בנגקוק - קאווסן או MBK

לגבי החזיות אני מסכים בהחלט (לא עבורי)

את ירח הדבש עשינו בתאילנד, ואני זוכר באחת הקומות התחתונות (לא זוכר בדיוק איזו) שנכנסו לחנות ענקית עם המון חזיות.
אשתי נכנסה הסתובבה ומאוד התלהבה וסיפרה שהמחיר ממש זול ושיששם חזיות שעולות בארץ 400 שקל. היא קנתה שם איזה 4-5 חזיות. היא התלהבה מהמותגים ואני שהראש שלי תמיד עובד כלכלית התלהבתי מהחיסכון שלנו במידה והיינו קונים אותן בארץ.
כל אחד והראש שלו

prizman

New member
גם את החברה שלי לימדתי כך כלכלה

היא משלמת על חזיה מתוצרת טריומף למשל פי 3 לעומת תאילנדית
והאירופאית מחזיקה לפחות פי 5-6 יותר זמן מעמד.
אבל מה שנכון לגבי חזיות לא בהכרח נכון לגבי נשים...

T o m c o

Member
מנהל
אני מצאתי בגדים במידות האלה (אני לובד XXL) גם בפלאטינום (במעט בגדי גברים שיש שם) יש מידות כאלה, צ'אטוצ'אק, פראטונם גם יש קצת...

קרלטון

New member
ולגבי להתחכך עם אוכלוסיה תאילנדית "איכותית"

אז נו ברצינות, זה כמו שתגיד שללכת לעזריאלי זה להתחכך עם אוכלוסיה איכותית כי בשוק הכרמל האוכלוסיה היא בלאי... אני מכיר לא מעט אנשי עסקים בכירים בתאילנד כולל כאלה ששמים בכיס הקטן את רוב האלפיון העליון הישראלי, או עורכי דין שיושבים בטופ ומעורבים בכל הדברים הגדולים וכמה אנשים בתפקידים בכירים ביותר בממשל התאילנדי, אם כבר, אז זאת האוכלוסייה האיכותית ולא הכוסיות עם התיק של לואי וויטון שאתה מסתכל עליהן בפראגון
תאמין לי שלהתחכך אתם זה לא כזה תענוג גדול.

סוליסטי

New member
אבל קרלטון.....

עדיף להתחכך עם הכוסית שנראת כמו בובה מאשר העו''ד עם החליפה

טוב יאללה כולה קניון. שכל אחד יבקר איפה שבו לו......

בסופו של דבר, "המטרה" היא בסך הכל לגרום לאנשים לדעת שיש עוד איזה כמה מרכזי קניות חוץ מה mbk
כי תאמין לי שיש ישראלים שמרוב שהם נעולים על סיפורי הmbk הם בכלל לא טורחים לבדוק מה האפשרויות הנוספות,
וזה נכון אגב לא רק לגבי הקניון בבנגקוק אלא גם לשאר הדברים בטיול בתאילנד כמו מלונות מסלול וכו'

קרלטון

New member
אם המטרה היא להתחכך עם כוסיות...

...אז יש מקומות טובים יותר מאשר קניון כזה או אחר, אבל זה כבר לא שייך לנושא השרשור ולכן נמנע מלפרט...

אני יכול להבין לגמרי את הכיוון של לצאת נגד העדריות הישראלית, אני העדפתי לא לבוא ולחנך אלא לתת רושם אישי. אני לא רואה בסיבוב בפראגון או ב-siam discovery center איזושהי חוויה תיירותית / טיולית עמוקה יותר. במשך שנתיים כל פעם שעברתי ב-BTS של Siam הייתי רואה איך הבנייה של הפראגון מתקדמת (מרשים כשלעצמו, אם משווים לקצב הבנייה בארץ..), היתה ציפייה גדולה לפתיחה שלו ואז... אחרי ביקור או שניים לא ראיתי צורך להיכנס לשם יותר. מ-MBK לעומת זאת, כיוון שביליתי שם לא מעט זמן בתור מי שמפעיל צוות מכירה ולא בתור תייר שבא לחפש איזה ג'ינס מזויף, יש לי לא מעט זכרונות טובים וחיבה לאינטנסיביות של המקום ולדינמיקה שבין המוכרים השונים, אבל זה כבר ספציפי לנוסטלגיה הפרטית שלי של בנגקוק....

סוליסטי

New member
המטרה הושגה :)

פותחת השירשור שאלה בהודעתה הראשונה על הMBK
והנה,עכשיו היא כבר מודעת ושואלת על מקומות אחרים.

יש כמה מקומות בתאילנד שהם סוג של מותג,קאוסן,טיול ג'יפים,מרכז למטייל ועוד...
ומטיילים לא עצרים רגע לשנייה וחושבים "האם זה הבחירה שהכי מתאימה לי?" ובהמון מהמקרים התשובה היא שיש אלטרנטיבות טובות יותר או מתאימות יותר
ואני בהחלט חושב שאחת ממטרות פורום זה ואחרים היא לספק מידע על אלטרנטיבות אחרות

ברור....

אחרת למה הבית הזה קיים?
אנשים היו הולכים כמו רובוטים לבנקוק, צפון טיול גיפים, דרום פוקט קופיפי או פאנגן סמוי אחר כך בנקוקושם ארמון המלך, MBK , קאווסן והבייתה (לא לפני שמתלהבים מאיזה לידי בוי ומסתכלים עליו כאילו ראו חייזר נוחת ממאדים)

בנגקוק - קאווסן או MBK

היי

בבנגקוק יש מבחר איזורים ללון בהם,כל אחד והתקציב שלו
יש כאלה שיעדיפו ללון באיזור הפראטונם קרוב לשוק הבגדים הזול,ולקניון פלטניום,פנטיפ פלאזה(מוצרי מחשוב וגאדג'טים),וליד 2 קניוני פלטינום (מוצרי נשים ונערות) וקרוב לקניון המותגים סנטרל וורלד

יש שיעדיפו ללון באיזור כיכר סיאם וMBK
יש שם מבחר קניונים וקרבה לרכבת עילית

ויש כאלה שיעדיפו ללון באיזור סוקומוויט (מומלץ ללון בסוי=רחוב 15עד 19 או בתחילת הרחוב כגון במלון נובוטל פלונצ'יט).
אין כאן מה נכון ומה לא נכון
הכל תלוי מה מעדיפים ובאיזה תקציב
לא יהיה קל להתנייד אם תלונו באיזור הקוואסאן(בשל הפקקים).
בשאר האיזורים שציינתי-אין בעיה להתנייד כי הכל קרוב.

תהנו!

ליאת

sailor

New member
רק שאתרי תירות מרכזיים קרובים לרחוב קאו סון

ארמון המלך, ואט פו והמוזאון הלאומי.
קל יותר להגיע לצ'יינה טאון עם מעבורת נהר מאשר מככר סיאם/סוקוביט בתחבורת כביש. על מונית מקאו סאן לשוק צ'אטוצ'אק שילמתי מחיר דומה למחיר BTS מככר סיאם והנסיעה היתה חלקה ומהירה.
אז למי שלא בא בעיקר לקניות אין מה לחפש באזורים שהמלצת.

קרלטון

New member
סוקומוויט/סילום זה רק קניות??

מה עם חיי לילה, פארק לומפיני, פארק בנג'שירי (שליד האמפוריום), חיי לילה, מגוון מסעדות, פאבים, מועדונים, חיי לילה, בתי קולנוע מפוארים (חיי לילה כבר אמרתי?) מה מזה יש לך בבנגלמפו? אבל עזוב, עזוב את מה שכתבתי, רק בשביל לא להיות באיזור שורץ בק-פקרים אבודים ואפופים, וערימות ישראלים שרק מחפשים לשבת בקשר הישראלי / המרכז למטייל / המתקשר המרכזי / הרכז הטיולי (באמת לא קריטי לי מי מהם נסגר ומי נפתח או עוד לא אז אפשר לוותר על העדכון) / שושנה / בנדנה / זינזאנה / בית חב"ד חובה להתרחק מהקאו-סאן...

sailor

New member
תאמין לי שאפשר לגור שם

להנות מהאתרים, לאכול אוכל נהדר ליד המזח של המעבורת, שם אין תירים אבל יש הרבה סטודנטים תאים ואוירה נהדרת, שוה יומיים.

קרלטון

New member
אני לא צריך להאמין...

...במשהו כמו 4 הנסיעות הראשונות שלי בתאילנד לקחתי גסט-האוסים ברחוב פרה-אטיט עליו אתה מדבר או בסויים הקטנים שסביבו. גם שם יש לא מעט תיירים, אבל נכון שזה פחות מגעיל מאשר רחוב הקאו-סאן עצמו או רמבוטרי.

אני מנסה להבין ולא כל כך מצליח לגבי הקוואסן

אפשר להתווכח אם זה הוא במרכז או לא
אבל משום מה הקוטביות היא עצומה.
או שאוהבים אותו או שאומרים שהוא מגעיל ,דוחה, ואין מה לעשות בו.
אני חושב שהוא די בסדר, מן הסתם הוא רחוב מתויר אז יהיו בו יותר אנשים מקומיים שינסו לעשות כסף (חלקם קצת לא אמינים אבל כאלו יש בכל מקום), המון דוכנים חנויות מסעדות ומה לא.
לא מבין מה כל כך מגעיל ברחוב הזה,זה כמו להגיד שהטיילת בטבריה מגעילה כי זה איזור מאוד מתויר .

sailor

New member
שלא לדבר על זה

שאתה יכול למצוא אכסניה במרחק קצר מהרחוב הזה אבל במקום הרבה פחות תירותי וסואן ועם זה להנות מיתרונות המיקום.

קרלטון

New member
אני אנסה לשים את האצבע

כי סך הכל גם אני בביקורים הראשונים שלי בתאילנד חזרתי לאיזור כמה פעמים (גם אם לא לרחוב עצמו, או קרוב מדי אליו), ועם הזמן פיתחתי אליו דחייה מסוימת שדי התגברה עד שהרצון לבקר בו שוב הפך לרצון להימנע ממנו עד כמה שאפשר. כך שהקוטביות שתיארת, יכולה להתקיים גם אצל אותו בנאדם, בזמנים שונים.

מה מקור הדחייה? הרחוב התפתח כך שכל טיפה אותנטיות שהיתה בו נעלמה ממנו. הוא מותאם היום בכל פינה לסיפוק הצרכים הנפוצים ביותר של המטייל הזר (שזה אחלה דבר למי שמגיע בפעם הראשונה או השנייה), אבל ברמת המכנה המשותף הנמוך ביותר. אם מסתכלים טיפה יותר לעומק, מקום שנבנה בצורה כזאת למעשה מעודד בורות לגבי הסביבה שמעבר אליו, ההצפה של איזור קטן בכמות מטיילים גדולה כל כך למעשה מונעת מהם, דה-פקטו, תקשורת עם הצד של תאילנד שאינו תיירות-אינסטנט. לגבי האוכלוסייה המקומית, הוותיקים ביניהם לומדים עם השנים את כל השטיקים הקטנים למקסם רווח מאותם עדרים שמגיעים אליה, מדקלמת את כל המשפטים השחוקים שדרושים כדי לעשות את העסק ורואה מולה אובייקטים מתחלפים ולא בני אדם. לדוגמא, בכל רחבי בנגקוק תמצא נהגי מוניות חביבים, תמימים, אותנטיים. בקאו-סאן, תבחין שההתנהגות של הקבועים מביניהם שונה, ולא לטובה.

לסיכום, המחיר של הקלות ושפע השירותיים התיירותיים של האיזור הזה, הוא ניכור של המטייל מסביבתו מצד אחד, ועלייה בציניות ובחומריות של האוכלוסייה המקומית שסובבת אותו מצד שני.

prizman

New member
אני אנסה להסביר.

קודם כל ודאי שאפשר להתווכח אם הקאוסאן הוא במרכז או לא בדיוק כמו שאפשר להתווכח אם האוורסט
הוא הר או עמק. להתווכח אפשר על כל דבר.

לא הייתי מגדיר את זה בהכרח כמגעיל אבל הקאוסאן הוא לא בנגקוק ובטח שלא תאילנד, הוא מין גם חיות
שבו התיירים הם החיות. מי שבא לא להיות בעמדה הזו שיהנה.

בפעם בשנה בערך שיוצא לי להתגלגל לשם אני לא מקיא ולא מקבל עוויתות, אני יודע לקראת מה אני הולך,
למה, ולוקח את הדברים בהתאם. הבעיה היא של התיירים שמפסידים את בנגקוק בגלל השהות שם למרות
שהם באמת היו קרובים לארמון המלך ולאי אילו מקדשים.

למותר לציין שאני שמח על כל מי שמגביל את עצמו למסלול קאוסאן-MBK-פראטונם.

למעלה