בנוגע לדיון: Israel Post or USPS

panayotiss

New member
חצוף, בתור אחד שלא רשום לתפוז יש לך ציפיות גבוהות

אני לא מתנצל על מה שכתבתי שכן מבחינתי איביי העולמית לא שחררו רשימת ספקים מוצהרת שהם מקבלים מבחינתם לצורך validated carrier .אין ב help כזה דבר.
משכך אני נאלץ לבצע ניסויים אלא אם מישהו אחר עושה ניסוי שמפריך.
אני מקבל בכייף כל דיעה שסותרת את מה שכתבתי ולא מתנפח כמו טווס (כמו שאתה עושה.)
אני לא מגיע לכנסים שנערכים מסיבותי הפרטיות ואם המידע הזה משוחרר רק לבאי הכנסים זה עצוב. איני טופ רייטד פלוס כיון שמחר יוציאו טופ רייטד פלוס דלוקס וכל התארים האלה רק מביאים למקום אחד, ניפוח כיסי איביי ואין לי צורך לרדוף אחריהם. הטופ רייטד מספיק לי ומשרת אותי ומה שמעניין אותי זה למכור וכמובן לשרת את לקוחותי נאמנה.

אתה מוזמן להירשם לתפוז כדי שיהיה אפשר להתייחס אליך וליידע שלך.

שבוע טוב.

alex155

New member
מנהל הפורום הזה איש רב זכויות

בגלל ה"דיון" הזה שלכם פה הלכתי לשרשור המקורי לראות על מה המהומה, אכן גם אני הופתעתי לראות את ההודעות של זיגזאוור שהראו שהוא כותב Israel Post וזה לא מחליף לו אוטומטית ל-USPS וגם מניב ססטוסים עדכניים. מה שהיה ידוע לכולנו עד כה הוא שדואר ישראל אמנם מופיע ברשימת מתודות המשלוח של איביי, אבל השאילתה מופנית ל-USPS בארה"ב, וליתר העולם - TRACK17.
בכל מקרה, הוא לא כתב שום דבר שהוא לא נכון, וגם אם טעה בגלל שבינתיים איביי שינו דברים (ויש המון שינויים, כל הזמן), הוא לא בעמדה של חובה מקצועית כלפי אף אחד פה, בטח לא צריך לסחוט התנצלויות או לצפות לפיצוי לחם שום וכד'.

בקיצור, סתם עוד דיון בפורום עם קצת יותר מידיי אוויר חם, לפעמים צהוב זה נחמד אבל אנחנו לא גורפים פה לייקים ומחיאות כפיים אלא דנים בנושאים מקצועיים, עבשים, שאמורים לעשות את העסקים שלנו מתפקדים ויעילים יותר, וזה מה שחשוב.

ולכן - המסקנה (היחידה) מכל הדיון היא - אפשר גם Israel Post ותיערך שאילתה תקינה.

dandi199

New member
ירון ...

מצטערת אבל התשובה שלך אז וגם עכשיו איננה לעניין .
לא מתאים למנהל הפורום להגיב ככה , במיוחד שהוא מטעה את הקוראים ולא החבר השני . ואין שום קשר לרישום לתפוז .. גם לאורח מותר להגיב.

mk12

New member
מנצל"ש אם כבר על שאילתות עסקינן

לאנשים ששולחים עם FC, איזה שאילתא צריך למלא לארה"ב?

alex155

New member
DHL Global shipping

בדומה לפטנט של דואר ישראל, גם אם תרשום USPS תקבל סטטוסים, שכן FC נעזרים בקונסולידטור של USPS, אבל (!) רצוי לכתוב
DHL Global shipping על מנת שגם את ראשון הססטוס (עד לקבלת חיווי כלשהו מהחברים ב-USPS) גם יראו באיביי וזאת מהסיבות הבאות:

1. חיווי של מספר מעקב ולידי שמעניק סטטוסים - טוב לאיביי.
2. חיווי מיידי ללקוח - טוב ללקוח.

:)

goodspeed89

New member

Amiram_e

New member
חשוב להדגיש כי צריך להקפיד על case sensitive

Israel Post יסרק.
israel post לא.
לתשומת לבכם.

alex155

New member
עמירם, אני חושב שאולי טעות בידך

מסיבות "ברקודיות" אצלי במשלוחים לאירופה\אסיה (כי כל US יוצא רק עם FC) מוקלד ISRAEL POST.
שמתי לב שאיביי לבד משנה את זה ל-Israel Post.
אגב, למה זה כ"כ משנה? הרי אם זה לארה"ב - איביי לבד משנים ל-USPS, ואם זה לשאר העולם, זה ממילא מפנה ל- Track17 ושם מקבלים סטטוסים פח בגלל שדואר ישראל לא "מגלה לנו" מה מדינת היעד ואז צריך להזין את ידנית.

אז לא הבנתי מה הרעש הגדול שאתם עושים (נאמר בטוב כמובן) ומה משנה אם לכתוב ככה או אחרת :)

alex155

New member
האמת היא שבכלל בכלל לא הבנתי מה כל הדיון משנה

בלאו הכי במשלוח לארה"ב השאילתה של איביי הולכת ל-USPS, שכן אלה סטטוסים USPSיים, בטח לא משהו שתראו באתר דואר ישראל, אז מה זה משנה אם לרשום ISRAEL POST או USPS? בשניהם תקבלו תוצאות. ההבדל היחידי, הוא הסטטוס הראשוני באתר דואר ישראל שחשוב לצורך ה-TRS אם אינני טועה.

dobo

New member
אני הפסדתי קייס כי דואר ישראל לא מעדכן סטטוס

כשאיביי בדקו את הקייס הם ראו שמבחינת הדואר המוצר התקבל, אבל אין תיאור שבכלל נשלח.
מחינתם זה הספיק לקבוע שלא שלחתי בזמן את המוצר, ולא עזר בכלל שיש סטטוס "נמסר" במועד שהיה צפוי למסירה.

לא יודע מה היה קורה אם היתי מסמן USPS כמשלח, אבל אולי זה היה משנה את פני הדברים.

panayotiss

New member
על הכשל הזה של אין סטטוס למרות ששילמת צריך להרים ייצוגית

בעבר היה כתוב שהפריט עזב את הארץ בתאריך dd/mm/yy
&nbsp
היום כתוב רק שהפריט התקבל בסניף.
&nbsp
מישהו שם הזניח את זה.
&nbsp
היום כשאנחנו משלמים סכום מטורף של 7.70 שח דואר ישראל צריכים לספק את המידע הזה.

alex155

New member
ייצוגית לא תעזור כאן

הצרה הגדולה עם דואר ישראל היא שאין דרג עבודה שאפשר לעבוד איתו בקטע של סחר אלקטרוני.
אף אחד שם לא ינקוף אצבע כדי לשפר את המעקב, או אפילו לקיים API לאיביי, שלא לדבר על מעקב הרמטי גם במדינת היעד (כמו שחלק משירותי הדואר בעולם עושים).

אין מה לעשות. נדפקנו עם חברת דואר לאומית מאוד בינונית שנותנת שירות מאוד לקוי ועוד הרעה אותו, לחשש חלקנו מתוך יד מכוונת, באופן כזה שאנחנו משלמים יותר בשביל פירוט שהוא פחות.

אם נהיה כנים וגלוים אזי גם הפירוט הקודם לא היה מספיק כדי להיחלץ מקייס, אז פשוט מאוד אין טעם ללחוץ עליהם או לתבוע אותם לדין. השירות של דואר ישראל הוא ראי למקצועיות שלהם - וככה זה יהיה ואין טעם לשנות את זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם בדואר בחו"ל (למשל ארה"ב) אין בהכרח סטטוס כזה

trilliane

Well-known member
מנהל
תוספת של פחות מ-$2 לרשום זה בפירוש לא "מטורף"

נסה להזמין ממדינות אירופה (אפילו לא משלוח רשום), או בדוק את המחירים מארה"ב... אני לא רוצה לומר לך כמה אני משלמת על משלוחים (גם הזולים ביותר שיש) כי אלה סכומים כואבים מאוד (ולא מדובר בדברים גדולים או מיוחדים). אני יודעת שהמחיר החדש יקר בהשוואה לעבר, אני יודעת שאתם לא אוהבים לשמוע את זה, אבל זו המציאות: גם אחרי עדכון המחירים של הדואר המחירים כאן עדיין זולים משמעותית ובפירוש לא "מטורפים" איך שלא מסובבים אותם.

panayotiss

New member
לשלם 7.70 ולקבל כלום זה גם מטורף וגם מרגיז

אילו היינו יכולים לקבל מידע מדואר ישראל באתר שלהם על המספר שזה עתה קנינו אז מקובל עלי איכשהו אבל תביני שאתה משלם והלקוח שואל אותך where is my item , אתה מזין את הקוד שקנית באתר הדואר וכתוב שם שהפריט התקבל ביחידת הדואר אבג תל אביב בתאריך לפני חודש (לא כתוב שהוא עזב את הארץ לספרד בתאריך X ).
זה מעמיד אותך כמו אידיוט מול הלקוח ועקב כך הוא מקבל את כספו מפייפאל כי אין לך הוכחה כפי שציפית לקבל עבור הכסף.
&nbsp
את מבינה שזה מחדל?
&nbsp

למעלה