בנותי האהובות

בנותי האהובות

17 שנים אני מגדלת אתכן לבד כן משנולדתן את הקטנה היית בת שבועיים כשאביך עזב את הבית הגדולה בת 3 וחצי. נלחמתי בשיניים כדי לפרנס אתכן עבדתי כמו חמור יומם ולילה ואף למדתי באוניברסיטה כדי שלא אפגר מאחור והכל היה בשבילכן. מעולם לא הוזנחתן, קיבלתם דברים שלילדי עשירים אין וגם מצד הנשמה לא קיפחתי אתכן את כל חיי נתתי לא חשבתי על עצמי ולו לרגע. נשארתי לבד הייתי לבד הקדשתי את כל כולי לכן והיום, אני בת 41 אתן גדולות חשבתי שנהיה חברות שנהיה משפחה אבל המציאות טפחה על פני אני בשבילכן לא יותר מכרטיס אשראי מהלך אתן רבוןת אחת עם השניה כמו חתול ועכבר ואני אוכלת את זה אני תמיד אשמה את הגדולה את תמיד מסכנה אחותך הקטנה תמיד לטענתך מקבלת יותר ואין זה משנה כלל וכלל מה את מקבלת וכשאת כועסת וזה כמעט כל יום את בורחת מהבית ואני צריכה לחפש אחרייך ברחובות, את חושבת שאת גדולה את בת 17 את אפילו לא מודעת לסכנות. ובית ספר? כל בוקר אותן מלחמות עם שתיכן ואם חס וחלילה אחת מכן לא הלכה לבית ספר באיזה יום השניה תמיד תצרח שהיא גם לא הולכת כי ההיא לא הלכה אתמול ולמה היא כן ואני לא. שלא נדבר על עבודות הבית לעזור לי? רחמנא ליצלן מה פתאום למה מי אני אני כושי אני המשרתת שלכן העבד הנרצע. אני רק מקווה בשבילכן, שכשיום יגיע וגם אתן תהיו אמהות, ילדיכן יתייחסו אליכן ביתר כבוד והערכה. לכן בנותי האהובות, אתן כל חיי זה נכון אבל דווקא בגלל זה חיי שווים כקליפת השום, אני עוזבת אתכן בנותי, מהיום - אני אלך וכן אל תדאגו אני לא אשכח להשאיר לכן את כרטיס האשראי, הרי אותו אתן אוהבות ולא אותי שלכן האמא המיואשת

ה מוזה

New member
עוזבת ? ...

גידלת באהבה את הבנות בדרך וויתרת על עצמך הענקת להן הכל , עושר חומרני ושפע רוחני אולי כעת הגיע הזמן לתת לך , להיות קצת יותר את למלא את החיים בתוכן עשיר כדי שלא יהיו קליפת שום מבינה את הטעם המר שיש בליבך , טיפחת והשקעת והענקת מתוך מחשבה שיבוא יום ותקטפי את פירות השקעתך פירות של אהבה כבוד אחווה הבנה .. משפחה אף פעם לא מאוחר מדי ללמוד וללמד דרך חדשה הטוב ביותר היא דרך הדוגמא האישית אם את חפצה שבנותייך יכבדו אותך ,כבדי את עצמך אם את חפצה שהן יאהבו בהבנה ובכבוד , עשי זאת עבורך תקדישי לך , תני לך , תפרגני לך הגיע הזמן 17 שנה שמת את חייך בצד למען הבנות עכשיו זה הזמן שלך לפרוח ואת כרטיס האשראי .. הייתי מעלימה , לא אותך . אל תעזבי ..מתחת לפני השטח יש אהבה לפעמים היום יום השגרתי החיכוכים הקטנים מסתירים את הדברים החשובים .. חייך שווים הרבה יותר מקליפת שום עשי אותם פורחים ומלאים בכל אשר תרצי
ברוכה הבאה

כן, עוזבת!!!

כן מוזית, אני עוזבת נשברתי אני לא יכולה עוד אני אלך אני אשאיר להן את הבית סבתא שלהן גרה מולן שיעזרו בה שיראו מה זה לחיות בלי אמא. אני פשוט לא יכולה להמשיך עוד, תאמיני לי ניסיתי הכל וכבוד? את מדברת על כבוד? תאמיני לי שמה שהן ראו אצלי בבית זה רק כבוד לעצמי להן ולזולת אבל הן תמיד היו מושפעות מחברות ותמיד התחברו לאנשים הלא נכונים הן שמות עלי פס. שורה תחתונה, היום נשברתי סופית זה או לעזוב או שעוד יום יומיים אני פשוט מתאבדת וזה לא בצחוק ולא בהקצנה אני פשוט על הסף. אז למני ולמענן אני הולכת כן.

ה מוזה

New member
יודעת שלא צחקת ולא הקצנת ..

בהודעה הקודמת ניסיתי בעדינות האפשרית לברר את פשר העזיבה וכעת משענית הדברים ברורים יותר יקירתי , את בת אדם עם סף קיבולת כמו כל אחד עם צורך למלא מצברים ,לקחת לעצמך פסק זמן לנשום וזה כל כך טבעי ,כל כך מובן .. כולנו קודם כל ולפני הכל בני אדם עולם ומלואו פנימי לפני שאת אמא את אנושית בשר ודם ואנשים לפעמים קצת נשברים .. וזקוקים למקום שקט שבו יוכלו לאסוף את עצמם מחדש , אולי לראות דברים ממרחק נותן מבט שונה הבנות חדשות מקווה שתצברי לך כוחות מחודשים תמלאי מצברים נתינה יום יומית מתמשכת יכולה לרוקן מצברים וכשסיר לחץ רותח רצוי באמת לאוורר אותו ,לתת לרתיחה להרגע מעט .. בטוחה שאת יודעת הכי טוב מכולם מה הכי טוב עבורך ועבורן אני פה , אם תרצי

שיריה

New member
ה-אמא...

סליחה שאני מתערבת בחינוך.... מי אני בסה"כ, ילדונת... אבל דווקא בגלל זה אני יודעת. אמא שלי, היא מאוד מזכירה אותך... היא האדם הכי מדהים עלי האדמות. וגם אני וגם האחים שלי מעריכים אותה כל כך. היא תמיד נתנה לנו הכל, למרות שלא תמיד לה בעצמה היה. כולם קינאו בנו, שכל מה שאנחנו רוצים אנחנו מקבלים. את הנשמה היא נתנה ונותנת לנו. כזאת היא, בדיוק כמוך. מלאך. אבל בתור ילדה כבר די בוגרת וכבר די מבינה. דבר אחד אמא שלי לא נתנה לנו. קוראים לזה גבולות. ובגלל זה עם כל הערכה העצומה שלנו לאמא שלי ועם כל האהבה. אנחנו לפעמים שוכחים להתיחס בכבוד אחד לשני. שוכחים להקשיב למה שהיא רוצה. האמא המיואשת, את לא סתם אמא. את האמא. ומה שנתת לבנות שלך, זה עולם ומלואו. אני בטוחה שהן מעריכות אותך מבפנים, אבל הן פשוט מתנהגות איך שהן למדו. הן למדו שהן מקבלות את הכל. והכל מגיע להן. הן למדו להיות אנוכיות. וזה לא אומר שאין להן נשמה רגישה מבפנים ואוהבת. אני בטוחה שגם את זה הן קיבלו ממך. אל תתני להן את האשראי. תקחי מהן אותו. מגיע להן- יקבלו. לא מגיע להן- לא יקבלו. תכיני מערכת תורנות. את לא צריכה להתנהג כמו הכושי שלהן. שיתרמו קצת. לא יעמדו בתורנות. לא יקבלו מותרות. מבטיחה לך שיהיה קשה אבל הן יתרגלו. הן רוצות לצרוח, שיצרחו כמה שהן רוצות. האשראי אצלך. תהיי החלטית. וביחד עם זה. תקשיבי להן. שיביעו את דעתן. תשאלי אותן " זה נראה לך הגיוני שבגלל שאחותך לא הלכה אתמול לבי"ס גם את לא תלכי ? " אני בטוחה שהן ילדות נבונות. הן ילמדו לחשוב קצת... חינוך זו עבודה קשה, שלא מבוססת על נתינה בלי גבולות, אלא על גבולות, ונתינה.

metal18b

New member
לדעתי שיריה צודקת

אני בת למשפחה שהבנים פטורים מעבודות ומעול של בית. אמא שלי רואה בבנים את משאת חייה (אנחנו משפחה חד הורית) ואנחנו הבנות עוזרות ומקפלות, והבנים מקבלים את היחס ואת הכסף והם לא מכבדים אותה,מקללים, הם לא מבינים כמה טורחים בשבילם. כי הם אף פעם לא עזרו. הם מקבלים את זה כמובן מאליו. אני חושבת שברגע שיהיה להם איזה עול בבית, הם יתחילו להעריך

אולי אתן צודקות

תודה לשתיכן על התגובות, יתכן מאוד שאתן צודקות, כל החיים ניסיתי כנראה לפצות אותן על העדר האב ( זה מה שקורה ברוב המשפחות החד הוריות ) וזה טופח עכשיו על פני. אני בהחלט אנסה את עצתכן למרות שאני כבר יומיים רק בוכה אני אתגבר אולי באמת אני לא אלך אני אנסה קודם את הדרך שלכן תודה מכל הלב.

שיריה

New member
../images/Emo13.gifיופי...

רק אל תשכחי כמה שזה קשה לעשות שינוי כזה, וכמה שזה לא יהיה קל. אל תתיאשי. ואנחנו פה, נשמח לשמוע אותך תמיד.

למעלה