בנוגע לדיון: Israel Post or USPS

trilliane

Well-known member
מנהל
כפי שכבר כתבתי לך, זה סטטוס שלא מופיע גם במדינות רבות אחרות

גם אם תשלח חבילה מארה"ב לישראל יהיה לך מעקב בארה"ב שיסתיים בנקודת המיון האחרונה (לא כתוב שהיא אחרונה, זו מסקנה בדיעבד) ואח"כ יתחדש כשהיא תגיע לישראל, אבל לא יהיה לך שום סטטוס שיבהיר שהחבילה יצאה מארה"ב או שהיא בדרכה לישראל.

panayotiss

New member
מה את אומרת??? אז אני שמח לחדש לך..

א.בעבר זה כך היה כמו שתיארתי היית מקבלת בדואר ישראל משפט שאומר
הפריט התקבל ביחידת אבג
אחרי כמה ימים הפריט יצא בדרך האויר לגרמניה
היום כבר לא. רק הפריט התקבל.
&nbsp
ב.המידע שאת מקבלת מ USPS מפורט לאין ערוך פי כמה וכמה לזה שאת מקבלת מדואר ישראל תמורת ה 7.70
את יודעת מאיפה החבילה יצאה מארהב, איפה טיילה שם
לאן טסה
מתי הגיעה ליעד ומה עשתה ביעד
&nbsp
הנה דוגמא מוחשית מה את מקבלת תמורת מספר מעקב של USPS
https://tools.usps.com/go/TrackConf...llpage&tLc=1&text28777=&tLabels=LZ614904458US
רחוק רחוק ממה שאת מקבלת מדואר ישראל.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני אומרת בדיוק מה שכתבתי

א. אני יודעת לקרוא, כבר ראיתי שציינת שבעבר היה כך. זה לא רלוונטי לסוגיית המחיר. כאמור, במדינות רבות משלמים הרבה יותר, ועדיין אין סטטוס כזה.

ב. נכון, המידע ב-USPS מעדכן אותי בכל מרכז מיון שהחבילה עברה בו בתוך ארה"ב שזה מרתק ורלוונטי לי בטירוף...
אבל בניגוד לדבריך אני לא יודעת לאן טסה (המידע הזה לא מופיע!) ואני לא יודעת מה היא "עשתה" ביעד. אני אפילו לא יודעת מהיכן החבילה יצאה לישראל, כי אני לא יודעת מתי היא יוצאת מארה"ב! המידע הזה לא קיים. אני מסיקה בדיעבד מה הייתה נקודת המיון האחרונה, פשוט כי אחריה אני רואה את הסטטוס בישראל, כשהחבילה מגיעה לכאן. כשאני רואה שאין עדכון בסטטוס במשך כמה ימים, אני מניחה שהחבילה בדרך לישראל.

אתה לא צריך ללמד אותי איך נראה מעקב של USPS, אני מכירה אותם מקרוב. הנה דוגמה שנתתי כאן בעבר:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1748&MessageId=177873133
כפי שניתן לראות הן בדוגמה שלי והן בשלך, אין מידע על יציאה לחו"ל, אין מידע שהחבילה נשלחת לישראל... יש מידע על הטיולים בתוך ארה"ב, וזה מעניין כששולחים בתוך ארה"ב, אבל במשלוח בינ"ל הוא רלוונטי לי כשלג דאשתקד.

panayotiss

New member
טוב מיצינו, כהרגלך את נהנית להתפלפל ולהתפלסף מחדוות הויכוח

תכלס הם נותנים מעקב מפנק מאוד בשביל הכסף. גם במדינת המוצא וגם במדינת היעד וזה נהדר במיוחד אם הוא צריך להוכיח לי איפה הפריט.

לך זה לא משנה כי את לא מוכרת באיביי. זה לא חלק מהכאבים שלך. עד שלא תתחילי למכור באיביי לא תביני את כאבינו ובעיותינו.

אז אם זה לא מכאיב לך אל תגיבי סתם.

אין טעם להמשיך. הנקודות הובהרו.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא, ואודה לך אם תתייחס לגופו של עניין ולא לגופו של אדם

גם אם בעיניך מספר המעקב שלהם "מפנק מאוד" הרי שאת המידע שהתלוננת עליו (כיתוב שהחבילה יצאה למדינה X) הם לא נותנים, ויתרה מכך, הם גובים פי כמה על ה"פינוק" הזה, גם לעומת המחיר שאתה משלם (כן, גם כיום). זה לא קשור אליי אישית, זו פשוט המציאות.
&nbsp
לא ידעתי שאנחנו בתחרות "למי כואב יותר", אבל אם אתה מתעקש: אתה כנראה לא קונה הרבה באיביי או מארה"ב ועד שתהיה במצבי כנראה לא תבין את הכאבים בכיס. אני משלמת פי כמה וכמה על משלוחים, וכלקוחה אני זו שמשלמת עליהם, לא המוכרים. מוכרים מארה"ב לא הורידו מחירים בעקבות עליית התעריפים של USPS, פשוט הלקוחות משלמים יותר (הרבה יותר!) עבור כל משלוח. הלוואי שהייתי משלמת לישראל את מחירי המשלוחים מישראל.
&nbsp
נ.ב.
למען הסר הספק, זה לא רק ארה"ב. דוגמה עדכנית: הזמנתי חולצה מבריטניה, נשלחה בשקית פולימרית קטנה. חותמת הדואר: £4.4, בלי מספר מעקב. כלומר כ-26 ש"ח על חבילה קטנה, בלי מעקב (מניסיון עבר, כשמוכרים בריטים התעקשו לשלוח רק עם מעקב זה כאב בכיס הרבה יותר
). אגב, המוכרת הזאת גובה מראש £7.5 על משלוח בינ"ל (ללא מעקב! היא כותבת שאפשר לבקש ממנה מעקב תמורת תוספת תשלום) ויש לה לקוחות... (היא לא החזירה לי את ההפרש, חלילה... שיהיה לה לתרופות
).

trilliane

Well-known member
מנהל
כאב בכיס זה כאב בכיס... אם כי

"כואב" (או מבאס) יותר דברים שהייתי רוצה לקנות אבל כבר לא יכולה להרשות לעצמי (לא דווקא מאיביי, באופן כללי בחיים).

goodspeed89

New member
ההפך, 7.7 לרשום זה לא גבוה

נכון שהשירות והמוצר שלהם לא משהו בכלל - את זה כולנו יודעים
בבדיקות שלי עם הדואר כל הרשומים לארה"ב /קנדה/אירופה במשקל נמוך עומדים על 15.5 - 16.5 ש"ח לכל משלוח.
איך בדיוק אתם משלמים 7.7?

dobo

New member
שאלתי בכיר בשירות ליצואן למה זה ככה ונדהמתי

הוא אפילו לא ניסה ליפות את הדברים ואמר בצורה ברורה
שזה נועד כדי ליצור הבדל בין הרשום לאקו.

תכלס, הם הורידו את איכות השירות של הדואר הרשום כדי להבליט וליחד את האקו.

זה לא הפריע להם להעלות את המחיר של מספר מעקב.

panayotiss

New member
אין בעיה שימשיכו לזלזל, נראה מי יצחק אחרון

ממליץ למי שעדיין לא יצר קשר עם אסף מ flying cargo לפתוח כרטיס ולהצטרף.
&nbsp
מאחל להם שמתחת לאף ועל בסיס הזלזול של דואר ישראל הם יעבירו אליהם את כל הלקוחות של דואר ישראל.
&nbsp
0545404510
&nbsp
שיבינו שהם לא יכולים להמשיך להתנהג כמו מונופול.

goolgol

New member
ממשיך את הקו הזה ושואל לגבי אוסטרליה

שלחתי פריט לאוסטרליה ורשמתי במעקב את הדואר האוסטרלי. זה מופיע ברשימה של המעקב.
זה אותו דין כמו משלוח לארה"ב?

panayotiss

New member
האם אתה שולח הרבה לאוסטרליה?

האם אתה מתכנן להיות טופ רייטד באוסטרליה?
יש מספר מינימלי שנתי של טרנזקציות כדי להיות שם טופ רייטד.
אם אתה עומד בו אז יש טעם לחפש תשובה לשאלתך.
&nbsp
העניין של validated carrier עלה כתנאי להיות טופ רייטד בזירה המבוקשת.
&nbsp
מעניין אם מישהו בפורום טופ רייטד באוסטרליה.
&nbsp
&nbsp

goolgol

New member
בוא נאמר ככה..עקב היובש באיביי - לא שולח הרבה בכלל..

למעלה