בנגקוק - קאווסן או MBK

בנגקוק - קאווסן או MBK

באיזה אזור עדיף ללון?
איפה יש יותר נגישות למרכז וכיף להסתובב?
מה עוד יש באזור של הMBK חוץ מהקניון?

sani48

New member
מה זה מרכז בשבילך?

אם מרכז הכוונה להיסתובב בקניונים,אז עדיף להיות קרובmbk,לגבי הקאוסאן,מדובר על רחוב קטן שהולכים בחמש דקות הליכה,אזור של תרמילאים בעיקר,הרבה חברה צעירים,הרבה ישראלים,הרבה מסעדות וסוכניות ישראליות,לחלק מהאנשים זה מפריע(מי שרוצה להרגיש בתאילנד ולא בארץ),ולחלק לא,בערב יש שם אוירה נחמדה,ביום קצת פחות נעים להיות שם,וזה רחוב די ג'יפה,במידה ותחליטי לישון באזור הזה,תלכי על אחד הרחובות המקבילים,ולא בקאוסאן עצמו,למשל ברחוב רמבוטרי,תקחי בחשבון רק שאין שם מלונות איכותים במיוחד(לא קיים כזה דבר מלון 4 כוכבים שם),כך שאם את רוצה מלון איכותי,ויש לך תקציב לזה,תלכי על אזור אחר,לשיקולך,תעשי חיים

sailor

New member
אזור קאו סאן

קרוב לארמון המלך, לואט פו ולמוזאון הלאומי שם מיעדי התירות החשובים בעיר ונח לגור במרחק הליכה קצר מהם.
לדעתי כדאי ללון לפחות יומים באזור.
אזור ככר סיאם הוא אזור הקניונים הגדולים, קרוב לשוק פרטונאם, לגני לומפיני, לפאט פונג ויש ממנו תחבורה טובה ברכבת העילית BTS למקומות רבים.

prizman

New member
לא שם ולא שם.

עדיף בסוקמוויט בין סוי 11 ל 33 בצד האי זוגי או בין 8 ל26 בצד הזוגי.
לחילופין גם סילום עד סוי 6 נחמד מאוד.
אבל רוב הישראלים מעדיפים את המקומות שציינת אז כנראה שאני הוא
זה שלא מבין.

ומה עם אזור ה-VIctory Monument?

שהיתי שם ב-3 הפעמים הקודמות שלי בתאילנד (ספציפית ב-Ratchathewi) ואני מתכוון לחפש שם דירה בקפיצה הבאה שלי לתאילנד. היתרון העיקרי לפי מה שהבנתי וחוויתי הוא הקרבה לתחנת ה-BTS ושנסיעה במונית לרוב היעדים המרכזיים תימשך מספר דקות בלבד.

prizman

New member
אם ישנת שם שלום פעמים

שזה אומר לפחות 6 לילות אתה אמור להכיר את האזור יותר טוב ממני, אני לא מצאתי מה לעשות בו
כל כך הרבה זמן.
כמו שכתבת, היתרון הגדול של המקום הוא תחבורתי גם ברכבת וגם במוניות. מבחינת בילויים האזור
די עייף.
אין אמיתות מוחלטות בדברים האלה לכן אני נמנע מלהגיד לבנאדם, בטח לא למישהו שאני לא מכיר,
אמירות נחרצות כמו "אל תישן באזור הקאוסאן".

קרלטון

New member
הקונספט של דירה קרובה ל-BTS, במרחק כמה תחנות

או כמה דקות נסיעה במונית הוא פשרה. פשרה טובה אמנם, מבחינת עלות / תועלת, אבל נמצאת במקום שני לעומת מיקום שבדרך כלל לא מצריך ממך נסיעה.

prizman

New member
אלו שני אזורים שונים, לא אחד.

הרשימה של מה יש שם ארוכה כך שאין טעם לפרט אבל בגדול אינסוף מסעדות, שווקים,
ברים, חנויות שונות, רכבת עילית וגם תחתית בנקודות מסויימות ועוד.

לירונעע

New member
עצה שלי - אל תשני בקאווסן

למרות כל הקניות והפאבים, אני ממש לא ממליצה לישון באיזור הזה.

אני ישנתי באסיה הוטל שזה מלון מדהים (קצת פלצני). המיקום שלו היה ממש טוב. לנו אמרו שזה מס' דקות הליכה מהMBK אבל תמיד התעצלנו ללכת ולקחנו מונית/טוקטוק.
אם תרצי לסגור שם - מציעה לך לגשת למטייל. דרך המלון חדר עולה כ3800 באט ודרך למטייל סגרנו ב1700 באט ללילה.

חוץ מהMBK יש לך את הפלטינום שזה קניון עם בגדים רק לנשים (או לפחות 90% ממנו) ואם תחצי את הכביש- לפני מלון אמארי ווטרגייט וכמעט מול פנטיפ פלאזה את תראי קניון קטן ששמו SHIBUYA19, אני אישית מאוד אהבתי אותו.

בנוסף נפתח שוק חדש ששמו אסיה טיק, בגלל הפקקים נסענו כ25 דקות בבנגקוק אבל זה היה בהחלט שווה את זה.
המקום מדהים ביופיו, נראה כמו טיילת ולא כמו שוק, ריחות נעימים, ויש שם הכול מהכול. ממליצה +.

סוליסטי

New member
אפרופו קניונים ו mbk

מבחינת חוויות קניה ובכלל חווית הסתובבות,הmbk בתחתית הרשימה,
אין מה להשוות בכלל לסנטרל וורלד או לסיאם פארגון ולעוד איזה 2-3 קניונים שנמצאים שם באזור,
בmbk יש המון זיופים וכ'ו, וכנראה זה מה שמושך את הישראלידה, האפשרות לקנות מוצרי סוג ז' בזול,
(וזה בסדר גמור, לי אישית אין בעיה עם זה, דבר מבורך לקנות דיזל מזויף ב20 דולר ולא ב200 דולר שעולה אורגינל)
אבל שוב, עצם ההסתובבות במרכזי הקניות המפוארים יותר היא חויה אדירה בפני עצמה, שאפילו מאפשרת התחככות מסוימת עם אוכלסיה תאילנדית איכותית
יותר מאשר בשווקים או בקניונים מעפנים
הכי מצחיק לראות את כל הישראלים מצטלמים ליד השלט של הMBK כאילו מדובר ברגע השיא בטיול,סימון הוי הכי חשוב חחחחחח

קרלטון

New member
בתור מי שהיתה לו חנות ב-MBK, הרשה לי

לא להסכים אתך...
מי שמחפש לקנות מותגים ולהסתובב בקניונים מלוקקים - שלא יכנס ל-MBK, אבל כאלה יש לו גם בארץ. אמנם קטנים יותר ויש הבדל, אבל העקרון זהה.

כל היופי ב-MBK, הוא החספוס שלו, הג'ונגליות שלו, חוסר הסטריליות שלו, אווירת השוק שלו (רק עם מזגן
), האי-רשמיות שלו. הרוכלים הקטנים ששוכרים דוכן בקומה 4 תמורת החל -10,000 באט לחודש, שעומדים שם ליד חנויות הענק של הרשתות הגדולות כמו Best Buy, יש הזדמנויות לכולם, או קומה 3 עם מצד אחד חנויות בגדים פיציות של 2X2 מטר ומצד שני המותגים, ה-food court עם האוכל התאילנד הטוב והפשוט בקומה 5 ובקומות אחרות מסעדות צבעוניות ברמה אחרת (יחסית, כן, לא לצפות למסעדות יוקרה), המבחר ה*עצום* של מוכרים, מוצרים, שמרוכז בשטח קטן יחסית, האירועים שנערכים שם בחזית מדי פעם, סניפי בנקים שפתוחים גם ביום ראשון, מבחר של סגנונות החל מהנמוך ביותר והלאה, הכל מעורבב יפה-יפה לפי התפיסה התאילנדית של לקבל את כולם ללא אפלייה
להעביר ביקורת את MBK כי הוא לא Hi-So מספיק, זה כמו לבקר את רחובות מרכז בנגקוק המלאים בדוכני אוכל, עגלות מצ'וקמקות או את מוכרות הסום-טאם שסוחבות את הציוד על הכתף... נכון, זאת לא מסעדה מפוארת אבל בדיוק הדברים האלה מרכיבים את היופי, והאופי, של בנגקוק.

prizman

New member
כשאתה מתאר את זה כך

זה נשמע לי ממש רומנטי ומעורר בי חשק לעלות מחר בבוקר על ה BTS ולראות מה החמצתי
בתקופה שלא הייתי שם.
באופן מעשי, אפילו תאילנדים הם מיעוט שבמיעוט בין הקונים שם ולא בגלל מחיר אלא בגלל
שאין להם שום סיבה. רוב הקונים הם ממדינות אפריקה והמזה"ת בראש ורוסים אח"כ. ישנם
גם תאילנדים שמחפשים סלולרי יד שניה לקנות או למכור וכמובן ישראלים.
האוכל נחות יותר מאשר בדוכן הגרוע ביותר בעיר ובסגנונות הנמוך ביותר שולט. כשממשיכים
ב"הלאה" ההיצע הולך ופוחת עד שנעלם לגמרי.
הדבר הטוב שכן קיים שם זו רחבת מכירת החזיות בקומה מינוס1 אבל אני לא צרכן של המוצר
הזה.

קרלטון

New member
אהבתי את הציניות

לגבי מי קונה, ב-outlets של קומות המזון, קולנוע, ריהוט, נעליים, ביגוד זול באזורים המרכזיים, בנקאות, סלולרי ומוצריו וכו' אין ספק שתאילנדים הם רוב רובם של הצרכנים. כן, בחנויות שמוכרות זבל שרק תיירים קונים כמו כל המכוניות על שלט וכד' תראה רוב לאלה.

האוכל סבבה לגמרי כולל רשתות כמו YAM SAAP עם אוכל איסאני חביב או להבדיל FUJI עם יפני לא רע בכלל, כפי שציינתי לא מסעדות יוקרה אבל אני לא מתעניין יותר מדי במסעדות יוקרה, להגיד שהאוכל יותר גרוע מהדוכן הגרוע ביותר בעיר זאת גם דיעה.

לא בדקתי את החזיות אבל אני אקח את המילה שלך לגבי זה

אפשר לאהוב, לשנוא או לתעב את ה-MBK, בכל מקרה לדעתי שווה ביקור ונשאר בזכרון יותר מאיזה קניון מלוקק שמורכב ב-90% מחנויות אופנה של מותגים.

prizman

New member
שווה ביקור-בהחלט כן.

יותר מהקניונים המלוקקים, אני מאוד בספק, במקביל אני מוכן לקבל.
אישית אני מתעב אוכל של רשתות, הוא פלסטיק בעיני, בכל מקרה לרשתות האלו יש סניפים גם בשאר הקניונים,
לא רואה סיבה מיוחדת מדוע לאכול דווקא בלב הג'יפה.

מבחינת מחירים, מי שרוצה לקנות זיופים בד"כ יהיה לו זול יותר בשווקים השונים. מותגים, יש יותר בקניונים האחרים,
שוב המחירים זהים. מחירים של סלולרים חדשים-המחירים זהים בכל העיר. מה שנשאר שם זה ללכת בשביל החוויה,
דבר שאני בהחלט בעדו אבל לא כמשהו חיוני או משאת נפש ברמת המיתוס הישראלי שזה הפך להיות.

בקשר לחזיות אגב הייתי רציני לגמרי, זו קניה משתלמת לכל ישראלית שמתקשה למצוא מידות אירופאיות בתאילנד,
המון מותגים בי"ל ובערך בחצי מחיר מישראל וחזיות טובות זה דבר יקר לידיעתך. באיזשהו שלב בחיים מתחילים
להבין בנושא

miki872

New member
יש הרבה דברים שאין בכל השווקים

אני אדם דיי גדול, לובש XXL-3XL, אותו דבר גם החבר שהיה באיתי בטיול, ובהרבה שווקים (צ'אנג מאי, צ'אנג ראי, בנגקוק, לואנג פרבנג) לא מצאנו כמעט כלום.

בMBK מצאנו -המון- בגדים בשבילנו, החל מטישרטים ועד לפולואים ושות'. ברור לנו ששום דבר לא מקורי אבל בשביל חולצות יום יום הן נהדרות ומשמשות אותי כרגע כבר 8 חודשים מאז הטיול בארץ.

prizman

New member
בלי לחשוב אפילו

יכול להגיד לך על עוד שלושה מקומות לפחות בבנגקוק עם המידה הזו.
אבל לא עקרוני, נוח לך שם, קנה שם. כמו שכתב קרלטון, יש מיזוג.

לואנג פרבאנג לא הייתה בתאילנד בפעם האחרונה שבדקתי

prizman

New member
ועוד משהו.

אישית אני לא קונה זיופים, גם בגלל שאני מרגיש מגוחך ללכת איתם וגם בגלל שסחורה תאילנדית
מקורית מחברה שלא שמעתי עליה בחיים תהיה בד"כ באיכות טובה יותר ולא יקרה יותר.
בתפיסתי זה גם חייב להיות 100% כותנה.

עצה קטנה, כמעט הכל קניון יש חנות או דוכן של CAMEL, החולצות באיכות מצויינת, יש בגדלים
גדולים והמחירים מאוד סבירים. נסה אותם. למיטב זיכרוני יש להם לפחות דוכן ב MBK למטה,
אולי גם חנות בקומה 3 או 4.

miki872

New member
לא בתאילנד, אבל הייתה חלק מהטיול שלי

בטוח שיש עוד מקומות...

בסוף כן נסחפים עם ההמון כי זה מה שהרוב מכירים...

למרות שתכלס- לא התאמצנו באופן מיוחד למצוא בגדים, בכל זאת- לא בשביל זה הגענו למזרח.

היה נחמד שביום האחרון שהקדשנו לקניות כן יכולנו לחזור עם מזכרות נחמדות מהטיול בצורת בגדים.

למעלה