בנות! אזהרה!!!

מה זה קשור לחרדים או לא?

גם החרדים מתאהבים, אין מה לעשות. ואם מתאהבים.. אני ממליצה מניסיוני, להתחתן, גם עם זה מעדות שונות.

בת תורה

New member
הוא התכוון שאם זה היה בשידוך כמו

שמקובל אצלנו לא היית מגיעה לידי התאהבות בטח לא תוך 5 6 פגישות שאז בד"כ סוגרים וורט..

מה זה קשור לחרדים או לא?

גם החרדים מתאהבים, אין מה לעשות. ואם מתאהבים.. אני ממליצה מניסיוני, להתחתן, גם עם זה מעדות שונות.

מבלי

להיכנס לכל פרטי המקרה, יש דבר אחד בסיסי שקיים. "אהבה" נוצרת אך ורק ע"י נתינה, ע"י השקעה יום יומית, ע"י שחיים ביחד אחד את השני. וככל שהדברים הנ"ל יותר קיימים כך "אהבה" יותר קיימת.. אהבה היא רגש, וכמו כל רגש, הוא דבר שהוא בר חלוף, (עובדה שיש נישואין שניים בתורה..) הוא דבר שככל שפחות מתעסקים עמו הוא נמוג ונעלם.. לגופו של עניין, עצם העובדה שאהבת את בעלך הנוכחי, שהגעת למצב שיכולת לאהוב מישהו אחר, שהרגשת שלבך כולו של השני. זה לבד הוכחה שמה שלא תגידי על גדלותה של "אהבה ראשונה" עדיין זה אפשרי להמשיך הלאה ולבנות אהבה חדשה. אני לא יודע מה גרם לך פתאום להזכר בראשון, ומה גרם לך להחזיר את כל הרגשות, אבל ברור שזה לא בא פתאומי.. (מניח) לכך, ראשית תנסי להבין מה הסיבה האמיתית שגורמת לך להרגיש יותר את הראשון מאשר את השני. שנית, אם תגשי לכל הנושא הזה במושכל הנ"ל, יהיה לך הרבה יותר קל להוריד את רגשותייך מהראשון ולשוב ולאהוב את השני. כשתרצי שזה באמת יקרה, זה יקרה, רק תחליטי בהחלטה פנימית גמורה, שזהו, זה. מה שהיה, היה, תצאי מכל הרחמים העצמיים שלך,, מכל התסכולים שלך.. תפתחי דף חדש.. ותתחילי להשקיע בבעלך הנוכחי... ברור שבתחילה זה יהיה לך קשה.. אבל לאט, לאט.. ככל שיותר תתני לבעלך..תשקיעי בו ובכם... תשקיעי את מחשבותייך בהווה ובמה שקיים.. הרגש ההוא יתפוגג ויעלם.. בהצלחה.

זה נכון שרגש יכול לחלוף.

אבל זה תלוי איזה רגש, תלוי מה היה באהבה הראשונה, וזה לא נכון שאם הצלחתי לאהוב את בעלי, אז אפשר להתגבר על הרגש לראשון, כי זה לא שאהבתי את בעלי, אני פשוט באתי בגישה שאני משקיעה בו, נותנת, הכל, (כמו שאתה אומר) והנה, כמו שאתה רואה, הרגש לראשון חי וקיים. אין מה לעשות נגד זה, לכן אני ממליצה למי שאוהב/ת שיעשו הכל כדי להתחתן עם מי שאוהבים, כדי שלא ישארו רגשות פתוחים.

אם

רגש יכול לחלוף הוא יכול לחלוף בכל מצב..ועובדה.. שיש מושג נישואים שניים, אף שבהרבה מהמקרים זה לא גירושין אלא אלמנות.. ואם התורה מדברת על זה, בהכרח שזה אפשרי! (ואל תשכחי.. שמה שלא היה ביניכם.. עדיין אין זו אהבה שלמה כל זמן שלא התחתנם...) וברור שיש מה לעשות נגד זה, השאלה כמה את רוצה לעשות.. השאלה עד כמה שאת מוכנה נפשית למחוק את הרגשות שהיו, למחוק אותו מחייך.. איך שזה נראה, זה לא נראה שאת באמת כ"כ רוצה לעשות את הצעד הזה.. נוח לך לשקוע ברחמים עצמיים.. נוח לך לשכוח בזיכרונות ישנים.. וגם בלתת את הכל.. השאלה מזה לתת אצלך.. מזה להשקיע..

מסכימה חלקית עם דברייך

את לא אובייקטיבית בנוגע לזה ולכן את ככה אומרת.בחורה שנפגעה מבגידות תגיד לך שמיל של גבר לא שווה. לצאת שלא בשידוך כל עוד זה נעשה בכוונה רצינית להקים בית ולא לסתם... ושזה בסטנדרטים של שידוך אבל לא עונה להגדרת "שידוך" במילון אני לא חושבת שזה אמור להוות בעיה. אז נכון יש סיכוי שמתאהבים ויש סיכוי גדול שזה ישפיע. ומי שקשרים קודמים לא משפיעים עליו אז משהו לא בסדר איתו. אבל כל אחד שאני יוצאת איתו וזה לא עובד זה מקדם אותי בעוד מדרגה לדבר האמיתי. ובנוגע למה שכתבת: "אבל אם תצאו עם מישהו שאתן אוהבות, ובסוף תתחתנו עם מישהו אחר בגלל אילוצים, החיים שלכם הולכים להיות קשים, מניסיון." אזה אני מסכימה איתך ב100% ומוסיפה שזה לא רק חיים קשים זה יכול לפרק משפחה ולפגוע בהמון אנשים מסביב ולא רק בך. בכלל להנשא מתוך אילוץ זה דבר גרוע ורוב הסיכויים לסיים ברבנות. ולגבי אהבה למישהו אחר שלא נגמרה זה ממש בעיה... אני לא חושבת שאפשר להתחיל קשר חדש בלי לנקות את הראש מהקודם ולהבין שזה ממש לא טוב. מה שאני חושבת שקרה לך זה שפשוט את מאד כועסת על בעלך מכל מיני סיבות משלך, את מרגישה קצת בודדה במערכה ואז את נזכרת בקשר הקודם שהיה לך שם הרבה חום ואהבה. אני ממליצה לך להזכר בסיבות שאהבת את בעלך בהתחלה...

אני מסכימה עם מה שאת אומרת.

ולגבי סוף הדברים שלך, זה לא שהייתי פעם מאוהבת בבעלי, אני רק חשבתי שכך יהיה, אולי כן אהבתי אותו קצת, אבל אין כמו הראשון, הלואי שהייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחורה.

אבל לצערי

עדיין לא הצלחתי לתכנת את המכונת זמן... מה שאני ממליצה זה שוב לנסות לשכוח את הבחור הקודם זה דבר ראשון. פשוט להוציא אותו מהראש בכל הכח!! אחרי שהוצאת אותו תנסי להתקרב לבעלך אני בטוחה שתוכלי להתאהב בו! זה אחרי הכל אדם שבחרת לחיות איתו את שארית חייך גם אם את חושבת שהבחירה שגויה... ואם כלו כל הקיצין כמו שאומרים תהיי אמיצה ותעשי צעד למען האושר שלך. אם תפחדי ולא תעשי כלום את כל החיים תשבי ותבכי על זה...

אומרים

שאנחנו מקבלים החלטה כאשר אנחנו מתעייפים לחשוב.. קחי לך את הזמן.... אבל בגבול.. תחשבי על זה, את לא רוצה לעשות שוב החלטה שגויה ולכתוב לנו עוד שנה שיהיה לך ילד(או אולי כבר יש לך) שאת רוצה להחזיר את הגלגל אחורה ולעשות צעד.

בקהם1

New member
בנים! אזהרה!!!

היא ניראת לכם הנבחרת! החיוך שלה מטורף והיא נותנת את כולה אתה מבטיח שתתחתנו. והיא נותנת לך עוד נשיקה. אתם כל כך קרובים וזה הכי נכון. תגידי להורים אתה שואל מבקש והיא היא כבר לא צריכה אותך. היא תקבל חתן טוב היית בסך הכל משענת שרע ותעסוקה עד שהזמן יעשה את שלו. שכחתי לומר לך חמוד שלי, אנחנו לא יכולים להיות יחד. אנחנו כל הזמן נוגעים אין לנו גבולות. זה לא ילך. חודש אחרי זה מודעה ביתד והילדה מאורסת לאיזה שפיץ מישיבה טובה. זהירות! בנות זה לא כ"כ ורוד כמו שזה נראה! (לתגובה אפשרית, זה לא קרה לי ב"ה)

למעלה