנות, הביעו דעה

[יש לי תהיות בקשר לנושאים הכי מטומטמים בעולם. נשבעת] מה הדעה שלכן בקשר לשידך. כן כן, המצב הזה שבו יכולים לבוא לבחורה בלי שום קשר ולהגיד לה "נעים מאוד, זה יהושוע פרוע ועוד ארבעה חודשים תהיה חתונה"

Liraz 6q

New member
אני חושבת שאני אתאבד

תכלס.. אבל ברצינות אני לא מצליחה להבין את אלה שמתחתנים בשידך.. איך אפשר להתפשר ולתת למישהו לבחור בשבילי את הבנאדם שאני הולכת לבלות את שארית חיי איתו או לפחות כמה עשרות שנים.. זה נראה לי מזעזע..

אע

אנה, יש דברים שלא הספקת לספר לי? ואני חושבת שזה מוזר ו"לא עכשוי" לעשות דבר כזה, פעם זה היה מקובל בהמון עדות-כיום זה מקובל פחות בגלל החברה המודרנית וכל השיט. וזה נשמע לי נורא לכפות מישהו על מישהי אחרת...

האמת שהיום זה כבר לא עובד ככה

אפילו אצל חרדים, שאצלם הרי לא סתם מכירים בחור ולא סתם יוצאים לדייטים.. גם כיום, אם אין התאמה והבחור והבחורה רואים שהם לא מסתדרים- עוברים הלאה ומכירים להם מישהו אחר. בכל מקרה, הדעה שלי היא שזה מופרך לחלוטין. זה ממש להמר עם מי אתה הולך לחיות את החיים שלך, וזה לא מומלץ בכלל בכלל.

svety

New member
"אין מקדשין כלה אלא לפי רצונה."../images/Emo190.gif

או משו כזה. לא זוכרת את הציטוט המדוייק. אני חושבת שאם היו מגיעים אלי עם קביעה כזו, הייתי נותנת צ'אנס, בשביל לא לאכזב את המשפחה. פגישה שתיים ככה. אבל רוב הסיכויים שלא היה יוצא מזה שומדבר. אבל בגדול זה מיושן ונוראי.

coolit

New member
אין מצב כזה ביהדות אז די קשה לי לדמיין אותו..

וגם בכל ספרות כלשהי שקראתי בחיי לא היה מצב כזה.. עם זאת, אני לא חושבת שזה הדבר הכי נורא בעולם, בסך הכל מתרגלים לכל דבר.. [אין כזה דבר להכריח בחורה להתחתן עם מישהו, אבל בהחלט יש כזה דבר שבחור ובחורה צריכים להחליט תוך שתי פגישות בממוצע האם הם מעוניינים שבן הזוג איתו הם נפגשו יהיה בן הזוג שלהם למשך כל החיים. ותאמינו או לא זה עובד לא כל כך רע.] אז אני לא חושבת שזה מאוד נורא, כל עוד הבחור הוא לא מניאק שירביץ לי וידכא אותי ואז תמיד אפשר להתגרש ממנו ואז ממילא אף בחור טוב לא ירצה אותך ככה שתוכלי לבחור לעצמך את מי שאת רוצה

אני אישית נגד

אני לא חושבת שאני אהיה מסוגלת להינשא לבנאדם שאני בכלל לא מכירה ולחיות איתו את המשך חיי. אני נגד הכפייה הזו. זה לא נראה לי הגיוני.

Tin Doll

New member
מה? זה ממש לא הולך ככה.

אולי במשפחות היותר חרדיות. אצל הדתיים לאומיים הכוונה לשידך היא שמכירים מישהו לבחורה (או להפך) כדי שהם יצאו ויראו אם הם באמת מתאימים, כמו דייט רגיל. רק שפה קודם זה למטרות חתונה, וגם יכול להיות שבאמת טוב יצא מזה כי הכל מבוסס על הכרת בני הזוג משני הצדדים... אני אישית לא אוהבת את העניין כי זה הכל מועד כאן לחתונה, יוצאים, אם מתאימים מתחתנים. אני חושבת שקודם צריך להכיר יותר טוב את הבנאדם וזה לא לוקח כמה חודשים בודדים. והחתונה תגיע בשלב מאוחר יותר. אצל הדתיים זה לא ככה, צריך להתחתן. צריך להכיר מישהו לחתונה. רילקס, אני לא רוצה להתגרש אחרי שבוע.

coolit

New member
../images/Emo26.gif

זה לא הולך ככה בשום מקום. אסור להתארס בלי שרואים אחד את השני, ואסור להחליט לכלה מה היא רוצה, היא צריכה לרצות את בעלה.. אמנם לא נותנים הרבה זמן להחליט והיכרות ממושכת, אבל עדיין הכלה יכולה פשוט להגיד לא. הבחירה עדיין בידי בני הזוג ולא אף אחד אחר.

Fragile rose

New member
לי הסבירו את זה בצורה הזו

מכירים את השידך הפוטנציאלי ובודקים אם זה זורם אם זורם - זורם לחופה אם לא אז חותכים בשלב מוקדם [וזה פחות או יותר הניסוח המדוייק שקיבלתי
] ועוד משהו שאמרו לי בקשר לזה "האהבה תבוא עם הזמן"

coolit

New member
זה אכן כך

וגם "האהבה תבוא עם הזמן", אני חושבת שגם זה אכן כך בסופו של דבר. זה מין עיווות כזה של "משפחה לא בוחרים", כי זה בדיוק סוג המשפחה שאתה כן אמור לבחור, אבל בסופו של דבר זה נכון, אפשר להסתדר עם כל בנאדם.

Mrs big

New member
אבל למה להסתדר עם כל בן אדם כשאפשר לבחור עם

מי להסתדר?

coolit

New member
א. כי באמת בוחרים...

ב. ישמצב שזה אפילו חוסך הרבה כאבי ראש והתלבטויות ולבבות שבורים.. אבל אני מודה שיכול להיות שזה לא טיעון מספק בגרוש.. ג. אם אפשר אז סבבה, ואם אתה חי בחברה שבא זה לא מקובל, אז זאת אומרת שלא כל כך אפשר, אז, זהו :] בכל מקרה אותי זה לא מזעזע.. בנדוד שלי אגב.. לפני שלושה שבועות התארס, אחרי פגישה אחת עם הבחורה אני חושבת.. דוד שלי [אבא שלו...] אמר שהממוצע זה שתי פגישות.. כבר נפגשו ההורים [בערך.. דוד שלי נפגש עם הדודים שלה כי אבא של הכלה לא בקשר איתה או וואטאבר] אבל אז בנדוד שלי נפגש שוב עם הבחורה והחליט שלא נראה לו אז הם ביטלו כל זה קרה תוך איזה ארבעה-חמישה ימים

Tin Doll

New member
זה לא נכון

אי אפשר להסתדר עם כל בנאדם ובטח ובטח שלא להתאהב בכל בנאדם. זה הכי מרגיז אותי בכל העניין.

למעלה