המטומה ברחם ודימומים
מצטערת שנדחפת פה לשרשור, פשוט המחשב הדביל שלי לא נותן לי לשלוח הודעה חדשה (נעלם כפתור "שלח") אלא רק תגובה מהירה להודעה קיימת. אני מודאגת, ואין לי עדיין רופא בסיכון גבוה - הודיעו לי שבוע שעבר ממכבי, שהרופא שהיה לי תור אליו לפעם ראשונה במרפאה במכבי לסיכון גבוה - הפסיק לעבוד במכבי, וכל שבוע יהיה רופא אחר - חצופים. אשמח לתגובות, הרגעה ? תמיכה...חייבת לשתף מישהו. פעם ראשונה פה בפורום. בת 41 הריון ראשון, שבוע 10 +4. קיבלתי גונאל F + ציטרוטייד. מאז ההריון
מקבלת תמיכה של קרינון = פרוגסטרון.
לפני שבועיים דיממתי כל היום, איבדתי המון דם טרי והיו לי כאבי בטן תחתונה באחת השחלות. שכבתי בבית, וחיכיתי שהדימום ייעצר. כששכבתי - הדימום נרגע. אבל כשקמתי לשירותים...תסלחו לי על התיאור, הרצפה מהמיטה למקלחת/שירותים נראתה כמו בית מטבחיים. הרבה דם, אדום וטרי. כיוון שאני גרה רחוק ממוקד מכבי/בי"ח, החלטתי פשוט לשכב במיטה. בערך ב-20:30 בערב, אחרי כאבי תופת בשחלה/רחם/בטן...קמתי למקלחת ונפל ממני גוש של קריש דם בגודל כמעט 1/2 ביצה קשה. נסעתי למוקד של מכבי בלילה, היה דופק ברוך השם, ועדיין דיממתי אבל פחות..והרופא אמר שהוא רואה בתוך הרחם המטומה = דימום, ומקווה שהוא ייספג בימים הקרובים. עדכנתי את רופא הפריון שלי והוא אמר לקחת 2 נרות פרוגסטרון ביום, בבוקר ובערב (קרינון). הדימום נעצר כעבור יומיים. בהם כל הזמן שכבתי במיטה. ואחרי 4 ימים, בלילה קמתי מהמיטה לשירותים, ובדרך שוב, נפל ממני גוש ענק של קריש דם, עם קרום - הפעם בגודל עצום !!! כמעט כמו חתיכה של חזה עוף בסופר. והמון המון דם חוץ מהגוש. אספנו את הגוש וטסנו למיון בבית החולים. (שם עברתי טראומה נוספת). בבית החולים מיון נשים נפלתי על רופא מנייאק וחסר רגישות. הראתי לו את האולטרסאונד מהמוקד חירום של מכבי, ושיש או היתה המטומה, והתחננתי שיעשה לי אולטראסאונד = דופק. האדיוט לפני שבדק אותי בכלל, אומר לי : יכול להיות שנצרך לעשות גרידא". יש לי עוד 10 דקות. כמובן שהכאיב לי רצח בבדיקה הידנית, ואחרי שבדק את הדופק קם מהכיסא והלך...ביקשתי שיגיד לי אם יש דופק .?? וענה מעבר לוילון - יש דופק. אבל תשארי פה עוד שעה, אני הולך לעשות גרידא ורוצה לחזור לבדוק שוםב דופק. בינתיים בדקו לי קרישיות בדם (הכל תקין) והמוגלובין (11.4). האחות המקסימה אמרה שזה תקין. אני המשכתי לדמם בכמויות רציניות. גם באולטרסאונד הנוסף אחרי שעה היה דופק ברוך השם. ביקשתי לשלוח את הגוש/קריש דם לבדיקת פתולוגיה - והרופא במיון סירב. ושחרר אותי מדממת הביתה.לאחר יומיים, עשיתי אולטראונד מקיף ומקצועי, ורואים בו המטומה = דימום די גדול ליד ומאחורי שק ההריון. בגודל 5 ס"מ (יותר גדול משק ההריון). דיברתי עם הרופא, אמרתי לו שקראתי ששימוש בקרינון עלול לגרום לקרישי דם. הוא לא ענה...ואמר להמשיך עם הפרוגסטרון. האם למישהי קרה כזה מקרה של גוש ענק כמו קריש דם בגודל של כוס חד פעמית ? לרופא הפריון שלי אין הסבר למה זה נגרם. ויש לי עוד שבוע וחצי עד לתור הראשון לרופא של הריון בסיכון גבוה.
היה מאוד מלחיץ לראות כ"כ הרבה דם. האם קרינון יכול לגרום ליצירת המטומה/קריש דם ענק ? האם להמשיך קרינון ? האם לשכב - רופא הפריון שלי אמר שאין לו מושג למה זה קרה. אשמח להסבר....או להרגעה...