בנוגע לשלבי מיון

בן2021

New member
בנוגע לשלבי מיון

היי, האם הגעה לשלב של שיחת שכר/דיון שכר מחייב שאני המתמודד היחיד שקיבל הצעה כזאת?

בן100

New member
לא בהכרח

תלוי כמה תקנים פתוחים יש לאותו התפקיד

בן2021

New member
חידוד

אני אחדד, זה תפקיד ראשון ואני מעוניין בנסיון, מאוד מעונין.
השאלה שלי אם הגעתי לשלב הזה של דיוני שכר, ואני מוכן לקבל כל שכר (לא ככה אני מציג את זה כן בפני החברה), זה אומר שאני בפנים?

choo

Active member
לא. רק אם קיבלת טיוטת חוזה לחתימה

&nbsp
ברגע שקיבלת טיוטת חוזה לחתימה, יאמרו לך גם תוך כמה זמן אתה צריך להחזיר תשובה. זה השלב שבו *כמעט* מובטחת לך עבודה.
&nbsp
למה כמעט? כי תמיד יכולים לפטר אותך גם אחרי יום אחד בעבודה (והיו דברים כאלו), ותמיד ייתכן שפתאום החברה תחליט שהיא מקפיאה את כל הגיוסים, או מפטרת עובדים, או נסגרת, ויאמרו לך שלום עוד לפני שהתחלת לעבוד.

בן2021

New member
אז מתי מגיעים לשלב של החוזה?

ולמה שהם יזמינו לדיוני שכר ופתאום ימשכו את ההצעה (בהנחה שהחברה יציבה),
גם רציתי לשאול אם חותמים שם על החוזה או שלוקחים הביתה?

choo

Active member
אחרי דיוני השכר, או במהלכם

&nbsp
יש חברות שבהן "דיוני שכר" הוא השלב שבו נותנים לך טיוטת חוזה.
&nbsp
יש חברות שתדברנה איתך על זה קודם, ורק אם יראו שניתן להגיע לעמק השווה יתנו לך הצעת שכר.
&nbsp
אין לי מושג איך זה מתנהל בחברה שאתה מדבר עליה, מן הסתם.
&nbsp
לגבי איפה חותמים - ברוב המכריע של החברות יתנו לך לקחת את החוזה הביתה, יאמרו לך שיש לך X ימים להחליט ואחרי שיעברו איתך על הסעיפי החשובים (לדעתם) בחוזה בפגישה, יאמרו לך שאם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן להתקשר. יש מעט מאוד מקרים שלא נותנים לך את החוזה הביתה.
&nbsp
ברמה העקרונית, זה לא בריא לחתום על חוזה על המקום, ולא רק לשם תאום ציפיות. גם אם אין לך כוונה לבשק לשנות שינוי כלשהו בחוזה - עדיף שתיקח את החוזה הביתה ותקרא אותו, כדי שלא תספוג הפתעות לא נעימות עם קבלת המשכורת הראשונה או אחרי שתגלה דברים אחרים שיפתיעו אותך לאחר מספר שבועות או חודשים. זה חשוב גם כדי לצבור ידע לעתיד, כדי שכשתגיע למצב שבו יש לך השגות על חוזים - יהיה לך קנה מידה כלשהו והבנה כלשהי כדי שתוכל להשיג השגות רלוונטיות.

choo

Active member
נ.ב. אל תאמר להם שאתה מוכן לעבוד בכל שכר, זה עלול לפסול אותך

&nbsp
כשאתה מביע חוסר בטחון עמוק בעצמך, אתה עלול לגרום למעסיק לשאול את עצמו "מה לא בסדר בדן אדם הזה" - ולהעדיף מישהו אחר. עדיף לשתוק ולשמור על פני פוקר, ולתת למעסיק לדבר, מאשר לקשקש יותר מדי.

בן2021

New member
מעולה

קודם כל תודה רבה, עזרת לי מאוד, שאלות המשך הן אם המשרה היא חלקית,
כבר דיברנו על ציפיות שכר בראיונות קודמים (ובכל זאת המשיכו איתי),
לא נהוג לחתום במקום? לא אומר את זה מתוך רצון לחתום בכל מחיר,
אבל רוצה לדעת אם יכול להיות מצב שיעמידו אותי בפינה ויציבו עובדה שחותמים היום (או שלא...).

HamsterGirl

New member
לא חותמים על שום דבר במקום

ואם דוחקים אותך עם הגב לקיר במטרה לחתום - תברח
מקומות טובים לא מתנהגים ככה

למעלה