בנדים גבוהים...

ran 15

New member
בנדים גבוהים...

אני לומד עכשיו את השיר סולו ב - once upon a time in the west ....ויש שם קטע שדורש מתיחה על 20 מיתר שני ואז 22 ואז 20 מיתר ראשון.. בכל אופן יש איזהשהי טכניקה לעשות מתיחה על הגבוהים כי ממש קשה להגיע עם האצבעות לשריגים 20+ ... קל להגיע קשה להוציא צליל נקי האמת היא...אז השאלה האם יש טכניקה מסויימת ואם לא האם יש תרגיל כדי לעבדו על זה ??... תודה

RoieL

New member
עבודה

עם איזה גיטרה אתה מנגן? אני אישית הרגשתי שב- SG היה לי הרבה יותר קל. לי יש סטראטוקסטר ומה שאני עשיתי בהתחלה כדי שיהיה לי נוח זה ככה: -את הבוהן טיפה הגבהתי מאחורי הצוואר, את היד עצמה השענתי קצת על הקצה של הקאטאוואי (ממש בקצה, פשוט נתן לי תמיכה להחזיק את היד) וכך ייצבתי את היד והצלחתי למתוח. אני מתאר לעצמי שזו עבודה של תרגול, כי אחרי שבועיים שלושה פשוט הגלשתי את היד לשריגים הגבוהים ומתחתי כרגיל, בלי להשען על הקאטאוואי.

Kfitzi

New member
נגינה בשריגים הגבוהים

דורשת דיוק רב. בדיוק כמו שבשריגים הנמוכים יש לך את הסוויט ספוט - שבו הכי טוב ללחוץ על המיתר (הכי קרוב לשריג, אבל לא עליו), כנ"ל בשריגים הגבוהים. בגלל העובי של האצבע והקרבה בין השריגים, מה שמתאים לך בשריגים נמוכים יותר לא בהכרח יעבוד בשריגים הגבוהים. יש לזה כמה פתרונות :(מהזול, ליקר) 1) לנגן בשריג נמוך (1-5) למצוא את הנקודה האידיאלית ללחיצה (שהצליל נשמע הכי צלול) - לנתח בדיוק איך הלחיצה נראת ולשחזר את אותו הדבר בשריגים הגבוהים. יש מצב שהו תצטרך לשנות זויות ראיה - כי במקומות כאלה מה שמרגיש אותו דבר לא תמיד אותו דבר. ז"א - תלחץ בשריגים הגבוהים ותנסה לראות מקרוב שאתה לא לוחץ על השריג עצמו אלא בדיוק בנקודה המתאימה. אחרי תירגול זה יקרה מעצמו. 2) לשלוח את הגיטרה לסקאלופינג בשריגים הגבוהים (סקאלופ משייף את ה"בית" ועושה אותו דמוי בריכה) - סקאלופ כזה (כמו שיש בגיטרות של סטיב ואי, רק בשריגים הגבוהים) נותן תחושה של יותר מקום בשריג ומקל על הנגינה שם. 3) לחפש גיטרה חדשה - שתרגיש לך נוחה גם בשריגים הגבוהים. 4) לעבור ניתוח להצרת ושינוי מבנה האצבע - ככה שיתאים לצורת השריגים הגבוהים 5) לעשות לעצמך שיכפול גנטי ולהנדס מחדש את ההעתק ככה שיהיה לו נוח לנגן בשריגים הגבוהים. 6) לקנות מפרט במיוזיק סטור. ** כמו שאמרתי, מסודר מהזול ביותר ליקר ביותר. אני מאמין שאם תנקה את הטכניקה שלך, תנתח ותבין את הטעיות - תוכל לפתור כל בעיה שתתקל בה. להאשים עיניינים טכניים זה פתרון נוח ולא בהכרח נכון. כמובן שיש מצב שהגיטרה עם שריגים לא תקינים, או מיתרים ישנים וחלודים וללא אינטונציה - אבל על זה אני מניח שחשבת. בהצלחה.

The Walrus

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני חושב שפשוט צריך להתאמן על זה הרבה... עובד הכי טוב.

ran 15

New member
אהבתי את הרעיון הכללי ../images/Emo3.gif

אינטונציה? מה זה ?... איך לבדוק שריג תקין \ לא? יש לך תרגיל מסויים ?!...אני ידוע שזה לא בא בקסם אבל בכל זאת אולי איזה שהו תרגיל...

Kfitzi

New member
כל סולם

ותרגיל שאתה מכיר אתה יכול לנסות לנגן באוקטבות הגבוהות. תראה איפה הצליל מתחרבש לך, נסה לנגן תרגילים כרומטיים בשריג 15 והלאה... תראה איפה הבעיה מתחילה. כל סולו כמעט ברוק ובמטאל מגיע באיזה שהוא שלב לכיוון הזה... הכי חשוב : 1) למצוא את הבעיה. 2) לפתור אותה לאט לאט. 3) להתאמן עם מטרונום באופן מסודר. 4) התקדמות הדרגתית. 5) לנגן כמו נינג'ה.

ran 15

New member
חחחח...אממ

הבעיה כרק במתיחות , מתיחות בגבוהים בעיקר , רק הוצאת צליל נקי מהשריגים הגבוהים דווקא דיי בסדר אם אני ידרג את עצמי מ1-10 הייתי אומר 7...אבל במתיחות פשוט זוועה..:-|... אני כנראה עדיין עם בעיית דיוק אני יתרגל סולמות כמו שהצעת ויחזור עם תוצאות...

sheepeH

New member
השישי היה צפוי P:

אגב, לסטיב וואי אין סקאלופ. לאינגווי יש...

TheMo

New member
למלמסטין יש בכל הבתים

אני חושב שלסטיב ואי יש רק בגבוהים...

sheepeH

New member
אני חושב שיש לו רק מה12 ומעלה

וכפיר (?), מצטער, לא ידעתי שיש לו סקאלופ ב20-24. בחיים שלי לא שמעתי על זה.. P:

Kfitzi

New member
אגב, לפני שאתה מתקן אותי

על סטיב ואי, תבדוק את העובדות
"...Detail of scalloped fingerboard, and low E string action at 24th fret..." זאת תמונה של EVO - הגיטרה המרכזית שלו. כמעט על כל גיטרה שהוא מנגן, שריגים 21-24 מגולפים.

למעלה